Fika

Tog bussen till stan efter jobbet och mötte upp sandra på Bokia.. Jag har vart på jakt efter en bok av Sophie Kinsella men icke! Den var slutsåld så ska beställa den nu istället.. Det blir ju faktiskt billigare.. ingen frakt heller.. Eftersom jag har tappat min ena vante fick det inhandlas ett par nya varma vantar. Jag kan ju inte gå runt med två olika, som dessutom är fingervante respektive tumvante.. Så då var jag varm om händerna när jag tog mig hem..
Sen gick vi till Nordfelts och tog en fika satt och pratade och kollade oss lite runt omkring, det var många gamla gymnasieelever som är hemma på julledigt.. trevligt att se gamla ansikten..
Innan jag nu ska sova ska jag läsa lite i min nya bok och förhoppningsvis är den MYCKET bättre än den andra..
/R

Promenad i vinterkyla

Idag bestämde jag mig för att ta vara på det fina vädret.. Det var kyligt men vackert, solen sken. Tog en promenad längs vattnet i ungefär 2 timmar och knäppte kort.. Gick även förbi och hämtade upp sandra och vi gick på skräckland och fotade lite också. Det är så otroligt fint nu när det är frost ute och solen skiner. I vanliga fall brukar jag ju inte kunna få njuta av det eftersom det är mörkt när jag går till och från jobbet..
Nu ska jag snart ta bilen till kyrkan..
/R
        


En dag i goda vänners gemenskap

Äntligen har jag en kappa! Den blev dock lite dyrare än tänkt och inte riktigt den modellen jag tänkt heller.. men den är snygg och varmare än den lilla höst jacka jag har.. I'm happy! Efter att ha inhandlat kappa och underkläderpå lindex bar det vidare till morföräldrarna för att äta mat tillsammans med dem och morbröderna.. Det var väldigt mycket skratt och till viss del saker som man kanske skulle cencurera bort.. haha (det var inte så farligt som det låter).
När jag kom hem fick jag tokstäda för att Klara och Alfrida skulle komma förbi. Vi hade detväldigt trevligt, med glögg pepparkakor och frukt och Harry Potter.. Haha lite smått förälskade i filmerna kan jag väl erkänna.. Och om man tänker efter och ser lite djupare så är det ju ändå bra budskap..
Alfrida och jag kom även på saker som vi sagt när vi var yngre (typ högstadiet).. Vi påmindes av en viss reklam för "Shakespeare In Love".. Himla pinsamt va man kunde säga när man va yngre.. HAHA
Tack för ikväll!
/R

Mellandagsrea, vem uppfann det!?

Att åka till överby första dagen på mellandagsrean är heeeelt galet!
Det var så mycket folk, och inte var det lätt att hitta en parkeringsplats heller.. Jag skulle ha tag i en kappa hadet jag tänkt mig. Detta var då inte lätt, framför allt inte när man har bestämt hur den ska se ut. (kräsen? I know..) Det blev ingen kappa orkade kanske inte riktigt att anstränga mig till det yttersta heller eftersom det var massa folk långa köer till omklädningsrum och kassorna.. så jag får någ försöka ge mig  ut en annan dag. Något som jag däremot inhalndlade var ett par skor till jobbet, fake crocks. Orka lägga ut en massa penga rpå ett par skor som man kanske bara får användning av i tre månader till... Sen blev det massa mat för att fylla frysen och kylen, nu kan man få njuta lite.. =)

Sandra och ja har haft en girlylicious kväll med matlagning och Mamma Mia. Riktigt tjejmys. Blev även ost och kex, äppledryck med hallon och persika med ciderkaraktär i martiniglas.. måste försöka spä på lyxen lite.. haha
Hon ska sova över här inatt och hon hälsar. Sov så gott!
/R

Juldagen

Eftermiddagen och kvällen tillbringades i kyrkan och hemma hos mamma och pappa.. I kyrkan spelade barnkören upp en julmusikal. Samma musikal som jag själv var medi för ungefär 13 år sen.. Tänk va längesen det var..
Hemma hos mina föräldrar spelade vi buzz och abba singstar som dom hade fått i julklapp. Hela familjen och systers pojkvän.. Det var galet roligt.. Emil och syster är så roliga (mina föräldrar också) men det paret slår allt.. Helt underbart va man får skratta, love them!!
Nu ska jag tillbringa en liten stund till med Björn Gustafsson och hans galna humor, skratta lite och sen sova.. för imorrn är det dags för mellandagsrea och en kappa!
/R


Julafton

God Jul vill jag först och främst önska er!

