Hemma

Jag försökte hålla uppe ögonen och plugga lite kyrkohistoria, men jag har gett upp. Kom några sidor längre fram i alla fall, men gick till köket istället och kokade ihop mat. Nu ligger jag på sängen med massa ljus tända i rummet och redo för att se en film Tusen gånger starkare.

On the road

Hemma sent ännu en kväll.
Har blivit mer peppad för att åka iväg till Kittelfjäll med ca 360 härliga ungdomar och ledare på lördag. Det ska bli riktigt spännande och se vad det har att ge. Och nu har jag också fått en uppgift, utöver att vara gruppledare. Så jag är ännu mer pepp nu. Vackert landskap med sköna människor och härliga möten med Gud, hoppas bara vädret blir bra också. Nej nu har jag svamlat för mycket dags att släcka lampan..

Living a life that is worthy

Jag har precis sett klart på en predikan av Francis Chan. Det är tankar som rivs upp och jag börjar fundera på hur jag lever och OM jag lever på ett värdigt sätt gentemot det jag säger. Tankar som han själv gick igenom i höstas vilket ledde till en resa i asien för att möta andra kristna och se hur de hade det. Snacka om överlåtna. De blev utsparkade ur familjer, förföljda av poliser och bybor osv. Men de vägrade ge upp tron och förneka Jesus.
Hur gjorde/gör jag om en kompis frågar "är du kristen?" "ehh, vad då, jag? eller vem pratar du med, kristen? njae..". Det är inte så att man blir förföljd och dödad i Sverige när man står upp för sin tro. Jag tror inte att jag skulle hamnat i någon sådan situation i alla fall. Eller de gånger någon ber om hjälp, kanske någon som ramlat omkull på gatan. Jag bor i sverige, trygga lilla bekväma sverige.. Jag går till min kyrka som jag trivs i om det inte passar mig så går jag till en annan. Fler tankar som Chan lyfte fram. Det tragiska är att ofta är det så.. Hur ofta har man inte hört "jag ska gå runt i församlingar tills jag hittar en jag trivs i." jag själv gjorde det, eller jag hann inte runt så mycket men min tanke va att hitta ett ställe där jag trivdes, där det va gött att vara.
Men handlar det om att jag ska trivas, glida på en räkmacka och konsumera?
Nej det handlar om Gud! Anledningen till att jag är kristen och troende. Mitt första syfte borde vara att tillbe Gud och se vad och hur jag kan hälpa andra.. eller? Jag vill i alla fall det ska var så i mitt liv.
Tänk att det finns så många troende som ger sina liv för att de vägrar ge upp eller förneka Jesus.
Jag vill inte ens ge upp facebook...

Walking on sunshine

Tog en kort promenad och njöt lite av solen, det va dock lite kallt för min smak. Podcast är något jag gillar skarpt. Skönt att kunna få ta in lite nyttigt och inspirernade, även undervisande. För det mesta blir det John Burk från Gateway Church i Austin. Ett tips måste jag säga. Framför allt "We need a revolution". Gillar den skarpt!

In Your presence it is where I belong
I see the cloud, I step in
I want to see Your glory as Moses did
Flashes of light, rolls of thunder

Im not afraid

Show me your glory

Im awed by your beauty, lost in your eyes
I want to walk in your presence, like Jesus did
Your glory surrounds me, and Im overwhelmed

I long to look on the face of the one that I love
Long to stay in your presence its where I belong

Bedtime

Sova i min egen säng och inte behöva gå upp imorgon, det känns väldigt skönt. Veckan har vart så bra och jag är riktigt förväntansfull på vad Gud vill göra i helgen. "Greater things are yet to come in this city".
Ska somna med den strofen och vakna med den också har jag tänkt.

Dags att släcka lampan

New Wine Sommar 2011

Har vart i Vargön för planering och kick-off. Det kommer bli en fantastisk konferens i sommar, och ett tips är att inte missa detta. Wow, God is awesome!

Antecknar

Har packat för en kort visit till hemtrakterna. Ska bli fint, även om dagen vi är där kommer bestå av planering. Men kommer ju få träffa några fina vänner och det är inte fy skam, och inte minst mina älskade föräldrar!
Men först en heldag i skolan och lite fix inför fredag sen sova i stan. Det blir en riktigt tidig morgon på torsdag..
Och jag borde sova för längesen..
ett sjukt ointressant inlägg blev det nu, tröttheten slår in..

