Morgonens uppvaknande

Sitter nu på balkongen och dricker mitt the.
Vaknade, eller jag var på väg upp ur sängen när det ringde på dörren 8.20. NEJ är min första tanke, "Dom kommer nu". Snabbt på med kläderna och öppna dörren "Här har vi visst någon som sover" säger en av killarna utanför. Under 40  minuter blev jag underhållen av att titta på när de bytte spisfläkt och gjorde rent, så nu har jag en mordernare och snyggare fläkt, inte illa. Och oj vad dom pratade på, mycket trevligt när man står och gnider sig i ögonen och håret är på ända. Bra start på morgonen!
Nu ska jag ta tag i att ringa en massa viktiga samtal, sen blir det slappa innan man cyklar iväg till jobbet..
/R

God is great!

Dagarna på New Wine nästintill sprang iväg.. Vi hade det så otroligt bra!
Underbart goa ungdomar, bra möten, härligt väder, mycket kärlek och ödmjukhet (och retsamhet).
Vi har sportat (brännboll och volleyboll) vart på stranden och badat, busat, sjungt lyssnat på undervisning.. ja en massa.
Åh jag kan inte i ord beskriva hur bra det har varit, en början på något nytt.

                          

Idag spenderade Sandra och jag dagen i göteborg, det blev mat på Jensens, shopping på stan och stylning och fotning på The studio. Vi hade en grymt skön och rolig dag!
Något annat kul som vi lade märke till när vi gick på stan stylade och fräscha var att affärer spelade samuel ljungbladh och P.O.D. GRYMT tänkte jag här spelas "kristen musik". Det kan inte gå under den benämningen men texterna och artisterna tänkte jag på dom är ju uttalat kristna och här går jag i klädaffärerna/McDonalds och lyssnar på det.. GREAT!!!
I think it is fantastic!
Nu är det vila som gäller för mig och hoppas inte på att dom kommer imorrn bitti och byter fläkten i köket utan att man kan få sova först.. hoppas kan man ju få =)
            

Tröttheten slog till på tåget hem


Att bestämma sig

Allting handlar väl egentligen om ett beslut, om man vill göra något, förändra något och uppnå något..
Om jag vill uppnå ett mål så går jag ju itne omkring och hoppas på att jag ska uppnå det. Nej jag bestämmer mig för hur jag ska gå till väga och tar ett ordentliget beslut på att jag att jag ska uppnå målet. Samma sak om man ex vill gå ner i vikt, börja träna, bli duktig på piano, få mitt drömboende, körkortet, utbildning osv. Det finns mycket saker.. och där det börjar är att BESTÄMMA SIG. Man kan misslyckas om och om igen. Det viktiga då är att inte haka fast vid misslyckandet utan resa sig upp, släppa det, bestämma sig på nytt och gå vidare. "enklare än" är det inte.. Ändå är det så svårt att ta ett beslut.
Varför är det så svårt?
Om jag ser till mig själv och tänker efter varför det är så svårt att ta det där beslutet inför varje sak. Det jag tror är att: 

             Jag är bekväm av mig. Det är skönt att vara i det trygga och göra som man alltid gjort tidigare. MEN där
             kommer det in att gå på vatten. Våga ta steget ur båten och gå på vatten, göra nya saker som man inte
             trodde man klarade av. Vara i nya miljöer och situationer m.m.

             Sen vet jag att jag är lite rädd för nya annorlunda saker. Det hänger nog ihop med föregående punkt.
             Vad kan det leda till om jag gör det här? Vart kommer jag hamna? Vem kommer jag bli? Kan det bli
             massa negativa konsekvenser (som antagligen bara kommer bli positiva i slutänden) m.m.

Det finns nog en mängd olika saker. Men vad har vi att vara rädda för, egentligen. Nada! Det handlar om beslut. Vill du förändra något i ditt liv då är det ett beslut du måste ta för att komma igång.
/R


