Tagga sommar... eh, ja!

Min kropp lyder mig inte helt, den mår bra sen mår den mindre bra. Men jag har laddat under dagen (genom att läsa Old Testament Theology) så ska testa att gå till skolan imorgon, en viktig dag med viktiga lektioner. I värsta fall får jag gå hem och ta del av lektionen på annat sätt, what to do? Har precis haft skypemöte inför sommarens New Wine konferens, det börjar närma sig! Eller egentligen är det ett tag kvar men mycket som ska falla på plats. Själv ska jag testa mina gåvor som administratör, imorgon börjar det då slussen för anmälningarna öppnas. Missa inte sommarens konferens! Vill du veta mer? Surfa runt på YouTube och även New Wines hemsida som finns på svenska. Det är dags att krypa till kojs

Från noll till hundra

Konstigt hur fort det kan vända egentligen. Imorse gick det inte att hålla ögonen öppna, kroppen värkte och jag var helt frusen. Nu har jag ändrat om en del i lägenheten och tehyllan är uppspikad! Mycket nöjd med resultatet måste jag säga, även mina två kombos verkar väldigt nöjda. Dock är vi överens om att tehyllan är för liten alltså ger vi oss ut på marknaden efter en till.

Både tehyllan och nattduksbordet vann jag på tradera. Som jag tidigare nämnt tycker ja det är roligt och bra att köpa möbler och sånt i andra hand eftersom man kan göra om det precis som man själv vill ha det, det är ofta mycket billigt och pengarna går till ett bra ändamål. När det gäller tradera kan jag väl inte påstå att pengarna går till någon bra organisation eller verksamhet, men det får gå.. Så här ser det ut i alla fall. Dock ska nattduksborden få sig en makeover.


Don't want to

Jag kryper ner i soffan och drar filten upp till hakan, jag har mitt egna ihopkok av vatten och nejlikor som jag smuttar på. Kroppen värker och jag ska försöka läsa lite, om jag inte somnar igen..


Måndagar

Eftersom jag tycker om att baka försöker jag använda mina måndagar till detta som jag har avsatt till min vilodag. Det blev både matbröd och kanelbullar. Så otroligt gott, tack för det :)


Min tillflykt

Jag måste säga att det känns lustigt att det bara är måndag. Det känns som att det vart en extra dag denna vecka vilket verkligen är så skönt! Morgondagen var riktigt härlig då det var en dag av bara varande. Vi har haft 24h bön i kyrkan och ungdomarna hade hand om tiden mellan 00-07 då jag fick ansvaret mellan 2-5 och spelade. Jag var rätt trött efter att ha vart i full gång under dagen och kvällen då det i samband med bönen var kvällsgudstjänst. Men konstigt nog var tröttheten bortblåst på söndagen och jag kände mig fridfull. Vilken helt fantastisk feeling. Tänk vad det gör med en både själsligt och kroppsligt av att tillbringa såpass mycket tid i bön och inför Guds ansikte.

"I dig har jag min tillflykt och där finner jag ro"Dags att ta hand om brödet som står och jäser...

Bring it on

Jag känner att vårens uppgifter i ledarskap känns sjukt spännande! Vilket previlege det är att gå denna utbildning!

Jag ställer mig frågan, varför tvättar man nu? Tvättstugan ligger precis under lägenheten och där jag sover. Centrifugen är i full gång... Sova? Jag ska allt försöka...


Timmar kommer & timmar går

Är dagen redan slut? Nej självklart är den inte det, dock har jag inte gjort det jag borde (jag tycker det låter så här allt för ofta!) Fast jag har ju faktiskt ätit frukost med en vän och planerat resten av den här terminens samtalsämnen i samtalsgruppen och DET är riktigt skönt. Fylld med förväntan! Jag passerade ett par secondhand på vägen hem men utan framgång. Passar på igen imorgon då jag ska traska hem från skolan. Jag har krupit ner i soffan och tänt några ljus och jag tror att jag ska sitta här en stund, det är väldigt skönt att bara få vara och läsa lite

Dagens resultat

Så blev det med kandelabern på den öppna spisen! Mitt lite småtrånga utrymme har blivit större och ska bli väldigt mycket mer mysigt. Man kan tillochmed ta en dans på golvytan nu! Så skön dag, jag har fått pyssla hemma i min egen takt, ätit nybakt bröd och fortsätter att leva närvarande. Snart blir det pancakes à la boyfriend!


Pysseldag

Jag gillar måndagar.. Denna dagen har jag vigt åt ledighet och pyssling i hemmet! Men det kan också bli så att jag gör ett undantag för denna dag. Jag fick färdigt en uppgift i helgen som skickades in. Jag har dock en kvar som jag ha färdigt innan vårens kurser drar igång på riktigt. I övrigt tänkte jag ta och fylla frysen genom att baka bröd. Det är oerhört tråkigt med "köbebrö". Nybakt bröd sitter fint i kistan (magen). Jag ska också ta och kika förbi sacondhand och försöka hitta ett nattduksbord, det är lite mer praktiskt än den lilla pallen jag har nu! Gjorde mig även ett riktigt fynd på myrornas idag, jag gillar sånt. Jag menar att hitta sånt man tänkt köpa, lägre pris och bara att rusta upp det som man själv vill ha det. Det jag hittade va i alla fall en kandelaber. Den pryder just nu min öppna spis så fint. Det är nog dags att sätta igång med bakningen nu.. På återseende!

Något att tugga på?

Ja denna blogg går verkligen upp och ner, det går i perioder. Men jag fick ännu en pik/push av min fina vän Sara att skriva. Ibland tycker jag det är så tråkigt att skriva bara för sakens skull och det vardagliga, jag vill ha lite mer matnyttigt, något att tugga på. Och jag hade tänkt att skiva om mina tankar jag fick vid morgonkaffet men jag ångrade mig. Istället blir det lite vardagligt ändå.
Jag var i Malmö i veckan för examination av höstens kurser. Man är inte alltid sugen på åka tåg 10 timmar för att vara i malmö ca 24H. Men när man väl kommer fram är det så reoligt att träffa alla och bli inspirerade av allas arbeten och kreativitet. Det är en välsignelse att få gå den utbildning jag gör!
Och sedan jag kom tillbaka till Stockholm har det också känts riktigt skönt. Just nu njuter jag av balansen att leva i nuet och samtidigt blicka framåt. Den känslan är guld värd och jag tror att den är super viktig.
Jag tycker det är tragiskt att röra mig på Östermalm och möta alla människor som promenerar med snabba steg mot sitt mål och inte tittar på någon som går förbi (om man inte utmärker sig oerhört). Människor som stressar och som lever i morgondagen dagen innan. Man faller så lätt in i det själv och det är en ständig kamp mot att inte göra det. Tänk vad mycket mer det gör i ens eget liv att vara närvarande och hur mycket det gör för de människor man möter att man själv är närvarande. Det här känns som en grymt bra start och goda förutsättningar för den här våren.
Jag ska färdigställa ett arbete nu och sedan fortsätta njuta av denna dag.
Om inte Herren bygger huset är arbetarnas möda förgäves.
Om inte Herren bevarar staden vakar väktaren förgäves. - Ps 127:1