Vi bekänner dig...

Kvällspromenad med Bea - The dog
Det blir en väldans massa kort känner jag och kanske inte så innehållsrika inlägg. Jag vet jag borde skärpa mig. Men just nu njuter jag verkligen bara av att vara. Men kanske kan komma någon tanke ändå. Igår i bilen lyssnade jag och morbror på senaste skivan från Youth - Livets ord och ena strofen gick "Vi bekänner dig Jesus som herre i våra liv". Och tanken kom - Vad innebär det egentligen att bekänna Jesus som Herre i ens liv? Vad blir konsekvenserna av det? Lilla jag som vandrar omkring i Stockholm och i skogarna här på jorden, skulle jag erkänna någon annan som Herre i mitt liv? Vad då, är det inte jag som är centrum här på jorden, jag menar är det inte jag som är centrum i mitt eget liv? Det är väl det man tar avstånd från när man erkänner någon annan som herre i ens liv, Jesus. När man står och lovsjunger (oftast är det så i mitt fall) så är många texter att Jesus är Herre. Det innebär ju egentligen att ta ett steg ner från plattformen och överlämna den till Jesus, att lämna centrum och fokus till Jesus istället för att självförverkliga mig själv eller låta allt kretsa kring mig. Det är han ju lätt värd. Har tänkt på det de sista två veckorna då det har predikats och blivit mer påminnd om påsken och korset. Alltså, Jesus lät sig verkligen plågas till döds! Han lät sig bli spottad på, piskad så det revs upp stora köttsår, en krona av törnen trycktes ner på hans huvud, han blev hånad på många slags vis och till sist blev han fastspikad på ett kors. Ville han? Nja, han ville helst att Gud skulle låta honom undgå det, MEN han gjorde det ändå, för DIN skull. Det är en svindlande tanke tycker jag. Jag blir tårögd och tjock i halsen bara jag tänker på det. Och vad gör vi/jag? Jo jag är hellre Herre i mitt eget liv än låter Jesus som dog för mig ta den platsen. Jag kommer nog aldrig förstå hela innebörden, men jag förstår att det är stort. Vem skulle göra det frivilligt om inte Gud själv, som älskar så mycket och vars kärlek är oändlig.

Påskafton

Vilken skön dag! Det blev två timmars morgonkaffe tillsammans med mormor och morfar, morfar berättade sina galna historier. Fantastiskt roligt! Bea som mådde dåligt igår rusade mot mig när jag kom ut i köket och var full i energi, även hon fick sitta med vid frukostbordet. Sedan körde morfar mig till vargön så jag kunde hämta bilen eftersom jag ska iväg imorgon och ska även hämta mor och far på tågstationen på måndag. Vi tog en liten avstickare till stugan och fick en liten rundtur på tomten för att se allt jobb de gjort det senaste. Dom är verkligen envetna och drivna av stugbygget. Jag är fascinerad över deras ork!
Nu blir det eftermiddagsfika och solning på altanen.

Resande fot

It is friday, the good friday!
Sitter och väntar på att morbror ska komma och hämta mig sen bär det av till mormor och morfar! Åh ja det ska verkligen bli så otroligt skönt att komma bort från storstan och tillbringa tid med släkten och vänner. Jag är redo att bege mig, har till och med skrivit en uppgift och skickat in, skönt att få bort sånt.
Så strax bär det av, hejdå Stockholm säger jag med skelande blick!


