En smak av sommaren

Mm idag är det nästan sommar (bara väldigt nästan). Jag har ätit årets första jordgubbar, dock inte svenska men visst finns det lite smak som påminner om svenska sommargubbar. Vädret är fortfarande fantastiskt och det känns skönt att vakna av sig själv på mornarna.
Dock är det lite väl kallt på kvällarna fortfarande. Kände det nu när jag satt här hemma i soffan, så spädde på mysfaktorn med att tända ljus. Så det blev jordgubbar, ljus och skrivande på morgondagens andakt. Nu blir det plugg genom läsning..

Gemenskapsfrämjande

Inte hade jag väl trott att jag skulle dansa, eller träna Zhoomba! Men när man får chansen då får man faktiskt ta och prova. Och HJÄLP va kul det var. Vi hade en liten surprise på lovsångsrepet idag det vill säga zhoomba. Oj vad vi skrattade och försökte hänga med i rörelserna. Det sköna va att det inte va så svårt, dock en hel del höftvickningar (får träna upp det där). Det sades att vi inte behövde ha några speciella kläder för att det inte skulle vara så ansträngande. Jo visst, jag kan säga att jeans och långärmad tröja inte va det optimala valet!
Har ni möjlighet att köra zhoomba då ska ni göra det. Från latinamerika, härliga höftrörelser och sköna beat.

Vårkänslor!!!

Nu är det sannerligen vår! Solen skiner och det har under några dagar legat över 0 grader. Idag åkte solglasögonen på, i söndags satt vi i observatorielunden och drack kaffe i solen (okej det va lite väl kallt). Man kunde till och med gå några meter utan jacka i det sköna vädret idag. Det är kanske inte att rekommendera om man inte vill riskera att bli förkyld. Men nog är det vår i luften alltid! Det är fantastiskt!
Det är i dessa tider som i alla fall jag ser och njuter mer och mer av skapelsen, när naturen lyses upp av ljuset och alla färger..

Historymaker

Bloggningen går verkligen upp och ner nu, som vanligt är det alltså lite periodiskt.
Sitter i alla fall och läser kyrkohistoria, bara en vecka kvar av kursen, men boken har desto mer kvar att arbetas igenom innan allt är färdigt. Jag har egentligen alltid vart väldigt intresserad av historia, framförallt när det handlat om kyrkan. Men genom skolans gång tappade jag intresset, vi lärde oss inte mycket och oftast upprepades samma saker från mellanstadiet upp till gymnasiet. Då kändes det som att händelser genom historian vart så avlägsna att det inte vart sant, en händelse här och där men ingen större koppling. Nu däremot har det vart en röd tråd från Jesu tid, då vi började tideräkningen, fram till nu. Plötsligt förstår jag hur historian hänger ihop, varför 30åriga kriget utbröt, varför splittringar skett, varför påven är så viktig inom katolska kyrkan, att universitet finns idag pga att man behövde ett lärcentra där präster utbildades osv.. Plötsligt känns inte allt så avlägset, inte heller overkligt och ytligt, historian är nu mer verklig och en djupare innebörd.
Fascination

En smak av våren

Efter en skön helg med mor och far hade jag tänkt gosa ner mig i soffan och se en film. Jag hann dock inte så långt in i filmen innan jag somnade, med glasögonen på, lyckat. Ja så kan man också göra, det är nåstan att jag funderade på att lägga mig redan nu. Men klockan är ju bara 8 så jag får nog snällt vänta lite till ändå.
Igår tillbringade vi några timmar med att njuta av solen i gamla stan och i cntrum. En underbart fin dag. Vi upplevde även medeltiden (jag ville försöka göra lite research inför ett arbete i kyrkohistoria). Så otroligt intressant, jag gilalr sånt där då man ser tillbaka till rötterna och får lite mer förståelse och insikter hur människor levde. Som sagt, väldigt intressant. Vi åkte hemåt och pappa lagade fantastiskt god mat och morbror kom också på besök. We like it!
Och nu som sagt hade jag tänkt se film men det sket sig. Får ta och njuta av tystnaden.
Jag är inte van vid att vara ensam eller hemma på söndagar, det brukar alltid vara dn primära umgängesdagen. Sak sam, det är viktigt att vara lite själv också.

