Små grodorna små grodorna

15.30 tog jag bilen mot stan för att hämta upp Sandra. Vi var taggade för att fira midsommar i Gräfsnäs. Först stannade vi till hemma hos Debbie och Kristoffer i deras hus på landet. Det såå fint där ute! Efter att ha fyllt våra magar med god mat och kaffe rattade vi bilarna mot slottsruinen. Jag blev otroligt förvånad när jag hör mitt namn ropas, jag vänder mig om och så kommer Edvin gåendes mot mig. Edvin och jag har gått i samma klass på Betel, han kommer från Stockholm. och så mötte jag honom i Gräfsnäs, där jag aaldrig tidigare varit. En glad överraskning!
Vi hade en otroligt fin dag/kväll/natt. Det enda som va tråkigt va det kalla vädret. Som vanligt togs lite för lite kläder med, så jag fröös.
Jag träffade en gammal arbetskompis från NÄL, så otroligt roligt att träffa henne. Efter att ha spenderat några riktigt fina timmar vid slottsruinen åkte vi hem till Debbie och Kristoffer igen och umgicks ett tag till.
Sjukt sjukt fin dag. Oerhört tacksam för fint sällskap!
När Sandra och jag åkte hem vid 3 på natten va det nästen helt ljust. Det var riktigt läskigt, det sprang en älg på vägen.. uuuh!! Mitt hjärta slog liiiiiiite snabbare då kan jag meddela.. Dessa stora bjässar, dom är inte roliga.
The Gang Kristoffer Levi Jag och Sandra (Debbie tar kortet)
Debbie and me (Förlåt jag tog ett par kort av dig debbie!)
När solen inte skiner finns det andra solstrålar

Det handlar om att kommunicera kärlek

Att man har fem kärleksspråk. Det har jag hört talas om, och även fått undervisning om. Men vart jag var i mina tankar när det undervisades om det har jag ingen aning om.. eller så var jag för ung och förstod inte, helt enkelt.
Att läsa och gå in på kärleksspråken är väldigt intressant. Ögonen öppnas upp och man börjar förstå varför inte den där personen säger de där uppmuntrande orden som man väldigt gärna vill höra, eller varför den där personen gång på gång envisas med att köpa gåvor, eller personen som hela tiden vill träffas och hitta på saker som jag inte är ett dugg intresserad av att göra. Men det är för att jag kanske inte talar samma kärleksspråk. För att jag hellre uppskattar beröring eller kanske när någon gör något för mig handling/tjänst.
Man fattar varför vissa inte uppskattar saker som jag gör mot dem. För mig är det en självklarhet att visa min kärlek till en person genom ex. att uppmuntra och uppskatta. Eller vad det nu är jag har för språk.
Beröring
Uppskattande ord
Kvalitativ tid
Gåvor
Handlande/tjänster

Det är intressant må jag säga.. Kärlekens fem språk (främst för personer i ett förhållande) Kärlekens fem språk för den som är en (Gary Chapman har skrivit båda böckerna)

Det är inte bara en bok för hur man bemöter/förstår sin pojk- eller flickvän utan även föräldrar, arbetskamrater, vänner osv..

Att fylla på..

Jag var hos en vän igår. Vi satt och pratade flera timmar. Om viktiga och intressanta saker, hur man fungerar hur andra fungerar och sånna saker.. Ett mycket givande samtal. Jag saknar sånna där tillfällen och samtal då man pratar om väsentliga saker inte om ytliga ting utan att komma på insidan och försöka förstå.. Inte bara köra på utan att stanna upp och samtala. Det är viktigt. Sammanträffande nog sitter jag och lyssnar på Philips predikan, och vad handlar den om? Jo, om att göra ett "STOP" i vardagen, inte bara köra på utan att stanna upp. Väldigt bra, väldigt intressant, väldigt matnyttigt.. Tack
Göra en STOP:
Stanna
Tänka
Observera
Planera
Han vill ju forma oss. Han vill leva nära oss. Vill vi?
Vi behöver låta Gud få vara en del av våra liv, inte bara en gång i veckan..
Men det beror ju på om vi vill gå, eller om vi vill sitta kvar bekvämt i vår favorit fotölj..

Jag vill viska i ditt öra..

