More than enough

Jag satt på tunnelbanan på väg hem efter kyrkan och lyssnade på Chris Tomlins Enough.

You are more than enough for me
Du är mer än tillräckligt för mig. Kanske dålig/lam översättning. Jag fick nästan en aha-upplevelse där jag satt och lyssnade. Asså, det är så sjukt svårt för oss människor att förstå hur enorm Gud är, hur hur mycket kärlek han har att ge. Gud måste alltså vara MER än tillräckligt för mig. Han har och ÄR så otroligt mycket mer än vad vi kan förstå och behöva. Vi kommer nog aldrig riktigt förstå hur stor och mäktig Gud är förrän vi möter honom i himlen. men vi kan få en rejäl smakbit på det innan. Men vill och vågar vi? Om man bara vågar släppa och verkligen våga, då kommer man nog få uppleva och vara med om mycket. Tänk vilket kärleksfullt liv! åhh, det är så fantastiskt!
All of You is more than enough for all of me
For every thirst and every need
You satisfy me with Your love
And all I have in You is more than enough

You are my supply
My breath of life
And still more awesome than I know
You are my reward
worth living for
And still more awesome than I know

All of You is more than enough for all of me
For every thirst and every need
You satisfy me with Your love
And all I have in You is more than enough

Youre my sacrifice
Of greatest price
And still more awesome than I know
Youre the coming King
You are everything
And still more awesome than I know

More than all I want
More than all I need
You are more than enough for me
More than all I know
More than all I can say
You are more than enough for me

Det är fantastiskt
Och en liten utmaning.. VÅGA tro och think outside the box..
Det gäller att gå på vatten, att ge sig ut utanför bekvämlighets zoonen. Det är DÅ saker börjar hända..

Help me understand

Lord, I want You to take all of me
I want to give all of me
Help me see,
see that You are everything
my everything

Jag vill göra mitt liv till en lovsång till Dig...

...där var ton skall en hyllning till Dig bära

Vad är det? Hur gör man sitt liv till en lovsång till Gud?
Jag tror att det är mer än bara sjunga lovsånger (kärleks sånger till Gud). Lovsång - en kärlekssång. Kan det vara så att man gör saker för Gud, i kärlek, och genom att hylla?

Jag tror att om man vill göra sitt liv till en lovsång till Gud så lever man i och för Gud, i allt man gör, saker som är fyllda eller grundade i kärlek. ..göra mitt liv till en... mitt liv, det borde väl vara ja hela mitt liv, i allt jag är och gör visa min kärlek till Gud.
och fortsättningen ...där var ton skallt en hyllning till Dig bära... Var ton, det är inte en viss del av mig eller en liten del av mig som ges till gud eller som ska visa på kärleken till Gud, min relation till Gud. Nej, ALLT. Gud vill ha HELA dig. Vet du varför? För han älskar just DIG. Han offrade sin son (tänk det, att offra sin son!!!) för att Du skulle få liv, liv i evighet. Om man offrar sin son för världens människor, för DIG, har man inte då enorm kärlek?

Det minsta vi kan göra och ge tillbaka är väl att göra vår lovsång, en kärlekssång, till Gud?
Det behöver inte vara det storslagna som vi ofta tror är det enda rätta. Det kan vara att säga hej till någon som behöver det, hjälpa en dam över gatan, hjälpa någon ekonomiskt osv.
Vi behöver se på människor genom Guds ögon..


Jag vill göra mitt liv till en lovsång till Dig!

Vi ska samla skatter i himlen, inte på jorden..

  • Att vara rik inför Gud innebär att utveckla en själ som blir sundare och allt godare.
  • Att vara rik inför Gud innebär att älska och glädjas åt de människor man har omkring sig.
  • Att vara rik inför Gud innebär att lära sig vilka gåvor och hjärtefrågor man har och utföra goda gärningar som kan göra världen bättre
  • Att vara rik inför Gud innebär att bli givmild med det man har.
  • Att vara rik inför Gud innebär att se till det som är tillfälligt tjänar det som är evigt.
  • Att vara rik inför Gud innebär att ta vara på varje tärningskast och varje varv runt spelplanen.. (Ta tillvara på det som ges dig, tid, människor, situationer, utmaningar, utvecklings möjligheter m.m)
Ur John Ortbergs bok När spelet är slut ska allt tillbaka i lådan
Grunden ligger i att Älska

Härliga människor!

