En lååång arbetsdag

Det har vart en riktigt lång dag på jobbet idag.. 12 timmar.. med 2 timmar rast däremellan som användes till övning inför söndagens lovsång.. Effektivitet! Trots den långa dagen så har den vart väldigt rolig och hyfsat lugn. Men något jag blev väldigt glad över var när Sandra kom till jobbet och gick på hennes pass, hon hade köpt paket till mig! Och riktigt fina!!
Presenterna som jag fick av sandra
Sjukt snygga muggar til picknickkorgen!! 
Och ett riktigt snyggt fat! Kommer bli riktigt nice i lägenheten i Stockholm!
Kan inte hjälpa att jag tycker om färgen så mycket.. =)

Hela morgondagen kommer gå åt till arbete också.. men jag jobbar med två av de bästa! Sandra på förmiddagen och Emma på kvällen. Fantastiskt!

Happy birthday to me!

Vilken dag det blev! Först var jag besviken på att jag skulle jobba kväll på min födelsedag, och inte till 21 utan till 22!! Så istället för att fira på kvällen var några vänner hemma hos mig på födelsedagslunch. Det blev riktigt mysigt! Vi satt på balkongen åt en god sallad (som är min favoritsallad!) och sen hade jag lyckats göra en tårta! Vi spelade ett konstigt men roligt spel. Sällskapsspel är verkligen något man borde spela oftare..
Tack alla för fina gratulationer! sms, samtal, närvaro och facebook! Blir verkligen jätteglad! TACK!!

Sen var det dags att jobba. Och jag måste säga att denna sommaren har jag fått en hel del nya erfarenheter.. Idag hände något som jag fasat för de andra sommrarna. Brandlarmet gick! Christina och jag flög upp från våra stolar, fattade inte riktigt vad som hände först. Som tur va hade inget alvarligt hänt! Jag var nog chockad och skakis en timma efter..


En Dag På Sundsvik

Dagen på Sundsvik har vart fantastisk!
Vi började med en 90tals party i bilen, här kommer ett smakprov. Men jag varnar för en hel del falska toner!
Satt på bryggan i 4 timmar fikade, läste, pratade, dansade och fotade..
Picknickkorgen är packad
Andrea
Sandy
Lina
Jag
Vi har som sagt haft en kanon bra dag! Umgåtts med lägerdeltagarna och ledarna. Det var något jag hade gjort (kommer dock inte på vad just nu). Det var något litet och oskyldigt, som retats eller något.. Det resulterade i att Ebba och Lina tog tag i mig och skulle slänga mig i havet. De lyckades få med Marcus, men lyckades vrida och vända mig en del. Sen kom Andrea och hjälpte till och Robert! Jag hamnade i vattnet med kläderna på. Tur är väl att man packar ner lite för mycket så man har minst ett extra ombyte. Men ingen extra tjocktröja. Eftersom Lina hade slängt i mig var hon snäll och lånade ut den till mig. Jag trodde verkligen itne att dom skulle fullfölja deras plan, men tji fick jag!
Kvällen avslutades med ett fantastiskt möte. Det är spännande att se vad Gud gjort i ungdomarna de här dagarna på lägret.. He is AWESOME!!
Tack för denna härliga dag!

Realisten

Att använda ordet realist kan vara farligt för en troende. Vad är en realist? En realist tror inte i alla fall. En realist tror inte på det andliga, på det övernaturliga. En realist tror på det den ser och det man kan bevisa, fakta helt enkelt. Och om man inte tror på det andliga, kan man då tro på Gud? Tro på Gud kan man nog kanske göra, men det är väl svårt att tro att han skulle kunna göra någon frisk, tala till en eller liknande om man är realist. Och vad är Gud om han inte vore andlig och kunde göra övernaturliga saker? Det handlar om att tro, att våga släppa våra egna begränsningar. Det är inte vi som kan göra någon frisk, det vi kan göra är att tro att Gud kan. Jag är ingen realist, och jag avskyr det ordet.. För det begränsar inte bara oss själva, det begränsar Gud! När vi begränsar gör vi honom mycket mindre än vad han är, vilket är galet för han ÄR. Han är.. Han är enorm, vi kan aldrig tänka oss hur stor han är och hur stora saker han kan göra.. Begränsa inte Gud, TRO och se vad som kan hända..

Värdefullt

Jag har fantastiska vänner!
Tack för att ni finns
Ni betyder alla jättemycket för mig
Ni är galet viktiga, både för mig och andra
Kan inte med ord beskriva..

Tack!!!

Min planering är förstörd!

Jag förstår inte riktigt hur man kan bli så idiotsäker på att man börjar jobba en viss tid. Under hela helgen har jag vart helt säker på att jag skulle börja 16.00 idag och morgon/förmiddag imorrn. MEN av en händelse fick jag ett sms av Sandra igår strax innan 00.00 och frågade hur jag jobbade. Hon började 16, och när jag sa att jag också gjorde det ringde hon direkt till jobbet (nattpersonalen svarade) och så var det löst med när-börjar-du-jobba-frågan, svaret är 7.00!! Ajaj där sitter jag hemma hos en kompis och ska precis börja spela ett sällskapspel. Det blev inge med det.. fick vara social en liten stund sen bar det iväg hem till sängen för att sova. Och det visar sig att jag jobbar eftermiddag imorrn istället. Alltså kan jag inte åka ut till sundsvik förrän på onsdag. Så det blir en heldag till! Men ingen övernattning.. Det kaan vara bra att hålla reda på när man jobbar och inte jobbar...

Solsken på Sundsvik!

Sitter på Sundsvik i solen och har precis ätit goda pannkakor.
Lina Andrea och jag har legat på bryggan en stund och solat och pratat. Det är ljuvligt här!
Saknar att vara med som ledare.. en hel vecka här liksom.. Men förhoppningsvis kanske det kan bli ett par dagar till..
Sundsvik är och kommer alltid vara speciellt för mig, och jag tror jag talar för många andra också. Det är många beslut som tagits här under läger och församlingshelger, mycket som hänt.. Många ungdomar som blivit berörda av Gud, som fått uppmuntrande ord till sig osv.. Det är start! Fantastisk omgivning.. det är grymt att vara här!

Vi har fått nycklarna

Personen med nycklarna är den som bestämmer vem som får komma in och se Kungen

Vi har fått nycklarna till himmelriket, vad gör vi med dem? Är inte evangeliet en nyckel? När vi är tysta stänger inte vi dörren, håller vi inte borta människor från evigt liv då?