Dagens bestyr

Det blev en timme i solen på bryggan. Det var tillräckligt och väldigt skönt. Jag blev lite rädd först när jag kom till bryggan "En död bäver!!" tänkte jag först, men när jag tittade lite närmare såg jag att det va en gås som låg och solade sig på bryggan, det va ju mysigt sällskap. Jag nöjer mig gott och väl med bryggan nu istället för balkong (ja Johannes jag vet att du har en... men jag har natur, brygga och vatten). Efter en härlig stunds vistelse i sol promenerade jag hem och kom att tänka på att jag verkligen saknar skogen på berget i vargön. Det är verkligen riktigt fint att kunna få njuta av en härlig skogspromenad, barndomsminnen.
Väl hemma packades det, och varför får jag det alltid attse ut så här - en överfull väska och allt är inte ens i?
Okej, jag ska vara borta 10 dagar, men ändå. Och vem vet om det blir kallt eller jätte varmt. Bäst att packa för både ock..
Sitter just nu och skriver klart mina sista uppgifter i kyrkohistorian (nej det är inte inskickat än - två kvar). Och man hittar ju så mycket utmaningar som man skulle vilja göra något åt så hjärnan, eller snarare tankarna snurrar runt och runt och runt och hamnar på twitter och i datorn. Ja så går det, tillbaks till uppgifterna!

Facebook

Jag ska strax bege mig ut i solen och hoppas innerligt att bryggan är lugn och ledig så man kan plugga lite. Men först en tanke som slog mig. Facebook är ett läskigt kommunikationssätt. Jag bestämde mig för att inte logga in på några dagar, det blev bara tre och jag ska inte förklara bort varför jag skulle göra det. I alla fall, 10 nya eventinbjudningar, på 3 dagar!! Tänk om det hade tagit en månad innan jag loggade in och såg dom. Alltså, jag är ju precis likadan egentligen. Och om man skulle vilja få tag i en person då kollar man om personen är online eller så skrivs det något i loggen. Okej det kanske inte är en big deal men det slog mig bara så där nu när jag inte vart så aktiv som vanligtvis. Nej nu blev det ännu mer uppenbart att jag borde ta avstånd från det.
Som vi pratade lite om igår i skolan. Man skulle tillbaka till brevväxlingen och träna tålamod och LÄNGTA efter att få svar. Det är ju inte direkt varje dag man får brev på posten, i så fall är det ju mest räkningar och liknande.
Nej, vissa saker va bättre förr..

Nya vardagliga erfarenheter

Jag trodde att det skulle vara lika lätt att deklarera som vanligt men icke! Det va en massa papper och tillägg som skulle fixas i år. Allt gå grund av försäljningen av min lägenhet (som jag förövrigt saknar nu, balkongen..). Men nu är det klappat och klart, och rätt ifyllt hoppas jag. Ännu flera steg in i vuxenvärlden.
Sitter fortfarande och funderar över hur jag ska göra med jobb i sommar.
Innerst inne har jag redan bestämt mig, men det är ändå ett litet orosmoment. Och det blir samma visa som förra sommaren, "hej har ni några tider kvar så jobbar jag gärna". Jag tycker det är pinsamt om jag ska vara ärlig. Men det kastet får jag stå!

Hade förövrigt en fin frukost. Satt i soffan och öppnade det ena stora fönstret och solade med filtallriken i knät. Det är så man får göra när man saknar balkong eller uteplats. Får se om jag tar mig iväg till sjön även idag. Men först ska jag skriva en skoluppgift..

I stillhet


Tänk vad underbart det är att tillbringa ett par timmar i naturen. Jag tog mig en promenad runt kyrksjön och stannade också en bra stund i solen på bryggan. Det var lugnt och stilla, helt fantastiskt! Det kom en och annan person förbi. Fåglarna kvittrade och jagade varandra, mitt i häckningsperioden upptäckte jag. Tänk vad underbart att få uppleva fyra årstider och alla övergångar. Jag är helt fascinerad av det! Ska försöka ta vara mer på denna sköna plats, det är ju bättre att gå dit och plugga än att sitta i soffan med boken i knät.

Efter den lilla promenaden och uppskattningen av tystnaden så ska jag försöka ta tag i min tanke jag haft under flera dagar men inte gjort någonting åt. Jag är så trött på facebook! Ändå kan jag inte slita mig, varför ska jag ha koll hela tiden "ifall något händer". Nej nog med kontrollen. Kanske laddas ett och annat kort upp, men ska försöka hålla mig ifrån det under några dagar. Vill man något så kan man ju hellre använda telefon eller mail. Ja, det känns som ett bra beslut.

