A revouir

Så har jag man sagt hej då till hela familjen. Om några timmar går bilen mot Jönköping för att fira nyår! Men innan dess ska jag göra lite annat, ska börja soft med att se en film. Sen blir det adjöss med facebook för minst en vecka också. Så då nås jag bara via mobilen! Nästa vecka blir en ledig vecka (förutom lite plugg) hemma i stockholm, nice!!

hejdå för den här gången

Syster lämnade av mig i stan och hon fortsatte några mil till norr över. Jag satte mig på Princess med kaffe, glassbulle och bok. Det var nog andra gången i hela mitt liv jag vart där och fikat. Annars går man till Nordfeldts, men det va lite mycket folk där tyckte jag. Hade en lugn och skön stund. Mötte sedan upp några fina vänner (Petter Alfrida och Klara) och såg Narnia. Saanslöst bra film! Välfilmad, bra skådespelare och väldigt bra budskap och lines som är tänkvärda. Alfrida och jag lyckas gå på bra storfilmer tillsammans, haha.
Sedan blev det buss från stan, inte varje dag om man säger så! svindyrt va det också, för ynka 6km. Åkte hem till Johan och Linda där några fler vänner befann sig. En mycket trevlig fortsättning på kvällen i ett otroligt vackert hus!
Det är sista natten hos föräldrarna, imorgon drar vi vidare till Jönköping. Tiden gick fort..

sakta vi gå..

Efter en skön liten promenad i vintervädret med hunden så ska jag och syster ta oss en kopp the nu. Mjuka upp de frusna tårna och de rosenröda kalla kinderna. Sen bär det in mot stan..

vackert

Man kan inte säga annat än att skapelsen är vacker

Vänner

Tillbringade några fina timmar hos mina vänner Petter och Alfrida ikväll. Fika, glögg, skratt, minnen och uppdatering. We like it! Det bli storfilm på bio innan jag lämnar min uppväxt"stad". I somras va det storfilm med Alfrida också, Inception. Nu blir det Narnia!
Förundrades över Petters bibliotek av litteratur, och tips fick jag också. Bra med vänner som pluggar och har pluggat teologi längre än en själv. Det uppskattas alltid med tips!
Imorgon kanske man skulle kolla ericshjälpen, skridskor vore fint alltså! Tack för tipset Sara, då får går ju även pengarna till något bra.. Typ rumänien.. =)

Från en Jacuzzi

Jag kan bara inte låta bli. Det är inte jätte lätt att koncentrera sig när två musiker (syster och svåger) sitter i bubbelbadet och sjunger. Först va det "Noel, noel, noel, nooeeeel" i stämmer och nyss va det Abba "Well I can dance with you honey..." Pappa och jag bara skrattar. Undra vilken låt som kommer härnäst?

Förmiddag

Ska ta och krypa ner i soffan under en filt och läsa. Ska försöka hitta lite användbart material till en uppgift. Och samtidigt njuta av en bra bok, en tunn bok också. Kanske borde man göra sig en kopp the också..

Mr. Darcy!

Suck, jag har tittat på stolthet och fördom (1995), det är på tok för romantiskt. Ouppnåelig romantik, känns det som åtminstonne. Men ack så vackert, alla tjejers dröm? Känns som det vart mer sånt här idag. Tidigare va det mysig skridskoåkning som hade vart fint!
Ska inte stanna upp vid detta, det är egentligen sovdags! Varje natt låter det som man fått tinnitus. Ett dovt "tjut". Men icke, det är grannens fläkt som låter. Tur att mamma och pappa sa det innan, annars hade jag blivit rädd att det vart tinnitus.

Drömmer och mysig skridskoåkning

Idag tog jag och föräldrarna oss en sväng på mellandagsrean. Vi hamnade på sportex där kön va sjukt lång, men vi höll ut! Fick syn på ett par billiga och fina skridskor men inte i min storlek. Det hade vart fantastiskt kul att ha och åka runt lite på de spolade isarna i stockholm. Jag antar att jag får söka vidare helt enkelt. Tänk va mysigt! En skridsko tur i en park och en termos med choklad eller kaffe, i skymningen. Det vore inte alls fel..

snart nytt...