Tänk att julafton kan gå förbi så pass snabbt.. mycket stress och förberedelser och så är det över.. Samtidigt har min julafton varit lång fast inte jobbigt lång, utan på ett bra sätt. Var hos morföräldrarna innan 10 i morse.. (vaknade 7.15 och började göra mig i ordning för dagen). Det blev 2 julbord och 3 julklappsutdelningar. Det blir så när inte alla är samlade på en gång.. Men jag, mamma och pappa och morföräldrarna var på plats hela dagen. Vi mös även framför kalla anka klockan 3, denna årliga tradition får man ju inte rubba på!
Jag är så tacksam för allt jag fått idag, och min nyårsklänning blev så galet snygg. Tack mamma! Det kommer även bli ganska mycket tv-tittande.. ;)
Det bar vidare till kyrkan klockan 22 för att öva och ställa ljud inför midnattsmässan. familjen -mamma + johan sjöng en julsång. Det var lite spännande bara för jag såg nämligen inte texten. Men det gick ändå väldigt bra trots dålig syn..
Tack för en riktigt underbar julafton!
/R

Dan före doppardan

Nu är jag så trött att när jag sitter i soffan och tittar så går ögonen i kors på mig.. Efter dagens insats på jobbet körde Helen mig hem och jag tog min bil, hämtade Sandra, tankade och körde mot Överby. Det var inte alls så mycket folk ute som jag trodde det skulle vara.. Skönt var väl det.. Vi gick där från halv 5 till halv 8 och kollade provade klänningar och skor, och jag letade även de sista julklapparna. 19.40 satt vi på Max, riktigt hungriga och trötta efter vår shoppingtur.. Det blev en riktigt trevlig eftermiddag/kväll. Jag kom hem med tre par nya skor två högklackade (aldrig haft så höga klackar i hela mitt liv, I'm loooving it!) Ett par stövlar och ett par pumps och ett par platta lätta ballerina.. Sen köpte jag min tröja som jag gått och suktat efter.. lila och svart.. svart spets utanpå, me like alot!
Sen jag kom hem har jag fått slå in de sista julklapparna, det är bara en kvar men den kan jag inte ta ikväll, annars är risken att det smälter.... Jag ska krypa till kojs nu för familjen hämtar mig tidigt imorrn.. 9.15..
God natt och en riktigt God Jul önskar jag er!
/R


Jordbävning?

Om jag en dag skulle komma in i köket och porslinet låg kraschat på golvet skulle jag inte bli förvånad.. Elektrikerna och byggarna har bankat och sågat och jag vet inte vad i det gamla personalrummet som ligger vägg i vägg med mitt kök och det har verkligen skallrat och skakat.. Man skulle kunna tro att det var en andra jordbävning, som den i skåne. Fast en ännu större.. Nu är det bara en arbetsdag kvar och sen 5 dagar ledigt.. undrar vad som kommer hittas på under dessa dagar..

Grattis Emma till bebisen! =)

When I see you smile

Nu ska jag strax åka till kyrkan och öva dans inför juldagen och öva med musikerna och syster som ska sjunga.. Sen behöver jag kanske öva på sången som vi ska sjunga på julaftons kväll... Kan va en fördel om stämman sitter som den ska haha...
/R

Julmys at madewood

Efter eftermiddagens gudstjänst övade jag pappa syster och johan på en julsång som vi ska sjunga på midnattsmässan på julafton 23.00.. mysigt.. Sen åkte syster och jag till johan och linda tillsammans med ett gäng andra goa vänner och fikade glögg och pepparkakor.. julmys! Vi hade det riktigt trevligt.. Jag fick även träffa min klara, petter, alfrida och tobias också som är hemma från örebro.
Jag fick även gjort allt jag skulle idag, förutom inslagning av klapparna som är kvar.. men det får jag försöka hinna med imorrn.. innan jag åker till kyrkan för att öva dansen som ska dansas på juldagen.. Den årliga traditionen för alfrida klara och mig.. hehe
/R

Dagens planering

Jag funderar lite över hur jag ska lägga upp dagen, vilken ordning liksom..
Jag ska:

     -Duscha

     -Städa
     -Julpynta
     -Kolla om tvättstugan är ledig
     -Gå till återvinningstationen

Sen är det ju för en gång sol ute så egentligen skulle man ta vara på det fina vädret.. Men det hade vart roligare att ta en promenad med någon.. Kanske ska fokusera på de saker jag först måste få gjort.. Sen ska jag till kyrkan halv 5 och gå på möte, det är även dop så det ska bli trevligt.
/R


