Hos morföräldrarna

Har vart hemma hos mormor och morfar och myst idag. Dom har bjudit på mat och fika och efterrätt och kvällsmat.. Helt galet vad dom föder en med mat.. Min kära morbror har vart hemma från storstaden också så har fått träffa honom. Det blir inte så ofta så man får ta vara på tillfällena =) Det har vart en riktigt trevlig dag och jag har även spelat på morrfars underbara piano.. Har hittat ett stycke som jag ska söka in med till skolorna.. Jag kunde den en gång utan noter men som morfar påpekade så tog jag en del fel ackord.. Men det är ju bara att sätta igång med övandet, jag har ju ungefär 5 månader på mig..
Sitter nu och tar det lite lugnt, det är skönt.. mina ljusstakar lyser i fönstrena och jag längtar efter jul.. denna mysiga och fina högtid..
/R

Julstämning

Åh vad det är mysigt att komma hem till ens lägenhet när det luktar pepparkakor (jag har inte bakat, men ätit) och adventsljusstakarna lyser i fönstret. Det är så juligt! Sen har jag lyssnat på julmusik hela kvällen. Var hemma hos Lena-Marie, har knappt träffat henne sen vi slutade gymnasiet, och ja det var ju ett tag sen.. Vi pratade om allt möjligt, vad som hänt och vad som kanske kommer hända i framtiden. Hon bor i en riktigt fin lägenhet och verkligen sjukt centralt..
Igår vad jag och lyssnade på Soluit! Så himla bra gäng! Dom är sjukt tajta och grymt musikaliska. Ska försöka ta mig ner till kungälv på fredag och lyssna igen.. Lyssna gärna på dom på myspace
www.myspace.com/soulitsoulit
/R

Fin gest

http://www.gratismode.se/?c=17439



Bussen hem.. En pappa (som förövrigt luktar huuur gott som helst, fin fin parfym) går på bussen med sina två barn. De ska till centrum och handla godis. Den äldste, en pojke. Upptäcker att hans dagisfröken, antar jag, sitter på bussen. Och han pladdrar på ordentligt. Hur gullig som helst. Sen är ju barn sånna att om dom inte får plinga på knappen så blir dom väldigt besvikna. Men denne ödmjuke kille sa att om dagisfröken ville så kunde hon få plinga. Visst var det en väldigt fin gest!? Han offrade det som många barn vill/måste få göra. Tänk vad vi, du och jag kan göra för våra medmänniskor... Visst är det fint?
Nu ska jag till sandy en sväng sen blir det konsert i missionkyrkan med Soulit. Grymma gänget!!
/R

Torsdag

Fick hem en tidning från kommunen där det står lite smått och gott. Det stod bland annat om  "ynglingar" som hade spelat på bergets julmarknad. Jag vet inte om jag skulle bli så glad om någon kallade mig yngling när man är 20-22 år. Yngling, det låter negativt laddat. Samma sak med pojkvasker. Det ärtvå ord som jag skulle kunna lägga ett likamed tecken emellan. Jag blev i alla fall lite smått full i skratt när jag läste det..
Det verkar som om det kommer bli en rolig nyår i år! Hoppas innerligt.. Verkar inte bli på hemmaplan i alla fall.. =D
Skaffat priokort nu också.. då blir det billiga resor i januari! =D

Testa även gärna detta!
Gött kul.. =)
http://www.gratismode.se

Nu är det strax dags för mig att sova..
/R

Vi är pirater!

Vi hade skattjakt på tonår ikväll. Det var riktigt kul. Vi ledare var utklädda till pirater och tonåringarna fick gå olika stationer för att samla ledtrådar och silvermynt. Sjukt kul! Men efter en stressig och lite sömn i veckan var/är jag så trött. Och när jag tog bussen hem skällde busschauffören på mig för att jag var mörkklädd och inte syntes. Min reaktion (pga tröttheten) blev att jag nästan börja gråta.. Fixar inte att någon skäller på mig när jag är helt slut.. Men nu ska jag sova.. God natt

Träning

Kom ganska nyligen hem från gymmet. Var där med Sandra och vi körde mest kondition.. riktigt skönt.. Ligger nu i soffan och slappar innan det är dags för sömn.. Efter helgens sena kvällar/nätter är det bra att få sova.. Hade en helt underbar helg så det var värt att få sova lite mindre.. Men jag saknar ITM:arna.. Vi hade ju så sjukt kul!
Till hösten bär det nog av.. blir nog inte kvar här.. frågan är om det blir jönköping eller stockholm, det återstår att se..
Jag har lite problem med att fokusera på skrivandet nu känner jag.. kanske ska avsluta nu..
/R

