Påskprojekt

Hjälp, inte trodde jag att det skulle vara så jobbigt att dansa ter dagar i rad. Igår var jag så sjukt trött i kroppen att jag låg däckad på Emelies säng och höll på att somna. Det kändes som redig växtvärk. Och imorse när klockan ringde va jag så stel att jag sov en timma till och det tog ett tag att få kroppen smord så det inte gjorde så ont när man böjde sig ner. Kändes nästan som man var stelopererad eller något. Jag får nog se till att röra lite på mig mer än den korta dagliga promenaden till skolan eller tunnelbanan. Dans sal, här kommer jag!
Imorgon ska påskprojektet redovisas, Elsas grymma låt som skrivit på dessa dagar och dansen som jag gjort till. Riktigt kul ska det bli!
Nu ska jag snart iväg...
Take Care!

Dancing

Yes, då var man hemma sent ännu en kväll. Men vad gör det när man umgås med vänner och har mycket trevligt?
Dagen började nervöst inför andakten på skolan, men så är det ju alltid. Ibland måste man våga satsa annars ångrar man sig bara om man bangar. Det är något jag lärt mig genom åren (ja jag börjar ju änna bli lite gammal). Det var i alla fall grymt kul att snacka.
Efter andakten var det dags att börja arbetet, påskprojektet som vi har denna vecka. Elsa och jag samarbetar. Hon skriver en sång som jag sedan ska gestalta i dans. Åh det är fantastiskt att dansa. Har man rätt musik är det bara att röra på sig.
Elsa och jag har fått oss måånga goa skratt idag. Jag är nämligen inte skapad smidig utan är ganska klumpig och vääldigt ovig av mig. Så vissa rörelser och många stretchningar som gjorts idag har sett en aningen spännande ut. Därför har jag kommit fram till att jag kanske skulle börja tänja lite och dansa lite mer så man kan få upp smidigheten en aning. Jag kommer också ha rejäl träningsvärk imorgon, känner redan nu hur det sträcker lite här och där, i benen framför allt.
Eftermiddagen fortsatte hem mot killarna. Tillsammans med Fasica, Jessie och Philip bakades det muffins. Sjukt goda sådanna (och inte direkt kalorisnåla!). Kvällen avslutades med en Ace Ventura-film med grabbarna och Rebecca som va med en liten stund. Ännu en mycket fin dag och kväll.
Nu är det dags att sova, skulle gjort det för längesen egentligen..
Natti Natti

Kvalitet

Jag sitter och skriver på morgondagens andakt som jag ska prata på. Det är intressant, och något som jag känner är väldigt relevant..
Dagen har varit helt fantastiskt bra. Startades med ett förmiddagsgudstjänst och fortsatte sedan hem till Nompa och Adde G för att äta middag och umgås med fina vänner. Resan fortsatte sedan mot birger jarls gatan och en låång promenad och samtal med lillebo. Tycker om att samtala, kommit fram till att det verkligen är viktigt. På vägen tillbaka hamnade vi mitt i en poliseskort av kineser som sprang in på Grand Hotell. Jag har aldrig sett så många polisbilar på rad tidigare, sjukt spännande faktiskt. Blev gött rädd först att det hade hänt något.
Väl tillbaka hos grabbarna bjöds det på homemade pizza. Sannslöst god! Och det hade hyrts en film (nämner inte vem som gjorde det dåliga valet, haha) Se aaaldrig District 9. Så galet konstig film.. Så jag åkte hem och fortsatte skriva på andakten, som jag nämnde tidigare, efter en kvällsfika med Fasica..
Det har vart en helg av fina umgängen och samtal. Tack mina vänner!

Vill du vara en död hjälte eller en levande fegis..