Besök

Snart kommer mamma och pappa! Det ska bli mysigt att ha dom här i helgen, det kommer bli en lugn och soft sådan. Tänkte bjuda på hembakt bröd när de anländer så ska strax baka ut det och köra in det i ugnen.
Nu ringer klockan så jäsningen är färdig, dags att återgå till bakandet.

dagens lilla filosofiska

Efter tre fantastiskt intensiva dagar och proppfulla med lärande ligger jag nu halvt däckad på sängen. En ganska skön känsla faktiskt. Det märks att man vart aktiv och försökt ta in så mycket som möjligt. Jag måste säga att jag har så sjukt sköna lärare som inspirerar till tusen. Varje lektion är som en predikan, aaand I like it!

Satt på tåget hem idag och tänkte lite efter att jag pratat i telefon. Varför är man/jag rädd att säga eller nämna saker om Gud eller kyrkan i ett sammanhang där kanske ingen är troende? på typ tåg, varuhus, restaurang eller vart man befinner sig. Det borde väl egentligen var det mest normala? Men nej, istället tar det emot lite "tänk vad dom tänker som hör!?" Det gör mig irriterad på mig själv. Här läser man teologi och gör praktik, det enda jag vill är att leva kristuslikt. Men när jag pratar i telefon med någon om Gud/kyrkan då funderar jag på vad människor i omgivningen ska tänka. Nej det är slut på det, något jag verkligen måste tänka på. Som sagt, det borde väl vara helt normalt! "Det hjärtat är fullt av talar munnen". Skärpning Rebecka...

Sakta den smältande snön

Då va det dags för nästa resa. Imorgon bär det av till Örebro och lektionsdagar tillsammans med de andra lärcentren. Kan inte påstå att jag är super sugen på att åka iväg när jag precis kommit hem. Men oftast blir det bra när man väl kommer fram, och fördelen är att jag kan använda timmarna på tåget till läsning av studier.

Jag tycker verkligen om att gå på gatorna som börjar bli helt fria från snö och is. Det gläder mig när solen skiner och snön sakta, men ändå ganska raskt smälter undan. Som jag skrev sist är jag väldigt sugen på våren nu. När det knoppas och blir grönare och man kan lägga av sig den tjocka vinterjackan.

Såg The King's Speech ikväll, väldgt spontant. Den nådde upp till mina rätt så höga förväntningar. Vilken story! Fantastiskt fascinerande och intressant. Det talade väldigt starkt till mig om att när man släpper rädslan, tar ett steg utöver sin rädsla, då går det faktiskt. Man växer genom det och övervinner mer och mer. Tänk vad mycket rädslan ställer till med...

Home

Jag kom hem för nästan exakt ett dygn sedan och vaknade för pinsamt nog 10 timmar sedan. Det är skönt att vara hemma igen måste jag säga, trots att lägret va helt fantastiskt. Men sömn i sin egen säng och ha sina saker på rätt plats istället för en resväska är rätt skönt, och lite egen tid..
Skönt också att komma hem till Stockholm där gatorna är torra, ingen is man halkar runt på. Är så sugen på att våren ska komma på riktigt nu.
Det är väl dags att sova, efter en party night på Fasching i form av en grym konsert av Praise Unit. Grymt jobbat!

Kittelfjäll

Jag befinner mig nu i ett otroligt vackert landskap, Kittelfjäll. Solen strålar och himlen är blå, ungdomarna och en hel del ledare är i backen och åker. Själv håller jag mig mer vilande eftersom ene förkyldning drabbade mig pangbom. Men mår väldigt mycket bättre efter största delen sömn under gårdagen.
Det är verkligen fantatiskt att befinna sig här med dessa fantastiska ungdomar. Wow, vi har haft så mycket intressanta samtal redan. Och det är verkigen ett previlegie att få leva nära dessa i en hel vecka.
Det ska bli så intressant att se hur fortsättningen följer.
Jag tror att jag ska sätta mig i solen och njuta mer, kanske med lite kurslitteratur.
Och om allt går väl kanske jag finns i backen imorgon......
And if our God is with us, then who could stop us?