varför fungerar det inte?

Internet laggar vilket innebär att voddler inte fungerar att titta på = ingen film.
Internet kopplar till och från vilket innebär att användningen av internet är begränsad.
Försökte designa lite på bloggen men ICKE! Jag förstår inte hur jag fått till det tidigare, nu vill det inte alls fungera.
Lämnar nu dessa saker och går på hemgrupp med tjejerna istället. Hem till Elsa-Maria..

Dagen efter

Det är så skönt att vara ledig på måndagar. När man vart borta över helgen så kan man ju oftast vila ut dagen efter. Jag sov på tok för länge idag. Drömde om helgen och det kändes så verkligt, hur kommer det sig att det känns som de senaste dagarna inte har hänt då? Är det för att drömmen kändes så verklig? Det där med drömmar är ett konstigt fenomen.
Försöker hitta helgens låt på youtube, den ringer i mina öron dag som natt.
http://www.youtube.com/watch?v=dD-g_DyGHyk
Nej nu är det minsann dags för en kaffe och film i favoritkategorin, drama. Shooting Dogs


Vemdalen

Jag är hemma igen efter några riktigt fina dagar i Vemdalen tillsammans med ca 100 sköna människor i åldrarna 19 upp till ca 35. Jag lyckades inte bli frisk, utan snarare sämre under dagarna så det blev ingen skidåkning för mig. Sov och laddade inför kvällarnas happenings. Lite spex och lära känna varandra grejer, afterski bandet, lovsången som va på andakterna osv. Men jag är inte ledsen för det, utan väldigt tacksam för det som vart.
Det va fantastiskt kul att köra med afterski bandet. Det östes på och bjöds på oss själva, och jag har ett litet blåmärke i handen på grund av intensivt tamburinspel. Sen va det dans halva natten lång (typ 1,5 timme). Fantastiska människor att umgås med, och det är ju inte minst lika viktigt att åka med ett bra bussbolag! Stor eloge till dem som körde oss och som fick njuta av gemenskapen också.
Det blir inte mycket mer skrivet än så, för nu ska det krypas ner i sängen och sova bort förkyldningen. Det är ändå värt ett försök.

Då bär det av

Jaha, då var det knappt två timmar till avgång mot Vemdalen! Härligt gäng på 100 personer i åldrarna 20-35 (för det mesta). Fixar det sista inför det och laddar med att skriva ut papper och lite bibelläsning. Måste försöka varva ner, är en aningens speedad. Denna dagen är redan här, va fort det gick! Kommer göra att uppehåll nu några dagar eftersom jag inte tar med någon dator.
På återseende!

Packnings hysteri

Hemma på tok för sent egentligen. Har inte packat någonting, så ska väl sätta igång nu. Vet ju på ett ungefär vad som ska med. Det kan ju inte bli värre än vad det blev förra året till Kittelfjäll. Hade väldigt konstigt val av kläder och allt va typ rosa. Hur tänkte jag där? Nu kanske jag är lite mer rutinerad. Förutom att mitt underställ inte kommit än så jag antar att jag får ge mig ut imorgon och fixa ett innan vi drar. Jag som brukar vara så i tid och strukturerad, något gick snett tror jag. Jaja det är bara att ta tag i allt nu och sen bums i säng!

Introduktion och nya studenter

Ja då kan jag nog vara lugn inför morgondagen. Under kvällens gång igår blev jag bättre och imorse när jag vaknade kände jag mig fit for fight. (Jag tror det berodde väldigt mycket på vänners böner, så ett enormt tack!)
Vi har introducerats in i den nya kursen och redan kastat oss in i första grupparbetet. Kyrkohistoria, sjukt intressant! Mer förståelse för saker och ting som hänt och lära sig av det också.
Jag måste säga att det va intressant att komma in i klassrummet idag när ett gäng rakade okända killar satt där. Studenter från uppsala som ska läsa med oss. Mycket kul, och klassen blev typ dubbelt så stor. En annan intressant sak, de har bara en tjej i klassen och resten killar. I vår klass är finns det 5 killar och resten tjejer. Bara en intressant observation och verkar som många av oss tänkte på det.
Anyway, sitt och förbereder mig inför stämrepet som jag ska ha snart, inför afterski på lördag. Galet kul!!
Sen blir det hem och packa och läsa lite kurslitteratur, kanske även hinna göra ena uppgiften?
Back to music, "When you are by my side I feel so excited....."

