Kirk Franklin och skratt!

Jajemän då var biljetterna till Kirk Franklin bokade!! Wowowow! Härligt gäng som kommer gå, sjukt kul! Kirk kommer bli grym att se, missade honom förra året i örebro, nu är det i globen + härliga förband med Ole Börud och Samuel Ljungbladh. Det kan inte bli mer än fantastiskt!
Vi hade gudstjänst idag på skolan tillsammans med ths (teologiska högskolan). Vi trodde det var Thomas Bodström, vår förre justitieminister, som skulle komma och prata. Vi tyckte det var väldigt konstigt, varför skulle han prata på en Gudstjänst? Det visade sig att vi skulle ta bort d:et från efternamnet. Thomas Boström! Det var liiite mer passande, haha. Tänka sig va fel man kan fatta..
Åh, Fasica och jag hade sjukt kul när vi gick hem från kvällens övning på skolan. Vi såg att en klasskompis satt och övade piano i sin ensamhet. Det var mörkt ute och han kunde inte se oss. Vad gör man? Jo man bankar såklart på rutan och skrämmer livet ur honom när han sitter och koncentrerar sig på sitt spelande. HAHA jag höll på att dö av skratt ;)

Jämställdhet?

De senaste dagarna har det blivit ganska mycket prat om vad som är manligt respektive kvinnligt. Jag märker att det kan vara en väldigt känslig fråga. Men jag tror samtidigt att denna fråga börjar gå på för långt, vi är skapade till man och kvinna, och vi har olika egenskaper.
Några vänner till mig var i fredags på en mans kväll. Jag tyckte verkligen att det lät löjligt först, men när jag fick berättat för mig sen vad dom tog upp och hur det egentligen ser ut i dagens samhälle, då blev jag mest upprörd.
Det var inte att dom skulle bevisa sin manlighet eller något, nej utan de samtalade och fick enformation hur vissa undersökningar går till. som den här:
Vet ni varför det i undersökningarna visar sig att män tjänar mer än kvinnorna? För att de i ett hushåll tar mannen som (oftast jobbat längre, eftersom de oftast också är äldre) och ser på vilken lön han har och jämför med kvinnan som antagligen inte jobbat lika länge. Det är väl inte konstigt att det i undersökningarna visar att mannen tjänar mycket mer än kvinnan? Snacka om att vi bor i ett snedvridet land. Ska man göra en undersökning ska man väl göra den ordentligt och inte missvisa..
Samma sak med våld, det är mycket fler män som misshandlas än kvinnor. Men det lägger man inte så stor vikt på.
Jag kan vara ute på grymt hal is nu.. Inte meningen att trampa någon på tårna.. MEN man kanske borde ha det i åtankarna.. Det är inte meningen att kvinnorna ska ta över världen bara för att man är en kvinna och det ska vara "jämställdhet" eller? Det borde vara kompetensen som avgör det hela och inget annat!

Östfest!

Åh jag har haft en heelt fantastisk kväll! Det var höstfest i öst-tema i korskyrkan. ett hundratal 20-30 åringar som åt gott (libanesiskt). skrattade, umgicks och dansade bulgarisk dans. Helt sjukt kul! Det var som man säger på betel "Magiskt".  Det var utklädnad som gällde också, men jag är glad över att inte vi klädde ut oss (fasica, ellen och jag) för då hade vi vart ganska ensamma om det.. det var ett fåtal som hade gjort det.. och vi hade kört på hårt som geishor.. njaa någon annan gång kanske =)
Nu är det l'ggdags..  upp till kyrkan imorrn..!
Tack för en fantastisk kväll!

tecknande

mm trött efter denna dag och vecka..
Vi hade en sjukt spännande uppenbarelseboks lektion idag. Vi ska måla varje scen från kap 4-22. Tjena, det är verkligen beskrivande.. Och när man gör detta så börjar man inse mer VAD det egentligen står plus att det fastnar lättare i hjärnan. Vilket är väldigt bra för mig, jag glömmer för snabbt. Mycket intressant att gör apå detta sätt. Uppenbarelseboken (i bibeln) är verkligen intressant..
Jag är långt ifrån duktig på att teckna, men man får ju försöka. Mina hästar såg ut som giraffer.. mina odjur såg ut som hundar. Men det var kul.. Får ju försöka göra det så enkelt som möjligt, typ streck gubbar.. Bara jag själv förstår liksom.
Nu bär det strax iväg till VOLT för min del.. Det kommer bli utmaning i positiv bemärkelse.. (det var andra gången jag använde det ordet idag, nya favoriten kanske "positiv bemärkelse")