Myys

Sitter och väntar på att klockan ska gå lite mer.. Ska få besök av ITM:arna. Det ska bli riktigt kul och mysigt.. blir lite fika sen åker jag med dem till lyktan (om det finns plats i bilen/arna).
Det blev sent igår.. kom hem halv 2, men hade riktigt kul. Satt och pratade och skrattade med Lina och Emelie (från ITM). Hur roliga och goa som helst! Ingen lust att dom ska åka hem imorrn.. Man får nog försöka åka till jönköping och hälsa på dem.. I bilen hem var det galet också Robert och Christoffer höll på att sjunga en massa ramsor. Blev en helt massa galna saker.. påhittade och sånt som finns.. Skrattade så jag grät..
Ska gå och göra en paj nu.. eller strax..
/R


Fredag

Pratade precis med min goa farmor på telefon. Hon undrade hur det var med mig och hur det gick på mitt nya jobb.. Det glädjer mig så att hon ringer och visar att hon bryr sig.. Min goa farmor..
Sitter just nu och väntar på att robert ska hämta upp mig.. Det blir ingen produktvisning ikväll så istället åker jag till göteborg och går på ungdomsmöte.. Imorrn ska jag sova kan jag meddela. Sen ska jag kolla om ITM:arna vill komma hem på fika hos mig. Dom åker ju snart hem.. riktigt trist, för dom är hur goa som helst! Sen kommer dom inte tillbaka förrän till våren.. men kanske att man kan hälsa på dem..?
Nu ska jag borsta gaddarna och göra mig klar för att åka..
/R

Den första snön!!!

Jag tog bilen till Lyktan och upptäckte att det precis hade börjat snöa! Helt underbart tycker jag.. fast det hade vart roligare om det hada lagt sig lite mer.. tänk att få vakna upp och snön ligger vit, himlen blå och solen skiner. (det blir svårt eftersom jag går upp innan solen gått upp.. Väldigt mysigt i alla fall..
Väl på lyktan lirade Salva och jag GH. Detta som jag upptäckt såpass sent. Det är riktigt kul måste jag säga! man blir ju bättre och bättre också..
Nu är klockan på tok för mycket.. Upp om 6 timmar.. men sen är det ju helg efter morgondagens arbetsdag.. ljuvligt!!
/R

Omklädnngsrum

Asså jag tycker inte om att byta om med andra människor (alltså omklädningsrum). Och jag tycker framför allt inte om att byta om tillsammans med killar. Idag när jag skulle byta om för att gå hem drog jag precis ner byxorna, samtidigt kommer en ung manlig läkare ut från toaletten. Pinsamt tyckte jag och tror att han också tyckte det för han skyndade sig snabbt ut. Sen är det så att jag inte har något skåp. Så jag stod ju precis i dörröppningen där hatthylla och krokar finns att hänga av sig på.. så det gick ju inte att försöka vara osynlig.. Varför kan man inte bara ha dam och herr som på alla andra ställen?
/R


Question

Hmm det känns som om det enda jag skriver om är tårta. Men jag kan ju meddela att ídag var det sjätte gången på mina tre veckor som vi fick fårta på jobbet.. Gott gott, tur att man inte tar så stora bitar.. haha..
Jag sov hemma hos mina föräldrar i natt. Detva skönt, men jag fick aldig träffa dom. Jag kom hem sent och åkte tidigt. Gulliga som dom är hade de bäddat åt mig på bäddsoffan.. TACK!!
Helen och jag pratade om vilka dåliga odds det är inom vården. Det är ju bara kvinnor som jobbar!! Läkarna är väl kanske i största del killar.. men dom är ju inte i min ålder direkt.. och skulle det va något tänkbart så är dom antagligen gifta (så är det ju alltid). Så det jag undrar, eller jag och helen. Varför jobbar inte fler killar i vården som undersköterskor/sköterskor?? Något bra svar?
Jaja nu måste jag rusa till bussen.. Dags för tonår och underhålla tonåringarna..
/R

.................