Tillgängligheternas tid

Under en längre tid har jag funderat en del över att man är tillgänglig typ dygnet runt. Jag har en mobil som är på hela dygnet, och en dator där jag, när jag är hemma, är inloggad på facebook och msn hela dagen. Jag sitter inte vid datorn hela tiden men håller koll på om någon skriver osv. För mig (och troligtvis för många andra också) så är det ett oros och stressmoment att vara tillgänglig hela tiden. Jag vet att jag tycker att dagarna går fort och att jagi tne hinner göra allt jag vill och tänkt. Om man skulle stänga av datorn och möjligtvis mobilen så skulle man få mer gjort, snabbare i alla fall eftersom man kan fokusera på det man gör och göra klart det istället för att springa mellan datorn och det man sysslar med. Det ska bli en ny liten regel för mig! Att ha datorn mer avstängd och kanske en mobilfri dag i veckan. Man kan gå ut en stund utan att ha mobilen på sig, det är nyttigt!
Man måste inte vara tillgänglig hela tiden, inte konstigt att alla är stressade idag. För om man inte svara på ett sms med en gång så får man höra det sen och då är det inte alltid glada miner. (jag vet själv att jag måste jobba på det!)
Imorrn ska jag nog ta och gå en promenad och njuta av naturen och omgivningen UTAN mobilen och musiken, lyssna till ljuden runtomkring..
och dags att stänga av datorn..
Natti!

När tröttheten slår in

Att jobba med människor är enligt mig något väldigt bra.. man lär sig mycket, man får mycket och man ger mycket. Men det ger en annan slags trötthet. (det beror ju mycket på vad för människor och i vilket sammanhang). Jag blir i alla fall trött av att jobba en hel dag med dementa. Jag tycker det är väldigt roligt för som jag sa så ger det mycket. Men det är samtidigt jobbigt, man går mycket  (korta steg) fram och tillbaka och det blir lätt mycket tjat. Så efter att ha jobbat delad tur (7.30-21.00 ink 3 timmar rast) så orkar jag inte mer än att sitta i soffan med en kopp the och lovsång. Jag njuter, och det ger avslappning samtidigt som jag förundras över hur fantastisk och stor Gud är. Vilken Kärlek! Du väckte min längtan
                                                     
                                                      Utan dig blir hösten föralltid kvar
                                                      Utan dig blir frågorna aldrig svar
                                                      Utan dig är livet ett iskallt hav
                                                      Utan dig utan dig
                                                      Du är liv pulserande inom mig
                                                      Varje andetag beror på dig
                                                      Du är vårvinden som omger mig
                                                      Mitt liv är ingenting utan dig


Midsommar!!

För många är midsommar supa skallen av sig och inte komma ihåg något dagen efter (för att ta i ordentligt och vara grov, jag menade inte riktigt så illa) =)
För mig är midsommar gemenskap, tradition och grill/god mat (om jag ens firar). I år var det fantastiskt roligt! Vi höll till ute på sundsvik ungefär 40 unga/vuxna ungdomar. Vi klädde midsommarstången, midsommarkransar, lekte, åt god mat, dansade loss. Man kan säga att vi hade väldigt roligt, för det hade vi verkligen. Solen lyste till och från, en enda regnskur kom på de timmar vi va där. Fantastiskt! Inte nog med att man firade med fina vänner, vi va även på ett av mina favoritställen. Sundsvik finns djupt i mitt hjärta, där har mycket bra saker hänt och bra processer hänt i mitt liv. Mycket betydelsefullt och härliga minnen!
Jag borde stänga av datorn nu för jag ska jobba resten av helgen som är kvar och upp tidigt imorrn, då blir det delad tur! Och mycket skratt kan jag lova!
Hoppas alla har haft en lika bra midsommar som jag!
/R

Torsdag

Nu är jag riktigt trött... har haft besök av fina människor och vi har haft riktigt skoj och trevligt. Kvällsfika med mycket prat och skratt, och musik. Tycker mycket om mina vänner... nu ska vi splittras upp på nytt.. eller jag i alla fall.. men det ska bli kul och lärorikt! komma till ny stad och ingen trygghet.. (förutom att jag bor med en av mina bästa vänner förståss, hehe) Nyttigt!!

GRATTIS TILL KÖRKORTET SYSTER!!
Storasyster är återigen stolt! hänt myycket roligt för henne den senaste månaden.. hihi!
Hepp nu är det dags för sömn.. imorrn blir det härligt midsommarfirande!!
Sov gott

WAHH!! Fallens dagar here I come

LYCKLIG!!!
Dead by April spelar på fallens dagar!! Gissa vem som ska dit? JO JAG!! Ledig helg och allt.. såvida det inte bär av till en annan ort då.. men gör det inte det så är det jag som står där längst fram (bara för att överdriva) och hoppa och skrika.. Så kommer det inte gå till.. jag kommer stå lite på avstånd för att itne trängas med en massa hoppande människor.. stå för mig själv på tryggt avstånd digga och sjunga! That's me on a concert!
Iiit's gonna be niice hihi

Första dagen på jobbet var förövrigt riktigt bra.. upptäckte bara på väg mot jobbet att cykeln behövs pumpas lite.. det var lite trögt.. tänk vilken kondition jag kommer ha efter sommaren!  bara att tänka positivt och inte ge upp!
Vad skulle hända om man alltid gav upp? man stannar i utvecklingen! oavsett vad det är..  Så DONT GIVE UP!
mitt visdomsord så här på kvällen..