Saknar syster

Jag längtar till onsdag. Jag vet att man inte ska längta, man ska leva i nuet. Men min älskade syster kommer mellan onsdag och torsdag (och hennes fästman), det ska bli helt fantastiskt! Saknar henne som en tok och är så glad över att jag inte behöver vänta ända till jul förrän jag får träffa henne och Emil.
Hjärtat och jag
Jag tänker ständigt på vad tacksam jag är över att vara här.. Det kommer utmaningar, utmaningar som man inte haft på samma sätt tidigare. Men mitt i allt detta finns Gud, extremt fina människor och en församling. Och det väger upp så sjukt mycket! Jag är som sagt.. tacksam...

Jubla i Herren

Det är gläääädje! Fick hem alla tre böcker på posten idag. att det ska behöva ta så många år innan man kommer till skott och köper dom. Nu är not-biblioteket större. Det är ju lite svårt nu för tiden att  låna pappas eller Alfreds och kopiera från, ungefär 40 mil ifrån..
Vi hade vår första konsert idag, öppen scen. Bidrag lämnades in till våra lärare (som förövrigt är så sannslöst roliga!). Bidragen i sin tur drogs i tur och ordning ur en papperskorg (av alla saker..). Många bra! Dock hann jag inte lyssna på alla eftersom jag var tvungen att passa tunnelbanan mot stan..

Masterclass

Idag redovisades resultatet från gårdagens tävling i gamla stan. Vårt lag kom trea, Grattis! Jag är då riktigt nöjd, vi hade ju många kvar i laget!
uh, idag hade vi masterclass. Vilket innebär att alla sångelever (plus de som vill lyssna) sitter och lyssnar på 5 elever som sedan ska få feedback, kritik och så.. Jag var först ut. Har fasat för det sedan jag såg att vi skulle ha det. Men när jag väl stod där så var det väldigt roligt. Spännande att få en lektion inför ett helt gäng andra sångelever. Det blir en uppmuntran, man får höra vad man är bra på och vad man kan jobba mer på.
Hade tänkt städa lägenheten medan Emelie ändå inte var hemma.. men dammsugaren är utlånad! Gah!
Har i alla fall fått i ordning på ZionWorx nu, finally! Då kan man använda det på gudstjänsten nästa vecka.

På spaning i Gamla stan

Kära nån vad jag är trött, benen är möra..
Anledningen till detta är att vi i lag har sprungit runt i gamla stan, aktat oss för varandra. För om man såg ett annat lag skulle man fota dom utan att bli upptäckt. Det skulle fotas en massa andra saker så man kunde få poäng. Saker som en damask, regnbåge, en kändis, helvete, vidunder m.m. Mycket spännande. Samtidigt som man skulle passa sig för de andra lagen och fota en massa saker så skulle man akta sig för zombies (tvåorna). För om dom fick tag i en blev man själv en zombie och det är inge vidare kul för laget för då blir man ju av med en lagkamrat och får minus poäng.
Det var många som tittade lite konstigt på en när man smög runt knutarna och övervakningskameror lite här och där..
Vårt lag höll ihop sjukt bra, det var inte förrän i de sista minutrarna som en av våra blev en zombie. Well done!
Fick kuta som en tok de sista eftersom man inte var säker förrän man hade passerat tunnelbanespärrarna..
Efter att leken var avslutad och vi var tillbaka på skolan så promenerades det tillbaka till brommaplan och inhandlades lite smått och gott för att sen promenera hem igen med en vansinnigt tung kasse.. så både motion och styrketräning har det vart idag.
Och nu ska resten av kvällen tillbringas i soffan med filt och bok

Höst dag

Åh jag har haft en helt fantastisk dag!
Tillbringade förmiddagen i korskyrkan på förmiddagsmöte, sjukt bra! John Newton är en riktigt intressant människa, mycket att lära av.. (han som skrev Amazing Grace)
Resten av dagen tillbringade jag med fam. Thompson/Grindeland. Åt god mat ute i solen i deras härliga trädgård (med fruktträd!) och tog en promenad i det fina vädret runt vattnet. Det blev en hel del motorcykelprat (från Andreas sida i alla fall). mycket skratt och sjukt skön gemenskap..
Nu smattrar höst regnet mot fönstret.. Det är nu man ska kura ner sig i en filt, tända levande ljus och en kopp the.

