Västerås

Sitter just nu i Västerås på Wayne's och smuttar på en kaffe. Mor och far lämpade av mig för knappt en timme sen. Vi lämnade Farföräldrarna för ett tag sedan där jag tillbringat min tid sedan i torsdags. Det har vart mycket fint. Men ska bli skönt att återvända hem till Stockholm. Älskar verkligen min släkt dom är så fantastiskt sköna. Mina farbröder är smått galna och jag älskar det! Tråkigt nog blev det ingen lerduvskjutning idag för det blev bråttom iväg. Men en annan gång kanske, och scoter till vintern?
Nej jag antar att jag ska slå ihop datorn och fokusera lite på läsning istället. Det gillar vi!
Quality time med kaffe och bok

Tisdag

Jag trodde aldrig jag skulle släpa på en stor flyttlåda genom halva stockholm på tunnelbanan. Men så va det gjort! Det är bara cd-hyllan kvar nu som ska kånkas hem. Jag var helt slut när jag kom hem och burit den tunga och stora lådan. Som tur är fick jag bärhjälp av Andreas till tunnelbanan!
Har nu suttit och beställt kurslitteratur för hösten. Spännande!! Och det visade sig att jag hade tre av böckerna redan, hihi!
Har tänkt en del idag på hur mycket som hänt under senaste veckan egentligen. Sen jag åkte iväg med de anställda i kyrkan på uppstart. Något har hänt i min frimodighet och tankeverksamhet.. Något har hänt i hur jag strukturerar dagarna. Allt till väldigt positivt. Och det är inte JAG som lyckats ändra på det så fort (tro mig jag har försökt under flera år!). Det har gått bättre och bättre genom åren men i ett långsamt tempo, nu har det bara gått EN vecka! Jag har nog bara Gud att tacka för det. Det kommer ske mycket under hösten, vi kommer få se mycket hända. Waah! Så fantastiskt att få vara en del i det. Jag känner det som ett privilegie att få vara med och arbeta för Guds rike.  Awesome!

En dag i god väns sällskap

Ja ibland gör man väldigt spontana saker.. typ så gjorde jag i fredags..
Det va bara att ta saxen.
Nu är jag trött, Fasica och jag har bakat matbröd hela dagen. Vi startade med frukost imorse sen åkte vi och handlade ingredienser. Och så va vi igång. Det gick undan och det var roligt. Fast mest galet va det nog när morotssoppan skulle mixas. Det blev nog något vakumaktigt för locket flög upp VARJE gång man tryckte på den. Och det hjälpte inte att jag med all min kraft tryckte ner locket och att Fasica tryckte på startknappen. Jag är tacksam över att Emelie inte var hemma för det va morotsoppa typ överallt.. uugh... Det blev mat tillslut i alla fall. Och det mesta av soppan va kvar i mixern. Men det blev en grovstädning! Goda bröd blev det också! Yes de va sjukt fint att baka tillsammans. Frågan är hur man ska få plats i frysen bara...

Somliga gå med trasiga skor, vissa går barfota

Det är nu när man kommer tillbaka till stan igen som man blir lite seg på att uppdatera..
Är det för att man inte orkar bry sig eller för att man lägger tiden på annat? En väldigt bra fråga..
Denna dag har verkligen vart full av mat på olika sätt och vis. Har gjort en matsedel fram till torsdag (eftersom jag då åker härifrån), vart och inhandlat maten som ska lagas och sedan lagat mat två gånger, lunch och middag, och även gjort scones! Det kommer bli så nu hedanefter, att det görs lunch och middag varje dag. Okej ibland blir det matlåda när man har bråttom och så. Men det är väl bara smart kan jag tycka.
Sconesen avnjöt jag tillsammans med två vänner, Elsa och Niklas, som kom hit en liten stund innan vi drog in till en uteklubb där Ella D'Oro skulle stå på Scen. Det var drag! Har sagt det tidigare och kommer säga det fler gånger, jag är STOLT över min kära vän och kombo!
Sen promenerade Fasica och jag mot tunnelbanan, barfota på kungsholmen.. Sensommar...
Fick en kommentar också "Men du är väl en sån där rockbrud" hmm njaaa..

Glädje!!!