Preppar

Funderade imorse på om jag skulle ligga kvar i sängen eller ta mig till kyrkan. Hade lite att stå i inför Vemdalen och våra träffar på tisdag morgon känner jag är mycket bra. Men nu sitter jag här i min soffa igen och försöker kurera mig med honung och gurkmeja som tydligen ska göra susen. Kroppen värker och jag tror jag ska ta en powernap på det. Nya kurser drar igång imorgon och på torsdag Vemdalen, det går helt enkelt inte att bli sjuk nu.
Nej, dags för sömn..

Ohoh..

Nej min kropp värker och det beror inte på träningsverk. Det hade ändå vart något bra. Är livrädd att bli sjuk nu när vi ska till Vemdalen på torsdag. Det blir en kväll hemma i soffan med the och cvitaminer. Okej, det kan vara bara trötthet också, men varför chansa? Vemdalen som jag ser så mycket fram emot.
Det hade vart fint att kunna sätta på en film nu, men min dator med cd-läsare befinner sig i kyrkan och mitt internet krånglar fram och tillbaka. förhoppningsvis kanske det kommer igång ordentligt snart.
Annars hade jag en mycket fin förmiddag hos Miriam och Anna, utan någon planering! Bjöds på en mycket god lunch och några timmar gott umgänge med två fina tjejer! Nu har jag en skidjacka till vemdalen också, varför är jag alltid ute i sista minuten?

Your kingdome come

Wow vilken helg. Det är så fantastiskt att se hur Gud berör och verkar i människors liv. I fredags natt hade vi bönenatt med ungdomarna. Tiden gick så fort, vi blev alla förvånade att klockan redan hade sprungit iväg till 2.00. Vi bad för varandra och vi lovsjöng tillsammans ett bra tag. Det är underbart att få vara en del av det som händer, en del av Guds rike. Och igår kväll hade vi en fantastisk fortsättning kan man väl säga med kvällsgudstjänst, lite mer ekumenisk och i ett bredare perspektiv av åldrar. Vilket jag också kan tycka är mycket viktigt.
Nu blir det till att sova och ladda inför nästa helgs skidåkning och härliga gemenskap.
Ledig dag imorgon, kanske få till lite skridskoåkning. Det vore ju ändå på tiden..

Home

Härligt att vara hemma igen.
Kvällen tillbringades med tjejerna, scones och SATC.
En fantastiskt fin stund

Bye Skåne

Lämnade Malmö central nyligen och sitter på tåget mot Stockholm. Rätt skönt att regionaltågen är inställda så man får åka X2000 istället. Det går fortare och det finns el, bättre komfort och ja, en hel del fördelar.
Sista uppgiften för terminen ska skrivas klart under resan och sen blir det musik för hela slanten, öva stämmor. Dags att ta tag i det.

Day 2

Dag två är över och jag måste säga att vi hade en riktigt riktigt rolig reflektion och redovisnings dag. Nervöst detta också, eftersom vi som sagt skulle redovisa i halvklass, blandat ettor och tvåor. Vi redovisade genom ett drama och hade mycket humor i vilket va otroligt kul, och jag lyckades för en gång skull hålla mig ganska bra för skratt (inte ofta det händer). Så intressant att reflektera över ett "case" och sätta in sånt vi lärt oss genom kurserna.
Dagen är slut och jag sover sista natten i Malmö. Tåget går hem till Stockholm imorgon bitti. Då blir det till att använda tiden väl på tåget. Plugg och plugga stämmor inför afterskin som är NÄSTA vecka. Tiden går verkligen fort.
Då är det dags att knyta sig, det va längesen jag la mig så här tidigt. Men känner att det är väl behövligt.