Solsken!

Jag måste säga att det är lite tråkigt att solen skiner så fint just den dag man jobbar delad tur.. Är dock vääldigt glad över att den skiner, dom kommer nog få ett riktigt fint läger på Sundsvik. Imorrn åker jag dit och hälsar på! Ska bli så skönt att få komma ut dit och bara njuta av luften, naturen och lägerandan. myysigt!

Jag känner att jag luktar herrparfym, anledningen är att jag upptäckte att en av de boende hade en parfym så jag var ju tvungen att spruta på honom lite och det kom tydligen på mig också. Herrparfymer är verkligen bland det godaste lukterna jag vet! Kan känna på flera meters håll! 
Ska ta och äta upp min mat och sitta på balkongen en stund och njuta av solen innan jag kör tillbaka till jobbet..

You are a hero

Det är de små sakerna som gör det..

Tänker på en av sångerna Björn sjöng igår, om hjältar..
Vilka är våra hjältar? Är det dom som syns och hörs och gör sånt som vi förväntar oss av en hjälte?
Eller finns det hjältar runtomkring oss vart vi än går, är vi själva hjältar?
Är det mamman med sex barn som försörjer och uppfostrar dem. 
Är det den unga som hjälper den äldre damen över vägen. 
Är det den som ger sin jacka till en hemlös
Är det den vän som sitter uppe hela natten och lyssnar till en annan vän i nöd
Är det grannen som lånar ut sin bil till en annan granne
Är det vännen som i kärlek tillrättavisar sin bästa vän
Är det mamman som lyssnar till sitt barn
Det finns en mängd olika saker..
Det jag menar är att det inte bara är alla som syns som gör hjälteaktiga saker som ska betraktas som hjältar.
Du kan vara en hjälte, du ÄR nog en hjälte för någon. Det är de små sakerna som kan vara enormt betydande för någon annan.. 

De vardagliga hjältarna


Stolt medborgare?

ÅHH! Det är inte ofta som jag blir arg. Men nu kan jag lova att jag är riktigt upprörd! Vad är det för land vi bor i, vad är det för regering vi har? Om man blir arbetslös idag så är det nästintill omöjligt att få någon ersättning. Och med dagens läge är arbetslösheten HÖG! Jag kan förstå att familjer har svårt att klara sig om de blivit arbetslösa, för några pengar det får man inte. Och om man får några pengar så tar det oftast tre månader! Och vilka sjuka regler sen då! Dom ärö itne direkt tillmötesgående heller när man ringer och frågar vad som hänt med ens ansökningar kompletteringar m.m. Facket sen då, dom är ju skilda från akassan så dom kan ju inte göra mycket. Vem i hela världen kom på att man skulle separera dom åt? Facket finns ju för att vi ska få hjälp! En trygghet.. Vad är det för regering vi har? Det känns mest som om dom bara suger pengar ur en och lägger våra skattepengar på mer eller mindre ovesentliga saker. Visst kan det vara bra saker att ha, men i lågkonjunktur kan det vara bra att satsa pengarna på bättre saker en materiella ting.
Jag kan inte påstå att jag är någon stolt medbogare i dagens läge..

Gemenskap

Björn Holm, ja jag säger då bara det! Han trubadurade på kvällens musikcafé i kyrkan. Den killen har verkligen bra texter och goda funderingar, tycker det är intressant med sånna konserter. Eller, det är intressant med tankar tycker jag.. 
I alla fall, det var en riktigt bra konsert. Sen blev det häng hemma hos mig med film. Vi tittade på Livet från andra sidan. Riktigt bra film! Den var rolig och hade bra budskap. Tänk inte bara på att man själv ska vinna på saker och ting, man behöver kanske se till andras behov lite också.. Det blev popcornkrig också så det ser ut som ett slagfält här, blir till att städa innan jobbet. Vi har haft en skön kväll! Emelie hälsar på och ska sova här inatt. Snart blir vi kombos! Men nu är det sovdags.. Natti natti

Medias påverkan

Sandra och jag pratade lite kort om hur media påverkar oss. Jag tillhör dem som ofta sagt Men det gör inget om jag tittar på det programmet eller om jag läser den boken för det påverkar mig inte ändå. Skitsnack säger jag! Jag märker såå väl på mig själv när jag tittar mindre på tv eller undviker tidningar (typ skönhetstidningar) eller vissa siter på internet osv. Man påverkas vare sig man vill eller inte, mer eller mindre. Man kan förneka det eller tänka efter om det verkigen är bra för en att titta på just det där programmet. En stor anledning till att ex anorexia är så stort idag beror på våra sjuka ideal i media, en stor del till skilsmässor tror jag kan ha med media att göra. För vi ser på tv, vi läser i tidningar och böcker, vi ser på kort att andra hade det så dåligt i den perioden men så gjorde det så här istället och blev mycket lyckligare av det. Eller så tror vi helt enkelt att dom mår mycket bättre av att dom tog ett visst beslut. Jag säger inte att allt är skräp som går på tv/tidningar men det mesta är det. Vi behöver vara rädda om våra hjärnor/hjärtan/själar, för det vi skapar idag det är stor risk att vi för vidare i de kommande generationerna..
Det finns lika många saker som människor som media påverkar en på. Och olika saker påverkar olika människor.. Men på något sätt tror jag att de mesta sakerna är att vi vill fylla något, och vi vill ha något som vi inte har.. Vi söker tillfredsställelse/lycka..
Det finns en slags Makt i Media

Ro

Så här har en del av mina senaste kvällar sett ut det senaste..
Lugnt, skönt och mysigt på balkongen...

sleepingbeauty

hm jag var verkligen trött igår.. sen 16igår sov jag 16 timmar! inte helt i sträck men nästan.. Det har nog aldrig hänt tidigare.. Har tagit en lugn förmiddag, suttit på min härliga balkong (den kommer jag sakna!) och har diskat och gjort det lite mer acceptabelt att vistas sig här..
Ska iväg och jobba om ett par timmar lite surt.. annars hade jag åkt och umgåtts med Debbie och vänner..  Det var ett tag sen jag träffade henne.. Men jobbar man så jobbar man..
Imorrn är jag ledig!
Nu ska det drickas kaffe på balkongen!

