Krax krax!

Ja, då var det torsdag kväll. Vi har precis haft vår sista sångkonsert för det här året på Betel. Det känns helt sjukt, om en månad är det slut. Vi är just nu fullt uppe i sökningsvecka på skolan så inga lektioner ges, men det har vart fullt upp ändå. Hjälpa till att rätta prov, ta fram låtar till kommande projekt, öva inför kvällen sångkonsert vara värd. Ja tiden fylls upp bra ändå.
Men vi har som sagt haft konsert ikväll, i Immanuelkyrkan. Det var en hel del besökare som kom vilket var väldigt kul och som tidigare var detta också en fantastisk konsert. Jag låter dock som en grabb i målbrottet (fast typ 10 gången värre) MEN det gick fint att sjunga ändå. Jag har ju hört att det är rätt sexigt med hes röst. Fast nu börjar jag bli lite smått trött på det..
Jag måste bara berätta vad jag va på igår! Elsa frågade mig om jag ville följa med på en förhandsvisning (på stadsteatern) av Helge Skoogs monolog. Jag blev lite skeptisk först. Jag menar, vem vill gå och lyssna på en knutby pastorn, på teatern? Det visade sig väldigt snabbt att jag tänkte lite fel. Tänkte på Fossmo istället för skoog. Ture Sventon var ju en av mina favoritserier när jag var mindre! och vad vore parlamentet utan Helge Skoog? Så Vi gick dit, 4 glada och taggade tjejer. Vi visas in i en liten sal. Där satt vi tillsammans med 11 andra personer och skulle få ta del av denna monolog. Vi blev varmt välkomna av mannen själv som tog våra händer och skakade dem en efter en. Wow, han är grym!!
Nu ska jag försöka sova och ta en lång sovmorgon..

En matglad Kviga

Kvinnonamnet Rebecka eller Rebecca är ett hebreiskt namn med oklar betydelse (även från Israel). Det har föreslagits att namnet skulle betyda "kviga", "matglad", "fastbunden" eller "fängslande" även "tilldragande" och älskad. Betydelserna "fastbunden" och "fängslande" kommer av det hebreiska ordet rivqah eller rivka. I Bibeln var Rebecka Isaks hustru.

Jo men roliga betydelser mitt namn har. Matglad liksom, där vet jag ju nu varifrån "den lilla runda" kommer från. Som är den mest välkända betydelsen jag hört tidigare av mitt namn.
Kviga, en hona av nötkreatur som ännu inte fött någon kalv. Efter kalvningen blir kvigan en ko. Även hos vissa andra djurarter, på vilka man ofta för över nötkreatursterminologin, till exempel älg, kan ordet användas för en hona som ännu ej blivit mor.
Ja vad ska man säga egentligen..?
Fastbunden, ehm nästa..
Fänglsande, tilldragande och älskad, det gillar vi! De andra namnen kan ju suddas ut tycker jag. Spännande med namn..
Har i alla fall haft en magisk eftermiddag/kväll. Mycket glädje, mycket skratt, mycket felsägningar, minnen.. ja vad mer ska man säga.. vi låter det vara sagt så..
Good night

Mitt Vackra Stockholm

Dagen började med två av ungdomstjejerna döpte sig. Det var så fint och glädje, jag börja gråta. Det sken om dem! Pastor Back hade en heelt fantastisk och berörande predikan. Bam, sa det typ. Det var nog ingen som gick därifrån oberörd.. Tack Backen!

Dagen fortsatte med lunch på Jensens med ett härligt gäng från kyrkan, 13 stycken! Solen sken och det suktades glass av vissa medan andra va mer sugna på kaffe. Vi promenerade till Gamla Stan, fem personer var skaran som blev kvar. Det köptes glass och kaffe, vi satte oss vid slussen och njöt av vädret, sällskapet och glass/eller kaffe smakupplevelserna. Sen var det några smartingar, jag nämner inga namn, som kom på att det var kul att mata gråsparvarna. Och det var kul en stund, men sen kom det duvor och sen kom det fiskmåsar. Större och större! Då var det nog! Vi tog oss upp på benen igen och fortsatte promenera längs vattnet, mot stadshuset, kungsholmen, rådshuset och hem till grabbarna. Promenaden blev nog på en mil tror vi, eller hoppas i alla fall. Sjukt fint!
'
Varför lyckas man alltid tajma kort så himla bra?