Snart är det 2011! Lustigt, redan ett nytt år. Det blir flera nyårslöften.. frågan är bara om man verkligen ska kalla det för löften? Jag tänker att det är mer för min egen skull, och för andras, som jag ska sätta upp mina "förhållningsregler". Så kanske man kan kalla det. Det ska bli mer tid över till annat, det är vad jag tänkt i alla fall. Vi får se hur det går. Men man måste ju försöka, eller hur? =) Annars kan ju inga förändringar ske..
Jag vet att jag är lite smått kryptisk nu.. men så är det. En liten teaser kanske? haha

Knarr under skorna

Pappa och jag gick till kyrkan idag, låren och öronsnibbarna domnade bort. Men det var en härligt frisk förmiddag då snön knastrade under skorna och solen sken lite försiktigt.
Underbart att vara i kyrkan och träffa goa vänner. Me like!

pustar ut

Nu kan jag pusta ut lite.. Äntligen är uppgiften färdig och inskickad!
Ska göra en nästa vecka och sen vila några dagar till. Ska försöka vara effektiv då! har förhoppningsvis lärt mig ett och annat efter detta, haha!
Nu blir det att däcka framför teven igen med pappa

glädje

Blir glad när jag läser kd:s familjepolitik

Julafton

Julafton är över..
Det har snöat hela dagen, -13 och ca 20 cm mer snö har kommit. Dagen har varit full av glädje och mys.
Släkten har blivit större och det är kul. Tre par och två singlar spelade "absolut överrens", kanske kan man lista ut vilka lagen blev? Jag har inte skrattat så på länge, haha! Det var mycket spännande svar ibland må jag säga.
Lär bli sällskapsspel nu i stockholm också!! =)
Efter en skrattfylld stund av spel bär det iväg till kyrkan och midnattsmässa. Syster och jag skulle sjunga, pappa och svåger spelade och vi träffade vänner som man inte träffar lika ofta.
En fantastiskt fin julafton!
No more lives torn apart
That wars would never start
And time would heal all hearts
Every man would have a friend
That right would always win
And love would never end
This is my grown-up Christmas list

God Jul!

Önskar alla en fin god jul
Nu blir det julbord med en liten skara
Sedan kommer syster med svåger och hans familj
God Jul!
Jesus is the reason

..........................

Ger upp för ikväll, och vad har man lärt sig av detta?
Börja med uppgifter i tid!!!!

Dan' före

Åhhhhh frustration, nu sitter jag här igen och knepar och knåpar på mitt arbete.. just nu står det heelt still. Kanske borde borsta tänderna eller något och låta de andra gå och lägga sig så kanske det lossnar?
Vi (familjen) kom precis hem från morföräldrarna där vi firat jul med morbror och familj. Mysigt och trevligt! Och det blir till att gnugga geni-knölarna framöver. Lär bli spel i lägenheten till våren! =)

tangenterna glöder

Dags att ta i med hårdhandskarna och skriva klart uppgiften. det mesta är gjort, men finliret är kvar.

Mössens visa

Klapparna är inhandlade och inslagna. Granen är nästan uppe, mor och far håller på med den för fullt. Skinkan är färdig och glöggen är nästan uppdrucken. Nu återstår bara inlämningsuppgiften också, mitt i all julhysteri.
Syster och jag ägnade flertalet timmar på stan, vi hade mysigt. Fint att tillbringa tid med henne, det är verkligen inte varje dag. Familjen är utspridd på 140mils avstånd..
Nu ska här hjälpas med granen och sedan är det slutuppgiften i ledarskap som ska skrivas

Fixa det sista..