Lördag kväll

Ligger hemma i min sköna soffa.. ska strax gå och värma lite glögg och mysa med levande ljus..
Hade vart kul att göra något speciellt ikväll, men det blir nog inget annat än att ligga i soffan, slappa och kolla på film eller något i den stilen.. Lite trist kanske men även skönt.. =)
/R


Jobbar på en lördag

Just nu sitter jag i personalrummet och äter frukost. Det är 6:e dagen jag går upp och jobbar nu.. Ska bli gött med julledigt vill jag lova.. Det sköna är att jag slutar vid 2 idag och att jag har bilen i helgen, det ger lite frihet.. Funderar på vad jag ska göra ikväll.. Vill göra nått, men vad? Körde förbi carinas biljard igår och fundera på varför man inte gör sånt? Oftast sitter man bara (med den jag umgås mest med) och tittar på film, det är ju skönt men inte på socialt.kanske det enda man orkar nu..

Tjejen är såååå glad!!

Min dag började inte lysande.. När jag kom till jobbet blev jag grinig och det höll i sig ett par tre timmar.. Orsaken var egentligen löjliga saker som oordning i köket och saker på fel plats typ, men får jag skylla på att jag är trött   slutet av veckan?? Sen viskade min chef en sak till mig och jag blev strålande glad.. sen har dagen varit väldigt fnissig och smått flummig på ett roligt sätt.. Jag och en äldre kvinna av undersköterskorna började skratta av någon anledning sen skrattade vi så fort vi såg varandra.. Det smittade av sig haha!
Jag fick förfrågan om att arbeta i helgen också så jag ska upp imorrn också och jobba.. kvanificerad övertid.. det kommer blir lite fetare i plånboken nästa månad vilket kan behövas..
Efter jobbet hämtade jag min syster och vi har haft en systerkväll på överby och köpt de sista julklapparna.. bara hennes klapp kvar som jag ska införskaffa på tisdag.. Vi har haft det riktigt kul! Saknar henne eftersom jag inte får träffa henne så mycket som tidigare..
Men nu är det dags att sova.. blir ju jobb imorrn igen..
/R

Det närmar sig

Det finns så mycket jag borde göra, och så mycket jag inte borde göra..
Det är inte ens en vecka kvar till jul. Jag behöver städa och pynta här.. frågan är när ja ska det.. helgen kanske?
Efter jobbet åkte jag till nordfeldts och tog en latte med sandra.. Så länge som jag velat gå och ta en fika.. I början av hösten va vi nog ute 2 gånger i veckan.. sen vet jag inte vad som hände.. Men det är väldigt skönt i alla fall, avslapnande att sitta och prata och titta på folk som går förbi utanför..

Vi hade grötfest idag i det nya personalrummet. Så galet snyggt blev det! Sån interiör skulle jag vilja ha.. möblerna går i svart, grått och bok tror jag det är.. och till det serisa kuddar.. me like alot!
/R

1 vecka kvar till julafton

Åkte till trollhättan idag efter jobbet och skulle införskaffa en julklapp till min syster.. men mitt letande får fortsätta.. jag hittade dock en del tänkbara julklappar till mig själv.. Fast jag får prioritera det icke inköpta först skulle jag tro..
Jag har under en längre tid velat ha en stor kandelaber, som står på golvet. Idag hittade jag en på Åhléns.. dom är inte billiga om man säger så! Men om man väntar lite så kanske det blir billigare? Tänk va fint och mysigt när man kan tända ljusen..

Ska kolla på efterlyst strax.. kanske dom säger något mer? Det är tragiskt...
Bless

/R

Överskottsenergi?

Jag må säga att det är nog inte så många som har en äktenskapsmäklare till chef.. Det har jag.. till viss del i alla fall.. haha men så go hon är!
Dagen på jobbet har vart fantastiskt rolig, jag vet inte hur mycket jag har skrattat tillsammans med den andra personalen.. Helt otroligt roligt.. och vad har vi skrattat åt? Inget speciellt vad jag vet.. roliga saker i allmännhet skulle jag tro.. Jag har nog vart lite övertrött också för jag har inte kunnat stå stilla mycket. Har känts som om jag kunde springa ett maratonlopp, eller något roligare som att springa/busa av sig.. Sånt humör har jag vart på, och då är det ingen som går säker.. haha ;)
Nu ska jag strax vidare till lyktan för att jobba.. sista kvällen för i år, det blir lite ledighet över jul från kvällsaktiviteterna. Det är inte fel det, trots att jag trivs med det jag gör..
hoppas att ni alla får en fantastisk kväll!
/R


Drömmar

Vad har du för drömmar, mål och visioner för ditt liv?
Vad hindrar dig från att uppfylla dem?
Ta reda på det, skriv ner mål och hur du ska kunna uppfylla dina drömmar..
Då kommer du komma närmare dina drömmar...
Lycka till =)
/R

Måndag

Det som kommer in är det som kommer ut...