Time for work

Grattis till teoriprovet syster!!

Imorrn börjar sommarjobbet så det är väl dags att lägga sig strax och försöka vänja sig med att gå upp halv 6 igen.. uh inget jag ser fram emot.. Blir motion i alla fall, cykla 6 km till jobbet lär ju piggna till hehe
MÅSTE förresten bara tipsa om musik!
Svenska bandet Dead by April!  Såå bra musik. Var ett tag sen som jag lyssnade på sån musik men nu är det back on track! om man nu kan säga så.. haha

Har faktiskt förberett lite inför flytten idag.. Gjort bättre iordning på vinden så Sandra kan få plats med sina saker och inte behöva ha det stökit, sen togs sängramen bort på sängen och ben sattes på den istället. DET blev tungt att bära upp på vinden, man vill ju helst bära upp allt på samma gång. Gött att det är gjrot också..Nu ska väl det mesta bara packas ner.. Sjukt, jag fattar fortfarande itne att jag faktiskt ska flytta till stockholm och plugga musik! LYCKA!
Fördjupa mina musikaliska kunskaper sen får man se.. Teologi kanske? Eller ungdomsledare? Får se vilken dörr som öppnas.. spänning..

hur kan det hända?

Jag förstår bara inte hur jag kunde sova så länge som jag gjorde idag! Jag vaknade halv två! Jag trodde det var ett skämt när jag kollade på klockan.. men jag har ju inte gjrot något speciellt.. okej det blev lite smått sent i helgen men inte så sent att det skulle behövas sömn så länge! Det värsta är att det tar ut sin lön nu, jag är ju inte trött.. men ska snartstänga av och sova ändå.. kan ju inte vända på dygnet när man ska börja jobba igen..
Har inte fått gjort så mycket vettigt idag.. håller på att lägga in allt viktigt från min gamla dator till backupen som sen ska in i den nya datorn.. det tar tid! Sen ska den gamla fräschas upp, BEHÖVLIGT!
Nae dags att försöka sova..
Godnatt
/R

Älvåsafestivalen

Det har vart en helg utan dator och nästintill utan mobil. Jag följde med syster och emil till Tärnsjö. Farbror med gäng hade ordnat upp en liten festival/läger. Det var GRYMT! Trots nonstop regn och irriterande myggor (och massa bett) och förkyldningar så var det verkligen så värt det! Mycket glad över att jag tillslut bestämde mig att åka med. Vi kom hem inatt och sen bar det upp till mötet imorse.. 
När jag satt på mötet kom jag att tänka på (efter att pastorn sa ordet) fruktansvärd. Betyder det inte att något/någon är fruktan värd/-t? Jag tror att man idag missbrukar många ord (tro mig jag är själv expert på det). som när man säger Jag älskar glass. hmm Älska är inte det något enormt stort egentligen? När man verkligen verkligen verkligen tycker om något/någon. Alltså det är ett för stort ord med för stor innebörd för att användas hur som helst, eller har jag fel? Om man tar ordet fruktansvärd igen.. Det innebär ju att man fruktar, har respekt för något/någon, man är rädd osv..  "Den låten är fruktansvärt dålig". Jag vet inte riktigt om jag är rädd för en låt. okej möjligtvis om det skulle kunna bli negativa konsekvenser av en låt (det skuulle ju kunna hända). Men man nej det är bara konstigt egentligen. Jag tror att man kanske borde börja att tänka på betydelserna av orden vi använder och inte överdriva allt. Varför ska saker och ting överträffas i ord?
Nu kanske jag svamlade iväg helt.. men hoppas att jag fått fram något vettigt i alla fall =)


Bygg inte hus på en sandig strand...