Kaffetarmen är mättad och det är strax dags att köra mamma till jobbet och fortsätta mot affärerna tillsammans med syster och handla de sista julklapparna.
Blev väckt av denna lilla krabat imorse. Hon ville inte sova så länge..

Julestök i julekök

Det luktar limekola om mina händer och mint i hela kylen.
Syster och jag stod vid sidan om varandra och gjorde julgodis i köket medan svåger spelade på pianot och underhöll. Det blev ischoklad med smak av mint och en annan med kaffebönor. Är inte så förtjust i ischoklad annars men de med kaffebönor blev riktigt fina! Det blev också minttryffel och limekola. Lite pyssel vid paketering av kolan, men det var kul. Syster trodde att jag skulle ge upp, men icke! Vill man att det ska vara fint, ja då får man ge det lite tid. Och har man tid, ja varför inte satsa?
Samtidigt som kolan kokade på spisen och tryffeln stelnade i kylen gick två grabbar på taket och skottade bort all snö. Stackarna höll på i 5 timmar innan dom var klara, och då va de less på det. Jag förstår dom.. och det kanske behövs skottas snart igen, det snöar nämligen för fullt igen.
Kvällen avslutades med fint besök av Sandra. Vi provsmakade godiset och pratade, så som vi alltid gör. Vilket är fint och viktigt, en riktig catch-up med en riktigt fin vän!

Snö så långt ögat kan nå

Det blev en härlig promenad, så kallt att det frös i näsan vid inandning.
Sakerna är inhandlade till julgodiset och tryffelsmeten står på kylning, nu blir det mer pyssel efter en god tomatsoppa.

Dags att sätta igång

Termometern står på -14, solen skiner och himlen är blå. Ljuva morgon. Syster svåger och jag ska strax promenera till affären och införskaffa det vi skrivit på vår inköpslista, sen blir det julestök i julekök

Julsaga

så fin!! "Christmas Story"

Hemma i vinterlandskap!

Det var verkligen kaos idag när jag kom till t-centralen. ALLA inkommande och avgående tåg va försenade. mitt tåg kom iväg 30 minuter sent och tappade en hel del tid på vägen ner också. Konduktören lade en fin kommentar tyckte jag. Vi saktade in vid hallsberg (som vi hade gjort vid en hel del ställen under resans gång) och då säger han "Ja då saktar vi in här lite för att banverket inte tror på sina egna växlar så fort det kommer lite snö". Jag tycket jag hörde lite sarkasm.. 1,5 timmar senare kom jag tillslut fram, jag möttes upp av syster och svåger och ett mycket fint vinterlandskap. Vit djup gnistrande pudersnö, imorgon blir det en promenad!

fullt

Varför blir det alltid så mycket packning! Okej, det är inte så konstigt denna gång när hälften består av julklappar och studielitteratur...

Monday morning wakeup

Jag vaknade med ett ryck av väckarklockan idag, måste sovit riktigt djupt. Tror jag drömde om skidåkning också vilket hade vart intressant att se hur det hade gått. Men det återstår väl att se i Vemdalen... madre..
Ska strax gå till förrådet och hämta väskan för att packa ihop mina saker och åka hem till föräldrarna över jul. men först en sen frukost och ett avsnitt av julkalendern.. har vart väldigt anti mot det de senaste åren. Men i år tycker jag att det påminner lite om mysteriet på greveholm, och då blir det ju lite nostalgi..
Och jag har hört att man ska bevara barnasinnet....

Söndagens mat och umgänge!