Detta med midsommar kan ju vara jobbigt.. Ofta kanske man inte vet vad man ska göra. Ofta väntar man kanske på att någon ska ta tag i något att göra och hoppas på att man får haka på det. MEN i år är det annorlunda. Sandy och jag ska göra något mer eller mindre spontant. Vi drar nämligen till Gräfsnäs och träffar några vänner som man inte träffar allt för ofta. Vi är grymt taggade..
Det blir nog en riktigt fin midsommar, traditionellt firande med midsommarstång och allt, typ glass, i stora lass..
Midsommar is going to be a good nigt, midsommar is going to be a good good niiight

Worktime

Vad gör jag uppe vaken egentligen?
klockan ringer 5.50 imorgon, upp och jobba. Jobbade första dagen idag. Kul att träffa gamla arbetskamrater igen. Man kommer ju rätt snabbt in i rutinerna också.. ett par dagar och man börjar få in det i kroppen igen.
Har funderat lite på midsommar, och det kanske blir Gräfsnäs i år. Kul att åka iväg någonstans och träffa ett par vänner som man inte träffar allt för ofta.
Jag hade en underbar förmiddag innan jag promenerade till jobbet. Mamma klippte gräset och det luktade uuunderbart. under tiden låg jag ute i solen och njöt av solen och läste en väldigt bra bok. Kärlekens fem språk för den som är en. Intressant må jag säga!!!
Nej nu är det sängdags!! vill inte vara på tok för väck imorgon på jobbet...

Dress-up-night

Det är inte varje dag man blir bjuden på en lite finare restaurang. Ett par av familjens brittiska vänner är i Sverige några veckor och de ville ut och äta och umgås. Det är alltid lika roligt att träffa dom. Så enkla och så fantastiskt roliga, samma humor. Det är guld! Makeup va lagd, håret fixat, och kläderna på. det blev en mycket trevlig kväll och jag är fortfarande mätt. Men ännu är inte min kväll slut för nu SKA jag se SATC tvåan. Imorrn bär det sen av till Nyhem for the first time in my whole life!
Take it chill!!

Mitt sommarlov, va jätteskönt mitt sommarlov ska bli

Är det inte underbart att gå hem när solen skiner, molnen är lite mörka och man förstår att snart kommer regnet. Det kommer en kort lokal skur och asfalten blöts av regndropparna och en ljuvlig doft uppstår. Det luktar sommar. De senaste dagarna har jag promenerat runt lite i vargön. Gräsklippare kortar av gräset i trädgårdarna och ännu en sommardoft uppstår. Mina föräldrar och jag var i mormors och morfars stuga igår, där såå många sommarlov har tillbringats. Ingen el (endast via ett agrigat som inte allt för ofta är igång) och ingen riktig toalett, bara utedass. En stor trädgård som är täckt med bärbuskar, fruktträd och gräs. Och nu är även poolen uppsatt. Den sattes upp igår och började fyllas med vatten från den egna gamla brunnen. Mamma och jag traskade runt i bikini och njöt av landet och solen, landet där ingen ser en. Kaffe som dricks ur mormors och morfars gamla termos. Huset som luktar gammalt och väcker många minnen till liv.
Jo tack, jag är vääldigt nostalgisk och njuter av att vara ledig och av sommaren tillsammans med familjen.
Det har gått några dagar sen Emil och Eleonor gav sina löften till varandra inför en fullsatt kyrka. Jag har aldrig fällt så många tårar på ett bröllop tidigare.
Det var magiskt när de samlade sjöng lovsång till Herren
Det var magiskt när musikerna sjöng och spelade "Will you still love me for the rest of our life"
Det var magsikt när Eleonor sjöng sin överraskande solosång till Emil
Det var magiskt när de sa sitt ja till varandra
Det var magiskt när Miriam och Marcus delade med sig av bibelord om kärlek och grund i livet
Det var magiskt när Janne höll sitt vigseltal
Det var en magisk fest - En dag fylld med glädje, kärlek, Guds närvaro, leende, skratt, minnen...

And so we..

Man kan inte riktigt påstå att det är någon vidare lugn och ro hemma i tv-soffan den här veckan. (vår tv fungerar för övrigt inte så där har vi en anledning till). Det är verkligen full rulle. Igår hade vi möhippa för min älskade syster. Vi hade en väldigt rolig dag tillsammans, vi 18 tjejer. Jag hade tänkt ladda upp någon bild från dagen men det blir lite svårt just nu tyvärr.. Jag behöver sömn, imorgon kör vi det sista innan det smäller.
Det var så kul att se Eleonor på stan, där hon vågar bjuda på sig själv och försöka få med folk på saker (som dock va lite svårare). Och att se alla hennes vänner vara med och göra dagen till hennes.
Nu ska jag ta och krypa till kojs..
Natti natti!

Den går uppåt, den går neråt, den går runt en liten stund

Ännu en dag är över. Sitter i sängen och har släkt lampan, endast ljuset från datorn ger lite ljus i rummet och mobilen som plingar till lite då och då med ett sms.
Det har äntligen hittats en klänning till bröllopet, då kan man bocka av det från listan. Och Man har hjälpt syster (bruden) med att inhandla lite saker. Eller egentligen ville hon nog inte ha min hjälp i slutänden ändå för hon tyckte inte riktigt om mina smakråd. Men resultatet blev bra må jag säga!
Tiden på stan och allt letande efter diverse saker ledde till att jag blev tre timmar sen med fix och slip med Miriam och Simon inför lördagen vilket också resulterade i en sen kväll. Det är väl så de kommande dagarna ser ut. Vi trycker gasen i bott, nu kör vi!
Time for rest..
Tjejen jag spenderar ganska mycket tid med nu dessa dagar innan the wedding

Bröllopsyra!