Kristendom är ingen religion utan en relation

I många religioner handlar det mycket om regler och lagar, vad man får och inte får göra. I kristendomen handlar det om att Gud vill ha en relation med dig. I bibeln står det kanske mycket om vad man bör och inte bör göra. Varför då? Jag skulle tro att det handlar om vad som är bra och mindre bra för oss människor och för vår relation med Gud. Visst är det väl så att vänner emellan kan säga "Det där tror jag inte att du ska göra, det mår du inte så bra av". Då måste ju Gud kunna säga så också. För när en vän säger så till en så är det ju inget illa menat (oftast i alla fall, kan ju vara avund inblandat). Men om det är en riktig vän så säger vännen det i kärlek för hon/han inte vill att du ska skada dig eller någon annan. Gud vill inte göra upp en massa lagar och regler för att han bestämmer eller vill vara elak. Nej, Gud är kärlek och vill vårt bästa. Och vi har vår fria vilja. Vill vi ha en relation med Gud eller gå vår egen väg? Det är vårt beslut, Gud vill inte tvinga sig på någon därför gavs den fria viljan till oss annars hade det inte vart någon relation i/av kärlek. Gud älskar oss villkorslöst.
Men som andra relationer, vill man lära känna någon så behöver man umgås med personen. Precis samma är det med Gud, vill vi ha en relation med honom krävs det att vi umgås med honom och spenderar tid tillsammans. Annars blir det svårt...

090721

Imorse när jag vaknade visste jag knappt vem jag var.. Såå trött, så bar det iväg till jobbet.. startade med kaffe och blev totalspeedad. Oj va roligt vi haft på jobbet idag igen, kommer nog bli minst lika galet imorrn igen.. då är det Emma och jag!
Räknade ut att jag bara har 12 dagar kvar nu! Sen ledig 1½ vecka innan flyttlasset går mot Stockholm!
Men nu är det nog dags för en liten tupplur i mitt hav av kuddar på balkongen..

Bildäck

Jag känner mig nästan lite manlig. Eftersom det nästan är punktering på bilen så var jag tvungen att pumpa det igår i kjol och allt.. Pappa guida mig så jag visste hur jag skulle göra nästa gång som jag kanske är själv. Idag gjorde jag det själv, riktigt stolt. Haha tur att inte det behövdes byta till något reservdäck bara. Då hade jag itne vågat åka i den bilen.. Men luft finns i däcket nu och bara tuta och köra!

Fluffidump! ;)

Don't Cry

Jag tror att texten talar för sig själv...

Why do you cry? He has risen.
Why are you weeping? He's not dead.
Why do you cry? he has risen.
Why are you weeping? He's not dead.
He paid it all on that lonely highway. And his anointing I can feel. He shed his blood. For my
transgressions. And by his stripes we are healed.

Why do you cry? He has risen.
Why are you weeping? He's not dead.
So as you go through lifes journey. Don't you worry lift up your head. Don't you cry stop your weeping
He has risen He's not dead.

Don't cry 
wipe your eyes
He's not dead.

Don't weep 
He's not asleep
Je-hovah
He's not dead 
                                                           - Kirk Franklin
He did it for you!


Helgens final

Sitter på balkongen och äter frukost nu.. Jag kom precis hem från trollhättan, det blev en lång natt! Konserten igår var fantastiskt bra! Deras djupa glädje märktes när de sjöng, och man kände av Guds närvaro, det var äkthet.. 
Vi gick iväg ett gäng till nästa konsert EMD tillsammans med trollhättans symfoniorkester. Killarna sjunger riktigt bra live. Det var sjukt mycket folk där så vi stannade bara en stund och fortsatte bortåt längs kanalen för att hitta en bra plats där man kunde se fyrverkerierna ifrån. Hittade en fin gräsmatta och lade ut en go filt att sitta på. Va vackert det är med raketer! Det var inga dåliga som smälldes av heller. Rätt grymt att man kan skapa sånt..
För mig och tre vänner fortsatte kvällen långt in på småtimmarna. Vi kom hem till Josefinas lägenhet (mycket fin lägenhet!) drack the spelade skip-bo och pratade. Verkligen trevligt, en härlig kväll som man fått lära känna tre personer bättre.. 


Är hjärtat med?

Nu kommer jag mest rikta mig mot troende, bara så ni vet.. Och jag vet att alla inte delar mina tankar, det är okej =)

Jag satt i kyrkan tidigare och det slog mig:
Vi kommer alla till kyrkan med olika förväntningar, med olika humör och olika dagsformer.. Det sköna är att vi inte behöver hålla uppe någon mask, när vi är inför Gud är det han och du, inte du och din bänkkamrat. Vi kan bara lägga ner allt och bara få vara i hans närvaro. Kyrkan var strömlös idag när vi kom vilket betyder

     inget ljud
     ingen pojektor som visar texter på sångerna
     inget kyrkkaffe
     predikaren kunde inte skriva ut predikan på papper osv.

Nu kom strömmen tillbaka precis när mötet började, men vad hade hänt om det inte hade gjort det. Skulle vi sitta och störa oss på de olika icke fungerande sakerna. Eller skulle vi fokusera på det vi var där för?
Jag vet att det är väldigt lätt att tänka att man fokuserar lite fel ibland (tro mig ddet händer mig allt för många gånger) som ex. fel låtar sjungs, fel person leder lovsången, fel person predikar, fel person har ljudet, ljudet krånglar eller vad det nu kan vara.. Men det handlar ju inte om det. Det handlar om mitt hjärtas inställning, varför är jag där? Är det för att jag vill HA, att det ska vara som jag vill eller är det för att få komma till Gud och släppa allt som finns runtomkring en stund och få upphöja den Gud som ÄR, som är kärlek, skaparen, Vår konung..

Besviken

Mmm vilket skit väder det var när vi åkte till trollhättan regnet öste ner.. men vi knödde in oss i ett öltält för att se våra vänner ge smakprov ur dirty dancing. MYCKET bra måste jag säga!
Passade på att sätta oss och ta en längre fika medan regnet öste, världens största kanelbulle typ och en god kopp kaffe.. Robert och jag satte betyg på mättnadskänslan efter bullen enligt honom var det en 4:a av 10 och enligt mig mättnad 7 av 10.. Det blev kallt så vi gick till pingstkyrkan för att värma oss och se om det var någon där som vi kände.. Upptäckte att det precis då skulle dra igång en gospelkonsert! WOW va bra. Vi i publiken fick vara med och dansa och sjunga, I like it a lot! Det var gött drag!!