Leende
Uppmuntran
Stress Stress
Uppmuntran
Leende..
Tack
/R

Fest på jobbet

Ligger i min sjukt sköna soffa.. är vansinnigt trött idag, men får skylla mig själv. Jag tittade på film med ITM-praktikanterna igår efter mötet i kyrkan. Vi såg 300, sjukt bra men blodig. Men den var snygg gjord, färgerna, kontraasterna, miljöerna osv. Dock fick vi inte se slutet eftersom filmen krånglade.. Det blev sent i alla fall och upp tidigt imorse, och det var en stressig dag på jobbet.. är ju själv nu i köket eftersom andra avdelningen öppnade idag. Vi blev bjudna på riktigt god lunch, massa godis som stod framme i receptionen och hör och häpna, tårta igen! Femte gången på tre veckor.. (jag håller räkningen bra). Idag åt även bygg/elarbetarna. Jag tyckte dom kunde diska själva men enligt dom själva skulle det bli bättre resultat och diskmaskinen tog hand om det.. och det är väl bättre det än att man ska diska om det själv sen.. haha
Jag ska nog snart sova.. Känner mig lite tråkig, men det är ju skönt att sova.. så varför envisas med att hålla ögonen öppna när man kan få sova..? hehe men först, läsa slut min Marian Keyes bok...
/R


Det blåser!

Jag orkar egentligen inte gå ut, det blåser sjukt mycket ute och jag är as trött.
Vaknade halv 12 av ett mms från mamma, det var tur det man kan ju inte sova bort hela dagen!
Men jag får väl försöka ta mig ut i blåsten nu, ska handla lite och göra mig lasagne sen blir det en dag i soffan med en Marian Keyes bok.. lugn och skön dag, ljuvligt.. Ska även se om det går någon bra film ikväll, man kan ju ha tur..
/R


Tårta och kalas

Nu är det äntligen helg och imorrn ska jag sova och bara ta det lugnt, det ska bli så skönt..
Idag blev det tårta för 4:e gången på avdeldningen (på tre veckor) och på måndag blir det mer eftersom det är invigning för den utbyggda. Det är tur att man inte tar så stora bitar varje gång haha.

Ikväll har jag vart hemma på kalas för Klara. Min underbara vän som jag inte träffat på tre månader!! Denna underbara tjej fyller 20 nästa vecka så det blev lite firande i förskott. Det har vart otroligt roligt och skön stämning. Det var bara jag sandra och robert och sen hennes föräldrar och småsyskon. Det har vart väldigt mycket skratt och rliga historier om klara och hennes familj från när de var yngre och galna saker som hänt under åren. Tack för en toppen kväll!
/R

Tv

Igår var tv4 väst på jobbet och filmade eftersom nya avdelningen ska öppna på måndag.. dom filmade när jag satt och fikade, skulle precis stoppa in mer paj i munnen när tjejen som jag jobbat med denna veckan stoppade mig "Nej nej dom filmar ju!" Tack och lov för det, tänk om dom hade tagit med det när Rebecka sitter och proppar i sig paj i personalrummet.. Jag hade dött, men det var inget som kom med, inte ens min kära chef fick va med.
What the same, som Klara skulle sagt. När jag kom hem från jobbet trodde jag att jag hade glömt låsa ytterdörren. Det var huur mycket tankar som snurrade runt i huvudet innan jag upptäckte att det var syster som hade tagit sig in och satt i min säng och pluggade körskoleteori..

Nu är det snart helg igen, YEY! Och jag ska ha lite kvalitets tid med mig och pianot hade jag tänkt mig..
Imorrn ska jag äntligen få träffa min kära vän som jag inte fått träffa sen augusti!! Du vad jag längtar!

Det är de små sakerna som gör dagarna..
/R

Tack

Det är de små tingen som gör det

Tack för att du inte ger upp dina tankar om mig
Tack för att du fortsätter att knacka på
Tack för att du leder mina steg
Tack för att du älskar mig
Du är underbar
Lär mig att älska dig





Tisdag

Kom precis hem från jobbet.. En vanlig dag, fast eftersom vi är två i köket denna vecka (Den andra tjejen ska vara i det andra köket sen) så har vi i alla fall haft det väldigt lugnt idag, vi har försökt få tiden att gå. Emellanåt hade vi inget att göra, sjukt segt men men så är det, det är skönt att inte behöva stressa..
Elin har jobbat idag också, dock har hon inte vart i köket lika mycket så det har itne blivit riktigt lika mycket skratt. Nu blir det till att ta det riktigt lugnt innan ja ska ta bussen till vargön och jobba på lyktan.. Hoppas ni har en fin dag!
/R

Tårta igen

Vad är det med sjukhus och tårta?
Idag har jag jobbat på sjukhuset i två veckor och det är tredje gången på dessa veckor som vi på avdelningen fått anvjuta olika sorters goda tårtor.. Det är tur att man rör sig så pass mycket på jobbet.. haha
Gott är det i alla fall!
Det är skönt att få komma hem och inte ha något speciellt att göra.. läser min braiga Marien Keys bok.. och slappar i soffan..ska äta min gröt nu..
/R