Söndag ljuva söndag! Jag tycker om söndagarna, det brukar se ut så att man är i kyrkan att man fikar efter mötet och sedan går man ut och äter någonstans, idag libanesiskt. Sjukt trevligt och god mat. Sedan brukar det hittas på något kul efter, idag blev det spel. Buzz, jag är inte direkt allmänbildad så det gick ju som det gick för mig, inte så bra. Men sen tog jag revansch! Vi spelade Boggie, ett ordspel, och jag blev tvåa. Riktigt kul att inte alltid förlora hela tiden haha. Brukar ta den sista platsen så ingen annan behöver ta den..
En kort beskrivning av dagen..
Nu ska jag ta och se lite film och imorgon blir det packning!

ljuva toner

...You are my sweetest downfall
I loved you first, I loved you first...
Fasica har en ljuvlig röst, det var en fin musikalisk stund ikväll. Tack för sång och musik, fika och umgänge.
Ett farväl till min kära vän Ellen blev det också. Hon ska volontära i utlandet i några månader och kommer sen inte tillbaka till Stockholm. Känns konstigt..
På tunnelbanan in va det en en kille som smittade av sig med sitt leende. Tror han messade med någon han tyckte om för han såg så lycklig ut. Så fint att det sprids och smittas av..
Emelie har även införskaffat en mycket lampa till hallen, efter som de andra två vi har är ur funktion..

Lördag innan jul

Städa städa varje fredag också varje jul, det tycker jag är kul
Har haft Pippis strof på hjärnan sen jag vaknade. Det är en av sakerna jag ska syssla med idag. Men först ska jag tvätta färdigt och även skriva klart min slutuppgift. Sen städning innan man åker hem till mor och far.
Ikväll ska det njutas av musik i Fillan, lite pre-christmas kanske?
Dags att kila ner i tvättstugan igen..

När julen kommer ska varenda...

Ja då va kvällen slut på söder och även terminens sista ungdomssamling. Denna gång blev det ett ekumeniskt sådant, mycket roligt!! Alltså det finns så galet roliga ledare, vart får dom allt ifrån? För min del är det oftast felsägningar som är det roliga som kommer från mig. What to do..
Jag glömde dock kameran hemma så det blev mindre bra med  mobilen. Men det får duga...
Härliga kläder härliga sketcher härliga människor
Jul jul strålande jul

Youth and music

Men församlingsarbete, vad driver dig då? Ungdomar, barn? Eller där man behövs?
Ja vad driver mig, och vilket/vilka områden..
Jag kan säga att sen jag själv varit i slutet mot tonåren, 15 år och framåt, har jag brunnit för att arbeta med ungdomar. främst högstadie- och gymnasieåldern. Kanske också främst tjejer för att få vara med och coacha dem i vardagen och i tron. Sen brinner jag även mycket för den musikaliska biten i lovsången och där är ett område jag vill vara med och arbeta i och utveckla. Väldigt kort, det blir så mycket att gå in på det.
Just nu läser jag en teologisk församlingsledarutbildning och känner att jag har och kommer ha bra nytta av den. Jag ser det verkligen inte som en bortkastad tid på studier om jag en dag skulle bli hemmafru, snarare tvärtom. Jag skulle ha väldigt stor nytta av den. Och om det inte skulle bli någon församlingstjänst så kommer jag fortfarande ha nytta av mina studier, kanske i något annat yrke men framför allt i mitt liv och det ideella arbetet i en församling.
Nu ska här skrivas på slutuppgiften i ledarskap, men först en kopp kaffe och bibel
Min absoluta favorit-morgon/förmiddagstund

Avslutningar inför jul

Vi hade sista lektionen för detta år idag. Hela klassen tog en lunch på stan, ett thai ställe som serverade pommes och pannkakor i buffén.. lite försvenskat? Efter lunchen hade en av våra studievägledare ordnat med ett musikquiz med musik och kopplingar till 80-talet. Har det någonsin gjorts bättre musik? Eller så blir man mest nostalgisk. Inte för att jag minns så mycket av det eftersom jag endast hann med tre år av det ljuva 80. Och vårt lag vann!! Trots att vi inte trodde det. Eftermiddagen fortsatte med fika och umgänge innan vi sade God Jul till varandra. Det har verkligen redan gått en termin, vart försvann hösten?
Sen bar det iväg mot östligare breddgrader (tror jag).. Termin avslutning med hemgruppen. Tjejigt värre som det blir när vi ses och otroligt gott kvällsfika. Vi hade också fina samtal och inte bara oseriöst..
På vägen hem satt Fasica Elsa och jag och kollade på en av veckans reklamer
Det målades upp en skön bild..
Tänk att vakna upp i ett hus, med den morgonrocken på sig, sätta på kaffet och säga till älsklingen att kaffet är klart.. ja, den ser helt klart mysig och skön ut!