Det var äntligen dags för oss att få se konserten vi väntat på ett bra tag, Dead by april!! Efter att ha stått utanför i ca 20 minuter kommer det poliser och säger att vi lika gärna kunde gå för dom hade flyttat in konserten och bara 150 fick plats.. Vad då besviken!!!! Man har gått och längtat och väntat och så får man inte se dom! Nae det var faktiskt väldigt tråkigt.. dålig planering kan man väl förstå att fler än 150 pers kommer för att se dom, eller??
Jaja, jag får köpa biljett och se dom i stockholm när jag flyttar dit istället.. samma helg som jag flyttar dit
mm Fika!!

mindre bra bild på gospelkören

Why do you cry? He has risen.
Why are you weeping? He's not dead.
Why do you cry? he has risen.
Why are you weeping? He's not dead.
He paid it all on that lonely highway. And his anointing I can feel. He shed his blood. For my
transgressions. And by his stripes we are healed.

Why do you cry? He has risen.
Why are you weeping? He's not dead.
So as you go through lifes journey. Don't you worry lift up your head. Don't you cry stop your weeping
He has risen He's not dead.

Don't cry 
wipe your eyes
He's not dead.

Don't weep 
He's not asleep
Je-hovah
He's not dead

Don't cry 
wipe your eyes
He's not dead

Dead by april ikväll!!

Yes äntligen! Sandra kommer och hämtar mig om en stund då bär det av mot trollhättan och fallens dagar! 
Vi ska se lite försmak av dirty dancing som medborgarskolan sätter upp i höst.. 
Blir nog en kaffe inomhus eller åtminstånne under tak för här är inge vidare väder. 
Sen spelar Dead by april ikväll! Wohow, ska bli riktigt nice att få se dom live. Sicka killar, sicken musik! It is great! Jag kommer njuta kan jag lova..


Lugn och skön morgon

Nu ska jag ta en riktigt lugn morgon..
Sitter på balkongen, det är mulet och blött ute. Jag har tänt några levande ljus (för avslappnings och myshetens skull) tänk att levande ljus kan ha något så avslappnande över sig.. Min morgongröt äts och det dricks the.. Snart ska jag ta fram min bok och läsa lite.. 

Fallens dagar

Ikväll fick jag se Trollhättan från ett helt nytt sätt/vinkel eller vad man ska säga.. Genom att åka på vattenskoter i kanalen. David lyckades övertala mig (jag gillar egentligen inte vatten, framför allt inte när det är så nära till vattnet). Men det gick bra, David körde lugnt och jag trillade inte i! Gick till pingstkyrkan och lyssnade på Samuel, Josefina och Viktor som spelade.. Vad dom är duktiga! Så otroligt duktiga. Det var en stund av musikalisk njutning! Spenderade tid med vänner som man inte träffar så ofta, en riktigt skön kväll. Väldigt mycket folk på stan.. lite svårt att ta sig fram. Och jag måste säga att jag tycker det är lite läskigt att gå förbi alla öltält längs kanalen och alla fulla som är innanför och utanför. Jag tycker inte det är läskigt med personerna utan vad alkoholen gör/kan göra genom människor...

Fantasivärld?

Tack du anomye person för din kommentar..
Jag lever inte i någon fantasivärld.. Jag ser mig runt omkring och försöker förstå vad som händer med oss och den värld vi lever i.. Jag tror att vi inte riktigt inser vad som händer.. Det är dags för oss att vakna upp från vårt sovande och börja agera. Vi hör varje dag om mord som sker runt omkring i världen, vi hör om svält, självmord, mobbing, skilsmässor osv.. Vad är konsekvenserna? Jag försöker ta mig ur den bubbla som jag lever i i min omgivning och försöka se vad jag som en enskild person kan göra för att försöka förbättra andra människor levnadssätt/standard. Det finns många som avstår kött, skänker pengar/kläder, arbetar för miljön. Men så fort man nämner att man har en tro så är man en Guru eller fanatiker eller vad vet jag när man pratar om sånt här. Varför? Jag vill absolut inte klanka ner på någon och jag vill inte framstå som någon som tror att man kan rädda världen. För det vet jag att jag inte kan.. Det är låååångt bortom min förmåga. Nej jag delar bara med mig av mina tankar.. och för någon kanske det är en uppmuntran.. Håller man inte med så behöver man inte bry sig och håller man med så gör man det.. Det handlar om att respektera varandra och varandras åsikter... Det är i alla fall vad jag tycker.. men jag vet att det finns andra som inte håller med..

Tokstollar

Tänk va mycket man kan skratta på jobbet! Mina abetskamrater är så galet roliga! Dom är väldigt tacksamma att reta och dom är inte sena med att ge igen, man har fått några riktiga kängor idag. Skönt att man kan vara så avslappnade och att man kan ha roligt tillsammans. Hur kul är det liksom om det finns några tjuriga och negativa människor? Nej här är vi skojiga, glada och försöker vara så positiva som möjligt
Jag ska väl snart ta och duscha och göra mig iordning.. Det är fallensdagar i trollhättan så tänkte åka dit när det är så bra väder! 
Önskar er en fantastisk dag

Tack

Tack Marcus för den fina signaturen!
Är jätteglad och oerhört nöjd!

tystnaden

mm va skönt att komma hem till en lugn och tyst lägenhet..
Åh vad jag kan njuta av att bara sitta, att det är tyst, läsa en bok, titta in i väggen (dock bara en kort stund sen blir man för rastlös) Bara njuta av att finnas och vara tacksam för det man har. Det är vad jag ska göra nu och sen blir det sovdags.. Ska försöka läsa lite också.. har gjort upp en plan så jag ska vara klar med boken om en vecka.. Har ju massa fler som jag vill läsa nu ju..