När tanken slår en

Jag sitter i min soffa, där jag brukar tillbringa mina förmiddagar på måndag och fredag. Känner mig så uppfylld och lycklig, tacksam. Det finns så mycket jag glömmer att vara tacksam för ibland. Istället fokuseras det på saker som är mindre bra, som behövs jobbas på, saker jag kunde gjort bättre, saker jag inte borde gjort eller kanske borde gjort osv.
Det är rätt nice att få stanna upp och komma på sånt ibland, att påminnas om det.
Thank you, Thank you, Thank you
It's plain to see 
all that he's done for me
I thank you for everything
I live my life 
So I can let the world 
know that I am

Lord i'm thankful for my blessings
everything that you gave 
Times when danger was around me
My life lord you saved
Where would I be without your love
Where would I be without your grace
You didn't have to do it but I'm glad you didFascination

Vackra vackra dag!
Ska snart njuta av skapelsen tillsammans med Oliva med en promenad i det helt underbara vädret och ta en kopp kaffe eller två.

Oh how amazing and beautiful is your creation

Min lediga helg

Funderar på om jag ska höra av mig till någon
Eller chansa på att åka in till stan
Ta en promenad kanske, det har ju slutat att snöa
Eller bjuda hem någon, vilket jag fortfarande inte gjort i höst eller början på denna vår..
Hm..

Min lediga helg

Jag förstår mig verkligen inte på mitt internet, det är så irriterande. Bara krånglar hela tiden ändå är det Telia, vad är felet? Det är väl bara att leva med.
Har tagit en riktigt lugn dag, men ibland funderar jag på ifall dagarna blir föör lugna och långsamma när man är hemma och är ledig. Jag skulle plugga intensivt mellan 9 och 14, halv 1 började jag lite smått. Nu är klockan 3 och har itne fått så mycket gjort som tänkt, men lite är väl bättre än inget?
Ser att solen strålar ute på nysnön. Vore skönt med en promenad. Men det är oftast trevligare om man promenerar med någon. Kanske borde färdigställa lite mer av kyrkohistorian och sedan dra mig in mot stan och hitta på något?

Min fina vän

Världens gulligaste kombo! När jag kom hem låg en present på sängen, en liten alla-hjärtans-dag-present! Man kan säga att temat var leopardmönster. Emelie taggade igång och ville ivrigt visa sin leopardmönstrade garderob och klädde sig helt i det och satte på musik och det dansades loss. Man behöver göra det ibland!


Softisch

Stockholm är återigen täckt av snö, jag trodde våren va på väg. Vaknade av en otroligt vacker soluppgång imorse, himlen va helt rosa, starkt rosa.
Sitter hemma i soffan med datorn i knät, leeland som spelas ur högtalarna, kaffekoppen på bordet, levande ljus tända. Ja det är skönt..
Har ledig helg, känns rätt nice det också. Om solen skiner imorgon tänkte jag mig att försöka komma iväg till vasaparken och glida runt på skridskorna. Har fortfarande inte fått slipat dem och därför inte heller använt dom. Det är dags innan isen vips är borta!

Det va det där med sommarjobb också som skulle ordnas. De ringde från mitt gamla jobb i Vargön, dock har jag tänkt att vara kvar i Stockholm. Så jag får väl sätta igång jakten innan det är för sent..

Cellis

Det har verkligen vart mycket skratt idag. Kvällen tillbringades med tjejerna i hemgruppen.
Vi samtalade om intressanta och viktiga saker. Så skönt att man har olika platser och vänner som man kan ventilera, lära av varandra och försöka förstå varandra och ens syn på saker och ting. Värdefullt!
Jag har kommit fram till att jag verkligen älskar att prata om djupare saker som har betydelse för utveckling och livet, där tron är den största delen eftersom det är grunden i mitt liv.

Somnar med ett leende på läpparna, våta tårkanaler och tacksamhet över att ha så fina vänner och över att Gud är så fantastisk, underbar i allt och där kärleken flödar över.

Tre tjejer och ett arbete

Tre tjejer som ska skriva ett grupparbete om kväkarna
Två av tjejerna har sovit lite i natt, varav en vääldigt lite
Tre tjejer som känner att de vill ha något sött (och chokladigt)
Två som vill ha kaffe
Tre tjejer som fnittrar sig igenom läsningen
Två tjejer dissar litchifrukt medan en smaskar på

Vi hade i alla fall oerhört kul!
PS. Vi fick faktiskt saker gjort också även om det inte låter som så

Cellerna arbetar

Ibland funderar jag vad jag gett mig in på egentligen, med utbildning och åtaganden. Samtidigt vet jag varför och att det är helt rätt. Men det undgår inte ibland att tanken slår mig. Och ibland är det nog viktigt att tänka över det också, så man VERKLIGEN vet vad man sysslar med och varför. Att kunna sätta ord på det så andra förstår varför men kanske framför allt jag.

Om man inte reflekterar över saker, hur ska man då lära känna sig själv?
Om man inte försöker utmana sig, hur ska man då kunna växa?
Om man inte prövar vingarna, hur vet man då om dom bär?