Day 1

Examinationsdag ett är över. Opponering och presentation av min ledarskapsteologi, det gick fint. Och jag va ju inte den ende som tyckte att det var nervöst och jobbigt. Kunde ju ta resten av klassen i hand där också kände jag. Det är väl ofta så med något man gör för första gången.
Kvällen har tillbringats hos en av mina lärare tillsammans med tjejerna i klassen, och killarna va hos en av de manliga lärarna. Det va en sjukt fin kväll med mat, umgänge och kvinnligt prat. Man behöver det utbytet tror jag.
Så nu är det bara att ladda för morgondagens omfattande gruppuppgift. Sen bär det hemåt igen tidigt på torsdag.

Nervositeten stiger

Sömn
Frukost
Bil till skolan
Se lokalerna
Förberedelse
Examination

Resans gång

Jag hade rätt angående min aning om tågets avgång. så nu sitter jag här, i nässjö och väntar på att det ska fortsätta mot Malmö. Har försökt sätta mig in två arbeten som ska presenteras och opponeras på imorgon vilket inte är helt lätt. Tar därför en paus och skriver på mitt andra arbete. Jag har nästan två timmar på mig att färdigställa det, hinner jag?
Har även upptäckt eluttaget på X2000 (tack Emelie)! Lite lagom seg sådär, haha. Inte lätt när man inte åker tåg så ofta. Kan ju vara en fördel när datorn inte har så lång batteritid..
Tillbaka till debattartikeln..

Förberedelser, allt med?

Packar och förbereder för resan till Malmö. Tycker fortfarande inte om att jag inte vet exakt när tåget går och att jag inte får tag i biljetten, "beställningen inte registrerad". Jag chansar och åker snart mot centralen. Det blir plugg och nötning av låtar på tåget ner. Jag har ju inte brist på saker att göra, underhålla mig kommer jag lugnt kunna göra. Tillbaka till packning och avspelning av låtar för att lägga in i mobilen. Yes, nu kör vi!

Skidor Scones Umgänge Tåg

Som vanligt brukar hela mina söndagar tillbringas i stan. En dag som brukar vara i umgängets tecken.
Vi tog också tid för att planera och kolla över det sista inför skidresan som bär iväg om mindre än 2 veckor. Nu har jag i alla fall ett par byxor att åka i.. Jag lovar att jag kommer stå för "dagens vurpa", eller möjligtvis konstigaste åkning. Men jag antar att någon måste stå för det!
Nej jag borde verkligen sova. Ska upp och packa imorgon, sen måste jag ta reda på när mitt tåg går. Jag måste till stationen och hämta ut den innan jag vet när det går, vilket är en lång historia om varför. Packa och skriva uppgift imorgon är vad som ska göras..
Over and out

Lördag kväll

Och sverige rent av utklassar slovakerna! Jag fick dock inte se matchen utan använde mig av radion istället. Inte lätt att se på en dator med 10' och som laggar. Nej istället valde jag radio i mobilen och färd mot stan genom tunnelbana. Tjejerna och jag gick och såg The Tourist. Gillar man Depp och Jolie så tror jag att man älskar filmen. Gillar man snygga klänning och lyx, ja då gillar man den också. I helhet, en riktigt bra film. Dock inte min favorit, eftersom jag gillar filmer som är verklighetsbaserade eller har bra kontentor. Men skådespelarna gillar jag skarpt. Vi såg den på en drottninggatans biografer, niice ställe. Lite fina detaljer om man säger så.

Barnasinne

Dagens lek med barnen är över. Riktigt mysigt måste jag säga. Att höra barn berätta någon historia eller förklara något kan vara så fint, hur de stammar fram meningarna. Jag tycker dom är fantastiska. Och det var inte jätte svårt att hålla dom sysselsatta heller. Vem vill inte spela innebandy med två vuxna killar liksom? Eller pyssla, måla, spela fotbollspel med äldre tjejer? Dagens dos av barnaskara.