Svar angående tankar om hemmafru

Jag upptäckte att jag hade fått kommentarer med frågor jag inte hade svarat på, angående mina tankar angående hemmafruligheter. Frågorna lyder:

Men hur kommer de sig att du vill bli hemmafru?
Har mamma din varit de?
Är de desperate housewives eller svenska hollywood fruar som har inspirerat dig?

Först kan jag säga att jag inte har sett ett enda avsnitt av svenska hollywood fruar. En av anledningarna är att jag inte har någon tv men jag är inte heller så intresserad av att se sånna program av vissa anledningar, men det är ett kapitel för sig. och nej, min mamma har inte varit hemmafru, båda mina föräldrar har jobbat under alla år.
Mina tankar och drömmen om att vara hemmafru har funnits under många år. Till en början var de väl mest oseriösa, och då var de väl mer inriktade på att vara lyxhustru, haha. Jag kommer inte ihåg helt när de började bli mer seriösa, kanske under året då jag gick teamträningskola och fick prova på församlingsarbete på heltid, eller så va det ännu tidigare.
I alla fall, det finns flera olika anledningar till att det är en av mina drömmar. Ena anledningen är för familjens skull. Tänk vad mycket tid man kan tillbringa med familjen, med barnen, och hushållet. Gå runt och pyssla i hemmet, laga mat från grunden och baka. Jag är inte direkt förtjust i mat som är av halvfabrikat. Kanske för att jag som barn fick hemmagjorda köttbullar istället för skolans seniga halvfabrikat.. men också för att det är roligare att laga från grunden och nyttigare.
Sen har även tankar kring församlingsarbete kommit in i detta. Det finns inte alla församlingar som vill/kan anställa en person utifrån en sån tjänst som jag skulle vilja söka i framtiden. Kanske för att inte behoven finns på det sättet och kanske inte ekonomiska tillgångar heller.
Så jag vill lägga en del av min tid på ideellt arbete i församlingen också i form av olika saker.
Än så länge är det som sagt bara drömmar, och vem vet, kanske får man aldrig chansen heller. Det krävs ju ekonomiska förutsättningar i äktenskapet, att mannen vill ha det på det sättet. Sen vet man ju aldrig om man blir gift.
Lite kort svar på frågorna (men ändå ganska långt)

Tripp trapp tripp trapp

En lång dag på skolan har flutit förbi då jag suttit och lyssnat på oppositioner. Själv är jag inte klar med arbetet och därför opponerade jag inte, däremot tänkte jag att det vore värt att lyssna så man får ett hum om hur man ska gå till väga när det är dags för mig.
Efter att ha bestämt mig (trodde jag) för att sätta mig på ett café med en kopp kaffe och plugg styrde mina fötter till tunnelbanan och kontoret istället. Ja ibland är jag bra lat, det är ju bara två tunnelbanestationer. Men så fick jag precis reda på mötet jag skulle på lite senare hade blivit inställt. Dags att ta sitt pick och pack och ta tuben hem kanske? Jag kommer inte få gjort något här ändå. Så då blir det konsert på Betel istället. Det blir kanonersch! Men först hem och ta en kopp kaffe, kanske en powernap också?
Aufwiedersen (eller hur det nu stavas)

Jul- mat, godis, musik, dryck

Jag fick en otroligt fin gåva idag. Vi på kontoret fick varsin personlig..
min talade tydligen för sig själv..
Tack jag blev väldigt rörd! =)
Efter den fina morgonstunden blev det julbord hos en av de anställda. Mycket gott, mycket trevligt, en väldigt fin lunch! tiden rusade iväg och det blev en sväng på kontoret där saker och ting blev gjorda, lite i alla fall. Började med att lägga in saker och ting i kalendern för att få en överblick över våren och lite andra små saker blev gjorde.
Sedan bar det upp till kollektivet för att fortsätta på jul temat, mat och godsaker. Det var avslutning med lovsångsteamet. En mycket fin kväll. Och visst är det fint med husfrulighetena.. hihi
Nu blir det snart kudden, men först föra in skolschemat i kalendern

ingenting...

