Fredag

Naomi!! Viiidrig bild/länk du skickade mig! Haha
<BR>
Idag blev det fika med Lina i stan, riktigt mysigt! Vi, eller hon följde med när jag köpte the också. Så nu laddas det upp med ett par nya sorter. Dock gröna, och jag, det är typ bara jag som tycker om det (i alla fall i min vänskapskrets) Det brukar vara så att min smak gällande te inte uppskattas. Men äsch, ja gillart.
Det är fantastiskt vad bra väder det har vart här i Vargön. Så skönt när solen skiner och man kan gå ut och ta en promenad (när det är ljust, då är älgarna förhoppningsvis inte närvarande). Promenerade hem från kyrkan där pappa var och övade. Och det var sååå skönt! Solen värmde samtidigt som det var kyligt i luften, mysigt. Det får nog bli fler promenader när jag kommer tillbaka till Stockholm, åtminstonne oftare!
Nu blir det myskväll med god mat tillsammans med mor och far!

Promenad

Jag har precis vart ute på en uppfriskande promenad med Bea. Fantastiskt väder! Solen skiner, träden är lite halvt nakna, löven är gula och maken är täckt av frosten. mmm hösten är mysig!
Och där har vi mors och fars hus! där bodde jag i 19½ år. och nu tre år senare är det tredje stället jag bor på exkl. detta barndomshus..

En liten bekännelse

Dagen har vart skön, kan itne påstå att jag var jätte duktig vid bullbaket, jag satt mest och höll mamma sällskap och hade högläsning med bra artiklar!
Sen satte jag mig i soffan och läste, i knät lade sig Bea. Så mysigt! Hon är verkligen som en liten bebis, och inatt ska hon sova hos mig, ja i sängen och ja under täcket. Det är så hon tycker om att sova (hon är lite frusen av sig och sjukt stort behov av närhet!)
Jag måste erkänna en sak.. Igår när jag gick till och från lyktan (ungdomsgården) var jag livrädd. Likaså idag när jag skulle hem till en vän som bara bor 5 minuters gångväg bort! och anledningen? Jo den är så här:
Just nu är det höst, det är vackert och det finns en hel del äppelträn. Inget farligt i det. MEN, Vargön är omgivet av hunne- och halleberg. Där bor det måånga älgar. Nu är det ju också jaktsäsong så det är ju klart att de måste gå ner för bergen in i trädgårdarna och äta sig fulla på jästa äpplen. Älgar är jag verkligen inget stort fan av. De är stora farliga och allmänt vidriga, trots att de är Guds skapelse har jag väldigt svårt att uppskatta dessa stora bestar. Så nu ikväll blev det en springtur hem.
Konstigt att man är mer rädd för att gå hem i Vargön en kväll än vad man är i Stockholm..

Forskare: Gudstro är det enda vetenskapliga

Läs artikeln om forskarens uttalande om att gudstro är det enda vetenskapliga!

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=191124

dag 1 i Vargön

Då är man hemma i Vargön. Dagen har spenderats med min kära mor i Trollhättan där det har shoppats och ätits mycket god mat. Tack mamma! Vi har även pratat en heel del (Det brukar bli så när vi är igång haha) Jag gick senare på kvällen till lyktan (för er som inte vet vad det är så är det ungdomsgården i kyrkan här i Vargön). Det har renoverats i ena rummet, så galet snyggt!! Tänk vad många arbetstimmar man lagt ner på det cafét och ungdomarna som kommer och går där. Det kan jag sakna ibland.. Träffade några fina vänner. Pratade en del om hur man har det i storstan. Och jag börjar inse ett och annat. Det är skönt och bra, jag har det fantastiskt bra där jag är nu i mitt liv. Det kändes skönt att säga.. ;)
Nu är det läggdags, imorrn blir det bullbak!!! =D

Snart "hem"färd

Tänk vad mycket lite uppmuntran kan göra, Tack!
Imorrn bär det av hem till Vargön. Om det nu är hem.. jag är i det stadiet då både stockholm och vargön är hem. sak sam.. Det ska bli väldigt skönt att få komma till Vargön, framför allt att få träffa mamma och pappa. Sitta och prata och bara umgås, saknar dom väldigt mycket nu! och även mina goa vänner som finns kvar i knutarna. 2,5 månad har gått sen jag flyttade till storstan. I helgen var första gången jag var utanför stan, då var det örebro, och imorrn vargön.
Det finns mycket som behövs tänkas över nu och en liten vilopaus. Inte minst efter denna helgs massiva undervisning.
Nu är det dags för sängen. Tåget går imorgon förmiddag.. skönt, tid för läsning på tåget =)

Projektvecka och höstlov

Denna vecka som jag fasat så mycket över är förbi. Jag var så nervös inför vår projektvecka, hur ska jag kunna? Kommer jag klara det? Tänk om..? osv. MEN Det har vart så otroligt roligt. Vår sånggrupps konsert var igår kväll. Det kändes så skönt, det var inte så stor press på en och det man behövde inte ha någon prestationsångest, vad gör det om det blir fel? Ingenting! Jag glömde lite text och kom lite före kompet när jag sjöng men det är bara att håla minen och keep going. Och det var så sjukt härligt att få släppa loss helt på sista låten och bara köra gärnet!
Och de andra sångare/sångerskorna var så duktiga. Vilken ära att få sjunga tillsammans med dem!