Som jag nämde igår så läser jag just nu en vansinnigt bra bok Det kreativa Hjärtat.
De senaste mornarna har jag satt mig och läst under tiden jag ätit frukost. Riktigt smart gjort anser jag själv.. Annars hade jag ju bara suttit och stirrat ut genom fönstret under tiden eller möjligtvis sett på tv.. men jag tycker att det är bättre att fylla sig med lite bra tankar och funderingar som man kan ta med sig under dagen..
Jag fastnade starkt för en grej där Noland skriver att att man inte ska bygga sin bild av sig själv bara på sina gåvor och talanger för det är som att bygga hus på en sandig strand, vilket fick mig att tänka på låten:

Bygg inte hus på en sandig strand
bygg inte hus på grus
kanske verkar det okej
men en dag du ångrar dig
du får bygga huset en gång till

Du måste bygga huset på ett berg
på en stadig grund som inte rubbar sig
för när stormen piskar på
finns det frid i huset ändå

För visst är det väl så? (Tyck gärna till) Att om allt i mitt liv byggs på hur duktig jag är och hur bra jag presterar så om jag misslyckas så rasar allt/huset, mer eller mindre.. Jag vet själv hur det är för jag kämpar själv med det.. en motgång, den behöver inte vara stor, och man ger upp. Tänk om livet istället har byggts på en stadig grund, på vem du är. Det handlar inte om vad man presterar eller hur grym man är, det handlar inte om att få bekräftelse för det är inget som håller i längden, i motgångar raseras det. Det handlar om vem du är! Nyckeln till ett stark och stadig grund...

reflektioner

neeej nu har näsan börjat rinna också! Det får inte bli en rejäl förkyldning..! nej nej, det får vara så här och sen gå tillbaka lika snabbt som det kom. Det var ju inte alls lätt att sjunga idag om man säger så.. övade inför new wine konferensen som är om två veckor.. ont i halsen och täppt i näsan, det funkar liksom inte lika bra då.. Och till råga på allt cyklade jag till kyrkan. Buss är ju dyrt, bilen har pappa, och gå hade vart ännu mer ansträngning skulle jag tro.. men men blir jag sjuk blir jag och då far jag ta det.. Har ju bara mig själv att skylla. Var rejält påklädda när det är kallt ute!! ett litet tips från coachen haha

Tänka sig vad mycket jag hunnit idag ändå.. trots att det var många timmar som spenderats på tre olika saker.. 
-  Jobba, skälla på elever som tycker om att starta vattenkrig på hemkunskapslektionen och som fyller diskhon med för mycket vatten så diskvattnet skvalpar ut på golvet...
-  Läkemedelsutbildning på 3,5timme med bara ett äpple och kaffe som fika! för tre år sen fick man en macka och kaffe.. Det hade jag behövt idag kan jag säga, för blodsockret var lågt..
-  Jag ringde ÄNTLIGEN och pratade med vicevärden ang uthyrning av min lägenhet (det tog inte så lång tid i och för sig)
-  Sen blev det till att sätta sig på cykeln och i ilfart cykla till kyrkan. Trots att jag var sen kom jag 20minuter tidigare än de andra två haha! Vi varvade ner genom att vara med en stund på bönen.. skönt! Sen tog vi tag i övandet.. Gött att äntligen vara igång.. Det är snart dags...

Nu blire sängen! men först en sak som jag haft mycket i tankarna det senaste..
Läser en himla bra bok nu! Det kreativa hjärtat - Rory Noland och Bill Hybels
Där det står om hälsa. Att hälsa är inte bara att äta rätt och röra på sig. NEJ.. för att må bra och orka krävs naturligtvis att man äter rätt (jag märker jätte stor skillnad på om jag drar ner på sockret och stoppar i mig bättre saker) Motionen är ju viktig också för att orka med mer.. Andlig hälsa är viktig.. psykisk hälsa som jag tolkar till exempelt att om man har otalt med någon eller behöver rensa luften så tala med personen istället för att bli bitter och var irriterad det mår man ju verkligen inte bra av.. Men sen också en sån enkel sak som SÖMN! Tänk vad viktigt det är att lägga sig vid 22-23 någon gång.. få ta del av skönhetssömnen och vakna kanske vid 9 istället för att sitta vid datorn till typ 01.00 och vakna vid 11-12.. Vad hinner man med på det? Är det inte liite roligare att använda tiden till viktigare/nyttigare saker typ träffa människor.. läsa en bra bok.. rensa upp i garderoben som man tänkt göra i ett år.. Ta tid för den där promenaden.. Man ORKAR så otroligt mycket mer om man tänker på dessa saker.. och JAG är jätte dålig på att sänka på det.. MEN jag ska försöka ändra på mina vanor och må bättre så jag orkar med allt jag vill och behöver göra..