Jag vet själv hur viktigt det är och har vart för mig. Annars hade jag aldrig ens vågat börja på utbildning, flytta till Stockholm, stå på en scen och sjunga, drömma om att leda andra, inte ens våga ta första steget och säga: Hej.
Lite grubbleri och tänkteuttömning så här på kvällskvisten.

"Allt förmår jag i Honom som ger mig kraft" - Fil 4:13

Hur kul är det inte vara att fotas?

Jobbar med ett fantastiskt team, vilken glädje, inspiration och gemenskap.
Vi har precis haft photosession och vi vek oss alla av skratt!
Fantastisk start på veckan..

Paus

Vad gör man när man vill ta en liten paus från plugget? Jo man åker ut och köper ljus (eftersom alla andra är uppeldade), man bakar en liten kaka och gör risgrynsgröt. Ljusen flammar (heter det verkligen så) fint och kyrkohistorieboken ligger i knät. Tänk vad lite ljus förhöjer stämningen. Snart är gröten färdig också. Skön måndag måste jag säga..

Ljuva måndagar

Måndagar kan vara skönaste dagarna att vara ledig på. Oftast blir det mina pluggdagar, som idag. Men dock tänker jag inte tillbringa hela dagen till plugg utan tänker undvara eftermiddag/kväll till något, får väl se till vad bara. Hemma eller ute, ensam eller i umgänge. Kanske bio..? Men en sak i taget, först plugg.

Have faith

Under den senaste månaden har jag burit med mig en viss bibelvers och jag tänkte dela med mig lite av min fascination som väcktes, som ett uppvaknande för mig.
I Matt 17:20 "Om ni har tro, bara som ett senapskorn, skall ni säga till detta berg: Flytta dig dit bort, och det kommer att flytta sig. Ingenting skall vara omöjligt för er". Jag har som sagt tänk på det där.. Senapskornet ska vara det minsta av alla korn som finns. Och jag tycker det låter som det krävs ganska lite tro för att ett helt BERG ska flytta på sig. Hallå, ETT BERG! Ett berg är sjukt stort. Och det kravs inte mycket tro for att kunna flytta det. Tank vad mycket man kan gora i Guds namn med storre tro an den man har nu. WOW, med tro stort som ett senapskorn kan man flytta berg. Gud, jag skulle verkligen vilja ha mer av tro i mitt liv. 

Som jag sa fascineras jag verkligen over dessa ord, och manga andra bibelord. Jesus talade mycket om att ha tro, varfor, kanske for att det ar viktigt, och nagot som man ska strava efter mer. Det inspirerade mig otroligt mycket, hoppas innerligt att det kan inspirera och peppa er som laser..  

(Fick problem med mitt tagentbord darfor inga prickar over vissa bokstaver)

Äta, umgänge, mer att äta

Mmm riktigt fin frukost, eller brunch på söder. Vi hade återträff med vemdalsgänget på ett fullsatt café. Det blev det i alla fall när vi kom dit. Och självklart spelades signaturmelodin från sällskapsresan, nu ringer den i mina öron igen, tack Erik! Dagen har fortsatt med mycket mycket fint umgänge med Anna, vi har precis ätit årets första semla och fortsätter nu eftermiddagen i gott umgänge.

Orgelmusik

Ligger i soffan hos Miriam och Anna, ska bli skönt att sova nu.
Det var en fantastiskt rolig kväll på ungdomssamlingen. Mörkerspårning i HELA kyrkan.
I de flesta rum spelades stämningshöjande musik. Lättskrämd som jag är va det läskigt att gå från ena rummet med orgelmusik som spelaldes till nästa rum där carmina burana spelades osv...
Lyckat och roligt. Det må jag säga.
Dags att sova, brunch med vemdalsresan imorgon!

Time...

Dagen försvann.. Jag hann göra det som skulle göras inför kvällen i alla fall, och tvätta. Vilken underbar känsla det är att tvättkorgen är tom!
Andakten är skriven, musiken är fixad, kluringar är fixade och väskan är packad. Det blir övernattning hos Anna och Miriam i natt.
Det är tid att gå ut till tunnelbanan nu

Morgonens jäkt

Det snöar ute
Jag tvättar
Äter frukost
Kaffe
Skriver kvällens andakt
Pluggar Kyrkohistoria
Kaffe
Letar musik för kvällen
Ser fram emot vårväder

Plugg

Jag är redo för att gräva ner mig i kyrkans historia!

Hushållsmodern, utdöd?

"DET brukar ibland sägas att en äldre tids könsroller byggde på en sträng arbetsfördelning mellan manligt och kvinnligt, åtminstone inom medelklassen. Kanske, kanske inte. Hjältinnan i Bonniers kokbok är en historisk varelse som spränger myten. Medelklassens husmoder var både kvinna och man, siren och slaktare, Eros och Thanatos. Husmor var suverän.