Glädje

Jag tycker verkligen inte om att sova länge.. man får inget gjort.. Har i alla fall suttit en stund med gitarren och läst lite.. Hade tänkt gå och öva piano också men det var bokat nere i källare, så funderar på om jag ska vandra bort till skolan och öva där.. Det kliar änna i fingrarna på mig! Och vill man utvecklas så krävs det övning..
Var på ungdomssamling igår, helt fantastiskt! jag tappade ord, det är i alla fall riktigt härligt! Jag är så glad och nöjd att jag inte kan beskriva. Även om vissa saker är jobbigt så måste man se till det positiva och inte gräva ner sig i det som är mindre lätt.. Jag är så sjukt glad!
Pratade även med min älskade syster igår på telefon, vad jag saknar henne! Och jag fick glädjande besked över att hon och fästmannen hennes kommer ner från norr och sover en natt här. Då behöver man inte vänta ända till jul! Och är så tacksam över henne och Emil!

Today I choose to follow You

Today I choose to follow you
Today I choose to gi ve my'yes' to u
Today I choose tyo hear your voice and live
Today I choose to follow you

Today av Brian Doerksen

Idag väljer jag att följa dig
Idag väljer jag att ge mitt ja till dig
Idag väljer jag att höra din röst och leva
Idag väljer jag att följa dig
Lyssnade precis på låten (och lyssnar fortfarande) och det fick min hjärnverksamhet att starta. Alltså, när man lever ett liv med och för Gud så tror jag inte att det räcker att säga ja till Gud en gång. Nej, jag tror att det är något man behöver göra varje dag, kanske till och med flera gånger om dagen. Jag menar, man kan ju gå vissa dagar och kanske inte tillbringa en enda tanke åt/med Gud. Man kanske går flera år! Därför tror jag att man behöver påminna sig om och att lämna varje dag till Gud och ge sitt ja på nytt. Och Gud vill gå med dig varje dag, inte bara någon gång ibland. För han älskar dig.
Jag väljer om jag vill följa Gud eller inte, Gud tvingar sig inte på mig eller dig. Han älskar oss och om man tvingar sig på någon är det inte kärlek, vill vi följa eller vill vi gå vår egen väg? Varje dag väljer vi att säga ja till Guds eller min/världens väg.
Jag väljer varje dag om jag vill lyssna till Guds röst eller min egen röst.
Om jag hade lyssnat till min egen röst och gått min egen väg, så kan jag meddela att jag verkligen inte hade vart där jag är idag. Jag hade inte bott i Stockholm, jag hade inte gått på Betel, jag hade antagligen inte sysslat med musik, jag hade inte träffat de underbara människor jag har träffat. Och jag hade levt med ett stort tomrum.
Vad hade hänt om jag inte hade lyssnat till Gud?
Det är inte ofta som jag känt mig så lugn inför framtiden som nu. Och jag tror det beror på att jag är på rätt plats och det tackar jag Gud för.
Ger du Gud plats varje dag?
Lyssnar du på Gud, eller går du din egen väg?

En tripp till Gamla Stan

Det har vart start för hemgruppen, sjukt fin kväll! Det tar ju ett tag att ta sig med buss och tunnelbana, men det är det lätt värt! Det känns som en viktig del i livet och vardagen..
På vägen hem tänkte jag åka förbi internatet och säga grattis till Elsa Maria. Väl på tunnelbanan upptäcker jag.. hmm Gamla stan, är inte jag påväg mot fel håll nu. Mycket riktigt, helt fel håll. Det var bara att kliva av tunnelbanan och gå på nästa, det tog säkert 20 minuter extra! Som Fasica sa "Rebecka, man gör inte sånt, det händer liksom inte. Eller jo, det är dig sånt händer". Klantigt gjort. Fast det blev något gott av det, jag mötte andra betlare på tunnelbanan (I samma vagn!!) så då slapp man ju gå ensam..
Det var kvällens äventyr..
Säger godnatt och ett stort grattis till Elsa Maria!