Barnvakt

Borde sova, och jag ska sova..
Imorgon, morgon och förmiddag, ska jag leka med barn. Jihoo, man får passa på!

Getting closer

Wow, jag börjar känna nu att det bara är några dagar kvar till Vemdalen. Okej, det är två veckor men det går fort! Saker ska fixas och rep inför kvällarna ska ordnas också. Jamen det kommer bli så kul! Får se om jag vågar mig ut något i backen också. Någon gång ska väl vara den första?

Herrarnas VM

Handbolls VM är igång! Sverige spelade öppningsmatch mot Chile och tog hem segern. Dock inte oväntat, men däremot trodde man kanske att det skulle bli ännu fler mål till Sverige. Madelene och jag laddade och gladdes åt Sveriges första period, grymt jobbat!
Ser fram emot nästa match som är på lördag 18.00. Det tråkiga är att man inte kan få se det live när Sverige är värdland för en gång skull. Nej då spelas inte en enda match i Stockholm utan Sveriges matcher spelas i Göteborg. Men, jag nöjer mig med teven.
Hemfärd.. jag gillar inte rulltrapporna som är bortåt skarpnäck, så branta och långa

Glädjebesked!

Nötning och kamp ger resultat!
Jag fick precis reda på att jag blivit godkänd på mitt tematiska arbete i Gamla Testamentet. Jag blev så glad att tårarna nästan rullade. Vilken glädje, de första högskolepoängen är tagna. Nu kan man med lättnad släppa den kursen. Jag vågade knappt öppna mailet för att ta reda på resultatet.

Förmiddagens besök

Plötsligt ringer det på mobilen - oigenkänneligt nummer. "Hej, jag har ett paket här jag ska lämna men det står ingen portkod på paketet". Jaha vilken trevlig överraskning, paketet lämnas vid dörren. En rätt trevlig överraskning måste jag säga. Stackars kille fick kånka upp det för alla trappor. Hög säkerhet när det lämnas så, tur att jag va hemma. Första gången ett postbud ringer på min mobil..
Låter verkligen riktigt tråkigt när jag försöker återberätta. Det är väl som med det mesta, man måste uppleva det liva.. Haha!
Nu, tillbaka med snoken i boken.. Systematisk teologi..

Office

Sitter på kontoret
Det är kul att man tror att man ska kunna få mer gjort då. Visst, jag har fått en hel del saker gjorda. Dock inte så mycket jag hade hoppats på. Men nu blir det dags för lite plugg!
Sen kanske en lugn kväll, eller något kul?

Back....

Efter en mindre rolig start på morgonen blev dagen helt otroligt fin. Härligt att vara back on track, at the office tillsammans med teamet. Det blev även lite pulkaåkning, i guppig, brant och isig backe.. Glädje över att ha så fina människor nära sig och jobba med!

Före och efter

Så där är förändringen Emma. Byrån före och efter.. =)

Cupcakes

Efter ett par timmars bakning tillsammans med Rebecca fick vi avnjuta våra bakverk. Inte blev vi besvikna kan jag ju meddela. Första gången vi bakade cupcakes. Så blev resultatet: Saftigt, sött, gott och vackert!
Fina timmars umgänge.


gnistrande

Promenera i den härliga solen med ett leende på läpparna till brommaplan och möta upp en fin vän, köpa lite ingredienser och hem igen för att baka och umgås.
Tacksam

Tanke

Igår gick det upp för mig hur beroende man är av facebook. Då menar jag inte beroende som i att man måste vara online 24/7 utan att det är som en telefon, det är där kontakterna finns. Så verkar det tydligen vara för mig. Telefonnummer har jag inte så många i telefonen, inte som bor i stockholm i alla fall. Och när men en kväll försöker tänka ut personer som kanske vill hitta på något så upptäcker man att de flesta finns på facebook och inte i telefonen. Det var en intressant upptäckt. Så nu är det väl kanske dags att samla telefonnummer i mobilen så man kan få tag i folk. Facebook ska ju inte vara ens liv, eller? Inte mitt i alla fall, en viktig läxa jag lärt mig efter mitt uppehåll.