Nu har jag höstlov! Jag måste säga att det känns så ledsamt och lite jobbigt faktiskt. Jag blev nästan sentimental, för ett litet lov! Det ska dock bli skönt att få vila upp sig och få komma hem, träffa vänner och familj.
Men innan det blir hemfärd väntas resa till Örebro och ledarskaps konferens. Det kommer bli en fin helg..

När sången lyfts

Vilken helt fantastisk helg jag haft!
I fredags började Lovsång 09. Konferensen är för 5e året och i år var den lagd i St Klara kyrka mitt i centrala Stockholm. Jag tänker inte gå in på några detaljer på hur det vart, det jag kan säga är att det har vart grymt bra. Och något mer jag kan dela med mig är:
Vad fantastiskt det är när Guds församling står enade och brister ut i sång till Gud. När det är Gud och jag samtidigt som det är vi, församlingen, och Gud. När det är fokus på Gud och det man vill är att upphöja, ära, älska Gud. Wow, det är mäktigt att höra en hel församling bara brista ut i sång för Gud. När man hör och ser att människor längtar efter mer.. Åh vad det är svårt att förklara, det är något som inte helt går att förklara i ord..
Nu sitter jag här hemma njuter av fantastisk musik och är tacksam över helgen.
Det lilla jobbiga är bara att man måste ta tag i vissa saker inför kommande vecka. Saker som jag verkligen inte tycker är kul. Framförallt inte när det finns andra saker som jag hellre vill göra.
Jag måste skriva en kompskiss, eller nej till och med två stycken. Men jag är inte riktigt hemma i den musiken, jag lyssnar hellre på annan musik ju..
Nej, nu MÅSTE jag fixa detta så det blir gjort någon gång..

Ompyssling

Ibland tycker jag att att man måste få skämma bort sig själv  lite, eller ta hand om sig själv. Ikväll har det vart en sån kväll.
Jag var tidigare och handlade på storköp (det var längesen kan jag tala om, har inte vart på något sånt sen jag flyttade upp till Stockholm). Jag tycker det är skönt att få pyssla om mina fötter och sånt.. så jag tog och tände ljus satte på lugn och skön musik och började med att pyssla om fötterna med en lite peeling och fotbalsam, gjorde en ansiktsmask, fixade naglarna, tog på mig myskläder och nu sitter jag här i min soffa med en riktigt fin kvällsmat.. ooh så skönt! Sen blir det till att läsa lite också.. Samtidigt så har jag fått gjort lite andra saker också inför nästa veckas projektvecka på skolan.
Jag komma i fas igen, det känns gött!
Åh, på tunnelbanan hem från affären såg jag ett gammalt par kliva på. De såg stiliga/vardagliga ut och när de satt sig ner tittade de på varandra och log. Jag tyckte det var så fint, dom såg fortfarande nykära ut. Det var vackert..

Tisdag

Tack för fina kommentarer, det är kul med respons på det man skriver.. (även om det inte blir så ofta som det var tidigare)
Jag fick en fråga om jag jobbar som ungdomsledare:
Nej det gör jag inte, eller det kan man väl kanske säga att jag gör. Jag är inte anställd och har aldrig varit, men har jobbat med ungdomar i kyrkligt (och icke kyrkligt) sammanhang sen jag var 16. Det är fantastiskt kul, givande, lärorikt och utvecklande.. Just nu pluggar jag musik på Betel folkhögskola och är med i lite ungdomsarbete i en kyrka här i närheten..
Hoppas det var ett tillräckligt svar på frågan =)
Ikväll kan jag meddela att snön fallit för första gången i Stockholm.. Vi hade precis haft sångkonsert och roddade ner allt när alla springer ut för att se snön falla och stämmer upp i Jul jul strålande jul. Ja det känns nära nu..
Konserten var fantastisk 18 bidrag och en mängd fantastiska sångare och sångerskor. Wow, det känns fantastiskt att få vara bland dessa duktiga musiker och vokalister.
Nästa vecka väntar nästa konsert i vår projektvecka.. Det kommer bli sjukt intensivt och spännande! Då är ni välkomna onsdag och torsdag kväll i nästa vecka (v.43) Håll utkik efter inbjudningar på facebook.. ;)