Man blir nästan knäpp på det här. Det är inte lätt att bo tillsammans med den blivande bruden när saker ska planeras och ordnas. Men som tur är har hon varit bort några minuter idag tillsammans med pappa. Då har man ju fått gjort lite i alla fall. Jag börjar också känna bröllopsyra nu (ska man avslöja sånt här??). Inatt somnade jag inte med en gång. Anledningen var att jag låg i sängen och tittade på bröllopsklänningar. Okej, det kan vara typ 10 år kvar till det blir min tur. Men det är ändå roligt att titta lite och drömma.. Eller hur? Däremot görs inga planer. Det är ingen idé, man är ju inte ensam om att bestämma när man ska gifta sig..
Jag fasar just nu för att åka iväg. Kvällen kommer tillbringas på kommunhuset och ha en läkemedelsutbildning. 3,5 timmar kommer det ta! Men det är gjort sen i alla fall, och det kommer bära hemåt med en gång efter för att kolla på SATC 2! Därav bildhysteri på Carrie Bradshaw (SarahJessica Parker)

Sun(day)

Livet i Vargön är verkligen skönt. Det är lugnt och inte alls den sociala hysterin som i Stockholm. Jag tycker verkligen så mycket om att umgås med folk men ibland behöver man det lilla för sig själv. Förmiddagen tillbringades i min gamla församling, där mitt hjärta alltid kommer tillhöra. Man kan ju säga att det blev ett härligt kramkalas! Många vänner som man fick träffa igen och tillbringa hela sommaren med. Det är glädje!! Och det var ett grymt möte. Det är besökstid, dags att skärpa sig att vara lat och vilja ha kontrollen. Dags att lita på Gud och låta honom få göra sitt verk genom oss!!
Det blev fika med kära vänner i solen utanför kyrkan och även en promenad hem i strålande sol och ett fint telefonsamtal. Resten av dagen ägnades åt planering.. Mer och mer saker ordnas och läggs under kontroll för lördagens stora WEDDING!
Imorgon ska det ut och fixas tillsammans med syster!!

Familjen återförenad

Äntligen!! Idag kom Eleonor och Emil hem från det stora Norrland. Och det tog inte många minuter förrän Emil la den första kommentaren utan att tänka på att det lät dumt. Jag hade nämligen bakat en rabarberpaj som skulle fikas av familjen Nilsson och Henrikson. Emil tänkte ge en uppskattning eller liknande för pajen och säger typ:
- Ja men den ser verkligen god ut. Den ser torr och fin ut. Jag menar den ser kontrollerad ut.
Familjerna brister ut i skratt och det känns gott att Emil (och Eleonor) är hemma med sina underbara felsägningar och deras underbara personer som dom är.  Jag älskar dom.
Familjen Nilsson tog tillsammans en skogspromenad innan läggdags. Det var väldigt mysigt, antagligen sista gången på den vägen och oss tillsammans som the nilsson family. Nästa vecka blir syster en Henrikson. Det är med glädje och spänning.. Nu ska lampan snart släckas.

I lugnet men ändå stormen

Då har man landat i Vargön. Eller, egentligen kom jag hem igår. Efter att ha spenderat 5,5 timme på tåg tillsammans med min kära vän och kombo Emelie och även Ellen och Lisa som åkte samma tåg (fast en annan vagn). I alla fall efter dessa trevliga och pratsamma timmar kom man ääntligen fram. Och det var bara att bege sig ut med en gång för att försöka hitta en klänning till bröllopet som äger rum nästa vecka. Det är INTE lätt kan jag meddela. Den får ju inte vara för kort, inte urringad, inte svart, inte vit och den får gärna se fin ut. Eftersom man kommer synas lite så kan det vara bra att det ser rätt så någorlunda ut, eller? Men det får bli ett fortsatt letande nästa vecka.
Idag har dagen spenderats, ja vad har jag gjort egentligen? Det blev en lugn förmiddag men vid 5 har man flängt fram och tillbaka mellan en massa studentfirande. Det hanns med 6 personer!! Och mycket kul att fira vänner och bekanta. Det slog mig tidigare idag att det är 4 år sedan jag själv tog studenten, 4 år sedan!! Och idag tar mina första elever studenten, det är helt sjukt. Antingen känner jag mig gammal eller så har jag helt enkelt hunnit med väldigt mycket på kort tid? Men men, nu är det väl dags att sova skulle jag tro. Imorgon kommer min lilla älskling hem från Ume och då ska det planeras mer inför nästa veckas bröllop.. Det är alltså min syster jag pratar om, som är min lilla älskling..
Nighty nighty!
Min älskling och hennes älskling