Härligt! Efter att ha vart mer eller mindre isolerad i lägenehten i två dygn så har jag nu tagit igen det med råge!
Åkte till kyrkan imorse och va med på en fantastisk Gudstjänst och sen har jag umgåts med sköna människor hela dagen..
Emelie och jag tänkte ta det lite lugnt, dukade upp kvällsfika och satt och pratade sen droppade det in en efter en hela kvällen. Riktigt roligt och trevligt hade vi. Sånt har jag saknat förut, spontanhäng. 
Imorrn är det dags för skola, första dagen.. SPÄNNANDE!
Anledningen till att jag kan va uppe så sent är för att jag börjar 12. Like it!


Slappardag

Har haft en riktig slappar dag.. 
Förutom ett trevligt besök av Maria, matlagning och diskning har jag bara legat i soffan och läst.
Det är skönt.. Finns så många böcker som jag vill läsa och som jag har hemma.
Då är det ju lika bra att sätta igång och ta vara på den tiden man har då man kan göra det.
Tänk om jag hade haft en tv nu, då hade jag stirrat på den hela dagen. 
Tack och lov att jag inte tog med mig den!

Förmiddagsmys

Dags för Kaffe och sockerkaka och bokläsning
Rymmaren av Tomas Bodström
Intressant att få en inblick innanför fängelsegallren och Rosenbad

Rastlös

Happ, ensam är jag saknar Emelie.. Samtidigt är det skönt att vara ensam, det är först nu som man kan slappna av efter de två senaste veckor med städning, planering, oroande osv. Men jag märker att man blir så himla rastlös! Packade upp allt i förmiddags och vid halv 12 var jag färdig "vad ska man göra nu då"?
Jag bestämde mig tidigt i somras att jag inte skulle ha någon tv i Stockholm för det tar så mycket onödig tid.  Och det här är ett år av fokus, är det tänkt i alla fall.. 
Jag hittade något att göra! Bakade bröd, som var väldigt scones aktiga. Det var väl inte min tanke egentligen. Men det blev gott ändå. Och nu har jag precis tagit ut en sockerkaka från ugnen.. pysslar om mina fötter och naglar också. Man får göra sånna där saker, rå om sig själv kroppsligt och själsligt!

För dom som är lite sugna på att se hur det ser ut i ena delen av mitt rum så ser det ut så här (det är även där jag sitter och bloggar)

Förresten, någon som har något tips på vad man kan göra när man har väldigt ont i foten, någon kräm eller liknande? Har stödstrumpa och det funkar så länge den sitter på, men så kan man ju inte gå i skorna?

Dag 1 i Stockholm

Sitter i lägenheten, dricker gårdagens kaffe som smakar vedervärdigt.. Emelie har åkt iväg för att ha konsert, det är så tyst så jag ska nog koppla i högtalarna och låta musiken ljuda! Har inte mer än 3 lådor kvar att packa upp vilket känns såå skönt! Gott att man får det mesta fixat innan skolan börjar på måndag. Ta hand om disken ska jag göra också.. Sen blir det nog en riktig slappar dag! Min fot värker så det kan kanske vara bra att inte belasta den så mycket, har paketerat in den så fint i en stödstrumpa.

Numera Stockholmare - för en tid

Kära nån.. vaknade halv 5 imorse och kunde inte somna om, förrän klockan ringde 6.00. Flyttlasset bar iväg, halv 2 var vi framme i Stockholm. Emelie hade lagat riktigt god mat till oss, tack min vän! Ändå sen dess har jag packat in och upp, min familj är fantastiskt dom har hjält till så mycket.. plockat in alla saker i lägeneheten och även packat upp några lådor.. Nu börjar det likna något, men det finns fleer saker att packa upp, kommer allt få plats!?
Det känns i alla fall skönt, snart har man en hemtrevlig lägenhet.. Soffan är guld värd i rummet!
Har packat upp till gospelmusik, HÄRLIGT! =) Emelie och några av hennes vänner är här och övar inför konserten i helgen.  nu är det väl dags att fortsätta lite till..
På återseende!

1 dag kvar - Bye lägenhet

Nu är hysterin över!
Kärran är packad, lägenheten är urstädad och det är strax dags att sova, bara duscha först..
Det är galet, men det känns bra, det kommer bli kanon!