Helg!

aj aj aj, min hals värker så enormt. Jag förstår inte riktigt varför och hur det kan komma sig. Och alltid är det värst på kvällen/natten/morgonen. Men vad är det att göra, bara gilla läget.
Dagen har vart grymt skön, åkte till johannelund och handlade mat och lagade en fin fin middag till mig själv sen taggade jag igång för att gå på musikcafét i Filla. Så där har jag tillbringat min kväll tillsammans med fina människor och njutit av sång av Erik och hans duktiga musiker. Sen blir det inte riktigt alltid som man tänkt och planerar, men det slutade med att det blev en liten promenad genom stockholms gator i klackar med Elsa och Vincent. Det var fint det.
En liten rolig grej måste jag säga, kanske låter sjukt ointressant men vi tyckte i alla fall att det var kul! Emelie kom hem från jobbet idag iklädd mörka jeans och en vit t-shirt. Vad hade jag på mig? Jo mörka jeans och en vit t-shirt. Hur ofta händer det? Emelie och min trendsättare.. ;)
Men nu är det sovdags, imorrn bär det upp till kyrkan! And we like it!

När virus gör sig påminnt

Huvudet värker
Kroppen värker
Halsen värker
Fingrarna värker
Har idag tillbringat dagen hemma i soffan. Kände mig hängig redan igår så gick hem från skolan, la mig i sängen och sov en stund - det hjälpte inte. Laddar upp för morgondagen..
Fingervärken har inte med förkyldning att göra. Nae, jag fick feeling, satte mig och spelade på gitarren. Like it! Har suttit och planerat och tänkt lite inför 7e maj. Så trots soffliggande har det faktiskt gjorts nyttiga saker också. Både trist och skönt att vara här hemma helt ensamt. Nu ska det pimplas the här, säkert 4 stora glaset för dagen, och läsas bok!
Blessings

Owl City - morgonens upptäckt
You're the sky that I fell through
And I remember the view
Whenever I'm holding you
The sun hung from a string
Looking down on the world as it warmed over everything
Chills run down my spine
As our fingers intwine
And your sighs harmonize with mine
Unmistakably I can still feel your heart beat fast when you dance with me.

We got older and I should have known
(do you feel alive)
That I feel colder when I walk alone
(Oh but you'll survive)
So I may as well ditch my dismay (Bombs away)

Circle me and the needle moves gracefully
Back and forth
If my heart was a compass you'd be north
Risk it all cuz I'll catch you if you fall
Wherever you go
If my heart was a house you'd be home.

It makes me smile because you said it best
I would clearly feel blessed if the sun rose up from the west
Flower baum perfume
All my clothes smell like you
Cuz you're favorite shade is navy blue

I walk slowly when I'm on my own
(do you feel alive)
Yeah but frankly I still feel alone
(Oh but you'll survive)
So I may as well ditch my dismay
(Bombs away)

Circle me and the needle moves gracefully
Back and forth
If my heart was a compass you'd be north
Risk it all cuz I'll catch you if you fall
Wherever you go
If my heart was a house you'd be home.

If my heart was a house you'd be home

så här slutet på veckan

Nu va det allt några dagar sen jag sist skrev.
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, orkar inte skriva en massa heller för jag är trött och ska nu gå och lägga mig..
Men en sak ska jag säga i alla fall.. Jag är lycklig, och Gud är gooood. He is AMAZING! Thank you God!

Tisdag

Tog en grymt skön sovmorgon, 13 timmars sömn, vart kom det ifrån?
Fasica och jag tog en längre promenad när vi gick till skolan idag. Solen strålade och det var så varmt. Så när vi kom lagom till lunch satt vi för första gången ute och åt lunch på skolan. Lektionerna gick i ett idag, som de flesta andra tisdagar. Och det avslutades med ett grymt gospelrep, det är verkligen glädje i den musiken och vilka texter sen! ooh det ger mig gåshud =) Att stå i skolan om att gud det gillas!
Marcus och jag tog en promenad till brommaplan för att fylla på våra kylskåp lite efter det gångna lovet. Det hela resulterade i att det bakades bröd efter en varm och svettig promenad hem. Det blev en omgång foccacia bröd och en omgång morotsbröd som just nu står i ugnen..
Sen ska jag nog ta och sätta på en film, eller möjligtvis läsa lite.. det är nog med husfruligheterna för denna dag.

Back in the big city!