Måndag ljuva måndag. Jag har verkligen inte gjort något vettigt alls idag, tycka vad man vill om det (måndagarna är jag för det mesta alltid ledig på).
Jag vaknade sent, helt slut, och Emelie jagade med mig till vällingby för att lyssna på vänner som skulle lussa. Dock hade de precis slutat när vi kom in vilket va synd för det hade vart mycket fint att få njuta av ett luciatåg. Tidigare år har man själv deltagit, men inte i år. Och inget luciatåg fick man se heller.
Dagen fortsatte i långsam takt. Lagade faktiskt mat när jag kom hem och emelie och jag satt vid köksbordet och samtalade. Ett fint samtal, som det oftast brukar bli när vi pratar. Vad skulle jag göra utan henne, det har jag frågat mig många gånger? Vi hamnade sedan framför lite film med kaffe och lussebulle.
Min kära mor ringde och jag fick prata med både henne och pappa, ett uppmuntrande och fint samtal. Älskar verkligen mina föräldrar. Dom är så bra! Ska bli fint att åka hem och träffa dom om en vecka, OM EN VECKA! Det är galet vad tiden går fort, juletider och allt. Syster och svåger kommer hem då också vilket är fantastiskt fint. Man får passa på när man är utspridda i landet från norr till sydöst till sydväst.
Ska passa på att lägga mig tidigt idag. Imorgon är det back to work, på kontoret.
totalt ointressant att läsa kanske.. men mycket intressantare än detta blir det inte. haha

o lord, you are beautiful

Vilken...
...Helg
...Glädje
...Frid
...Närvaro
...Gemenskap
...Uppmuntran
...Värme
Det har vart en helt fantastiskt fin helg. Jag är helt slut och däckade i soffan framför en film och tände en del levande ljus. jag känner mig så berörd och uppfylld efter helgen. Gud är verkligen så god! Jag sitter och förundras över allt som hänt. Jag känner bara... frid, och det är underbart.
Det finns så mycket fina människor, jag har tillbringat en hel helg med några av dom. Människor i olika åldrar. Det var en äldre herre som var med på kvällarna på konferensen och på gudstjänsten idag. Vilken fin man! Ett föredöme, hjärtat på rätt ställe. Han satt ensam pensionär bland ungdomar i kyrksalen där lovsången skrålade på hög volym genom högtalarna. Det var fart och fläkt kan man säga, där satt han och lovsjöng från sitt hjärta. Det satte spår och berörde mig! Det är fantastiskt och helt underbart att se människor över huvudtaget vända sina hjärtan till Gud. Men när äldre och unga står tillsammans och lovsjunger Gud, då väcker något mer speciellt i mitt inre. Det handlar inte om på vilket sätt man uttrycker sig eller till vilken "stil" det är på musiken, utan att man tillsammans gör det.
tack för en galet fin helg
Vi har EN Gud och fader

Ungdomskonferens dag 2

Här sitter jag i kyrkan på landet, ljuvligt. Ungdomarna och ledarna är ute och kör bilrally. Själv ska jag ta en kopp kaffe med en chokladkaka och planera lovsången för ikväll innan det är dags att repa för kvällens möten. Det var en fantastisk start igår kväll. God is GREAT! Fick se goda ting hända. Och jag har stora förväntningar på vad som ska hända ikväll, en fortsättning på gårdagen och dagen..
Det måste finnas mer...
(förövrigt gick det riktigt bra att köra in till stockholm igår, sjukt nervös men försökte behålla lugnet, och jag kom fram i välbehåll och även bilen!)