Sunday

Förlåt mig! nu har jag inte skrivit på två dagar.. lite tråkigt men har inte riktigt vart hemma så jag har kunnat skriva..
Idag har jag vart på farsdags middag hemma hos föräldrarna tillsammans med mina morföräldrar.. Väldigt mysigt, och det blev vissa konstiga samtal också, haha preventivmedel liksom hur ofta kommer sånt samtal upp kring en bit tårta? jaja sen bar det av mot kyrkan jag skulle ju ha lovsången men jag kunde inte vara med att sjunga så lämnade ansvaret till tobbe som han skötte fint.. Jag har vart så hes ända sen vi övade i torsdags kväll jag har låtit och låter fortfarande som en kråka eller en pojke i målbrottet..
Nu ska jag strax ta benen och cykeln till Lovisa sen ska vi gå ett gäng på bio.. väääldigt spontant men kul.. kommer säkert va trött imorrn bara.. oops, synd att inte Elin jobbar imorrn annars hade jobbet gått galant eftersom man har så sjukt kul när hon jobbar.. man har aldrig tråkigt en sekund när den tjejen är med...
/R

Tack

Hade en pestdag på jobbet.. när klockan var 9 ville jag bara hem och sova.. Jag var såå trött, mina ben/fötter värkte och jag kände mig ensam och stressad. Men efter att ha stressat lite i köket upptäckte jag en väldigt fin sak som gjorde att dagen blev bättre. Någon hade skrivit på tavlan i köket där jag jobbar Tack Rebecka. Jag har ingen aning om vem som skrev det, om det bara var något som personen skrev elelr om det var någon som verkligen tackade. Det har i alla fall vart ljuset i min dag detta lilla ordet tack..
Man borde använda det oftare, eller när man verkligen är tacksam över/för något. Säg det till personen. Personen i fråga blir ju glad, eller hur?

Har vart och övat i kyrkan inför söndagens gudstjänst. Det var då inte lätt att sjunga kan jag meddela, efter förkyldningen (eller vad det var) har jag fått en retsam hosta, och den har bara blivit värre under kvällen + att jag blev hes av att använda mina röstresurser.. men tänk va mysigt det är att vara hes, man kan inte kontrollera rösten.. haha
Nu är det läggdags, jobb imorrn, sen helg!
Natti natti
/R

Det gjorde min dag..

back to work och gårkvällens läskiga incident

Jag är verkligen så trött nu.. har vart och jobbat idag, det gick finemang och jag hade en go prao elev med mig (som jag känner sen tidigare). Engelsktalande tjej som inte talar överdrivet mycket svenska (men lite), så det blev till att bättra på sin engelska idag och det gick faktiskt också bra. Hon var en stjärna jobbade väldigt bra och tog egna initiativ (hon är ju bara 12 år) oerhört imponerad. Det är bra att jobba på sjukhus kan jag meddela, man får sig ibland lite godsaker (om det nu är bra). Idag fick vi fyra tårtor till avdelningen som vi snällt skulle bli tvugna att äta upp. Tackar man nej till det? Nej utan man tackar tar emot och blir glad när andra människor visar uppskattning..
Sen jag kommit hem har jag även städat hemma, inte nog med att man ska städa på jobbet utan man måste göra det hemma också..
Igår kväll hände något läskigt (enligt mig i alla fall). Helt plötsligt slocknade ALLT i mitt vardagsrum/rum. Det visade sig vara min golvlampa som blev ur funktion, blev verkligen sjukt rädd, när jag sitter i rummet brukar jag itne ha tänkt någon annanstans heller så det var ju kolsvart! så nu lever jag utan golvlampa, det var den enda som lös upp rummet tillräckligt mycket så det är ganska så mörkt här nu.. hmm inte så bra för ögonen..
Men har fått lite julstämning nu.. vet dock inte hur mycket jag tycker om det, älskar ju december månaden med alla mysiga ljus och så men det är ju bara november...
/R