Att vänta

Jag har många gånger blivit besviken på att saker inte har gått fortare än de gjort och att jag inte tagit tag i saker i tid. Jag kan ta ett exempel. När jag gick på gymnasiet ville jag läsa musik på folkhögskola, men det var något som jag inte trodde att jag skulle våga eller ens komma in på. och jag har tänkt varje var sen 2006 att jag skulle söka musik, våren 2007 skickade jag ansökningarna, men åkte aldrig på något ansökningsprov. Jag har ångrat mig flera gånger och blivit besviken på mig själv varför jag åkte och sökte. Men när jag ser tillbaka så tror jag inte att det var meningen att jag skulle gå musik just då. Om jag hade gjort det så hade jag inte fått de arbetslivserfarenheter jag har nu, jag har fått växa som person genom mina yrken och praktik/skola som jag haft, jag skulle inte haft det självförtroendet jag har idag, prata inför folk skulle fortfarande vara bland det värsta jag vet (det är fortfarande skrämande men det är utmanande och roligt).
Nu är det dags för mig att gå folkhögskola i Stockholm. Och jag är tacksam över den väntan som jag har fått gå igenom de här tre åren efter gymnasiet, jag hade inte vart redo att gå tidigare.. Men nu är jag redo, jag känner mig stabilare än någonsin..
Jag tror att Gud lät mig vänta, han har en plan för mig, han har en plan för dig. Frågan är om du vill bli ledd?
Att genomgå väntans tider är jobbigt för vi vill gärna att det ska hända nu på en gång! Men genom att vänta växer vi i

          Tro
          Tålamod
          Förnöjsamhet

Och genom att vi väntar så blir Guds vilja mer klar för oss..
De flesta som känner mig vet att jag är väääldigt velig av mig.. jag vet inte hur många yrken jag har vart inne på att studera till, allt från jurist till barnskötare, misssionär osv.. Men nu känner jag mig väldigt säker på vad jag ska göra framöver.. inte bara under det året som kommer utan även året efter det, jag vet bara inte vart det kommer bli.. . Vilket är spännande, det är bara att vänta och se.. Jag tror att säkerheten har med väntan att göra, och att försöka slappna av i väntan, våga förlita sig på att en dag kommer det.. Allt händer inte NU på en gång..

090716

Lugn och skön morgon/förmiddag
Ska sätta mig på balkongen nu och läsa med en kopp the
Hett boktips! (finns på svenska också)

Negativa tankar och känslor

En negativ människa drar ner sig själv, andra och blir ofta åsidosatt. Det är kanske inte så konstigt att man blir åsidosatt om man är mycket negativ hela tiden.. Genom att trycka ner andra mår man själv bättre samtidigt som det inte grundar sig i något bra så i slutändan mår man nog bara själv sämre ändå..
Att hantera sina negativa känslor är verkligen inte lätt. Jag vet själv hur svårt det är. 
     Man tror inte att man är tillräckligt bra
     Man tror att andra snackar skit om en
     Man tor att andra inte vill att man ska vara med dem
     Man tror att andra inte uppskattar ens arbete osv..
Men istället för att älta negativa tankar är det bra att ta itu med dem! Ofta är det ju så att om man hör någon säga något som kan låta negativt så drar man den mest negativa slutsatsen. Man förstorar upp allt och egentligen kanske det var tänkt att bli en uppmuntran eller så kanske det itne alls rörde personen i fråga. Om du råkar ut för det (det gör väl de flesta) var sen till vrede. Fråga dig själv om den information som ledde dig till det negativa känslorna verligen var sann. Istället för att anta det värsta försök att tänka det bästa om människor.  Vi får inte forma våra åsikter och dra slutsatser utan att veta hela berättelsen..
Allt för många gånger går människor i vänskapsrelationer eller parrelationer osv. åt oliak håll pga missförstånd, att man är snabb till att tänka det värsta.. 

                                 grundar jag min reaktion på sanningen eller på spekulationen...


Allt för många gånger har relationer nästan gått i krasch för mig pga för snabba negativa slutsatser.. Då är det viktigt att prata och ta reda på om det är sant eller falskt.. Låt det inte hända för dig!

Om man tar ett litet exempel.. Ett par är ute och en utomstående man höjt sitt glas mot kvinnan i paret och pojkvännen blir avundsjuk och tror att det är en flört vilket egentligen kanske var heeelt oskyldigt och kanske rent av en artighetsgrej. Om pojkvännen istället hade tagit reda på den sanningen och försökt hantera sina negativa känslor kanske det inte hade gått så långt som slagsmål, skottlossning eller något liknande...


090715

Wow det gick överraskande bra på arbetsförmedlingen! Dock började min mage kurra som en galning mot slutet av handläggningen! Men vad kan man göra åt det är man hungrig och har sparat sig åt kalaset så får man skylla sig själv. Vi skrattade gott åt det i alla fall.

Kalaset var fin fint, skönt väder, så vi satt ute. Under tårtätandet kom världens ösregn (ca 13mm) och det åskade gott. myysigt! sen klarnade det allt upp igen.. Morfar är som ett stort barn på kalas. Han tycker mycket om presenter och vad är en födelsedag utan hans jordgubbstårta? Det skulle inte gå liksom..
Jag fick också presenter! Lite för tidigt men morbror åker snart hem.. Fick bl.a. ett sushi set att äta på.. Så nu du Emelie får du lära mig att äta det när jag kommer till Stockholm! Vi får ta och tillaga det och äta i vår lilla lägenhet! 

Kalasa

Yes nu är det time för mig att gå till arbetsförmedlingen för handläggning.. 
Sen bär det av mot stugan och fira morfar som fyller år idag! 
Grattis grattis min kära morfar!!
verkar bli rätt skönt väder också, big plus!

Lärdom

Jag tror att man ibland blir plaserad på ett ställe/situation för att få lära sig något.. Just nu tror jag att jag är plaserad på mitt jobb för att tränas i uthållighet/tålamod, för där går det itne bara att köra på och stressa genom sakerna som måste göras utan allt måste ta sin tid. Om man så ska vänta i 15 minuter på att någon ska resa sig upp och gå ett par steg. Nyttigt är det i alla fall! Det kan kanske vara värt att tänka på? Alltså att fundera på vad man kan lära sig i situationen istället för att bli arg, ledsen eller liknande. Var sak har sin lärdom..
/R

Worktime!

Nu är det dags att dra till jobbet.. hade hellre velat sitta i solen, grilla, umgås och njuta.. Det är ju inte fel att jobba, absolut inte.. just nu känner jag bara för att göra något annat.. när solen äntligen tittar fram igen efter nästan 2 veckors frånvaro.
Sitter hemma hos mamma och pappa nu.. Bara syster hemma.. Usch vad jag kommer sakna henne.. Hon och hennes fästman flyttar till Umeå så henne kommer man nog inte få träffa så mycket. Jag flyttar ju också men det är ju inte lika långt bort så det är lättare att bara komma hem över en helg..
Min älskade sis! Tack och lov för internet och mobiler! haha
Nej nu måste jag verkligen åka å jag itne behöver byta om i panik
Önskar er en fantastisk dag!
/R

Vem är du?