Spring is here to stay

Det är påskvecka och mycket tankar strömmar genom min hjärna. De bollar fram och tillbaka, ut och in genom huvudet. Vart ska man börja? 

Solen strålar ute, jag hör en gräsklippare lite avlägset och underbart fågelkvitter. Skulle vilja ta en promenad och njuta av luften, vädret och skapelsen. Och jag ska göra det, om en stund. När jag fått lite pluggat lite, vilket jag kan tycka är ypperligt. Att ta ett break i läsningen och bara vara i naturen. Ja, så ska det bli =)
Totally dependent on You

Vad bygger vi?

Morgonkaffet är precis uppdrucket, ur högtalarna flödar sköna country/bluegrass vibes och det är strax dags att ta tag i dagens bestyr:
  • Handla
  • Tvätta
  • Baka
Men först tänkte jag dela med mig lite av tankarna jag gått och haft de senaste dagarna, kanske senaste veckan. Vad skiljer kyrkans verksamhet och annan samhällsverksamhet åt? För att ta exempel, en fritidsgård med skönt häng eller tonårsverksamhet i kyrkan, eller hemlöselunch i kyrkan eller hemlöselunch i en icke kyrklig organisation, välgörenhet genom rädda barnen eller välgörenhet genom kyrkan till liknande ändamål. Bygger vi Guds rike eller bygger vi verksamhet?
Jag kan ibland bli så trött på organisation, struktur, planering hit och planering dit, utvärdera det där, vad kunde vi gjort bättre osv. Okej, jag vet att det är viktiga bitar och behövliga, men ibland tycker jag att det kan ta för mycket fokus, och "hur ska vi få människor till kyrkan?" (är det verkligen grundfrågan?). Men när man väl får människor till kyrkan vad händer då? Känner man att man kommer till en trevlig gemenskap? Känner man att man kommer till något skönt hängställe? Känner man att man har "fått" något mer när man kommer till tonårssamlingen i kyrkan än när man går till fritidsgården? Egentligen borde det ju märkas en klar skillnad? Är inte meningen att Guds rike ska förmedlas? Att Guds närvaro ska vara påtaglig? Om det inte märks så kan väl lika gärna kyrkan lägga ner sina verksamhetsområden (jag vet, jag drar det till sin spets just nu). Varför skulle människor komma till kyrkan eller vilja ta del av något man kan få i vilket annat sammanhang som helst i samhället? Så vad vill jag ha sagt, vad är det som skiljer, vad kan man inte få i någon annan verksamhet i samhället? Guds närvaro, relationen med Gud. DET skulle jag vilja säga, eller det är det jag längtar till att alla verksamhetsområden i kyrkans regi skulle infiltreras av, varför ska man annars ha aktiviteter osv om inte Gud är den största/fokuset av det. Det är ju ändå det församlingen i grund och botten handlar om, Gud - The Creator.
Jag vet att jag medvetet dragit vissa saker till sin spets, men ibland funderar jag på vad vi sysslar med, vad vi tänker att det handlar om, och jag pratar lika mycket till mig själv..

Tisdag

Ibland är tröttheten bara så påtaglig att man inte riktigt förmår sig göra något. Jag vill inte ens tänka på hur andra har det, som småbarnsföräldrar, eller människor som klättrar på karriärsstegen. Hur orkar man? Egentligen finns det vissa saker jag verkligen borde göra, men istället för att fokusera på skoluppgifterna som ska skrivas blir det istället kurslitteratur i soffan jag har här på kontoret och en kopp kaffe. Då gör man ju viktiga saker också. Man måste få tillåta sig att göra så, och bara acceptera att man är trött också. Kan tänka mig att det kan vara en fara i dagens samhälle, att man kör på för fullt och inte lyssnar till sin kropp. Men som biskop David sa förra veckan när han var här och undervisade, SOV, gå och lägg dig på kvällarna. Det är inte alltid det är så enkelt, men kanske borde man passa på dom kvällar man kan? Det är väl ett steg på rätt väg kan jag tycka.
Om några timmar ska vi träffas i lovsångsteamet. Det ska bli fantastiskt, ser fram emot varje gång och varje dag som man får höra om saker Gud gör. Det är så underbart, blir återigen rörd när jag tänker på det.
Tack Gud för att du är så stor och underbar och rör dig bland ditt folk och infiltrerar våra liv!

