Betel och Volt - avslutning

Betel är slut. Jag har tagit en paus i mitt städande (grundligt) och packandet av kläder som ska hem till vargön över sommaren eftersom det är där jag kommer befinna mig. Kaffedoften är ljuvlig, utanför är himlen blå/vit och ur högtalarna strömmar musik som påminner om året från Betel. Ett år som har vart så mycket. När man tänker tillbaka börjar man inse vad mycket man delade egentligen. Och det är väl så när man lever inpå varandra så mycket. Trots att jag kanske tagit lite avstånd eftersom jag haft en del i kyrkan och mina vänner där också.
Det var en fantastiskt fin avslutning. Hela torsdagen hade vi gemenskap av olika slag som att gestalta en känd film utan tal och med någon viss sjukdom/genre osv.. Vår gestaltning av grease slutade att en blind man dödade alla. Dagen fortsatte med brännboll, slapp i solen och en fin fin grillning. Sen kom den högtidliga avslutningen i kapellet. Jag trodde verkligen inte att jag skulle gråta. Men tji fick jag, tårarna rullade ner för mina kinder när några elever höll tal och Marina och Ida framförde "Flyg lilla sparvöga". Det snyftades runt om i hela rummet.. Som tur va hann jag samla mig innan vi skulle upp och sjunga kör annars hade det aldrig gått.
Efter kapellet hade vi vår absolut sista öppen scen. Dock hann inte alla bidrag köra eftersom larmet drar igång en viss tid och det var nog världens snabbaste roddning ever! på 10 minuter va det klart och alla ute ur längan där studierna bedrivs. Det fortsatte in mot internatet där vi hade en kramring som tog 2,5 timmar.. Och nu är det slut. Det kändes konstigt att inte gå tillbaka till skolan idag.. Usch..
I fredags hade vi även avslutning med Volt (ungdomssamling). En sjukt mysig grillning i Humlegården. Några lämnar oss till hösten och några kommer till... Det kommer bli tomt utan vissa personer..

Näst sista dagen

Vilken underbar näst sista dag! Dagen har gått åt till att städa musikinstitutet på skolan (egentligen tog det typ bara 2 timmar, max. Det gassades lite i solen innan vi for in ett gäng till stan och köpte present till dagens födelsedagsbarn AGNES GRAHN. Festen höll till i en helt fantastisk våning på Jarlaplan. Vi njöt så gott vi kunde på balkongen mot innergården och blev bjudna på mycket gott. tack Agnes för ett fantastiskt kalas!
Vi åkte sedan vidare några stycken till Gröna Lund. Det blev Djurgårdsfärjan ut. Första gången färjan och även Grönan för mig. Jag hade först inte tänkt åka något. Men jag blev medlurad in i spökhuset! Fy va rädd jag va! Cosima, Ida, Joel, Markus och jag. Jag kan säga att jag försökte hålla mig i mitten så mycket som möjligt och satt klistrad mot Cosima. Mina ben var som gelé ett bra tag efter det. Men det va en upplevelse måste jag säga. Sen blev det en sak till, lustiga huset. GAAAH! Det har jag inte gått sen jag var riktigt liten, och då va det liseberg. Det va så fantastiskt kul, en av mina favoritattraktioner som liten.
En sak som vi upptäckte, när madde, olivia och jag gick själva var att Grönan är ett sjukligt stort raggarnäste. Om man bara gick tjejer så fick man inte vara ifred så mycket. Vad händer liksom!? Kan man inte bara få gå runt och njuta av att ha kul på ett nöjesfält utan sånt?
Det har i alla fall varit riktigt fint! Och nu är det läggdags för imorgon är det sista dagen i skolan, den kommer bli låång och det ska repas innan frukosten på internatet....
Natti natti

Det lider mot sitt slut

Det är verkligen såå konstigt att det bara är två dagar kvar i skolan nu.. TVÅ dagar! Vart sprang tiden iväg egentligen? Sen solen och värmen kom sa det bara bam och Betel är slut. Jag kan inte riktigt förstå faktiskt..
Men jag ser otroligt mycket fram emot hösten. Få sitta på kontoret i kyrkan med helt galna arbetskamrater och arbeta med det jag vill - nämligen ungdoms och musikarbete och plugga teologi!! Jag är taggad!
Gött också att det har ordnat sig med lägenhet, till hösten blir det att mova på sig till Huddinge, till en riktigt nice lägenhet med fina tjejor! Men jag måste ändå säga att det är lite tråkigt att flytta från min Emelie som jag bott nu med detta läsår. Det har varit väldigt fint Emelie, och lärorikt!
Det är bara några saker till som ska ordnas.. Min lägenhet ska säljas i Vänersborg, jobb behövs ordnas till hösten i Stockholm.. Ja lite sånna saker... Men det ordnar sig, vi lägger det i Guds händer..
FÖRST ska jag njuta av en sommar hemma i Vargön med mina kära föräldrar, syster och vänner!