Under sommaren har det funnits en del frågetecken och orosmoment för hösten. Var ska jag bo? Kommer jag in på den engelska utbildningen? När inte den blev av va frågan, kommer jag få plats på SALT utb? Och om jag kommer in där kommer jag då få CSN? Kommer min ekonomi gå ihop? Hur kommer jag till Stockholm från frizon? Måste jag söka jobb nu? Ska jag läsa halvfart eller helfart? Ska jag få åka iväg med de anställda i kyrkan eller inte? Det har till viss del varit jobbigt, men det kom till ett stadie där jag slutade oroa mig. Okej, jag ville fortfarande gärna veta hur det skulle bli, men oron va inte lika påtalande.
Men under tiden gått i sommar så har saker och ting fallit på plats och ordnat upp sig. Jag har boende, ekonomin är stabil, jag har läst på CSN och jag vet att jag kommer få studiemedel, Det ordnade sig med skjuts hit och dit, jag fick åka iväg med kontoret.
Faktum är att vi åkte iväg igår till Philips farföräldrars stuga. Ett fantastiskt skönt och vackert ställe. Där planerades det inför hösten, skrattades åt felsägningar, lagades mat, drack kaffe, vi hade det riktigt fint tillsammans.
Och i förmiddags ringde mobilen. "Vi vill gärna att du börjar hos oss i höst" GAAAHH Sista pusselbiten och bönesvaret på plats inför hösten. Äntligen ska jag få syssla med det jag vill, jag ska få påbörja utbildning för att sedan börja jobba med det jag är satt på denna jord för att göra.  Lyckan är verkligen Stor! Och Gud är större! Det känns så fantastiskt att få köra igång nu. Glädje!
Thank You Lord!

Vinst!

Jag vann auktionen!!! Bild kommer när den är upphängd i taket

I en bil

Sitter just nu i bilen, Emil kör och syster sitter bredvid. Vi är på vår väg till frizon! De ska montra och jag ska sälja pastasallad och vara allmänt trevlig. Ska bli riktigt kul och hoppas på att det inte blir så mycket regn. Jag har aldrig haft med mig så här mycket packning. Känns lite pinsamt men jag åker ju direkt till Stockholm sen. Och jag har fått lov att det finns plats i Simons bil, så då är det bara att köra.
Bevakar en auktion på tradera också. Har hittat en ljuskrona som jag väldigt gärna vill ha. Bara 12 minuter kvar nu..

Last night

Sista dagen på jobbet är avklarad, sista dagen i Vargön och nu väntar sista natten. Sommaren känns som den är slut, åtminstone semesterperioden. Imorgon, kl 9, bär det av mot Frizon och festival. Där ska det bli mer jobb för min del, men jag ser fram emot det. Och på söndag fortsätter färden hem till Stockholm. Då ska jag pyssla och göra i ordning! Får faktiskt med mig en del packning så jag kan pyssla. Det är bra med bil istället för tåg, och trevligare eftersom det blir sällskap.
Klockan ringer tidigt och jag borde kanske sova inför resten av veckan som kommer..

dripp dropp dripp dropp

Det är nog det nya jag att promenera i ösregn. Tog en promenad och det började regna, väldigt mycket. Det här gången va jag i alla fall förberedd med paraply, lite bättre än regnjacka. Men blev väldigt blöt idag ändå dock inte lika blöt som i fredags när promenaden gick på hindens rev. Skönt att få röra lite på sig i alla fall. Och tog en tur förbi järnaffären (som har en massa saker). och fixade lite saker till lägenheten.. jag vill verkligen bara upp nu och fixa och dona, måla och inreda..
Imorgon är det min sista dag på jobbet för denna sommar. Sen bär det av till frizon tidigt på onsdag morgon och då är det jobb som gäller! Jajemän, här ska jobbas i pastatältet. Jag ser mycket fram emot det, plötsligt ska det bli roligt att åka dit. Har inte varit direkt pepp på det, men nu ser det annorlunda ut. Nu blir det grejer.

ett två tre fyra nu ska vi fokusera (och prioritera)

Har suttit en stund framför datorn och letat efter ryggövningar. Måste ta tag i träningen så det itne går så långt att den kraschar (inte för att jag tror det, men ändå). Har också hört att det tydligen ska vara bra för mig att tänja på kroppen/musklerna/lederna, vad det nu än är. Kroppen knakar, och NEJ det beror inte på att jag håller på att bli gammal. Håller på att ta tag i vissa saker i mitt liv som är rätt nödvändiga, som ex träning för ryggen. Och att sluta tänka "nej jag orkar/hinner inte idag jag tar det imorgon istället". Gör det med en gång istället så blir de inte någon ångest för att man inte gjort det eller oro och fokus på det man inte har hunnit göra än som man egentligen borde göra. Nej tar man tag i saker med en gång så behålls den största procenten i att fokusera på nuet, prioritera det som är viktigast. Det som gör att jag håller mig på rätta vägen, det som gör att passionen och glöden håller mig levande. Så att jag kan utveckla (och även du!) det jag är bra på istället för att göra allt. Det går faktiskt rätt bra än så länge.. saker är under uppbyggnad men det ser lovande ut! Dock sprack tiden för sömnen ikväll..  Men man får inte ge upp!