Jag är väldigt nöjd med allt jag fått gjort denna dag!
Städat, packat lite, fikat med sandra och visat henne tvättstuga och förråd, fått godkännt av föreningen att hon kan få hyra lägenheten av mig, umgåtts med mina föräldrar och engelska vänner. Det är skönt när man känner att man fått gjort saker och inte bara skjuter fram det.
Har tänkt en del på Stockholm idag också.. det ska bli fantastiskt att få flytta och få fokusera musiken ett år och växa som person! Stanna upp och tänka, vem är jag? Det måste man absolut inte flytta för att göra, tro mig jag har redan börjat =P
Det är viktigt att ta reda på vem man är och vad man gör. Ibland är det smärtsamt, men det är viktigt. Man kan inte glida genom livet på en räkmacka. Eller jo det kan man visst, men frågan är hur bra det är? Jag tror det är viktigt att ta reda på vem man är, vad man tycker om, vad man har för positiva och negativa sidor, hur man reagerar i vissa situationer osv.
Det kan hjälpa många andra i ens omgivning. Jag tar ett exempel:
     Om jag blir stressad så kan jag bli riktigt otrevlig, jag ser kanske inte mina vänner eller andra människor på det sättet som jag borde göra. Men om jag vet om det att jasg reagerar på det sättet med stress och kan säga det till andra att Om jag blir otrevlig eller ignorerar dig just nu så beror det på att jag är väldigt stressad. Jag tror att personen i fråga då kan acceptera det på ett helt annat sätt. Eller hur? Jag hoppas att jag inte skrivit förl luddigt nu utan att det går att förstå vad jag menar.
Det jag menar är:
     Stanna upp 
     fundera på vem du är
     vad vill du göra
     hur du ska göra för att nå dit du vill
Annas kan det hända att man lättare drabbas av tankar som Varför gjorde jag inte så/Varför gjorde jag det osv när man blir äldre..
Vem är du?

Det är inte lätt.. jag har mer eller mindre påbörjat min resa.. jag vet mycket mer om mig nu än vad jag gjorde för två år sen.. det leder till mer säkerhet i ditt liv...

Tacksam för här och nu

Sandra och jag jobbade tillsammans i eftermiddag/kväll. Vi började prata om att vi är tacksamma över vart vi är i livet. Det finns saker vi längtar efter och kanske saker vi önskar att vi hade gjort osv. Men vi är inte så gamla, 21 år och har en hel del erfarenheter av olika slag som ex. yrkeserfarenhet, de olika aktiviteterna man är och har vart engagerad i i kyrkan. Alla dessa fantastiska vänner man har, eget boende och ta ansvar det. Jag har fått göra en hel del under dessa tre år efter studenten. Jag vill inte se tillbaka och tänka på vad jag hade kunnat gjort istället. Jag vill vara tacksam över det jag har gjort och för det jag gör. Livet är för kort för att slösas bort på att grubbla över saker som jag hade velat gjrot istället för det jag gjorde/gör eller för att vara avundsjuk på någon och vilja leva den personens liv. Jag vill leva varje dag och ta vara på vad varje dag har att ge istället för att hela tiden planera morgondagen. Vad får man ut av det? Det är dags att leva livet här och nu! Idag är inte imorgon, det är NU. Det är inte nyttigt att leva ett planerat liv där man bestämt vad man ska göra och i vilken ålder det ska göras. Då blir man bara besviken på sig själv när det inte blir som man tänkte. Vilket kanske i värsta fall kan leda till att man inte orkar med, man tycker illa om sig själv, att man inte anser att man duger.. Men vet du vad? Du är perfekt!

Ta vara på vad varje dag har att ge och var tacksam för det du har och fokusera inte på det du inte har..

Hönö!

Igår var tillbringade jag dagen på Hönö. Det var väldigt blött, regnade konstant vilket var ett minus. Men vi hade riktigt trevligt! Satt en del på nimbus åt och fikade med goa vänner och nya bekanta. Gick till tältmötet kl 19 och det var fullsatt fick knö ner oss på en liten bänk men vi gick därifrån efter 1½ timma (då började mötet 20.00) för det regnade in i tältet och vi satt på en utsatt plats. Så istället åkte vi till ett glasscafé och mumsade på varsin grymt god glass. Så är ni på hönö kan jag tipsa om Elminaz glasscafé! Tillbaka till ungdomsmötet som började 22.15, fullsatt igen men fick nu en torrare plats men längst bak i tältet. Det var grymme bra predikan!
Vi åkte tillbaka till Nimbus tillsammans med ca 800 ungdomar (dock inte i samma bil haha) Dags för konsert. Men på konserten kunde vi inte stanna eftersom Malin skulle upp tidigt och jobba och Robert jobbade natt. Jag fick i alla fall träffat många vänner och min syssling som jag aldrig träffat förut. Mycket trevligt! Men vi hann inte prata mer än 3 minuter för sen fick vi springa till bilen för att hinna med färjan 00.50!
Hemvägen blev dock ganska mycket längre än vad som var tänkt.. jag körde fel, svängde av för tidigt och hamnade tillslut på E20.. hmm ILLA! men i alingsås mötte vi en snäll securitasvakt som guida oss mot trollhättan. TACK! De andra var nog måttligt glada på mig. Malin och Robert fick sova lite i alla fall, tackar Jesper för att han höll mig vaken!

Jobbar nu hela helgen och fick en bra kväll på jobbet.. Den var lugn, eller lugnare än tidigare i veckan. Har vart rena kaoset och har fått nya erfarenheter i ryggsäcken.. Jobbigt men nyttigt.. bara 4 veckor kvar nu sen blir det stockholm om 6 veckor! Känns fortfarande heelt overkligt.. Men nu är jag i alla fall helt hundra på vad jag vill göra i framtiden! spännande att se vart i landet man hamnar bara..

this day

hmm något konstigt har hänt.. ett gammalt blogginlägg har lagt sig först (ang. kreativa hjärtat det var i september förra året!) så nu har jag korrigerat det..
Hade en lat förmiddag.. men gick med papper till sekreteraren i bostadsföreningen idag och skatteverket och hämtade papper.. så gjorde två viktiga saker, mycket bra!
Innan jobbet tog jag och sandra en fika med välbehövligt kaffe på nordfeldts. Det var riktigt najs.. av någon anledning började vi prata killar och relationer, varför vissa faller för många och vissa inte faller för någon, varför vissa har många förhållanden och vissa inga. Att det är väldigt många i vår ålder som inte haft något förhållande med en kille/tjej osv.. det var mycket intressant må jag säga!
Sen bar det vidare till jobbet och ikväll ägde vi stället själva. Lite smått kaotiskt en liten stund men det gick ju fint! Imorrn äger vi stället tillsammans med en ordinarie parsonal också, blir fest!
Sandra på nordfeldts
På fredag är det jag som drar till HÖNÖ! träffa massa vänner och bekanta och träffa nya bekanta. Är riktigt pepp! 