Helg

Lördagen började lugnt med frukost och städning av lägenheten, och lite ordning och reda. Jag hade värsta sommarkänslan igår, solen sken och marken var torr och fåglarna kvittrade. Ena fönstret fick stå öppet hela dagen, ljuvligt. Och vad händer idag? Jo det snöar så nu är vägarna snötäckta igen. Kan det inte bara ta slut så våren kan komma ordentligt?
Jaja, Andreas hämtade upp mig lite senare på eftermiddagen för att vi skulle in till stan och hitta present Till Adde G tillsammans med Vincent och Philip. Men innan han kom med bilen gick jag ner i förrådet för att lämna en resväska, något va väldigt konstigt. Det stod saker på golvet i en enda röra. Till min fasa upptäcker jag att mitt och Emelies förråd är uppbrutet och 4-5 stycken till. Det blir att gå till vaktmästaren med en gång imorrn när han är på plats!
Kvällen tillbringades i alla fall på kalas hemma hos Nompa och Adde G. Sjukt fin kväll i goda vänners sällskap med god mat. Sen gick jag av vid kollektivet och tog en långpromenad med Emanuel. Vi räknade ut idag att det nog blev en mil. Från deras bostad ut till djurgården och gröna lund, tillbaka till där dom bor och en liten runda till. Riktigt nice väder och mycket fint samtal. Sånna där samtal som man önskar att man hade oftare, som är lite djupare och sjukt värda. Tack min vän det var guld värt!
Sen togs det en kopp the uppe hos grabbarna.
Idag var det bandyfinal, och till killarnas glädje vann Hammarby! Lite besvikelse över att Bollnäs inte vann, va ganska otippat att dom skulle hamna i final tycker jag. Men Hammarby är väl värda det, så många gånger som dom vart i final liksom.. =)
Nej nu blir det till att göra lite annat..

Autumn

Drömmer lite om hösten och hur hon ska ha det på kontoret.
Kommer bli fantastiskt! Gött taggad!

Ta tag i saker och ting!


Kraften är visionen, genom visionen kommer passionen

Vilken vecka det har varit. Biblarna är på praktik så det är väldigt lugnt på skolan, både skönt och tråkigt. Det saknas vissa pärlor liksom.. Men i måndags blev vi hembjudna till två av pärlorna. Erica och Olivia fick sin praktikplats så långt bort som i skarpnäck, bara sätta sig på gröna linjen och åka 40 minuter. Så praktiskt! Och vilken fin kväll sen. Sex pratsugna tjejer, det är fint det, och gott kvällsfika bjöds det på också. Tack för den fina kvällen.
Fick även pratat med en av tjejerna som befinner sig lite för långt bort på praktik, nämligen Mudd!! En pratstund som var guld värd, även om den inte var så lång. Längtar tills ni är tillbaka..
I övrigt har denna vecka bjudit på tidiga kvällar för min del. Så skönt att krypa ner i sängen tidigt och somna med en gång och vakna någorlunda utvilad. Tagit tag i läsningen igen, så sjuukt inspirerande! Ledarskap av Bill Hybels är vad som står på kartan nu. Ett grymt tips kan jag meddela! Tankarna sätter igång och snurra (på ett positivt sätt, så ni kan va lugna haha)
Efter ensembelrepet idag, så stannade Jonas, Rikard och jag kvar för att jamma lite. Erik tittade in och satte sig vid pianot också. Det var en magisk stund, något som kanske är en ny start för något? Jag blev i alla fall så inspirerad att jag tog tag i skrivandet igen.. Tack grabbar, det var något som kommer komma att ha stor betydelse!
Nu ska här återgås till läsningen och om en stund även ett bad med levande ljus

Stockholmarna kommer till landet

I helgen har jag fått höra:
Du kör som en lantis
Du kör som en biltjuv
Du är så sjukt tjejig
(sen sviker mitt minne tyvärr..)
Vi har i helgen vart i Vargön med ungdomarna och musikerna från korskyrkan. En slags gemensam konferens, om jag förstod det rätt, tillsammans med min gamla hemförsamling. Det har varit en heeelt underbar helg. Wow, när ungdomarna är igång och tjänar varandra och man ser deras kärlek och längtan efter mer då blir jag själv inspirerad och helt varm inombords.
Mycket har hänt, saker och ting har släppt, nya steg har tagits hos många människor, tre ungdomar sa ja till Jesus, mycket bra undervisning, utmaningar, otroligt mycket skratt och retsamheter, snöhögar och brevlådor, fina vänner och mycket kärlek.
Det är underbart att få komma hem till ett soligt, glädjefyllt och kärleksfullt vargön/salem. Att få träffa sina vänner man har hemma i Vargön och få sammanlänka dem med sina fina vänner från Stockholm, det är något jag längtat efter.
Jag kan inte återberätta mycket mer än så här, känslor och upplevelser som inte går att beskriva utan som måste upplevas. En sak kan jag säga i alla fall, Gud är otroligt stor och kärleksfull. He is Awesome!
Tack vänner för en sjukt underbar helg och en nystart för mycket
Jag fick även träffa min älskade syster och hennes blivande make. Så sjukt värt, nu blir det inte att vi ses förrän i Juni. Och då händer det stora saker..