Natur och historia

Det är inte varje dag man går i ett naturreservat, en vacker natur omgiven av vatten. Jag menar verkligen omgiven av det! Naturreservatet, hindens rev, ligger på en smal halvö, 2,7km lång och max 100m bred. Vänern breder sig ut runtom och från himlen faller regndropparna flitigt. Det var mestadels uppehåll på vägen ut och även när vi kom fram va det uppehåll så vi fick oss vårt kaffe med underbar utsikt utöver vänern. På vägen tillbaka regnade det i stort sett heela tiden. Det var inte jätte smart att vandra runt i tygskor. Men vi hade inte beställt regn utan sol, får försöka vara optimist. Vi försökte söka skydd under träd, det droppade inte lika mycket då i alla fall. Genomblöta och smått hungriga fortsatte vår färd (spontant) till kållandsö och läcköslott. Gah, vilken otroligt vacker ö, vilket landskap!! Man blir inte mindre sugen på att köpa hus/gård nu.. Massa fina gårdar omgivna av skog och åkrar. I like it! (here we go to big city again..) Det blev en kort visit inne på slottet, det va inträde men inte så lång öppetid kvar på dagen, så det får bli en annan gång. Ett mäktigt slott, gigantiskt, och med en magisk utsikt över vänerns skärgård. Denna dag har fått mig att påminnas om mina barndoms intressen, historia. Det har allt funnits lite kvar, men har inte lagts ner någon vidare tid på det. Så till hösten jag försöka ta tag i att besöka museum och utställningar av olika slag, kultivera mig. Heter det verkligen så? Aja, ta upp ett gammalt intresse i alla fall.
En riktigt riktigt fin dag, är oerhört nöjd och glad!

pricka av från att-göra-listan

Har ägnat största delen av dagen till samtal med olika viktiga saker och läst på, på andra viktiga saker
CSN here I come

Plockar fram sina sykunskaper

Min mor har vart glad idag. Jag har nämligen suttit med henne och sytt. Alltid har hon påpekat att hennes båda döttrar inte fått intresset efter henne att sy och sticka. Men idag ville jag fixa till lite kläder som va sönder och för stora.  Där satt vi mor och dotter vid samma bord med varsin symaskin eller nål och tråd och grejade. Mamma var som sagt överlycklig.
Jag fick även en objuden liten gäst. Höll på att nåla kjolen då Bea kom och la sig mitt på den.. Inte särskilt lätt att arbeta då.

Monday

Äntligen klar med röjningen av vinden! Bara sängstommen som står kvar, den tar vi bort när sandra flyttar ut och jag tar med de möbler som står kvar i lägenheten som lånats ut till henne. Bara en massa telefonsamtal som måste tas tag i nu.. En vecka kvar i Vargön ----->Frizon------>Stockholm!
En enda vecka kvar.. Vart försvann sommaren?

Storstan och landet

Två galet intensiva men fina dagar
Igår firade vi pappa i förskott eftersom varken syster, svåger eller jag är hemma på hans födelsedag. Det blev en heldag med familjen och en upplevelse. God frukost, musikaffär, god mat och liseberg. En riktigt riktigt härlig dag, och pappa fnissade som ett barn när han åkte olika attraktioner.
I väntan på balder!!!
Idag ledde jag mötet i kyrkan för första gången i hela mitt liv. Måste säga att jag var rätt så nervös. Men utsätter man sig inte för det så kommer man ju aldrig våga eller växa. Jag är väldigt glad att jag gjorde det!
Efter kyrkkaffe tog jag tåget till herrljunga och blev hämtad av Elsa och Jonatan!! Underbart att få träffa lite betelvänner. En fantastiskt fin dag i ett otroligt vackert eggvena. Jag skulle tro att jag kommer bo på ett litet lantligt ställe när det är dags att slå sig till ro..