Jag har förövrigt skaffat mig en musik myspace! titta gärna in.. den är under uppbygnad och det kommer komma låtar med bättre kvalitet och troligtvis egetskrivet material, så småningom..
www.myspace.rebeckaqDet Kreativa Hjärtat

Igår började konferansen som började gro i tankarna hos en man (min far) för ca 2 år sen..
En konferans där kreativa människor samlades för att få inspiration, lära av varandra, tänka på nya sätt och så vidare.. Det har verkligen vart helt gaaaalet bra!! I mitt huvud snurrar det just nu en del (på ett positivt sätt) Det är mycket tankar som kommit och jag ska försöka reda ut dessa.. Det har vart sånna grymma gudsmöten, jag känner verkligen så starkt att Gud är närvarande och att han älskar.. Tack alla ni som ställt upp och ordnat att detta skulle bli så bra..

Det är inte mammas pappas eller någon annans fel

När jag satt i bilen på väg hem från jobbet så for mina tankar iväg som dom gör ibland.
Jag vet att många säger (även jag själv) att Det är mammas fel att jag är sån här eller Det är pappas fel att jag är tjock eller någon annans fel. Vad det nu kan vara. Uppväxt miljön tror jag påverkar en mycket. Men samtidigt har man ett val att göra, vill jag att uppväxten ska påverka mig (de negativa bitarna) och skylla på att det var mina föräldrars fel att det blev som det blev eller ska jag ta ansvar för mina egna handlingar och sätta ner foten och visa att Jag kan! Vi människor är verkligen duktiga på att skylla på andra, att det är deras fel. Varför är vi så rädda? Förmodligen vill vi inte känna oss nertryckta, dumma eller bli dömda/anklagade. Men vad händer om vi fortsätter skylla ifrån oss? Dels tror jag att vi själva mår mer och mer dåligt, vi tar inte ansvar för våra handlingar. Vi får andra att må dåligt och de kanske inte får förtroende inför andra människor (beroende på vad som hänt vill säga). Det är alltså vårt fel att andra inte kan lita på personen som vi skyllt ifrån oss på. Det finns en mängd olika saker/konsekvenser. Är det inte dags att vi tar ansvar för våra handlingar och våra liv istället för att skylla på mamma, pappa och andra? Jag måste själv jobba på dessa bitar. Man vill ju inte bli anklagad.. MEN vi bär vårt eget ansvar inför andra. Börja tänka på andra istället för att vara egoistiosk och bara tänka på en själv! 
It is time..

Liseberg!

Idag bar det iväg till götet och liseberg. Vi hade en fantastisk dag! Ett gäng på 13 personer som skulle samsas om att bestämma vilka åtattraktioner som skulle åkas. Det var inte några större problem.. Ett gott gäng från ängelholm och vänersborg. Modigare har jag blivit också! Första gången som jag åkte balder, uppswiinget och spin någonting. Jag är på tok för trött för att komma ihåg vad det hette. Jag är riktigt stolt över mig själv faktiskt. 
Jag satt och tänkte på det i bilen hem, vilka fantastiskt underbara vänner jag har! Och många vänner! Jag är lyckligt lottad som har så många fina vänner. Är så sjukt tacksam över er! Det ska ni verkligen veta..
Vi irrade omkring på avenyn efter lisebergs stängning för att hitta något att äta.. Mycket roligt, och vi var nära på att ge upp. Tillslut bestämde vi oss och fick lite mat i oss innan det bar iväg hemåt (vilket var tur skulle jag tro. Eftersom det var lite tjuriga miner, HAHA)
Men nu är det verkligen läggdags!
Sov gott och tack så sjukt mycket för idag!
/R

Sommar och sol

      
It is time for some relaxing in the sun 
Innan jobbet drog vi och badade och njöt en stund, riktigt skönt!
Inte mitt favoritställe att bada på ( jag råkar vara lite kinkig när det gäller badplatser)
Men det blev ett par dopp, riktigt skönt i vattnet!
Imorrn blir det liseberg för hela slanten! Ska bli riktigt skoj att få tillbringa en dags nöjesåkning med vänner
/R

När man får oväntat besök

5.15 ringde det på dörren imorse!! Jag hade precis vaknat (antagligen för att det var så varmt). Fick panik och virade täcket om mig. Det ringde igen.. jag tittade ut, ingen där.. jag tittade igen såg två killar en som kom uppifrån trappan och en som stod utanför dörren.. Postluckan öppnades i dörren, någon kikade in. GAH hjärtat rusade snabbare och jag blev skakig. Tänk om det är inbrottstjuvar!! Det var min enda tanke, jag måste visa att jag är hemma.. spola i kranen, stöta till olika saker i lägenheten så det hördes att jag var där.. Det ringde igen. Jag måste ta på mig kläder i alla fall. Tittade ut genom titthålet i dörren igen.. hmm men känner inte jag igen den ena killen.. jojomän! (hade inga linser i så det var svårare att se). Jag öppnar dörren och killarna flyger upp för trappen. ROBERT! Mycket riktigt Robert och Tobias tog vägen förbi när de jobbade natt och väckte mig. TACK killar, ni skrämde livet ur mig! 
Och nu ska man iväg och bada med dessa busar innan det är dags att fara till jobbet och jobba extra..
Önskar er en fantastisk dag!
/R

Bangladesh?

Var på pepp/informationsmöte idag inför Bangladesh resan.. Jag vet itne än om det blir att jag kan åka med. Det kostar en hel del sen vet jag inte om jag kan ta ledigt från skolan heller.. ska kolla upp med skolan först, pengar är världsligt och kan ordnas på ett eller annat sätt. Men jag vill så gärna åka. Tänk vad fantastiskt!

 - Få se ett annat land och en annan kultur
 - Få vara med och bidra med något som kanske i framtiden kan komma att förändra hela landet (vem vet)
 - Få och ge kärlek
 - Lära att nöja sig med det man har!