Torsdag

Sitter och lyssnar när Fasica och Ellen övar, inspiration av dessa härliga tjejers röster!! Fantastiskt!
vissa dagar är verkligen sega.. Alla kurser har inte dragit igång än och det är lite luftigt i schemat. Det är ju i och för sig bra för då får man tid till övning och inte behöver använda kvällarna så mycket till det.
Har blivit lite gitarr spel idag  och planering inför lite kommande saker.. SPÄNNANDE!!
Jag längtar verkligen efter att få se vad Gud kommer göra under hösten och detta året..
Nu nalkas det snart hemgrupp, härligt!

Etty Hillesum

Läste ur John Ortbergs ena bok om en kvinna vid namn Etty Hillesum. En judinna som togs av nazisterna och sattes i koncentrationsläger. Vilken Guds kvinna!! Ortberg skriver inte så mycket om henne, men det märks att hon älskade Gud och att kärleken växte ännu mer i koncentrationslägret. Tänk, hon visste att hon en dag kanske skulle dö. Men hon lade inte fokuset på det. Hon levde, hon var tacksam. Hon hade berövats allt, allt materiellt, jobb, hem osv. Det nazisterna inte kunde beröva henne på var relationen med Gud och relationerna till de andra judar som satt i lägret. Är det itne fantastiskt att få ha ett sånt fokus?! Vilken förebild!

Jag har försökt hitta information på internet och även hennes bok/böcker (dagböcker) men allt står på engelska, min engelska är rätt knagglig om det skulle vara så att någon har ett tips vart man kan få tag på sakerna på svenska så skulle jag vara väldigt tacksam för tips..
Tack!

Betel

En dag till har gått av mitt år på Betel.
Man börjar komma in i övandet (mer eller mindre). Och jag tycker det är kul att öva. Om man bara tar tag i och sätta sig så går en timme väldigt fort..
Idag träffades några av oss tjejer och sjöng för varandra och fick kritik av de andra som lyssnade.. Nyttigt och inspirerande, man växer och man lär av varandra..
Jag är grymt tacksam över det här årets start, och jag tror det kommer bli ett väldigt ihågkommet år i mitt liv, en start på något som så smått påbörjats. Just nu finns det så mycket längtan inom mig så jag knappt vet hur jag ska bete mig eller göra. Det känns så skönt att man har några som man får dela den längtan med, kanske inte exakt samma men åt samma håll. Det är kämpigt, men det är inte alltid lätt, då får man ta tag i saker och ting och kämpa för det man vill! Det är dumt att leva ett bekvämt liv..
It is amazing to be a child of God..

Taggad

Känner mig grymt taggad inför hösten och kommande saker!
there's big stuffs going on...
Nu vill jag bara att allt ska komma igång!

Så nöjd med mitt studentrum!

Njuter av frukost och mitt rum och tänker på fina vänner!
äntligen en spegel med guldram, tänk att det skulle ta så många år innan det togs tag i det!
Har vart lite pyssel med målning och assistans när hyllorna borrades upp i helgen.. Tack för hjälpen!

Storstan lockar

man märker när man bor i storstan (i alla fall jag) att man behöver kontinuitet, tid med Gud. Det är så lätt att allt bara ruschar på, man umgås med människor, man går på konserter, man shoppar, man övar osv.. men vart finns tiden med Gud?
Man behöver verkligen tid med Gud. Man kan inte bara gå till kyrkan på söndagen och "tro" att det ska räcka. Gud bor inte inom 4 väggar en dag i veckan. Nej, han bor överallt dygnet runt! Om man tror att han bara finns i kyrkans bygnad på söndagar, begränsar vi honom då inte?
Vi är beroende av Gud, varje dag, varje minut och varje sekund.
När vi lever med Gud, då lever vi i en relation. Och hur lever man i en relation? man måste umgås eller hur? Hur gör man annars för att lära känna någon? Och hur viktig är en person för mig och jag bara vill träffa den på söndagar på en speciell plats på ett speciellt sätt? Det är väl mycket på mina villkor då eller hur? Jag begränsar releationen..
Låt oss inte begränsa oss på det sättet!
Tacksamhet!