Det är dags

"Nej men jag orkar inte engagera mig i kyrkan nu, jag har redan fotbollsträningen, akvarellkursen och barnen som ska till sina aktiviteter, Jag då!?"
"Jag hinner inte läsa bibeln nu, jag väntar ett par år, då har det lugnat ner sig i min almanacka"
"Hemgrupp? Det räcker väl med att gå till kyrkan på söndagarna?"
Du kommer aldrig ha mer tid än vad du redan har. Varför skjuta upp alla saker? Det handlar om att planera sin tid väl och att prioritera det som är viktigt. Den dag du lever idag kommer aldrig att komma tillbaka, det år som ligger framför kommer bara vara en enda gång.
Jag tror att vi idag är på tok för passiva i kyrkan. Vi väntar på att saker ska komma till oss och att Gud ska närma sig oss. Tänk om det är så att VI behöver visa att vi vill och att vi ska närma oss Gud. Vi kan inte vänta oss att bli serverade på ett silverfat. Man behöver också kämpa.
Det är dags att ta beslut, resa sig ur sin bekvämlighet NU, inte om 1 eller 10 år, utan nu och visa på vem Gud är och tjäna Gud. Varför finns vi här? Är det för att vi ska förverkliga oss själva eller för att lovsjunga alltings början och slut med våra liv?
Vem vet hur lång tid det är kvar? Om vi hela tiden skjuter upp saker som är till Guds ära eller som utvecklar oss i andlig mognad, när ska vi ha tid för det då? Gud behöver dig här och nu. Sverige, Europa och Världen behöver dig och oss tillsammans, och Gud. Vad är det för värld vi lever i egentligen, vad är det för ideal vi har? Det kan tålas att tänka på.
Och jag tror inte att det är Guds vilja att man ska sitta framför teven i soffan, i bekvämligheten och bara vänta och inte göra någonting. Du är plaserad där du är i ett syfte. Använd det..
Det är dags att sluta skjuta upp saker, leva i bekvämlighetszonen och istället ta aktiva beslut som är avgörande för framtiden. Kanske inte bara avgörande för dig utan också människor runt ikring dig.
Tack gode Gud för din storhet!
Tack för att Du älskar oss precis som vi är..

Vackra presenter men tomt innehåll?

Jag läste precis ur Rickard Sundströms bok att leda lovsång.
Han hade fått en bild för några år sedan med ett presentbord. Där paketen var väldigt fint inslagna, de var väldigt vackra. Fint papper, fina snören avancerade saker liksom. Gud började öppna dessa paket och såg att varje paket var tomt. Det var bara vackra paket, från utsidan. Och det rickard skriver är att vi inte behöver ha några vackra arrangemang med fina sånginsatser osv. Det viktigaste är att hjärtat är med, det är inte ytan som är det viktiga.
Jag tror det kan vara så med mycket. Man vill gärna ha en vacker utsida, man vill att saker och ting ska se bra ut i andras ögon. Nu syftar jag inte på utseende, inte främst i alla fall. Utan jag tänker mer på handling, på ord man säger och så. Som t.ex. Om dom diskar ser dom att jag är duktig och det tycker dom är bra eller Om jag dansar på det sättet så kommer dom tycka att jag är grym eller Om jag använder de här svåra orden får jag status och visar att jag har ett stort ordförråd.. Eller vad det nu kan vara. Men det är ju för att själv bli upplyft eller känna sig bra. Det är väl lite av egoistiska skäl? Tänk om man gjorde det med hjärtat i stället för hjärnan och en baktanke?
Att ge vackra presenter som har ett vackert innehåll, istället för tomma presenter..

Thank you father

Sitter och njuter av tillvaron nu med en kopp the och lovsång. Tvätten är tvättad, lägenheten är städad, snart bär det mot stan för inhandling till kvällens middag. Det ska bli riktigt trevligt!
There is none like you Jesus
Wow, det kan man verkligen säga. Det finns INGEN som Jesus.
Det är galet, tänkt vilken fantastisk Gud vi har! Man får se saker hända hela tiden. Jag blir så glad när jag tänker på gårdagskvällen. Jag blir peppad av ungdomarna. När man ser vilket hjärta de har för Gud och vilken tro de har. Jag kan inget annat än att säga WOW.
Jag får faktiskt inte ur mig något mer. Bara ett leende och tacksamhet. Tack Gud för vad du gör!

I kreativ anda

Ja vad ska man säga.. Kvällens ungdomssamling var fantastiskt rolig. Vi skapade vår egen musikvideo, ledarna mot ungdomarna. Vår ledarlåt var "my boy lollipop" Så sjuukt kul! Det är spännande att få bjuda på sig själv, på det sättet alltså, utklädningskläder och hela konkarongen. Vissa rörelser var mer svåra att lära sig än andra.. självklart var det jag och nompa som strulade till det, grabbarna klarade det galant!
Nu blir det sängen, upp och tvätta och förbereda middagen imorrn... Fantastiskt! =)

Finbesök!

Jag är så lycklig! Min älskade syster och Emil var på besök i stockholm ända från Umeå. Har spenderat hela eftermiddagen och kvällen med dom. Det kändes helt fantastiskt att få träffa dom igen. Det var sex veckor sen sist. Nu kommer det dröja ända till jullovet. Jag är så tacksam över dom två. Och blir så glad när man ser massa positiva saker hända och utvecklas.. Jag älskar dom så mycket! Tack för denna fantastiska dag med er..
Mitt lilla hjärta!
Emil njuter av en kaffe
Blivande svågern får nog försöka öva lite på sin sexiga look...
De vackra två