Kan jag så kan du.. =)

Is off for homemeeting...
/R


Vintertiden

Jag älskar denna årstid! När det är mörkt ute kan man tända ljus och gosa ner sig i soffan med en mugg glögg eller the.. Det är gott för sinnet.. mmm En riktigt mysårstid!
/R

Film

Oj kära nån.. Jag har precis tittat på en vansinnigt vacker julfilm.. Har nog inte gråtit så mycket på länge.. Skönt att få släppa ut lite av tårarna och känslorna.. vackert värre =) Jag vill också ha någon att dela julen med.. en kille...
Men det är något som kommer, tids nog..

Idag blir det nog en dag i soffan.. känner mig inte helt kry, och jag måste ju gå till jobbet på måndag. Inte att missa det!
Men det är skönt att få vara hemma och ta det lugnt.. ska gå och göra mig en cornpaj nu..hoppas det blir gott..

/R

Lussemys

Mamma och pappa har vart här precis.. Vi har lusse fikat.. pepparkakor, lussebulle och glögg...
Det är mysigt att träffa dom.. och Bea (hunden) var med, min lilla bebis kan man säga.. världens snällaste..
Men nu är det nog dags för mig att sova.. jag tror jag håller på att bli sjuk! Det får jag absolut inte!! Det har jag inte råd med.. av olika anledningar..
Idag har det vart mycket skratt, glada miner och prat.. Jag är glad!
Tack!!
/R


Överlycklig

Tack Hanna! Vad glad jag blev av din kommentar =)

Efter jobbet tog jag bussen till Överby, eller strax utanför. Fick intstruktioner om att jag slapp ta bussen till till torget för att byta. Kunde ju gå av vid stora vägen och gå den sista biten eftersom det går en Cykelväg till köpcentret. Riktigt smart, så tack! Då sparade jag in den tiden.. Fick tag i två julklappar.. får se när jag får tid att införskaffa de andra..

Idag är jag väldigt glad.. ännu gladare än vanligt.. hehe.. Trots att jag för första gången visade att jag var grymt upprörd på jobbet. Det är inte ofta det kommer fram men idag blev jag det och visade det. Men mycket berodde på att jag var stressad också.. Det är oftast då jag inte kan hålla igen utan då blir det lite irriterat när jag pratar.. ooops. Men det ska i alla fall tas upp på nästa möte, vilket är bra.. för man kan inte stressa sönder på jobbet...
nu är det snart helg igen.. och det är lucia! Hur galet är itne det? och vad ska man göra på den dagen? är ju van vid att lussa, men det blir det inte.. Kan väl inte stanna inne hela dagen??
/R

Min väg mot köpcentret i en vacker vintermiljö

Nobelmiddag

Det har äntligen kommit snö! Det har snöat lite idag och det är så vackert nu..
Höll på att slå halvt ihjäl mig imorse när jag gick till bussen... skithalt!
Ikväll har vi haft nobelfest på TOK (tonår och konfirmation). Vi åt mat hade tävlingar och var uppklädda.. ooo så roligt!
Efter det var slut var det även lite snöbollskrig (jag kastade inget), jag försökte hinna undan bollarna i högklackat, det gick väl inte superbra men men.. Nu ska jag ta och sova.. Back to work tomorrow...
/R

Julstämning?

Sitter och funderar lite över julklappar.. och lyssnar på vårt luciatåg i estet när jag var lucia. oj vad förkyld jag var.. (försöker få lite julstämning). I alla fall, lyssnar ju på rix varje morgon och dom tror att årets julklapp är en internetradio. Men det har man inte råd till alla och inte så kul att ge bort heller.. framförallt inte till ens farföräldrar som inte har någon dator, lite onödigt. I alla fall funderar på vad man ska hitta på.. jag ska ge mig ut på torsdag och få inspiration tänkte jag..
Imorgon är det bara två veckor kvar till julafton.. om tre veckor är det 2009.. Går det inte galet fort!?
Nu bär det ganska snart av till kyrkan för att jobba på ungdomsgården..
Var rädda om er nu i julruschen!
/R

Lycka

Ojoj, nu har jag inte skrivit på några dagar igen! Det är illa.. men det har vart en hektisk helg..
Har jag berättat att det gick fin fint när jag skulle prata? om inte så säger jag det igen. Jag skulle säga några ord från scen i lördags. Dock sa jag FEL! så alla började skratta.. men jag skrattade också och rättade till det. Och det kändes hur bra som helst efter, trots min felsägning. Men det är bara att bjuda på sig. Jag är ändå väldigt stolt..Here I come!
Igår kväll var vi ett gäng i åldrarna 15-30 som tittade på Skönheten och Odjuret, ja den tecknade. Det var väldigt mysigt. Min favorit disneyfilm, och det står jag för haha.. Ganska komiskt att vi kollade på den egentligen, men man måste väl bevara barnasinnet lite?

