Sportlov

Första dagen på sportlovet. Jag har egentligen massor av att göra innan jag åker mot kittelfjäll ikväll, typ försöka få ner all packning i en enda resväska, inte lätt med alla tjocka kläder må jag säga.
Gårdagens kväll var mycket fin, det gjordes hemmagjorda hamburgare och marängswisch tillsammans med mycket fina människor! Det kollades bland annat OS, snart är det ju slut på det.. Och en sannslös match spelades av Sveriges curlingdamer, tänka sig, GULD!
Men nu får jag väl ta tag i diskningen, packningen och allt annat som måste fixas
Ha en mycket fin vecka!Det ser lovande ut för vår del i Kittelfjäll, SOL!

Lek i snön

Glädje! Det är vad man kan beskriva mig nu eller vad man säger, mitt liv kanske är bättre? Dock är det ju det här med sömnen, med vad gör man inte? Jag trivs, enormt mycket! Nu ska det bli två slappa dagar för mig, i tisdags hade vi sångkonsert och det har vart hysteri inför det, men wow vad bra det blev. och igår hade vi avslut på 24:2 bönen med mycket lovsång och bön. Nu kan man släppa det också och bara få njuta av bibel-musiks konsert ikväll. Det ska bli två lugna dagar inför Kittelfjäll där jag inte ska göra något! (Mer än packa och och umgås)
Igår fick elsa och jag ett ryck, eller jag har länge velat göra det. SLÄNGA mig i snön! Det är ju fantastisk pudersnö här runtom skolan plus att soen sken och värmde gott igår. Sagt och gjort, vi gick ut och slängde oss, magiskt!





Snökaos!

Ja vad ska man säga om denna vinter egentligen? Jag tycker den vart fantastiskt fin med en massa snö, jag kan inte minnas att det vart så mycket under hela mitt långa liv. Men nu börjar det blir lite jobbigt, kollektivtrafiken kollapsar ju! Skulle till kyrkan idag, det kom aldrig någon tunnelbana. Mötte en tjej som hade börjat åka från skanstull 8 på morgonen och kom fram till åkeshov 11.00. Det är tre timmar!!! I vanliga fall kanske det går på 25 minuter.. Vedervärdigt är vad det är!
Så istället gick jag till skolan, vi tänkte ha en andakt där istället.
Mudd lagade god mat till mig, TACK!!! Sen gick vi till ica och handlade lite saker för att baka bullar! Åh va gott det blev och uppskattat. Bibel-musik övade inför deras konsert så mot slutet av deras rep gick vi in och bjöd dom på nybakade bullar. Här ska bakas mer!
Mudd är i bakartagen!!
Bullfest!
Sen tillbringades kvällen tillsammans med ett gäng för att se OS hemma hos Jonathan, tyvärr besvikelse denna kvällen också från de svensk-tävlande. Kom igen nu!
Sverige-Finland 6.00 imorrn
God natt!

Night

För att ha vart uppe nästintill hela föregående natt så är jag väldigt pigg. Dagen har vart jobbig och trött men nu är jag pigg, som vanligt.. Anledningen till att jag satt uppe var pga hockeyn/OS. Halv 2 inatt spelade herrarna sin första match. Dock gav vi upp vid 3 för då var grabbarna riktigt trötta, och jag med för den delen. Innan dess var det ju curling också, inte att missa!
Grattis till bronset Anja!
Ikväll var det öppen scen på skolan. Det var många bidrag, en bra bredd på musik också, framfört mycket bra. Jag var nära på att börja gråta och det är inte ofta må jag säga..
Nästa gång ska jag satsa på att vara med.
Hepp nu är det kanske dags att försöka sova..
God natt!

