Jag antecknar

Att det ska behöva en spark i baken för att komma igång! Sara, jag ger dig förtjänsten, eller säger man äran? ;)

Är hemma, ännu en dag. Sköter skolan hemifrån (återigen dagens teknik!). Det är dags att skriva ett litet arbete, och jag tackar för denna teknik då jag gärna inte vill få en långdragen förkyldning. Satsar på morgondagen då det är redovisning på plats!

Försöker finna inspiration

Det är en utmaning att plugga med bultande huvud och rinnande näsa. Koncentrationen är sämre än vad den brukar vara (och då är den inte på topp i vanliga fall!) Dagens första uppgift är avklarad över adobekonferens. Ja det var det där med nymodernigheter igen. Praktiskt att kunna sitta hemma, koppla upp sig tillsammans med andra som befinner sig på olika platser i Sverige. Är det inte för bra?
Då vad det alltså dags att ta tag i nästa uppgift och förberedelse för presentation. Det är en fördel om presentationen är någorlunda strukturerad!
Bekvämligheten kommer över mig och jag går till soffan med bok och iPad för att anteckna

Kvällsfilosofi

Under dagen har jag suttit med ett skolarbete och en tanke slog mig, ett problem! Jag vet inte riktigt hur jag ska tackla mitt moderna problem.. Jag vet, jag är grymt bra på att väcka förväntningar till skyarna för att de sedan ska raseras till en löjlig sak.
Anyway, mitt problem handlar om hur man använder studieverktyg i form av appar i fotnoter och källförteckning. Det är så bekvämt och bra att kunna ha tillgång till konkordanser, bibelkommentarer, olika översättningar m.m. Via appar. Men hur visar jag vart jag hittade det? "jo men jag använde mig av Appen (ex!) firewarrior" eh, jaha.....

Detta moderniserande och tillgängligheten har vissa svårigheter i uppsatsskrivningar.. Är det ens accepterat och tillåtet?
Jag får väl helt enkelt lyfta frågan till högra distanser..


vad är inspiration?

Jag har inget intressant att skriva, men kanske att det kan komma en kick av inspiration igen en vacker dag..