Asså det finns sååå mycket den resan kan ge. Känns som once in a life time.. Det blir nog fler resor som man kan åka med på dit via min församling.. MEN jag vet inte vart jag finns om ett år.. kanske arbetar jag i någon annan församling.. Antagligen blir det inte riktigt lika lätt då.. Men vem vet..
Sömn är ju bra för hälsan så jag borde krypa till sängs nu.. klockan ringer ju 5.30
Sov så gott!

Längtar efter bad

Det är varmt varmt varmt.. Det är synd att klaga, för visst är det underbart att sommaren är här och att man får ljuta av solen!
Nu när jag slutat dagens arbete ska jag mot stranden och kasta mig i plurret, ljuvligt!
Vi satt på balkongen idag med de äldre boende.. märktes verkligen hur dom njöt av att sitta där i skuggan innan det hade blivit allt för varmt. Det har vart en riiktigt bra dag på jobbet. Vi dansa till The Refreshments.. Dom behöver ju det, lite uppiggande och omväxlande. Har vart mycket goda humör och skratt. Är det inte underbart att få vara en del i det?
Jag tycker verkligen om när man ser att en människa njuter, är glad eller nöjd över något. Det räcker med en liten liten småsak.. Fantastiskt!
Nu ska jag försöka få med mig syster till sjön och bada! Ska bli grymme skönt!
/R

DU ÄR UNIK

Som det oftast brukar bli när jag läser något jag fastnar för så måste jag dela med mig av mina tankar..
Det handlar om lite svårare saker nu.. Avund, svartjuska och avundsjuka.. Det är något som alla drabbas av mer eller mindre, inget som är så där bra. Men det viktiga är väl att inte gömma undan det utan att bekänna det att man hyser avund. MEN på ett ödmjukt sätt.. I alla fall så fick det mig att tänka på att vi alla är unika, och eftersom vi alla är unika så har vi fått unika gåvor och talanger. Om man inte tror på Gud så vet man i alla fall att vissa fått gåvan att sjunga och andra snickra osv.. Och eftersom vi unika människor har fått unika gåvor och talangar så varför ska vi då hysa avund? Det går inte att alla jobbar med att måla hus eller kanske vara badvakter. Vi behöver inte vara ha avund för ALLA har olika gåvor och alla behövs.
Det är jätte svårt. Jag kämpar själv  med det. Men har aldrig riktigt tänkt så tidigare. Jag vill vara och göra väldigt mycket som andra får äran att göra. Men någonstans handlar väl det om att man känner sig otillräcklig kanske? för JAG vill ha uppmärksamheten för allt. Men det funkar inte.. ALLA våra olika gåvor och talanger som vi har är värdefulla och vi har fått dom för att vi ska utveckla dom och kanske hjälpa andra genom dom..?
Du är UNIK, du har UNIKA gåvor och talanger, du är VÄRDEFULL

vuxen?

Jag tillhör dom som tyckte att man var vuxen lite väl tidigt kanske.. Det där går i perioder, ibland är man väldigt vuxen och tar ansvar i nästa stund pratiskt taget skiter man i allt (kanske inte riiiktigt så illa). Jag menar är man vuxen när man snart ska fylla 22? Det ligger nog inte i åldern, jag har vänner som är 35 och inte är mogna, enligt mig i alla fall. För vuxenhet och mogenhet hänger ju ihop. Man säger ju ibland "och när har du tänkt att växa upp" innebär ju att personen ska mogna.
I alla fall känner jag myg hyffsat vuxen nu Ska snart cykla iväg till jobbet men först sitta på balkongen och fyllas med goda, tänkvärda och uppmuntrande ord. Att ha ett jobb (trots att det bara är ett sommarjobb) är ju ganska vuxet om man tar ansvar tycker jag. Plötsligt kände jag mig gammal, det var ju inte längesen man gick på högstadiet, ändå är det snart 9 år sen jag började 7:an.
Att fylla på med lite goda saker är något jag anser viktigt! Jag märker en så stor skillnad om jag sitter frramför teven en stund (och tittar på såpor, talkshows osv) eller om jag tar en bra bok som bygger upp en och ger frågor att tänka på (på ett bra sätt). Man tror att man inte påverkas av tv, men tjena säger jag bara.. Det påverkar en så mycket mer än man tror. Ändå är det väldigt skönt vid teven, man flyr iväg en stund. Men vad ska man fly ifrån? Bättre att leva här och nu och ta tag i saker och ting innan det blir för mycket att ta tag i. Ska bli så grymt skönt att få komma till stockholm och inte ha någon tv längre. ett tv fritt år! Tänk vad mycket mer man kan göra med tiden då. (egentligen är det ju bara att skrota teven just nu, och så blir det snart). Nu är det dags att sätta sig på balkongen.
Önskar er en riktigt härlig dag!
/R

En svettig arbetskväll

När man cyklar som en idiot (nästan) till jobbet och det är kvalmigt ute och man går in genom dörrarna på jobbet och det är ÄNNU värre luft där, då är det inte jätte kul. Man ska inte klaga på värmen jag vet.. men det är lite jobbigt att gå runt fuktig och varm hela tiden framför allt när man inte kan öppna dörrar och fönster för att vädra ut (inte för att det hade gått ändå). Men fläktarna gjorde rätt bra jobb ändå. Stackars de äldre.. märks skillnad på dom när det är varmt..
Kvällen var i övrigt lugn, finns ju allltid saker att göra, men man kan ändå ta det i ett lagom tempo. Det gillar vi!

Jag har vart duktig och fört över i sort sett alla (utom typ 18st) mail i olika mappar och raderat en massa onödiga. Ordning och reda! kul när man hittar mail som är 3 år gamla.. då kommer minnena =)

Vi hade under New Wine frågat två killar från Linköping om dom ville vara med och spela med oss. Pappa pratade med basisten och det visade sig att han bodde i samma område som pappas kusin (hade ingen aning om att vi hade släkt där) Sen blev det ännu roligare när han kände pappas kusin väl. Och för typ en timme sen fick jag ett mail på facebook, från pappas kusins barn alltså min syssling. Visst är det skoj när man får veta att man har släktingar någonstans som man inte vet om.. PLUS att han har gått på samma skola som tre av mina vänner samtidigt. Det är grymt! Världen är då bra liten, och tur är väl det =)
Nu är det sängdags!
/R