Semlor och Ferry

Fettisdagen, ja det kan man lugnt säga. Eftersom jag börjat mitt nya söt-löfte måste det väljas ut en dag i veckan som är min söt-dag. Denna vecka blev det idag, eftersom det är semeldagen! I skolan fick vi enorma (tyckte jag i alla fall) semlor. Sen hade vi sen flera veckor tillbaka bestämt att vi skulle ut och fika semla på något fik i stan. Så det blev en wienersemla på Vete-katten. Det fanns inte ett bord ledigt, eller jo ett som var reserverat kl 18. Vi fick lov att sitta där tills de som hade bokat kom. kanske inte den mest njutbara fikastund jag vart med om, varade ungefär 15 minuter.
Det bar sen hem till Jotta för att se OS. Och vilken glädje det blev när Ferry glider in över mållinjen. Vilken spänning det var! Helt fantastisk! Grymt, vi vill se mer av sånt nu =D
Nu är det läggdags, låång dag imorgon

spinning around

Gah! Pussla pussla pussla, det är det som gäller nu sista veckan innan alla konserter och lovsång och sånt.. totally crazy


En dag i fina tjejers sällskap

Har haft en mycket fin dag i fina tjejers sällskap. Efter Gudstjänsten bar det av till medis där Olivia skulle spela utanför coop, något rättvisesak, mycket duktig den där tjejen!! sköter gitarren väldigt väl och sångrösten med! Bra jobbat Olivia!

Efter Olivias fina insats utanför coop åkte Bella, Ia, Madde, Olivia och jag till jensens och åt en mycket god middag. Det märktes att det var alla-hjärtans-dag. Så sjukt mycket folk och en massa par som satt överallt med rosor och grejer.. Där satt vi 5 tjejer och hade vår hjärtans-middag bland alla par, det var guld värt! Fint att få lära känna tjejerna mer!
Sen bar det iväg mot Filla för att lyssna på Afrolinjens sista konsert på deras turné. Mycket mycket bra! Det svängde rejält och de njöt av att stå på scen, det syntes långa vägar! Kul att ha dom tillbaka på skolan igen, det har vart ganska tyst och lugnt.

Hemmafruar och Os

Jag hade tänkt blogga, men känner att det inte skulle bli något intressant.
Orkade inte skriva efter att fasica och jag ätit kvällsmat igår eftersom klockan blev 00.30 och klockan skulle ringa 02.50 för att se OS-invigningen!
Av någon anledning kom vi in på samtalsämnet "hemmafru". Och vi kom fram till att det vore ecceptionellt. Tänk att man har tid till allt, typ laga mat planerat och inte bara stressa ihop något, städa,  göra iordning barnen, leka med barnen, baka! och allt annat vad det innebär. Och sen kan man lägga ner frivillig arbete i kyrkan. Perfekt!
Inte många som kan ha det så bara.. och antagligen skulle man kanske få panik av att gå hemma hela tiden..
Det var fint att prata och äta kvällsmat i alla fall..
När klockan sen ringde vid 3 fattade jag ingenting, "NEJ inte skola idag jag måste få sova!". Sen kom jag på, just ja Os-invigning. Alltid lika spännande att se. Dock måste jag ha somnat för jag missade när Sverige gick in på isen!!! Nästa gång får jag försöka hålla mig vaken..
Nu ska jag ta tag i min dag!

Vinter och sol och vi har... eh långkalsong?

Idag skulle jag haft sovmorgon, typ hela dagen eftersom mina två lektioner va inställda. MEN jag, mitt nöt, hade bokat tvättid klockan 6.00, och jag hade verkligen kriis! Så fick snällt gå upp klä på mig och bege mig ut i kylan för att gå till tvättstugan. Kan meddela att det var sjukt skönt när tvättningen var klar (här får man bara tvätta en timma och torka en timma) för sen åt jag frukost och gick med en gång och sov 1½ timme innan benen, och resten av kroppen också för den delen, vandrade vidare mot skolan! Så grymt skönt att lektionerna blev inställda, då blev det tid till att ordna inför praise partyt och även sångkonserten som snart är!
Eftermiddagsfika med killarna i solen!
Kvällen tillbringades på skolan, hos madde. Sjukt fint! Ellen och jag bakade bröd till vårt fika, eller Ellen bakade och jag assisterade, och diskade. Någon måste ju ta hand om skräpet efter =) Så här blev resultatet! Nähä då gick det inte att ladda upp den bilden..
Resultatet blev i alla fall mycket fint! Brödbakning får nog ta att prioriteras i mitt kök nu!
Nu, är det läggdags... snart...