Var hemma hos Helen idag och fikade och pratade. Min fina Helen! Hon hade full shå på att ha pli på "kecke", valpar biter ju gärna i en massa saker.. Det var fint att få umgås lite innan flytten.. Tack Helen!! Du är en pärla!

Bye Bye renstädade och urplockade lägenhet, välkommen hem Sandra!!
Nu är det dags att duscha.. blir tidigt upp imorgon..

Bea säg Mamma


Finaste hund vi har

2 dagar kvar - Fika med min fina vän sandra

Efter några timmars städning promenerade Bea och jag mot Nordfeldts för att fika med Sandra, ett avskeds fika. På ett sätt.. Men jag vill inte se det så.. Även om det på ett sätt är det finns det idag tack och lov mycket hjälpmedel för att hålla kontakt och ses idag. Internet, mobil, tåg, buss osv.. Även om det är jobbigt att man inte bor på samma ställe längre, och att man inte kan träffas i stort sett precis när man vill..
  

Bea låg i knät hela tiden lugn och fin, ända fram till hon fick se en kråka som lyfte från marken. Jag trodde jag skulle få en attack. Hjälp vad hon skrämde mig, och även de andra beskökarna på fiket.
Tack för en mycket fin fikastund!

2 dagar kvar

Har precis kommit till lägenheten och ska nu städa som en tok har jag tänkt. Bea är med så jag är lite hundvakt också, men det är trevligt med sällskap. Det blir lite roligare då.. Sen blir det en fika paus med Sandra. Skönt att kunna bryta av lite i hysterin kring flytten. 
Här ska musiken och rengöringsmedlen flöda!

3 dagar kvar - Fina väninnor!

Var i Trollhättan idag med Klar och Linnea och tog en fika och en fin gemenskaps stund på mejeriet. Det pratades en hel del om tatueringar, något som jag aldrig skulle våga göra. Jag tror inte jag vågar det i alla fall.. Det blev mycket skratt och glädje, sånna fina tjejer!
    

Kvällen avslutades hos min systers blivande svärföräldrar. Oj vad tokigheter man får höra, från föräldrarnas liv men också från deras söners liv. Har vart mycket glädje idag varvat med lite stress över flytten.. Imorrn ska jag satsa på att göra helt klart i lägenheten, förutom golvet som får en grovstädning när allt flyttats ut..

4 dagar kvar

Efter mötet tog vi det lugnt.. Familjen åt god mat och tog en promenad i blåsten tillsammans. Det var länge sen vi gjorde det. Syster klippte mig, känns skönt kan jag lova! Lite tunnare, inte fullt så mycket hår. I like! Tack för hjälpen min fina syster. 
Robert hämtade upp mig lite senare och vi åkte till Malin och umgicks. Såg Bolt ta nytt världsrekord bland annat. Fina personer som kommer flytta härifrån under kortare/längre tid..  Det är mycket prat om flytt nu, jag vet..

Gud är Kärlek

Gud är enorm och hans kärlek flödar över..
Det var en helt underbar gudstjänst idag. Det är nya saker på gång, nya beslut fattas.. Guds tankar för oss, detta land och vår värld är stora, vad behöver vi göra? Tro och lita på Gud.. Det är inte i vår kraft saker och ting sker, det är i Guds kraft, i hans vilja, vill vi följa?

Det är jobbigt, riktigt jobbigt att flytta nu.. Jag är bortskämd med en så varm och kärleksfull församling. Alla fantastiskt fina människor.. Ni är mig nära hjärtat och kommer finnas mycket i mina tankar. Det finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag älskar er..
Lift your eyes to the lord

dont worry about a thing, cause every little thing is gonna be alright

Tack! You know who you are!


Dags att sova nu.. Upp tidigt imorrn och sjunga i kyrkan, då blir det ett officiellt hej då församlingen

5 dagar kvar till flytt

Nu är det verkligen på riktigt. Har nu officiellt flyttat hem till mamma och pappa. Det är så många tankar som snurrar runt i huvudet.. Det kommer bli bra när man väl flyttat upp. Just nu är det bara ett större kaos som pågår i det inre. Det käns som en evighet till torsdag samtidigt som det är väldigt kort tid också..