Tankar inför flytt mot storstan!

Igår på söndagsmötet i kyrkan slog det mig:
 
Jag ska flytta till stockholm, jag kanske inte kommer tillbaka hit och arbetar på det sättet som jag gjort tidigare.. jag kanske aldrig kommer tillbaka mer än att hälsa på.. Min syster ska flytta typ 50 mil ifrån mig och 100 mil från vargön.. henne kommer jag inte få träffa lika mycket som nu, kommer bli tufft!
jag kanske kommer stanna i Stockholm fastän att jag säger att jag inte ska bli fast där.. men vem vet vart Guds vägar bär.. Jag vet ju vaart jag hoppas på att vägen bär...

Det är mycket nu.. på gott och ont.. Kommer sakna tryggheten och allt som finns här.. MEN jag ser sjukt mycket fram emot att få komma till stockholm och fokusera på musik under ett helt år! och att få träffa nya människor, utvecklas och ta nya steg ut i livet..! Det är spännande och skrämmande..
Jag är en väldigt bekväm person, inte lat utan bekväm.. Det ska vara som det alltid vart och stanna i bekvämlighetszonen. Det är SLUT med det.. Vill man något så är det dags att kliva ur den zonen och VÅGA. Det kommer bli grymt..

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och friskna till så jag orkar med resten av arbetsdagarna..

OBS!!! Glöm inte att VÅGA
/R


Studenten!!

Igår var det full rulle hela dagen.. Var hemma hos fam henrikson vid 9 och förberedde inför festandet för våra två studenter.. Eleonor och Emil! Jag skrattade så otroligt mycke thela förmiddagen, vi hade kul! Vid halv 1 bar det av mot idrottsahallen för att se studentavslutningen.. WOW det var så sannslöst bra! Esteterna hade gjort två olika medlyn son var grymt bra. ett 90-tal och ett rock. Och när syrran weilade loss var det svårt att hålla tillbaka tårarna.. Stolt storasyster!
Det kördes i ilfart mot plantaget för att ta emot studenterna och gratulera genom att hänga massa skojiga saker om halsen.. och givetvis en massa kramar också!
Sen var det dags för dom att glida runt i stan i olika fraktmedel.. Eleonor och Emil åkte traktor med en fint pyntad vagn.. Anders var som ett stort barn att han äntligen fick köra sin traktor i stan, och det förstår jag!
Sen fortsatte firandet hemma hos henriksons med en massa gäster! Det var fullt hus från 17-22!

Senare på kvällen drog vi ut några stycken på stan för att "nattvandra". Jag gillar egentligen inte ordet för det låter som att man kommer med pekfingret och ka säga "ajjabajja inte dricka!!" Fast det är ju itne därför vi går ut.. Det är trevligt och även bra tror jag att man finns ute för att kunna prata med människorna som rör sig och bara finnas.. Vi hade väldigt trevligt med dom vi träffade. GRATTIS ALLA STUDENTER!!!
Ta nu vara på varje dag ni har...!
/R

Bal 2009!

Min syster är världens vackraste! Idag gjorde hon sig fin för studenternas årliga bal. Hon och hennes kära var så fina! (de andra studenterna var väldigt fina dom med).. Det är fantastiskt att få gå och titta på dom så vackra dom är och glada för att om två dagar tar de studenten! Jag minns den kvällen, den var fantastisk!
Det enda tråkiga var att det var riktigt tråkigt väder.. det kom en störtskur när klassen (Det kom fem tappra personer till klassfotot) skulle ta kort på skräckland.. istället fick dom fotas i plantaget och utanför kyrkan..
Man sprang runt som en galning för att försöka få tag i alla.. vilket inte alltid är helt lätt...
  De vackra två


Daydreaming

Sitter och funderar lite..
Det är lite svårt när man inte riktigt vet, samtidigt som man själv VET! typ till 100%
Sen funderar jag på hur man ska göra.. hur man ska säga och VAD man kan säga.. är det för mycket eller för lite?
Vad är okej och vad är inte okej..

Snart dags för mig att kila till lyktan och kanske jobba där för sista gången i hela mitt liv..
Jag vet ju vart jag vill året efter Betel i Stockholm...