Ett paket på posten

Min mamma är väl för söt! Igår ringde hon för att berätta att hon hade postat ett paket till mig som antagligen skulle komma dagen efter (alltså idag), eller dagen efter det. Och idag när jag öppnar mitt brevfack eller vad man kallar det, så låg det ett litet paket där. Hon hade köpt 1:a Harry Potter filmen (man kan ju inte börja titta på serien utan att ha sett första!) ett par fina leggins och en frisörsax. Sen hade hon även skrivit ihop ett fint brev, åh jag blev varm i hjärtat!
Tack min älskade mor!!
Nu när jag för en gång skull kan gå och lägga mig (och jag är trött) så ska jag faktiskt passa på att göra det.
Så jag säger God Natt

I'm yours!


Helg

Dagen har bestått av gudstjänst, påfyllning med lunch i kyrkan för att orka med ett årsmöte för att sedan rusa vidare till filla och ha ledarsamling/info inför kommande skidresa till kittelfjäll! Fullspäckad dag med information osv... Helt galet vad mycket det är att hålla ordning på inför resan, och vilket arbete som ligger bakom! Stor eloge till dem som jobbat hårt med det!
Kvällen har annars spenderats hemma hos Hannes som idag fyller 20, congratulations!!!
Har vart en ganska skön helg ändå, igår gjorde jag inte mycket kan jag säga.. en lång frukost med elsa och fasica blev det i alla fall, MYCKET fin! Sen försökte jag läsa lite men kom inte så långt förrän jag slocknade på soffan. Och sen melodifestivalen på skolan! vilken flopp, va bara salem al fakir som hade något att komma med.
Nu väntar en ny vecka, lite lugnare på skolan eftersom afro är på turné..

The hand song

The boy only wanting to give mother something,
And all of her roses had bloomed.

Looking at him as he came rushing in,
knowing her roses were doomed.

All she could see were some thorns buried deep,
And tears that he cried as she tended his wounds.

And she knew it was love, it was what she could understand.
He was showing his love and that's how he hurt his hands.

He still remembers that night as a child, on his mothers knee.
She held him close and she opened her Bible, and quietly started to read.

Then seeing a picture of Jesus, he cried out:
"Mama he's got some scars just like me!"

And he knew it was love, it was what he could understand.
He was showing his love, and that's how he hurt his hands.

[instrumental break]

Now the boy is grown and moved out on his own.
When Uncle Sam comes along.
A foreign affair, but our young men are there.
And luck had his number drawn.

It wasn't that long till our hero was gone, he gave to a friend what he learned from the cross.

But they knew it was love, it one they could understand.
He was showing his love, and that's how he hurt his hands.

It was one they could understand.

He was showing his love, and that's how he hurt his hands.

Över en middag skapas en musikvideo


Emelie Berg at stampen!!

Min käraste Emelie spelade ikväll på stampen. Hon sken som solen och det märktes att hon njöt och tyckte att det var roligt. Hon är fantastiskt duktig, verkligen heelt fantastisk! Det känns nästan löjligt att försöka återberätta här hur det var, det går liksom inte att beskriva, det måste upplevas! Och det kommer höras mer av denna brud, det vill jag lova!
På tunnelbanan hem skojades det friskt. Agnes satt med filmkameran i högsta hugg och filmade Bysse och Hannes som pratade om de olika kulturerna i tunnelbanevagnarna. Så sannslöst roligt! Bredvid Agnes satt en kvinna som försökte läsa och samtidigt lyssna på musik, men jag tror hon lyssnade mer på det som spelades in, för oj vad hon skrattade. Härligt, där förgyllde dom hennes kväll, haha!
Det är knappt en lugn stund, eller inte egentid i alla fall. Det är ganska mycket i skolan, mycket förberedelser och planeringar, övningar osv. Men planeras tiden väl så är det ju lugnt (dock är det inte alltid så bra med planeringen). Det är mycket umgänge vilket jag stormtrivs med.
Just ja, i tisdags hade vi klassisk sångkonsert. Så otroligt roligt, det spelades ut med lite teater på scen också. Kul att höra alla sångerskor sjunga annat än afro och vad det innebär.
Det finns så mycket jag skulle kunna skriva och berätta.. men jag lämnar det nog tyst för tillfället.. klockan tickar ju..