När syster och jag var i skogen tidigare idag
"Så där kan du inte gå i skogen" sa Eleonor, så lånade jacka av mor min

Syster på jakt efter svamp

Kvalitetstid

Sitter i stugan och har precis fikat med familjen och mormor och morfar.. Så mysigt..
Man får passa på medan man fortfarande bor i narheten..
Syster och jag har kommat på bröllopsklänningar från Eddie K. Det är ju så roligt att titta och drömma lite.. =)
Helt galet vackra klänningar! Tänk när det blir dags för en själv..


Får jag chans på dig?

Då var ännu en dag förbi.. 
Är helt slut efter att ha övat några timmar inför söndag så nu ska det sovas riktigt gott..
Åkte hem till mina kära föräldrar efter övningen och åt kinamat och myste med levande ljus!
Sen berättade pappa en sak som på ett sätt var lite pinsam men samtidigt gullig.. Om en kille skulle fråga chans på mig i Stockholm så måste jag göra som när jag var liten, säga till killen att jag måste fråga mamma först. Haha antagligen fattade jag inte vad det innebar på den tiden.. Tur att man hänger med lite mer nu i alla fall.. Nej nu är det bums i säng! 
God natt allesammans

6 dagar kvar till flytt

Det är nog först nu när jag ser alla flyttkartonger dag ut och dag in som jag börjar fatta att jag verkligen ska flytta här ifrån. Och paniken börjar göra sig påmind. Jag Rebecka Nilsson ska flytta 50 mil från mina föräldrar, syster flyttar ytterligare 60 mil uppåt. Långt från min hemförsamling som jag håller väldigt nära mitt hjärta. Långt från tryggheten och mina vänner. Det är inte många som är kvar här, men jag har alltid funnits här när de kommit hem och hälsat på. Jag som aldrig skulle flytta från Vargön, jag som inte vågade göra något nytt som var rädd för förändringar..
Det är verkligen blandade känslor. Jag ser fantastiskt mycket fram emot att flytta till Stockholm, fördjupa min relation med Gud, utvecklas musikaliskt och personligen. Träffa nya vänner, skapa kontakter och fördjupa relationen med vänner som redan bor där. Inget kommer bli sig likt.. Men jag är redo för en förändring.. Utan förändringar fastnar man i spår, som hjulspår, man står och slirar på ett ställe tillslut blir det så djupt att det blir jobbigare att ta sig ur det..
Det känns väldigt dystert det jag skrivit, men det är inte så farligt som det låter.. =) Jag ser otroligt mycket fram emot det som kommer hända..!

Kirk Franklin

Kirk Franklin!! Killen vet vad han pratar om...

The Gospel

The Gospel En film om kärlek, svek, om att fly från det jobbiga istället för att ta itu med det.  Om att sakta vakna upp och ta tag i saker flera år senare. Att släppa sitt ego, fashination över pengar och allt som är så "viktigt" som brudar, sex, berömmelse.. släppa stoltheten..


Varför varför och åter varför ser man hela tiden åt de stora och storslagna, med det menar jag saker som jag nämt tidigare. Såsom berömmelse, pengar, sex och makt. Det blir man lycklig av ett tag kanske. Men vad händer när det är borta?  Vi letar och söker åter igen. Men tomrummet finns kvar när tillfredsställelsen lagt sig. Vad gör du? Letar du efter nya sätt att fylla tomrummet som varar ett litet tag eller fyller du tomrummet som kan fylla det och till och med låta det flöda över? Inte bara för denna sekund, denna timma detta år utan för alltid. Let God fill your emptiness...

I städartagen!

Vem kunde tro att lägenheten skulle kunna bli så ren som den var när jag flyttade in? Haha jag trodde det skulle bli jobbigt och tråkigt att ge den en rejäl omgång rengöring. MEN det går ju av bara farten. Det är en del kvar att packa ner och så såjag kan inte städa klart helt än. Fast om man gör lite varje dag så blir det inte all städning till slutet. I LIKE! Här ska bli skinande rent innan Sandra flyttar in. Så jag hoppas jag inte får några klagomål nu tjejen!! ;D 
Men jag har fortfarande lite smått panik över alla saker man har och som man ska ta med sig, kommer det få plats i lägenheten och framför allt, kommer det få plats i flyttkärran!? Det återstår att se..

 

One Week

Idag är det en vecka kvar, bara en enda ynka liten vecka! Vi åker vid 7 på morgonen vilket innebär att vi borde vara uppe vid denna tiden nästa torsdag. Då är det Stockholm för hela slanten. Det ska bli så roligt att få fixa och dona. Emelie snart kommer jag!!! Jag är förväntansfull! Idag blir det mer packning, men har inte så mycket mer att trycka ner i kartongerna.. 