kort resumé

Jag saknar min syster nu.. Det var så grymt att ha henne och Emil här i flera dagar. Det blev tomt när de åkte.. Skönt att det inte dröjer så länge tills jag får träffa dom igen! =D
Det blev strålande fina dagar.. mycket skratt och glädje tillsammans och fick avnjuta en grymt rockig och skön konsert av Dalkarlsås elever, tack för det!
I torsdags åkte hela skolan iväg till Örebro och deltog i Ekumenias konferens/kongress. Vi va med i konferenskören och sjöng och fick synas på gaalet stora dukar, eller vad säger man? Då fick man minsann inte sitta och sova under predikan (frågan är varför man skulle gjort det, för det va fantastiskt bra predikningar) och man va tvungen att kunna sångerna annars hade det också synts. sen hade vi en egen konsert, vi betlare i betelkyrkan. Och efter mycket om och men (strul med ljud) blev det en riktigt bra konsert. Vi körde på gärnet! Sjukt kul, och sen bar det hem i en lyxbuss. halv 3 på natten kom vi tillbaka till stockholm/tempus..
och nu är det dags att sova..

---------

Tankarna virvlade runt jag satte mig ner

Nu får det vara nog

Pannkakor och skratt

Här sitter jag och äter frukost, tiden på skolan börjar ta slut. Det känns lite märkligt lektion efter lektion slutar gå. Igår hade jag min sista pianolektion som exempel. Dagarna blir kortare och kortare i klassrummen. På ett sätt är det ju rätt skönt eftersom solen har letat sig fram ganska mycket de senaste veckorna, och då vill man ju gärna vara ute.. Jag ska snart traska iväg till skolan och ha kör, men först en kopp kaffe med vännerna på skolan.
Igår hade jag en sån där skön eftermiddag/kväll. Rebecca kom hit och vi åt smaskiga pannkakor (om jag får säga det själv) med fin fina godsaker på och vi pratade konstant. I alla fall Rebecca, haha. Så himla skönt man kan bara få lyssna och skratta tillsammans med henne. Inga pinsamma tystnader där inte ;)
Efter de fina timmarna med Rebecca var det soffläge som gällde med en bok i handen. Måste få slut på alla mina påbörjade böcker, det är inte likt mig att ha tre stycken att läsa i samtidigt!
Nu ska jag ta och äta upp här så jag kommer iväg. Ikväll är det rep för hela slanten och imorgon kommer älskade syster med fästman!!

Trevligheternas dag

Idag har jag vart en sådan där trevlighets värd, sista dagen av sökningsdagarna. Idag var det trummisarnas tur att söka. Vilket betydde att man fick hjälpa till att kopiera, svara på frågor och vara trevlig mot ett gäng med i stort sett bara grabbar. Tiden tillbringades mest i datasalen i sökande efter lägenheter. Man får vara på hugget, har försökt ringa och maila en massa idag men utan någon större framgång.
Efter min trevlighetsdag fortsatte färden till vällingby för att lämna in min mobil. Det resulterar i att jag går därifrån med en lånemobil som jag upptäckte kostade skandalöst mycket, för två veckor!! Så hem kommer jag, smått grinig och hungrig, till en smått galen kombo. Vet inte riktigt vad som hade flugit i henne idag/kväll men skoj har vi haft det kan jag ju lova. Ful-dans, smurfhits, shake musik och ett klockrent vattenkrig i köket (hon fick vad hon tålde!). Vi fick även ett spontant besök av Simon och Simon från Kaggeholm. En mycket fin prat- och fikastund. Simon, ska det gå lika lång tid till nästa gång också? Mitt svar är, NEJ! haha
Nu ska här laddas för morgondagen, dags att krypa ner i sängen!
Natti natti

Kollektivtrafik kan va det bästa som uppfunnits, eller?

Ibland blir man bara så trött. Efter en hektiskt eller smått stressig tid i kyrkan då det hades hand om fikat blev det en språngmarsch mot t-centralen där jag mötte upp olivia, madde och erica. Det var dags för vår första lägenhetsvisning i Stockholm. Vi sätter oss på tunnelbanan och kommer inte längre än till Gamla Stan där det dras i nödbromsen, där är vi fast. Paniken börjar spridas i oss. Vi har en buss att passa och vi kommer inte härifrån, inte med tuben i alla fall. Så det blir buss till skanstull för att sedan byta buss igen till gullmarsplan för att sen fortsätta till tyresö. Ja det var minsann spännande! 1 timme senare kom vi fram 40 minuter efter att visningen hade börjat. Men det funkade i alla fall. Och  på vägen tillbaka var det också lite spännande. Då va det ett tåg framför som hade problem med dörrarna vilket betydde att det gick myyycket långsamt fram till första stationen, men sen gick det undan.
Jag mötte upp Fasica på sergelstorg och vi promenerade ner till kungsträdgården för att möta upp Philip. Medan vi väntade stod vi i solen under vackert blommande träd. Det blir grönare och färggladare ute! När Philip hade anlänt  promenerade de tre musketörerna (eller något) till Pong och åt Sushi. Det smakade vill jag lova! Oj vad gott det var. Och vi lyckades äta upp allt med pinnarna, utan att söla hejdlöst mycket. BIG plus!
Nu sitter jag här och försöker få kläm på hur man komprimerar filer.. Det går inte väldans bra. Gör för mycket samtidigt..

Bham

Man behöver en ordentlig dusch ibland