Pyssel

Härligt, imorse gick jag upp tidigt (halv 9). Det va trött och segt men jag har fått gjort en hel del och det känns väldigt skönt nu när man fortfarande har tid kvar att fixa några småsaker och även kommer få tid i solen! Åker uppåt i landet igen denna eftermiddag men på en kortare visit. Underbara landskap här kommer vi!
Har dansat runt till gospel (Deitrick Haddon poch Israel Houghton) hela förmiddagen, finns det bättre städar och fixar musik? Nu blir det till att sätta sig vid symaskinen..

Syftet

Jag har suttit och skrivit inledningen på en av skoluppgiften med och det slog mig att man oftare borde tänka över syftet.

Varför gör jag det jag gör?
Varför gick det som det gick?
Varför sa jag som jag sa?

Jag tycker i alla fall att det är väldigt intressant, och jag vet att om jag stannar upp och funderar över vissa saker så hade jag sluppit gå igenom vissa jobbiga ting. Det är inte roligt när allt bara rullar på av slentrian och så stannar man upp och tänker lite senare än man borde. (Yes, att tala kryptiskt är min starka sida).
För att ta ett exempel..
Om jag hade tagit det lugnare och tagit TID för mig själv och tankarna i våras, då hade min sommar inte sett likadan ut som den nu gör och har gjort. Men det är lätt att vara efterklok, och det är lätt att ignorera och som sagt, bara köra på. Jag har lärt mig en sak, det är viktigt att stanna upp och tänka, att tänka på syftet. Att ställa sig frågan Varför är något både jag och många bör bli bättre på. Jag tänker inte resa genom livet som ett X2000-tåg, jag föredrar häst och vagn, då hinner jag se, beundra och njuta av livet..


Fokusfokusfokus

Idag är det en sån där tråkig vardag, det är dags för studier. Det är inte många dagar till som jag är hemma och jag måste säga att jag gärna hade velat stanna kvar hos föräldrarna och småstan. Det kommer bli kul att komma tillbaka till Stockholm också, absolut. Men ledigheten hade gärna fått vara en månad till. Jag kommer tillbaka till rötterna efter lägret också, men hur länge det blir vet jag inte, det beror på flytten och lite sådana saker. Nej, onödigt att grubbla för mycket på det. Kaffet är uppdrucket och det är dags att ta tag i skrivandet - Smågruppsledarskap - Det ska bli rätt intressant att formulera sig..

Natursköna dalsland

Hemma igen efter några riktigt sköna dagar i dalsland. Det har verkligen vart så skönt.
Pojken och jag har tillbringat tid på sjön med fiske, lagat mat på trianga på en ö, plockat kantareller som blir soppa och blåbär till två pajer, umgåtts med hans sköna syskon och ett par vänner. Minuset med att vistas i skogen när det är fuktigt är alla mygg, jag är helt blå på enas benet av blåmärken pga myggbett. Jag fäktades så dant med myggen och klagade på att det kliade så att pojken blev trött på mig. Några få bilder från helgen..

Skogarna

Vart kom solen ifrån? Det går inte alltid att lita på väderrapporterna, det skulle ju blivit regn hela veckan..
Jag är inte direkt ledsen i alla fall, tänkte sätta mig i solen på balkongen en stund innan det bär av till bussen och de dalsländska skogarna. Det ska bli mysigt att komma bort lite. Får se om helgen kan erbjuda något friluftsliv (ja jag sa faktiskt det ordet!), men blir det regn är jag inte pigg på att sova ute..
Det kommer inte bli någon uppdatering på några dagar, det är ju lika bra att förvarna, är tillbaka på söndag igen.

A revouir


Bakning

Jag var sugen på att baka lite..
Chokladmuffins med hallon och lysmelk
De avnjuts nu med the och i fint sällskap

Fynda

Jag har precis kommit tillbaka från stan och en liten shoppingtur. Ni kanske känner igen den där känslan man har när det finns en viss sak man vill ha men inte är säker på att den finns kvar eller får möjlighet till att köpa? Den pirriga lite nervösa känslan. Den hade jag idag! Var på Erikshjälpen och hoppas få köpa ett köksbord. Först fick ajg panik när jag kom dit, 20 min efter öppning och det va as mycket folk och redan långa köer i kassan. Skit va min tanke och en klumpp växte i magen. Jag gick runt nästan två timmar utan att hitta något direkt, inte ett köksbord i alla fall. Tillslut kom det ut ett bord, precis ett som jag vill ha, ett slagbord! Det kommer till hösten stå i nya lägenheten!! Dock har jag ingen bild på den än, men det kommer. Det ska slipas och målas lite så det blir ännu mer i min egen smak. Vilket klipp! och blev också några krukor och ett par vaser, en syrerik lägenhet av gröna växter ska det bli.
Om ett par timmar blir det grill med pojken!