Godistroll och skogstroll?

Varför lär jag mig aldrig att man får ont i magen och halvt illamående efter att ha ätit lite godis? Kanske för att man tänker att man är sugen fast man egentligen inte är, och att man "måste" ha något till filmen man ser? Usch jag känner till och med lukten av det just nu.. 
Tänk om det hade vart så att man fick en stöt varje gång man tog i en godis, eller ens tänkte tanken på det! Då hinner man inte ens stoppa in den i munnen. Men antaligen skulle det väl vara så att man sket i stöten och stoppa in godisen i vilket fall som helst.. Något borde man väl kunna göra? Egentligen handlar det kanske om ett beslut man måste ta, att inte äta. Men då gäller det ju att man VILL ta ett sånt beslut också, annars fungerar det ju inte.. Nog pratat om godis, det är ju inte så intressant egentligen...
Jag har suttit och tittat på hus och gårdar i Skåne och Småland idag. Det är verkligen landskap som jag vill bo i. Jag gilalr alla landskap egentligen, alla har sin charm. MEN husen i skåne och den landsbyggd som finns där är oslagbar! Fast en stor hake är att priserna på husen är väldigt höga. Man kan ju få ett slott i norrland för samma pris som på ett skånskt hus på kanske 200kvm. Nu överdrev jag nog en hel del.. Men ni hajar vad jag menar..
Jag ska titta lite mer nu och drömma mig bort.. =)

Relax take it easy

7e Himlen på tv, kaffe och muffins OCH ett upplyftande och peppande mail. Det kallar jag en skön förmiddag.
Jag ska nog försöka ta det mest lugnt idag. Ska plocka fram symaskinen och fixa lite och även diska. Annars blir det soffan och en bok. En roadtrip till överby behöver ajg ta också. Har hittat högtalare som jag skulle vilja höra hur soundet är. Får vänta på att pappa ska sluta bara så han kan ta med sig Bea hem. Det är inte kul för henne att sitta ensam i lägenheten, och inte för grannarna heller..

God natt

Jag tror Bea är trött.. Hon har bäddat ner sig i sängen..
Nu säger vi båda god natt

Packning

Jag packar packar och packar, tar det aldrig slut? Jag menar HUR mycket grejer kan man ha egentligen? 
Åh nu har jag bara en låda kvar att packa i! PANIK! Fast det är ingen större fara, det är bara att åka till mamma och pappa och hämta några fler. 
Nu ska jag gå och vara vuxen och plantera om mitt citronträd, mamma har sagt till mig varje gång hon vart här de senaste gångerna så det är bäst att göra det nu..

Dags för packning

Visst är det skönt att komma upp i tid på morgonen och ta tag i saker.. Det finns en liten nackdel med det bara, om man är trött innan och inte lagt sig i tid då är man ännu tröttare nästa dag. Jag har lämnat lite saker hos mamma och pappa idag som inte ska med till stockholm. Samtidigt hämtade jag Bea och tog med henne hem så hon får lite sällskap. Mamma och pappa har ju börjat jobba och det är synd att hon ska vara själv.. Och visst är det trevligt med sällskap! Hon är ju världens snällaste hund också.. Jag tänkte ängna min dag åt att packa en del. Det slog mig igår att en vecka är inte långt, en vecka går väldigt fort och sen bor jag i Stockholm. I STOCKHOLM!! Det känns fortfarande jätte konstigt.. Jag kom även att tänka på alla mina vänner som inte kommer bo kvar här utan också flyttar till andra städer och börjar plugga.. Det kommer ALDRIG bli som förr.. Det är lite tungt, men det är ju så det är att bli vuxen.

Sanna vänner finns kvar...