Done

Nu är den färdig! Tänk vad man kan göra med lite färg och nya knoppar, det blev nästan en helt ny möbel. En touch av mig, finns ingen annan med exakt likadan.

redan fredag

And off we go to the bank

Lättad

ÄÄÄÄÄNTLIGEN!! Nu är uppgiften inskickad och jag hoppas innerligt att den blir godkänd den här gången. Förövrigt förstår jag att den inte blev det sist, det va uselt skrivet! Nu är det bara att bita ihop och hålla tummarna.

High on color

Ja det skulle mycket väl kunna vara så, hög på målarfärg. Jag har målat min byrå och det luktar galet mycket. På en liten yta luktar det ju desto mer. Har vädrat järnet nu i ett par timmar men det har inte hjälpt så mycket. Så ni försöker jag få bort lite av lukten genom att tända ljus. Det är nämligen också svinkallt. Resultatet är fint med färgen än så länge, knoppar och ben ska till därefter kan jag dela med mig av helheten.
Under tiden vädringen pågick i mitt rum satt Emelie och jag i hennes rum och njöt av fantastisk humor, parlamentet. Björn Gustafsson, Robert Gustafsson och Johan Glans.. Standup vore kul att gå på..

Sliter håret

Suck suck, datorn sa ifrån ordentligt på kontoret så jag hann inte ens påbörja arbetet. Det var inte mer än att packa ihop sakerna och bege sig hemåt. Väl hemma fick jag gjort lite men körde fast igen. Nej jag får sov på saken och istället tar jag fram en bra bok och läser istället så tar vi i med nya tag imorgon.

tänk tänk tänk

Sitter just nu på ett väldigt tomt kontor. Jag fastnade i plugget igår och tänkte försöka göra det bättre här, där jag har lite lexikon att tillgå också. Annars har jag precis vart hos grabbarna och sagt hejdå till en av vännerna som åker tillbaka till folkis idag, och mättade samtidigt kaffetarmen. Så nu är jag alltså här, försöker gnugga tankecellerna. Det vore så skönt att få bort denna uppgift, då har jag bara en kvar sen nämligen innan nästa termin börjar. Dags att sätta igång..

Dagens gärning

Jag har hittat en mycket bra hemsida! Jag höll på att städa och omorganisera i mina skåp och hittade mina gamla mobiler. Såna saker som kan vara väldigt skönt att bli av med. Jag menar, vad ska jag med min ericsson z800i? typ första mobilen med videosamtal, helt onödigt eftersom den inte fungerar. Så jag sökte lite på internet och hittade envirofone. Du kan få pengar för din mobil om du skickar in den och beloppet varierar. Av beloppet kan du skänka en viss procent till rädda barnen, du väljer själv hur mycket. Hur bra är inte det?? Jag blir av med telefonerna och de återvinns/repareras = miljövänligt + att man kan ge pengar till rädda barnen = dubbelbra! Sannslöst bra måste jag bara säga. Tre flugor i en smäll!

Strongs

Jag satte klockan idag och gick upp utan att snooza! En av de sämsta uppfinningarna, man ligger ju bara kvar i sängen och halvsover. Det gillar jag inte, men idag hade jag diciplin nog att gå upp utan att snooza. Sitter och försöker göra ett arbete som måste in, upptäckte att jag har några böcker på kontoret som jag hade haft användning av. Så får väl åka in imorgon och sätta mig, men får försöka göra så gott som möjligt idag. Sitter med ett grymt dataprogram, men som saknar en funktion jag skulle behöva för att underlätta lite. Men men.. Det innehåller i alla fall bibelböcker och kommentarer, och även orden i grundtexten. En hel vetenskap vill säga!
Egentligen är jag sugen på att åka och köpa färg och knoppar till min byrå och pyssla lite med den. Kanske ett projekt som får tas tag i senare i veckan.
Back to studies!