Ja då har man landat i Stockholm igen. Det är skönt att vara tillbaka även om jag gärna hade velat stanna några dagar till hemma i vargön. Men att bo i en resväska är ingen hit och jag saknar mina vänner här nu också, saknar ju mina vänner i småstaden också, ja det är inte lätt..
Det var härligt med buss och tåg, man får se landskapet och alla ur tjusiga hus!! Och idag har solen strålat heela dagen. Jag hade 1½ timmes väntetid i Karlstad mellan buss och tåg bytet. Jag gick och köpte mig en kaffe, satt i solen och bara njöt. Jag fick ett förtroende av en norrman också! Han blev väl också sugen på kaffe när jag kom med mitt. För han frågade om jag skulle sitta kvar en liten stund till, och det skulle jag ju. Så han frågade mig om jag kunde passa hans baskagge så han kunde gå och köpa sig kaffe. Ser jag så pålitlig ut? haha.. Jag tycker det är grymt att kunna fråga något sånt. det är väl jag som inte har förtroende för människor man inte känner?? =S
Packningen är uppackad, magen har fyllts med mat och nu funderar jag på att lägga mig i badet. Men risken finns att jag somnar då, är så grymt trött. Det vore inte så trevligt att somna i badkaret, men det vore skönt med varmt vatten och levande ljus! Kanske lägger mig på sängen och läser lite istället..

Sista hela dagen i Vargön

Igår kväll var det fotboll för hela slanten som gällde. La liga, Barca-Real. Fotbollskvällen tillbringades hemma hos Daniel och Maria tillsammans med några fler sköna vänner. Sjukt tråkig match, inte mycket som hände både Kaká och Zlatan var borta från matchen.. Men det var fint umgänge!
Efter dagens söndagsgudstjänst (som för övrigt vad fantastiskt bra!!) åktes det upp till berget igen för att grilla. Men denna gången tillsammans med mina föräldrars hemgrupp, tre av familjerna i alla fall. Mitt på berget, på en öppen plats med skog, en liten bäck och ett litet bergskred runt ikring, och solen gassade. Det var sjukt mysigt, papporna anordnade ett barkbåtsrace i bäcken för de mindre barnen (alltså inte jag, även om de försökte få med mig). Istället satt jag tillsammans med de vuxna kvinnorna och pratade och njöt av solen. Jag tycker om mina föräldrars vänner.
Mor och Far njuter av skogen, umgänget och solen!
Blåsippan ute i backarna står
Det var läängesen jag såg blåsippor.. Men dom gömmer sig tydligen på berget
Naturen är fantastisk

I am a dreamer

Jag vet att jag är löjlig, jag vet att jag inte borde, jag vet att det inte är någon idé än men jag kan inte låta bli..
Tårarna rullar ner för mina kinder, det är vackert.. Jag sitter på bovision och tittar på hus, stora och små, lantliga och moderna, herrgårdar och stugor, lyxigt och underklass. Ja, det mesta.. Man kan ju få drömma lite..

Njuter av ledighet och sol!

Jag var tvungen att gå in nu efter att ha suttit i solen ungefär en timme i bara kort kjol och linne. Det blev nästan så att jag smälte bort som snön här. Så skönt att sitta ute med en kopp kaffe, skön musik, fila på ansökningarna och bara njuuta. Det är riktigt skönt att vara hemma måste jag säga. Trivs guld i Stockholm och har varje gång längtat tillbaka efter att bara har varit hemma ett par dagar i Vargön. Men nu har jag inte längtat tillbaka. Klart jag saknar mina vänner, men det är gott att va hemma, ta det lugnt, ta tag i saker som måste göras och mysa med familjen. Ikväll ska pappa laga något gott (blir alltid fest när pappa lagar till något!) och sen blir det till att se sista delen av Millenium/män som hatar kvinnor.
Nu ska här spelas gitarr!

Flickorna på besök!

Huset är tyst (förutom Gavin DeGraw som strömmar ur högtalarna), huset är tomt, det är bara jag och Bea här nu. Bea (hunden) har gosat ner sig i soffan bredvid mig. Tjejerna åkte för ungefär en timme sen. Eller, Ellen åkte igår och jag körde Mudd till tåget imorse. Men Elsa och Fasica lämnade Vargön för en stund sen. Det har vart några fina dagar tillsammans med tjejerna. I tisdags gick vi till kyrkans ungdomsgård Lyktan där jag både hängt och jobbat en hel del. Igår åkte vi, efter en lång och riktigt god frukost, till köpcentret som ligger mellan trollhättan och vänersborg. Jag har nog inte strosat så länge i så få affärer som när vi var ute igår HAHA. Det hanns inte gå i så många affärer. Vi fortsatte färden hem till Sandra (min gamla lägenhet) där det bjöds på gott fika (och enligt madde vääldigt gott kaffe "mycket godare än det Rebecka gör", tack för den) och mycket god gästfrihet och goda skratt!
Nu har solen tittat fram så vi tar en sväng på stan i vänersborg och visar runt lite, typ hamnen som är rätt nice om jag får säga det själv.
Bilen satte riktningen mot Ellens place. Där fick vi avnjuta ännu mer god mat och fika. och mycket skratt och prat. Man kan säga att det blev en dag full av godsaker att äta, mycket skratt och väldigt tjejiga samtal. We like it!
Det blev en väldigt tjejig film in på småtimmarna sen också, varför inte fortsätta dagen ut liksom?
Och nu sitter jag då här själv. Skönt att man får träffa dom i nästa vecka igen!
Jag ska försöka ta tag i mina ansökningar nu igen inför hösten, innan jag beger mig ut..