Bland kuddfodral och musik

Idag har dagen spenderats hemma hos mamma och pappa.. Mamma och jag åkte till "ladan" och köpte tyg till att sy om mina kuddar..  Om ni inte vet det så bleks tyg väldigt bra när de ligger på balkongen i strålande sol.. haha! Det blev väldigt snyggt nu i alla fall.. är tacksam för hjälpen mamma! 
Vi har nu under kvällen övat några timmar inför söndagens gudstjänst då det blir mycket musik under mötet.. Verkligen riktigt roligt!! Välkomna till salem i vargön 10.30 på söndag!
Nu blire jam i kyrkan! =D

Frizon och nattliga äventyr

Gårdagen var helt fantastisk!
Klockan 10 var vi framme på Frizon och då försökte Levi och jag leta upp någonstans att köpa kaffe vilket inte gick jättebra utan vi fick snällt vänta till 11 då fylldes bränsletanken på igen. Det blev bibelstudium och seminarie, mat och ännu mer kaffe, ett gäng olika konserter. Soulit spelade, dom är så duktiga! Några av dom kommer jag ju gå med tillsammans på Betel, känns riktigt kul! Samuel Ljungbladh spelade också, sista konserten 02.00. Han är ju också en stjärna på scen. musiken är bra, utstrålningen är bra och sättet som musiken levereras på. Det är närvo med publiken!
Efter konserten, ungefär 3.30 bar det iväg hemåt.. Lina var väldigt trött och somnade på bara någon minut. Själv satt jag och kämpade mot tröttheten och försökte hålla Levi vaken som körde. 
Det är inte varje dag man får se en vacker soluppgång!
Tack så hemskt mycket för ett härligt och roligt dygn!

Idag gjorde jag min sista dag på sommarjobbet, så underbart skönt. Nu har jag två veckors ledighet då jag hoppas på bra väder så det kan bli grillning 1 gång denna sommar i alla fall.. Och det ska packas ner i lägenheten, om 1½ vecka är jag inte längre någon vänersborgare utan stockholmare.. Känns fortfarande overkligt.. om en och en halv vecka, det är inte långt kvar alls.. 

FRIZON!!

Sitter vid mammas och pappas bord och äter frukost.. Jag har inte sovit överdrivet mycket inatt.. Det blir så när jag förväntar mig något.. Jag vet att det inte är bra att ha för stora förväntningar (förutom när det gäller Gud, då ska man förvänta sig!), Men när det handlar om en dag och man ska göra något så bör man inte förvänta sig för mycket så man blir besviken om det inte blir som man hade hoppats.. Men äsch, jag vet att denna dagen kommer bli kanonbra ändå! Jag ska snart gå ner till fyrkanten där jag och Lina ska bli upphämtade av Levi. Sen bär det av 20 mil snett uppåt i landet med solsken, härliga möten, konserter, gemenskap och en massa människor. Frizon för 11 året och det skulle blivit mitt 7e år. This is going to be a greeeat day!!
See ya!

Sunshine!!

Jag kan inte påstå att jag har gjort mycket idag. Okej mitt bord är helt färdigmålat, men sen? Låg ute på balkong en stund och försökte läsa men det var väldigt varmt, på tok för varmt. Funderade på om jag skulle gått till skräckland en stund och solat, meen så blev det inte heller.. tjejen är lite för dålig på att ta tag i saker och ting.. MEN imorrn blir det FRIZON! Det ska verkligen bli så gaalet roligt! Wihoo!


Min dag i bilder

Då var vi framme vid stugan, här finns det verkligen en trädgård att röra sig i!

Familjen är på väg ner mot sjön (vänern) för det krävs en 20 minuters promenad
I LIKE!

Hela familjen minus jag, de tittar på små små kantareller

Nyfikna kossor som ville slå följe en bit

Framme vid vattnet, här ska badas!

Efter att ha kämpat och kämpat i vattnet (hon är väl inte jätte förtjust i att bada)
så satte jag Bea i knät och tog det lugnt

Vi mumsade på lite blåbär. Finns verkligen gott om bär och svamp..
Kanske borde ta en sväng och plocka lite..

Pappa ville gå igenom sångerna inför söndagen den 16e med mig och syster

Bea var väldigt trött när vi kom tillbaka så hon gjorde det bekvämt för sig..

Det har vart en riktigt skön dag!! Tack familjen!

Stugan, skogen, familjen!

Morgonen började bra, åkte till syster som bjöd mig på nybakat bröd! Sen bestämde jag mig att följa med till stugan. Orkar verkligen inte gå till arbetsförmedlingen idag och jag vet att mormor och morfar blir glada också, både jag och syster flyttar ju snart så vi får passa på att träffa dom så mycket som möjligt.. Vi ska gå ner till sjön och ha det gott, blir en promenad genom skogen så ska passa på att sniffa efter kantareller! 
Ikväll blir det antagligen musikcafé i kyrkan. Dan Rosengren ska sjunga och spela välkomna dit! 19.00 är konserten och 18.00 öppnar det.. Det säljs mycket goda våfflor!