Då drar vi!

Då va det dags att ställa in gps:en!
Nu drar vi mot ett kallare vinterlandskap och en nice konferens!
Får se om jag hinner lägga upp lite bilder och uppdateringar.
Först in till stan med bilen och sen vidare nordväst.
Önskar er en välsignad helg!

It is time

Wow, kul att äntligen få lite respons på det man skriver, och uppmuntrande också, TACK!
Samtalet fortsatte även lite smått idag. Mamma och jag kom än en gång fram till att hemmafru vore rätt nice, om man kan lösa det ekonomiskt.
Håller just nu på att packa för helgen. Imorgon bär det av till vinterland igen, konferens. Kommer bli så grymt! Är riktigt taggad och laddar upp med Jesus Culture just nu. Dock finns det en sak jag är lite skeptisk till. Jag måste köra bil in till stan för att sedan lämna över chaufför ansvaret och hämta upp ett par av ungdomarna som ska med. Hu.. Att köra i storstan är inte en hitt när man inte kan vägarna och kommer från en liten håla. Men det är bara att ta tjuren vid horna och köra, släppa kopplingen och trycka på gasen.
Vackra vinter!

Housewife

Under den senaste tiden har jag tänkt en del, och även pratat om det, vilket har väckt reaktioner. Väldigt olika reaktioner, och visst förstår jag det. Inte ofta en 23åring kläcker att hennes dröm vart och fortfarande är att vara hemmafru. Och idag kom jag på att jag faktiskt skrivit om detta tidigare på bloggen, senast i mars i år, men tankarna har som sagt funnits där tidigare. MEN, då ska jag också säga att det är inte frun med förkläde kring midjan som ler glatt när mannen går hemifrån och ger honom lunchlådan i handen. Visst är det fint också, mat blir inte stress på samma sätt, tvätten läggs inte på hög (förhoppningsvis) osv... Men det är som sagt inte detta jag är mest ute efter. Först och främst tiden med familjen, barnen. Slippa låta barnen gå på dagis från 1 års ålder utan vänta några år. nej det jag tänker på är att man har tid och kan jobba ideellt med saker, saker jag drömmer om att lägga mer tid på. Att öppna upp mitt hem. Jag har mina ideer och drömmar.. Kanske uppfylls dom någon dag.
Jag vet att vissa reagerar starkt på sånna här tankar, "kvinnoförtyck" eller vad som helst.. men måste alla leva som individualistiska kvinnor som klättrar på karriärstegen? jag vet att jag hård drar det.. Jag menar inte så hårt..
Visst kanske det låter lite väl idylliskt, det tror jag inte heller att det helt är.. men en dröm..
Intressant när vi satt och pratade om det i skolan idag och även på kontoret igår.. Dom trodde jag skojade..
som sagt, det är kanske inte något som hör till vardagen längre.. som för ca 50 år sedan..

Nej se det snöar, nej se det snöar...

Ja, det är väl ingen som undgått snön i Sverige. Tror att hela landet är snötäckt. Inte illa att det kommer snö i år igen, om ett par veckor ska jag hem till mor och far där snön mäter ungefär 70cm. Det blir julfirande hemma i Vargön, och nyår får man se vart det blir, som vanligt. Kanske Stockholm, kanske Jönköping.
Snart är det jullov, det känns lyxigt, men lite plugg måste ändå göras.
Till helgen bär det av till Tärnsjö för att delta i en ungdomskonferens. Det ska bli spännande må jag säga, fattar inte att det redan är dags. Kändes som det va typ en månad sen Inga-lill och jag satt och pratade om det. Men icke! Det var fyra månader sedan! Slippa att köra hoppas jag på också. Inte alls sugen på det.
Kvällen ska spenderas på söder, mot Farbror Tobias och improvisationsteater.
Ska försöka få julfeeling också..