life is life

Jag hittade en fin ros när jag va ute och handlade. Omplanterad och stoppad i fin kruka, och rummet får mer liv. Tänk vad en liten sak kan göra. Efter att ha lagat två rätter mat är det nu dags att krypa ner i soffan och se en film känner jag children of glory

Monday morning wakeup

mm har haft en mycket lugn och fin dag än så länge. Har packat upp all packning, det är så skönt när det kommer bort med en gång. Sen har jag bara suttit och läst. Nu bär det däremot av till affären, kylskåpet är rätt tomt och så kan det inte vara. Tråkigt nog blir det nog ingen slipning av skridskorna idag, kanske imorgon.
Mitt uppehåll från facebook går förresten rätt bra, första dagen kliade det i fingrarna. Men nu är det mer en befrielse! Det är ju nu man kan pyssla med annat och inte haka upp sig på det hela tiden, att kolla om något hänt eller uppdatera statusen så att alla andra vet vad man gör hela tiden. Plötsligt fick man en insikt varför man uppdaterar det så ofta..

FINALLY!!

Jag har köpt skridskor!!!! Jajemän, efter dagens gudstjänst gick jag och tre vänner till vapiano och åt en riktigt god middag. Efter det skulle en av killarna kolla på en hjälm till skidresan så in på naturkompaniet bar det, och sedan iväg mot en annan affär. Precis då gick vi förbi stadium och jag frågade om vi inte kunde gå in och kolla om det fanns skridskor. Mycket riktigt jag hittade ett par! Så imorgon bär det av till slipning och sen ut och träna! Om jag är taggad?? Oja!
Hela dagen tillbringades i stan, med film, umgänge och skratt. It is good to be home! Och nu väntar en hel veckas ledighet.. (bortsett från lite plugg) Men först livemöte från passioncitychurch... om jag orkar hela får vi se.

HEMMA

Hem ljuva hem, jag säger då bara det.
Det har vart helt underbart att träffa familj och vänner. Att vara hemhemma har som sagt vart mycket fint, men nu återtas rutiner (mer eller mindre) och ordning och reda på mina saker, istället för en hög på golvet i mammas syrum.
Resan från jönköping va spännande.. okej, inga höga förväntningar! Det var i alla fall första gången jag åkte buss i jönköping. Det är en stad som inte är upptäckt än i min värld. Snurrade runt med bilen i stan för typ 3 år sedan, tog en evighet innan jag och min kompis hittade rätt. I alla fall, sedan öskötependeln till nässjö. Från Nässjö sedan åkte jag danska tåget, och när det gled in på perrongen såg det verkligen ut som en fjällstuga på spår. Okej, en liten överdrift. Men ena vagnen i alla fall. Resten av tåget va fullt av kupéer, jaja nattåg jag vet. Jag fick en skidresefeeling, typ sällskapsresan eller liknande.
Kanske inte va lika kul att läsa om, men så va min kväll i alla fall.
Det är väl dags att krypa till kojs, klockan ringar ganska tidigt.

2011

Gårdagens festligheter gjorde sig påminda när vi gick upp idag. Det var bara att sätta igår efter frukosten. Men det va det lätt värt! Vi hade mycket trevligt igår. God mat och fint umgänge. Kvällen gled på i rask rakt, helt plötsligt va det bara 20 minuter till tolvslaget. Vi traskade ut i världens blåst och iskalla vattendroppar. GOTT NYTT ÅR! Helt sjukt det är verkligen 2011. Nya utmaningar väntar runt hörnet. Välkommen nya år!
Nu ska vi gå och fixa något att äta se nån liten film kanske, sen bär det hem till Stockholm. Om knappt 4 timmar går tåget. Borta bra men hemma bäst...