Change me

I long for freedom to live in the truth
I want to be more like You
But every time I try to bring about change
I only touch the visible me

There's only one way I'm really gonna change

Just like King David, I cry out to You
Create in me a clean heart
I've grieved You again, I need Your release
From patterns that keep me in sin

There's only one way I can finally break free

Change me on the inside


It is my prayer

Känner mig duktig

Nu känner jag mig duktig! har bara söndagen kvar att jobba sen är jag ledig ända fram till den 24e augusti då skolan börjar. Efter jobbet åkte jag och köpte penslar (som jag borde gjort för 2 månader sen!). Så nu har jag målat soffbords skivan. Kan ju vara bra att det är gjort innan man flyttar. Sen har jag även målat klart garderobsdörrarna! Sandra flyttar in om två veckor och hon ska inte behöva måla dörrarna. Jag menar det är ju fortfarande jag som äger den lägenheten, det ligger på mitt ansvar. Sen vet man ju aldrig vad som händer nästa år. Om man kommer tillbaka, stannar i stockholm eller flyttar till någon annan stad! You never know..
I alla fall måleriet är klart, borsskivan ska få en omgång färg till bara. Tog hand om resten av disken som blev kvar från igår, skönt nu kan man slappna av! Ingen idé att börja packa än ju, använder ju fortfarande sakerna..

Kalasmys med familj och vänner

Vi har ätit gott och vi har haft det väldigt trevligt..
Mamma, pappa, syster med fästman, mormor, morfar, Alfrida och Petter och sen får jag inte glömma min lilla bebis Bea (mamma och pappas hund). Det bjöds på egengjord klyftpotatis, kött och rödvinssås med en färglad smakrik sallad och till dessert en varm vit chokladsås över frusna bär. Det är ingen dåig kombination kan jag lova, och inte svårt att göra heller för den delen..
Morfar är söt, han kom upp tidigare än de andra (mormor och mamma var i garnaffären). Han sa att han inte skulle störa mig i min matlagning utan satte sig i vardagsrummet istället.. Och sen frågade han vad jag tyckte om att vara husmor.. Jag vet inte riktigt om det är så mycket till husmor när man bor och lever själv? Han tyckte i alla fall att det var dags för mig att gifta mig så jag kunde laga mat till den blivande mannen. Men det är nog bra att ta en sak i taget.. först kan det va bra med en pojkvän så kan man testa sina matkunskaper på familj och vänner först hehe..
Vi hade i alla fall en riktigt trevlig kväll. Älskar min familj!

Uppmuntrad

Nu är jag hemma från Ingrid och Tomas.. Träffade Filip och pratade lite, det var nyttigt. Och nu har jasg blivit lite mer pepp igen, det blir ju så när man umgås med framgångsrika personer! Fantastiska människor det där! Har mycket att lära av dom.. Det är ju så om man vill något speciellt så ska man ju umgås med sånna personer som påverkar en positivt och umgås med sånna som peppar en att göra det man kanske vill ta tag i.. Även om dom uppmuntrar en omedvetet.. 
Nu ska jag ta tag i matlagningen! Festmat!
En kväll med familjen och vänner, det blir mysigt..!

Tisdag

Ja då var det äntligen bestämt! Det blir en dags vistelse på frizon! Känner att det är lite tråkgit att inte åka på hela. Men en dag är bättre än ingen. Ochdessutom tror jag det kommer bli en mycket trevlig och bra resa..
Nu ska jag strax gå till Ingrid och Tomas en stund. Ska bli så gött att få träffa dom igen.. Sen blir det städning och matlagning för ikväll kommer familjen med mormor och morfar och Petter och Alfrida. Det ska klasas!

.........

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/306233/rebecka?claim=1">Följ min blogg med bloglovin</a>

Filmkväll!