Grillning på berget

Sjukt härlig dag! Va i kyrkan i morse och deltog i ett grymt bra och starkt möte.. bra drama, stark dans, stark predikan av Johan och grym lovsång och ett fantastiskt dop. Fantastisk närvaro..
Nu kom jag precis hem efter några fina timmar på berget med grillning i goda vänners sällskap. tänkte lägga upp lite bilder som skulle få sammanfatta lite..
På vägen hem körde jag förbi ica för att handla lite (mamma och jag ska filmmys ikväll!) och tanken slog mig att det är bara i Vargön som man kan gå in på ica i en stor stickad tröja och verkligen stinka vedgrillning haha!

Au revoir Stockholm

Sitter nu och väntar på att morbror ska komma och hämta upp mig för att vi sedan ska fortsätta ner mot Vargön, eller frändefors blir det ju ikväll. Träffa mormor och morfar!
Ska bli skönt att komma hem lite.. dock upptäckte jag att hela lovet är uppbokat, meen vad gör det? Kommer bli fina dagar! Tjejerna (madde, fasica, elsa maria och ellen) kommer på besök mellan tisdag och torsdag. Blir grymt att få visa dom vart jag bor och presentera dom för mina vänner i vargön, och för mina kära föräldrar.
så ska jag hinna gå till mäklaren också....

Rebecka tipsar

Yes, jag tänkte faktiskt ge några tips på filmer
Igår var jag, vincent och philip och såg remember me (det är inte en kärleks film!) Den var riktigt bra, verkligen inte som jag trodde att den skulle vara. Lite jobbig också.. Men väldigt bra!
Senare på kvällen såg jag Disneys Prinsessan och grodan. Äntligen en film i disney-stil ingen himla konstig animation, utan så som det ska vara (enligt mig = som förr). Storyn var fin och som vanligt en del humor.
Idag blev det Precious. Jag ska erkänna att jag inte gråter så ofta när jag ser film men idag kom det några tårar. Det var helt galet bra film, ganska stark. Handlar om ett hemskt familjeförhållande kan jag säga.. riktigt vidrigt..
Kvällen tillbringades i St Clara där Hillsong och Carola spelade, och påskens budskap medlades av en mycket duktig talare (vet dock inte namnet). Det var väldigt starkt möte. Som Miriam sa till mig, "Det är så häftigt och mäktigt att vi kristna samlas så här och lovsjunger tillsammans" Jag kan inget annat än att hålla med henne väldigt mycket!
Glad påsk på er, och glöm inte varför vi egentligen firar påsk.
Gud ville visa sin kärlek till oss, genom att låta sin son dö på korset..

Surprise!

Ojoj, stress, kaos, spänning, rädsla, planer i krasch..?
Efter mycket om och men blev det en lyckad överraskingsfest för Philip. Japp överraskad blev han!
Det var knappt om tid för förberedelserna i deras lägenhet, men det gick, och vi hann!
Men det var nära att det gick i krasch, eftersom vi mötte killarna när de skulle ut och äta. Jag hade fått ett mess av Vincent att de va ute om 2 min, jag läste det lite sent pga ett telefonsamtal så när jag läser det börjar jag springa men kommer inte så långt utan snubblar till hinner tänka, jag kommer trilla, jag kommer mosa tårtbotten och bullarna! (det klarade sig) men handen och knäna fick lite stryk.. Men vad gör man inte?
Vi möter i alla fall grabbarna ca 15sek senare, vi hälsar inte och säger inte grattis utan går förbi  en glad och leende Philip som tror att vi ska med ut och äta. Men icke, vi försvann in i kyrkan, han blir lite misstänksam. Men Vincent räddar upp hela situationen. Så det blev en riktigt surprise!
Grattis Grattis Phille! Det var en mycket fin kväll! =D