Undra på att ett besynnerligt vakuum uppstår i avmaskuliniseringens tid. När det svenska köket är tömt på manliga dygder börjar vår tids husmödrar gå på jakt efter kökets förlorade manlighet.

Är det en slump att Per Morberg ger ut en kokbok med titeln ”Morberg jagar och lagar”, med geväret på axeln, dött vilt i näven och stirrig blick?

Är det en slump att Plura poserar med bar överkropp i tv-rutan, som för att kompensera för Leila Lindholms kvinnliga kanelsnurror?

Är det en slump att Jens Linder ger ut en bok med titeln ”Det glömda köket”, som talar vältaligt om förmågan att torka, grava, rimma, röka, syra, marinera, stoppa korv och annan förgäten husmorskompetens? Han visar till och med upp en död gris, visserligen från 1946, men i alla fall. Hur var det med konsten att avliva, flå och stycka? Det glömda köket är ett förträngt kök.

Husmor är död, leve Per, Plura, Jens och alla andra. Vi har fått de kökshövdingar vi förtjänar. Det är utan tvekan en fråga om civilisation. Är det också en god sak? Döm själva."


Se hela artikeln här: 
http://www.dn.se/kultur-noje/tiden-satter-kniven-i-den-goda-modern

Kan tycka att den va intressant...


Lektion och frukt

Efter en sjukt jobbig förmiddag i skolan av HÖG koncentration och nötning av bibeltexter så sitter vi nu på videokonferens. Mumsar på Lichtifrukter och lyssnar på spännande statistik om församlingar i Sverige. Det är skrämmande samtidigt som det väcker något inom mig som gör att man vill göra något. Åh va det är kul med sånna här lektioner!!
Om en stund blir det också kaffe och hembakt muffins. Yummi!

Mima till Carola

Det är inte varje dag någon kommer förbi kontoret och ger mig en ros.
En god vän gav mig en igår, bara sådär. Visst blir man glad av sånt!! (Det blir i alla fall jag)
Nu står den så fint på mitt soffbord i mitt rum.

Hade tänkt lägga upp fredagens reklamfilm för ungdomssamlingen men jag fattar inte hur man gör så vi skippar det. Annars går det att söka på Volt på facebook.

Ems och jag har nostalgi maraton med Carola. Käre tid, det va en härlig tid när man stod framför spegeln i sitt rum med vita tapeter och ljuslila rosetter och mimade till låtar som "så attraherad av dig, min kärlek är kamouflerad av dig" eller "På egna ben, på egen hand och du ska å se att jag kan..." Ja men visst är det härligt med nostalgi, fina minnen som passerar i hjärnan!

Teach me how to pray


Fix och trix

Padding hit Margin dit, width och vad det nu står i alla kodmallar. Jag har försökt fixa lite med designen, det får vara som det är nu. Långt ifrån en expert och jag behöver egentligen fokusera mer på plugget. Så det ska jag göra nu, borde äta lite lunch också.

Min vän Sandra och jag tittar på biljetter till sommarens spelning. Spelningen vi väntat på i X antal år, frågan är om man verkligen ska lägga ut så mycket pengar på det. Linkin Park kommer till sverige!!! Frågan är som sagt om man ska lägga så mycket pengar för att se ett band. Biljetterna släpps snart och borde bestämma mig snarast..

Nej, ska krypa in i kyrkohistorians värld en stund och släpper Linkin Park.
Så intressant ämne!

Då går jag ner i min källare...

Det är inte varje dag man sitter i en läskig källare och spelar in en reklamfilm för fredagens ungdomssamling. Det är fint att man har en handledare som tycker om att utmana och pusha en för saker man inte tycker om. Typ att sätta en (mig) i en mörk källare med lite levande ljus och skrämmande musik under lite för lång tid i ensamhet. Nej det var inte riktigt lika läskigt som jag målar upp det, men något knarrande ljud hördes......
Bara för att ni ska få känna av stämningen jag hade i källaren..
Filmen ligger på Facebook... Be there på Fredag!

Ny arbetsvecka

Tillbaka på kontoret tillsammans med det sköna teamet. Vilken välsignelse det är att jobba med bra människor! Kan man få det bättre? Svårt skulle jag nog vilja säga. Snart är det dags för lunch innan dess ska jag försöka få lite gjort, lite planering inför ungdomsdelen och även lite plugg borde hinnas med. Strukturera upp och se över när uppgifter och sånt ska vara inne. Känns som ett schema för våren skulle sitta väldigt fint. Det är en fördel om man har koll på saker som händer, ordning och reda är något med stort plus skulle jag nog gärna vilja säga också.