Twiglight är nog årets bästa film! Jag måste säga att jag var väldigt skeptisk i början men sen hörde jag från flera olika håll och pålitliga källor att den var grymt bra. Då måste man ju bara se den! Jag säger bara ÅH vilken rulle! Bästa filmen jag sett på länge. Vilken kärlek, vilken spänning.. Det är en film som jag skulle kunna se om och om och om igen.. 
Såg även Quantum of solace. Men jag börjar tröttna lite på Bond. Jag menar varför ska han skjuta ner varenda människa!? och om han inte dödar dom så har han sex med dom.. hmm nja det börjar gå till överdrift, och ut tjatat är det också..
Fast anledningen till att jag ser bond är för att jag tycker Daniel Craig passar och gör rollen som Bond så vansinngt bra!

Jag blev nästan sugen på att läsa Twilight böckerna nu också.. men, får se om jag verkligen ska det.. håller mig nog till filmen/erna..


wohow en ledig kväll!!

ÄNTLIGEN en ledig kväll! Kom precis hem, har jobbat, övat med syster och pappa och handlat mat inför kalaset imorgon kväll med familjen. Det blev inte billigt kan ja säga.. men man fyller bara år en gång om året då tycker jag man får bjuda på lite lyx.. kommer bli riktigt gott!
Idag jobbade jag sista dagen med Emma. Väldigt tråkigt om jag nu får säga så för hon är så himla rolig och bra att jobba med! Dagarna bara försvinner när man jobbar med henne!

Nu ska jag bara njuta, titta på Twilight om jag får igång filmen. Det verkar trögt!! Skönt att bara få slappa nu..

Vi är alla stjärnor

Under mötet idag såg jag en stjärna framför mig. Jag kom att tänka på alla idoler som vi ser upp till. Stjärnor som lever ett galet liv med droger, alkohol, paparazzifotografer, beundrar brev och hotelse brev, förföljelse osv.. Varför ser vi egentligen upp till en sån person och mer eller mindre avgudar personen? Okej jag skulle väl mer eller mindre kolavippa om jag fick träffa Jude Law eller typ Jenifer Aniston. Men varför denna hysteri över kändisar, egentligen? De är bara människor precis som du och jag. Det är bara vi själva som sätter andra människor på en pidestal eller rangordnar människor, efter typ kändisskap eller position i ett arbete osv. MEN, för Gud är vi alla stjärnor. Vi är alla lika mycket värda. Det spelar ingen roll om vi räddat hela världen, om vi är VD i något stort bolag eller om vi har tagit hand om hemlösa.. Alla är på lika nivå och han älskar alla lika mycket. Det vi behöver göra är att ta emot hans kärlek och öppna oss för honom. Visa att vi vill ha en relation med honom och med det som hör till en relation. 
Tänk vad fantastiskt, en värld där alla är lika värda.. Tror att vi behöver försöka att visa på det också.. Att inte göra skilnad på människor. Alla är vi viktiga, alla har vi något att bidra med. Om det är skratt, kunskap, uppmuntran eller något så är alla viktiga...


Som Eddie Funkhouser säger

Be the star that you are

Rullatorer

Det är skönt att komma hem till en tyst lägenhet där man kan göra ingenting efter jobbet.. 
Egentligen borde jag sova, men jag är inte tillräckligt trött än. Som vanligt när man jobbat kväll. Snart är det slut med sommarjobbet och det ska bli så skönt att kunna få göra vad man vill på kvällarna, de senaste två veckorna har jag nog jobbat  9 kvällar.. inte konstigt att man inte kunnat göra så mycket. Man blir låst liksom.. men snart, FRIHET! mer eller mindre..
Jobbade med Emma ikväll, som jag alltid säger, man har ALDRIG tråkigt när man jobbar med henne. Jag skrattade så jag grät. Och jag har kommit på ett nytt och mycket roligare sätt att använda rullatorer till.. om man sätter sig på dom så kan man åka karusell och svänga runt omkring på avdelningen! Framför allt när hjulen svänger åt alla möjliga håll. Behöver nog skaffa körkort för det, för aj aj jag körde nästan in i lite av varje..
Sen kan man även skjutsa någon på en rullator, men då behöver chauffören körkort.. Emma höll på att köra in mig rätt in i dörrkarmen, då hade jag nog flugit av den..

Sunshine

Solen skiner ute! 
Jag är hemma på rast sen blir det att göra tillbaka till jobbet, 16.30..
Syster jobbar också delad tur idag så hon följde med mig hem och åt lite mat.. Man får passa på att träffa henne innan hon far till Umeå..
Nu ska jag gå och ta tag i min disk! då kan man bara slappa ikväll när man kommer hem..
Önskar er en solig och härlig dag!