----

Borde egentligen släckt lampan för ett par timmar sedan. Men har lite svårt att stänga av musiken som flödar ur högtalarna, det är laddat.
Veckan fortsatte att vara full av Guds godhet och närvaro. Jag är helt förundrad och lycklig över alla fina människor som jag får lära känna och ha i min omgivning, det är så fantastiskt. All den positivitet och uppmuntran som finns, att lyfta upp varandra och Gud. När jag tänker på det igen vattnas tårkanalerna. Det är glädje och djup tacksamhet.

Turbo-hjärna

Jag försöker smälta och ta in tre dagars fantastisk undervisning, Guds närvaro, och funderar över hur det ska få sig i uttryck framöver. Jag tror inte att jag någon gång tidigare träffat en man som handlat/levt efter det han predikat. Det kommer idéer hit och dit och längtan efter att leva helt och hållet som man vill/säger/predikar. Att leva ett värdigt liv - a life woth living - leva värdigt gentemot Jesus.
Det är spännande när hjärnan går på högvarv och hjärtat likaså. Dags att göra handling av vissa av tankarna, börja i det lilla, det är väl det bästa..

Whispering

Tystnad
Stillhet
Närvaro
Inte en enda människa rörde sig efter biskopens välsignelse, sjungen i tungor. det var som att man kunde ta på atmosfären. En fullsatt kyrka, inte en enda rörelse eller ljud. Bara Guds närvaro och tystnad.

Konferens

Ända sedan städdagen vi hade i kyrkan i lördags, då det städades och rengjordes i varenda litet skrymsle, så har min förväntan vuxit. En förväntan och längtan efter att få se ännu mer av Guds rike och hans storhet. Idag började New Wine ledarkonferens, och vilken start! Kyrkan var nästintill fullsatt med ledare från hela sverige och även finland. Pang på med en gång, det kändes i luften att människor kom dit med en förväntan, inte bara jag.
Av det jag hört idag, och då är det bara en halv dag av 3 dagar, så har så mycket stigit. I tro, ännu mer förväntan, ännu mer längtan, en starkare enhet osv. Wow, vart kommer detta sluta?
Kvällen avslutades i S:t Clara kyrka. En kyrka med gigantisk akustik, otroligt vacker också. Vi i lovsångsteamet spred ut oss i lokalen, på estraden, i mittgången och på läktaren. Det va gitarr, piano, sopransax och orgel, tillsammans med en lovsjungande församling. Kan man annat än att le och bli varm, jag får gåshud.
And, there is more to come!
The Lord overcomes everything!

När man sluter upp

Vissa perioder kommer jag verkligen ur fas att skriva.. Ibland känner jag att jag inte vill dela med mig av min vardag av olika anledningar, ibland skulle det ofta stå att jag gjorde mer eller mindra samma saker.. Hur kul skulle det vara att läsa?
Men idag känner jag att det vore kul att skriva något litet.. Skulle vilja erövra bloggen igen, sakta men säkert.
Det har vart en dag då det har vart snabba byten av miljöer. Först gudstjänst, snabbt iväg till en annan församling och betjäna tillsammans med ett gäng av fina människor, snabbt vidare för att planera lite ungdomshappening för att sedan sluta upp på burger king med ett gäng fina människor (en stor del av dom som man tidigare betjänat tillsammans med) och delade livet, pratade om saker som kanske inte tas upp annars och få samtala om sånt. Jag tror verkligen det är viktigt att prata, att prata med varandra, samtala, stångas i frågor man har, dela erfarenheter och tankar. Det är något som berikar ens liv väldigt mycket skulle jag vilja säga.
It is a blessed day