Varför det inte skrivs så ofta längre

Det har inte blivit så mycket skrivandes sen jag flyttade till Stockholm. Det finns olika anledningar, den största är att jag tycker det är så vansinnigt tråkigt att både läsa och skriva om hur en dag ser ut i någons liv.. visst kan det vara intressant, men jag tycker mest det är tråkigt.. varför ska man dela med sig om vad man köpt en dag, eller vad man gjort? egentligen?
Jag tycker personligen att det är roligast att skriva om tankar och sånt.. men det blir ju inte varje dag..
Så  nu vet ni hur det ligger till.. Det är det inre som är det viktiga.. det är det som kommer vara för evigt..

så många får man plats med i en stuga på 1,5kvm

Det var utflykt till koviken och det var ett måste att rekordet skulle slås med x antal personer i en liiiten liten stuga på ca 1,5kvm. förra året hade de tydligen 11 personer, biblarna hade i år 12 personer, hur många hade musikarna..?
Alla var verkligen engagerade, om man inte tryckte sig in i stugan så stod man utanför och försökte komma med smarta idéer. Eller så gör man som vår lärare, gick dit det första han gjorde och skurade hela stugan för att det skulle vara fräscht att ge sig in där..
Två fantaastiska dagar!

Ta vara på när man är ensam

Varför är man så rädd för att inte ha något att göra under någon/några timmar och dessutom vara ensam?
Tanken har slagit mig flera nånger sen jag flyttade till Stockholm. Jag har vart en del själv när jag inte vart i skolan. Det har även slagit mig "vad ska jag hitta på nu?". MEN, det finns faktiskt massa saker att göra, egentligen. Det finns saker som ger avslappning. Jag har ingen tv vilket är oerhört skönt, annars hade jag suttit där x antal timmar per dag istället för att ha gjort något vettigarae, som man fått ut något av också.
Häromdagen lade jag mig på sängen och lyssnade på musik, det var evigheter sen som jag gjorde det. Bara ligga i sängen och titta/blunda och njuta av att man finns och varva ner. Läsning är något som jag slappnar av också, det är tyst runt ikring en och man fokuserar på antingen en skönlitterär bok eller något mer djupare..
Diskning är något som verkligen vart vedervärdigt och tråkigt tidigare.. Jag säger inte att det är kul nu heller, men av någon anledning går det lättare när man inte lockas av att sitta vid ex. tv.
Att hitta de där små stunderna då man varvar ner är verkligen behövligt.. Jag älskar att umgås med människor, men man funkar inte i längden om man gör det heela tiden.
Levande ljus är ett skarpt tips också! Det ger ro, något mer som är levande i rummet BIG ++.
Jag tycker egentligen att det är skitjobbigt när man inte har något att göra. Om jag lyssnar påå musik så måste jag göra något under tiden, om jag diskar måste jag ha musik osv. Men varför ska man vara rädd när man inte har något alls att göra? Man är rädd att missa något kul som händer.. Eller hur?
Med dagens tempo och matning i media behöver vi det där då man inte gör något alls i vardagen..

Kontroll och trygghet - hand i hand?

Jag kom att tänka på det med att ha kontroll över sig själv och situationer man hamnar i. Är inte kontroll och trygghet lite liknande? Om man tar ett ex. Jag är väldigt nervös för att spela upp på pianot inför klassen (eller någon över huvudtaget). Jag kan ta kontrollen och stanna i tryggheten genom att säga Nej jag vill inte spela, eller så släpper jag kontrollen, sätter mig på pianopallen och spelar och ser vart det bär.
Jag tycker ändå att kontroll och stanna i bekvämlighets zonen går lite hand i hand. Och om man inte släpper kontrollen över sig själv och vissa situationer, hur ska man då växa och utvecklas?
Nu menar jag inte att man ska släppa kontrollen helt över sig själv, ibland är det bra att ha kontroll. Är man aggressiv är det ju bra att ha kontroll, om det kommer grodor ur munnen är det också bra att ha kontroll och om man ex ska arrangera något event är det också bra att  ha kontroll.
Men när det gäller kontroll som hämmar en som person då är det dags att släppa kontrollen och se vart det kan bära..
Eller är jag helt ute också cyklar med mina tankar nu?

Tisdag

Här sitter man i sin ensamhet och försöker slappna av..
Det går någon slags epedemi (för att ta i lite) på skolan. Det är många sjuka och nya varje dag.. jag har känt att det vart på gång sen i lördags men det vill inte bryta ut.. När jag blir sjutk blir jag lite hängig också, inte så pratsam och drar mig undan lite kanske. Inte så kul kanske..
Sitter och funderar en del på mina drömmar, längtan, vad som gör mig ledsen och vad som ger hopp osv.. Det är rätt svårt. Det är så stora frågor. Men det är spännande och intressant att båda skriva ner för sig själv och även höra andras drömmar osv.. Det är bra att dela med sig.. någon som vill dela med sig något?