Förväxlade

Jag tittade precis på Operah. Idag handlade det om ett identitetsbyte vid en bilolycka där två familjer hade fått deras döttrar förväxlade. Varav den ena dottern hade dött. efter fem veckors tid fick de veta att det hade skett en förväxling. Tänk vad hemskt! Men det var så otroligt fashinerande. Där sitter båda familjerna hos Operah och talar om detta, och ingen av dom är bittra eller i djup sorg för vad som hänt. Utan de är kärleksfulla, så otroligt kärleksfulla och tacksamma. De sitter och i TV och berättar om att de inte kan vara bittra eller något sånt pga av att jesus redan tagit på sig all sorg och smärta när han dog på korset. Att det i bibeln berättas om att vi ska vara barmhärtiga.
Det var en advokat som hade ringt till den familj som egentligen hade misst sin dotter i bilolyckan och sagt att do borde stämma någon. Pappan i huset hade bara svarat "har inte du något bättre att göra på dagarna?". Han ville inte stämma någon, han ville förlåta. Och vad tjänar det till att stämma någon? Man kanske får en feta plånbok, men vad hjälper det i längden? Pengar är bara något tillfälligt.. och inte blir man lycklig av det heller, risken är stor att man blir girig..
Jag blev helt tagen, tänk där sitter två familjer berättar om vad det står i bibeln och hur de reagerar efter olyckan i TV! Tänk om vi svenskar också kunde vara så frimodiga.. men nej där sitter vi på vara rumpor och inte vågar öppna munnen, för tänk vad folk ska tycka om en.. Varför ska vi bry oss om vad människor tycker? Varför, det tål att tänkas på..
/R

Sjukling

Det blev att jag fick stanna hemma från jobbet idag.. hade en jobbig natt, sov dåligt och tror jag hade feber, huvudet värkte och tjock i halsen.. Men imorrn borde jag kunna gå igen.
Mamma kom hit en stund, hon hade köpt alvedon till mig, gullig som hon är. Vi pratade lite och kollade på lite roliga produkter.. Annars har jag tagit det mest lugnt, har läst ur Tankar från sängkanten Av Marian Keyes. Hon är fantastiskt duktig på att skriva. Gillar henne verkligen. Hennes böcker kan jag verkligen tipsa er om.
/R

Tack

Tack gode Gud för din kärlek
Tack för att du älskar oss och att din kärlek räcker, och den räcker i överflöd!
Tack för att du bryr dig om oss människor, oavsett vart vi kommer från, vad vi gör, vad vi tänker, säger osv.
Du älskar oss så otroligt mycket, hjälp oss att förstå en bråkdel av hur mycket du älskar och bryr dig om oss..

Jag vill göra mitt liv till en kärlekssång till dig

Du är, du var och du kommer alltid att vara. Tack Far!

/R

Söndag

Hjälp vad jag är trött! hade gärna velat va hemma och sova men jag vill till kyrkan. Vår gamla pastor ska predika som flyttade till stockholm för några år sedan, och jag vill itne missa det. Var i pingst imorse och hörde robert predika. Riktigt bra, personligt och det berörde. mycket tänkvärt..
Jag håller nog på att bli sjuk också, usch jag vill inte. Har ju bara vart på jobbet en vecka och de tär pinsamt att sjukskriva sig redan! sen är det väldigt mycket som händer i veckan vilket betyder att jag itne har tid att bli sjuk.. Får se hur jag känner imorgon bitti..
/R

Göteborg

Sitter i bilen på väg hem från göteborg. Har åkt med tobbe och robert = en galen färd men oj vad roligt! Åkte på kalas till anna, denna goa brud! Tobbe och robert stannade bara en liten stund sen åkte dom på inflames konsert och hämtade mig sen igen. Jag hängde i annas lägenhet med anna (självklart) ivar, dennis, miriam, de två johannorna och marie sen även hennes mor och bror. Har vart en fantastiskt trevlig kväll! God mat och gött snack.. Saknar dessa goa göteborgare.. Snart väntar sängen.. /R

Alla helgons dag

Att ha en inglasad balkong är verkligen inte fy skam! Jag började med att sitta på balkongen i skolsken och äta frukost. Lite kyligt var det men inte så farligt, ute var det ju frost och säkert 2 minusgrader. Sen cyklade jag till gymmet och mötte upp sandra och jennie och tog tränade. Du va skönt det var att få jobba med kroppen. Nu ska vi komma igång på riktigt efter allt detta prat så blir det äntligen lite action av det.

Kanske att jag åker till göteborg ikväll, birthday celebration! Får träffa tobbe då också som är hemma från marre, och även robert (fast han bor inte på marre, uan i samma ort som mig). Spendera tiden med de två galningarna. Blir galet roligt haha

Idag är det alla helgons dag, den dag då man ska hedra de döda.. tänka på dem lite extra.. Ska försöka gå till graven..
/R