Thoughts

Wondering if it will ever drop

glädje över det lilla

Jag har nog några av världens galnaste vänner.. haha
Först hade vi en mycket fin stund med hemgruppen, en mycket betydelsefull och viktig stund med samtal.
Sen hjälpte jag och Olivia Madde med städningen i köket på internatet. Hur kul är det liksom att städa ett grisigt ställe helt själv? Nej just det, inte alls kul. Sen blev det en mycket fin pratstund med Madde, kvalitet så att säga. Efter det flippade det ur.. Marcus höll på att visa en massa korttrick. Sen ville jag och madde köra korttricket "Stockholm" på Olivia. Korten flyger och hon blev nog lite irriterad för när jag ligger i soffan och viker mig av skratt känner jag att håret blir blött, hon häller vatten på mig. Madde ger igen genom att slänga resten av vattnet som fanns kvar i glaset på Olivia. Därefter kommer Olivia ut med en BUNKE vatten och häller över mig och Madde som sitter i soffan. Helt sjuuukt blöta blev vi. Tjejerna rusar ut i köket och startar världens vattenkrig. Det var vatten överallt, tillochmed i skåpen! Jag hade ont i magen av allt skratt efter det, övertrötthet plus att se deras glädje över att blöta ner varandra var tipp topp ikväll.
Fantastiskt fina tjejer!
Dags att sova och ladda för morgondagen..

Sunshine!!!

Vädret här i Stockholm är just nu helt fantastiskt. Jag vaknar innan klockan ringer av att solstrålarna sipprar in genom persiennerna. Går med solglajorna på till skolan, och idag åkte även skinnjackan på! Vi (flickorna och jag) försöker sitta ute så mycket som möjligt på våra lediga tider och fikan. Idag satt jag ensam i solen och pratade med mor min i telefon och höll på att stekas om kinderna kl 10.45 på morgonen. Det var ljuvligt!

Skidläger i Kittelfjäll

"Det är dags för fredagsmys, om det så är det sista jag gör"
Stråfen som ungdomarna sjöng på innan vi satte oss i bussen för att åka hem till Stockholm från Kittelfjäll hade kunnat bli läskigt sann.
Vi åkte i sista bussen, buss 7, och den var redan 1 timme för sen innan vi packade in all packning och åkte hemåt. Men vi hann nog inte åka mer än 20 minuter förrän något känns fel och fort går det för plötsligt blir allt vitt och vi hänger på snedden. Bussen har åkt av vägen. Vilken änglavakt vi hade, ingen blev skadad. Man blir plötsligt mer medveten om att det kan gå så fort, vad livet är dyrbart. Jag är så grymt tacksam till Gud att han beskyddade oss, för det hade kunnat gå riktigt illa. 5 timmar senare än först beräknade avgångstid bar det sen iväg..
I övrigt har det varit en fantastisk vecka i Kittelfjäll. Jag är heelt slut men det har samtidigt gett mig nya krafter på andra håll i livet. Mina tjejer som jag haft i gruppen är helt fantastiska, tycker det är grymt när man som ledare får kunskap, inspiration och peppning genom det dom säger och gör. Grabbarna som åkte med från vår församling är också fantastiska, så fina!
Tjejerna gjorde mig väldigt rörd. När vi stod och väntade på att bussen skulle komma igår omringade de mig och sjöng "du vet väl om att du är värdefull" och räckte fram var sin chokladpeng. Det var inte långt till tårarna då..
För mig blev det ingen skidåkning, men jag försökte njuta av den sol som fanns, naturen, den friska luften och lugnet när alla andra var i backen.  Jag kom fram till att om man vill njuta av Guds skapelse så är det till norrland, kusten eller ut i skogen man ska. Där det är oförstört med arrangerade rabatter, hus, fabriker osv. Naturen är oerhört vacker!
Jag har allt längtat hem en hel del också, veckan har som sagt varit underbar. Men det har också vart en tuff och jobbig vecka, så nu är det vila som gäller denna dag.