Jag är lycklig! Jag är verkligen det, och det är inget speciellt som hänt. Nej, jag känner mig bara väldigt lycklig. Jag har så mycket saker som jag är glad över och som gör det gott att leva. Självklart finns det en del jobbiga saker också.. Men det gäller att försöka se förbi det och glädjas över det goda man har i livet.. NÅGOT gott finns det allt.. Det är så gott..
Tack alla som gör det ännu bättre att leva..

Idag hade jag det riktigt bra på jobbet.. Vi har förresten fått en kaffemaskin!! Nu behövs det inte kokas 14 kannor kaffe/dag utan räcker med 4-5 stycken hehe.. Det som behövs göra med maskinen är ju bara att fylla på nya saker, hur krångligt är det? Inte alls krångligt..

Leénde............
/R

Mysig kväll med vännerna

Det är så roligt att höra att min blogg läses och att det väntas på inlägg! Tack Emma ;)
Ikväll har jag haft ungdomssamlingen här i min lägenhet.. vi knödde in 24 personer! Det blev hur varmt som helst men o så mysigt. Robert hade väldigt bra undervisning och vi hade en väldigt bra stund tillsammans allihop. Vi fikade och skrattade, retades och så vidare.. Jag har sånna underbara vänner! Tack för ikväll..
Nu ska jag ladda för morgondagen..
/R

FÖRLÅT

Jag ber om ursäkt att jag inte har skrivit på flera dagar.. Det blir tyvärr så när man inte är hemma något utan bara ute och gör saker hela tiden.. Denna vecka har vart helt otroligt fylld av saker att göra.
I tisdags, hör och häpna, sydde jag ett par gardiner innan jag åkte iväg och jobbade på ungdomsgården lyktan. Jag är faktiskt riktigt stolt. Sydde på en gammal maskin som är säkert 30 år, minst! Och mamma skeptisker som hon är (men älskar henne ändå) trodde det skulle bli väldigt svårt att sy i så tunnt tyg som jag valde, men icke! Det jobbigaste var att nåla.. Igår åkte jag och Linda ut till godisgrottan och köpte in ett lager till Lyktan som verkligen behövde påfyllning. Åh va roligt det var att gå runt bland hyllor fulla av godis och bara plocka ut det man vill ha, och gott luktade det också! Sedan tog jag bussen till Ingrid och Thomas och var på möte, ett affärsmöte kanske man kan kalla det. Riktigt kul måste jag säga, svin trött men roligt och peppande.. Och på Lördag ska jag stå på scen och prata. JAG PRATA!!! Jag får ont i magen så fort jag tänker på det. Det är visserligen bara ca 1 minut men jag kommer få en backout är jag rädd för. Och tänk om man får en fråga man inte kan svara på, det är ju pinsamt.. Men utmaningar gör att man växer, jag vill växa!
FIck lite mer kontakt med elektrikerna idag när jag satt och pratade med dom två i personalrummet. De var glada över att få smaka på tårtan vi fick igår och jag hade lunch. Haha väldigt sköna grabbar..
Men nu är det sovdags..
/R
  
Mina nya gardiner                                      Äntligen! Nu har jag min lyxfoundation

En ny vecka..

Att man fyllt 21 och har flyttat hemifrån hindrar inte ens mamma från att köpa en chokladkalender till en.. haha hon saknar nog att få köpa sånt.. Hon önskar nog egentligen att jag ska vara typ 5 år och bo hemma fortfarande.. men den tiden är förbi, jag tyckte i alla fall att det var gulligt fastän jag är 21 och på tok för gammal för det. Fick även ett kalender ljus av mormor och morfar. Det var sånt man alltid tände hemma hos dom när jag och min syster var små (då bodde vi mycket hemma hos dom). Barndomsminnen väcks till liv igen...
Mamma och jag gick till tygaffären efter att hon slutat jobbet och nu ska hon sy mig min julklapp som jag önskar mig... det kommer nog en bild senare.. jag vill inte avslöja föör mycket ;)
Köpte även gardintyg som jag ska sy någon dag.. hmm blir spännande att se hur det slutar..
/R