Makeover

Sådär, då va designen lite uppaterad och en skoluppgift inskickad! Finally, bara några stycken kvar.. Ska ta och läsa lite inför ena uppgiften och sedan blir det inspirerande läsning om William Seymour (upptäckte att jag stavade fel häromdagen, det är minsann inte alltid lätt att hålla koll på bokstäverna).
Jag är så otroligt sugen på att gå ut i skogen, plocka blåbär och göra egen sylt. Men det finns ingen bil tillgänglig så jag kan inte ta mig till min favorit-blåbärs-skog. Kanske pojken min och jag får möjlighet att göra det till helgen? Nåväl innan läsning ska jag passa på och lägga in höstens lektioner i telefonen. Skönt att ha lite koll på saker och få det uppstyrt.

Närhetsbehov

Jag har en hund, eller nej det är mammas och pappas hund. Anyway, hon vill helst inte ligga på golvet i såfall på något mjukt. Men oftast lägger hon sig i soffan om man själv sitter där och gärna så nära som möjligt. Idag dög däremot inte soffan utan upp i knät skulle hon, nu när datorn har tagit hennes plats ligger hon istället så nära som möjligt. Hennes kärleksspråk är ju utan tvekan närhet/beröring.

Förstod att det vart problem att kunna prenumenera på mnin blog via bloglovin, förhoppningsvis ska det fungera nu? Annars får jag försöka lösa det på något sätt. Tråkigt nog är inte min starka sida kodmallar och sånt som följer med att koppla sidor till andra sidor. Nu är det back to plugg..

Vad skulle man göra utan facebook?

Dagens pluggplanering är gjord, har skrivit upp de saker jag måste fått gjort idag. Det är inte så mycket. Det känns skönare att göra lite varje dag. Jag har inte riktigt ro i kroppen att sitta timmar varje dag och skriva, det funkar liksom inte. Så med det sagt ska jag snart sätta igång. Men först några bilder..
- Kvällssol på en klippa vid vänern -
- Istället för wordfeud -
Satt och funderade förut på om man skulle ta bort sig från facebook. Vad tjänar det till att ha det, egentligen? Vilken befrielse det skulle vara. Eller kanske man skulle ta bort det från iPhonen först.. Jag kanske skulle satsa enbart på bloggen och twitter? Facebookvärlden är lite trist, man vet allt om alla innan man ens har träffat dom. "Så du var på skansen igår? va det trevligt? Jag såg det på facebook" "Så du har har hittat en partner - jag såg det på facebook". Är det inte någon mer som är lite less på att höra det? Men jag antar att jag får skylla mig lite själv pga av informationen som delas.. Med vad tjänar det till att ha det? Någon som har ett bra svar?

Sommar råder tyst det är i huset

Det är grått ute, några regndroppar faller från himlen, Bea och jag är ensamma hemma. Föräldrarna har åkt på semester och kommer tillbaka om ett par veckor. Det är verkligen tyst, bara knapparna från tagentbordet som låter och kylskåpet    -    tyystnad     -    Det är faktiskt rätt skönt, jag tycker om ljudet av ingenting. Jag tänkte sätta mig och studera en liten stund. Men sen blir det nog soffan och en bok, om William Seymores liv och väckelsen på Azusa Street, såå inspirerande och fascinerande. Det väcker tankar..

Dags att ta tag i det

Jag kom på att det kanske kan vara kul att skriva lite ibland, igen. Det kanske inte alltid kommer vara roligt att läsa, men är man intresserad av vad som händer i mitt lediga sommarliv då kanske det är kul ändå?
Jag vaknade på tok för sent idag, icke bra. Men blev glatt överraskad över solen som strålade in genom fönstret. Skulle det inte regna större delen av veckan? Jag packade ihop bibel, fee&stuart (SALT studenter, ni vet vilken bok det är), datorn och en madrass och lade mig på altanen. mm solen värmer och ger färg! Har en hel del att ta igen efter de veckor jag var inne och fick hålla mig undan för solen.
Känns riktigt skönt att få ta studierna i egen takt, utan tidspress, och kan bestämma avbrott då jag kan hitta på något annat. Måste sommaren ta slut?


Sommar när den är som bäst

Hjälp, jag är verkligen sämst på att uppdatera.. sist va jag sjuk, det tog 4 veckor innan jag blev av med infektionen. Alltså fyra veckor av vila, träffade lite vänner men försökte ta det så lugnt som möjligt. Det var inte mycket som orkades med heller. Men nu sitter jag här i mors och fars kök med en kladdkaka i ugnen och väntar på mannen min. Han kommer först om ett par timmar. Jag njuter av att vara ledig. Det är verkligen helt fantastiskt skönt. Har dock lite studier att ta tag i och fick gjort ett par uppgifter idag. Tänkte dock ta och sätta mig i solen nu och läsa.
Vad har sommaren bestått mer av än sjukdom? Det var New Wine konferens! Helt otroligt vad bra det var. Jag älskar att se ungdomar växa och ta nya steg med Gud. Wow, det hände verkligen mycket under den vecka som det ägde rum. Ska bli riktigt intressant att se hur nästa läger ser ut, Chili, som är om tre veckor.
Annars spenderar jag min lediga tid tillsammans med vänner och familj, har vart på kusten ett par gånger och njutit av havet och solen. Jag gör saker som jag vill och ger vila, bakning, umgänge, sol, natur, läsa, tvätta, pyssla och dona. Drömmer om en sommarstuga vid vattnet.. Ja det gör jag också..