Överraskad

Igår förväntade jag mig middag och tjejsnack, men istället överraskades jag av en grattis-i-efterskotts-födelsedagsmiddag av fina vänner. Det kunde jag verkligen inte anat! En riktigt mysig kväll i goda vänners gemenskap. Det värmde mitt hjärta otroligt!

Jag är rastlös! Jag vill packa ner resten av sakerna och städa ur skåp och lådor. Eller ska jag vänta? Vi får tillgång till lägenheten imorgon så kanske det är lika bra att packa allt och städa där jag kommer åt så inte allt kommer på fredag dag. Jag tror att det får bli så. Jag orkar inte vänta mycket längre nu..
Måste fixa bil och någon som kan köra också, jag gör inte det med släp!
Återgår till pysslet..

Karthago

Oftast när jag är ute på restaurang så blir matupplevelsen, ja det var gott.. Men kvällens matupplevelse var sensationell! Frugan (min vän jag bott med under de senaste två åren), hennes föräldrar och jag var på söder och åt den godaste mat jag ätit, åtminstonde på länge. Stället heter Karthago och på menyn står nordafrikansk mat. Maten var fantastisk, servicen var också helt enorm, ja de hade gjort allt rätt. Mitt tips är verkligen att gå till denna lilla mysiga restaurang på söder i Stockholm, jag tror inte ni blir besvikna.
Det är sista kvällen innan Emelie flyttar för ett halvår, och min sista vecka på studenthem, sen blir det boende i innerstan. Jag var och tittade på lägenheten idag och längtar till onsdag då det är dags att flytta in och sluta bo i en skokartong. Men, dags att lägga ner detta för kvällen och passa på att säga hejdå till min vän som jag inte kommer återse förrän i April..

-------

Sakta vi gå genom stan

Umgänge

Brödbak och quality time med Fasica, me like a lot!

I'm looking through the glass

Jag ser ut genom fönstren igen! Det kanske inta var ritkigt så illa innan, men nu är de glänsande och fina. Har även lyckats få bort lite mer packning så det går att röra sig lite mer här i rummet, men fortfarande väldigt begränsat. Skåpen börjar bli tomma och hyllorna på väggen är också nästan tomma. Jag vill flytta in och komma iordning..

Tålamod är en dygd..

Jag känner mig ännu mer förväntansfull och peppad efter kvällens gemenskap med the worship team. Det är som att man inte kan sitta still utan behöver göra sig av med energi. Visst är det en fantastisk känsla! Läggdags strax, först telefonsamtal..

En salig röra

Man kan minst sagt säga att jag lever i ett kaos för tillfället. Det är grejer överallt! Jag packar ner mina saker och Elsa packar upp sina saker. Men nu har jag svårt att komma åt att packa ner mer så jag får ta att succesivt flytta de nerpackade sakerna till den nya lägenheten, eller snarare i närheten av den nya lägenheten. I en vecka till ska vi bo tre tjejer i en liten lägenhet, mysigt måste jag säga. 
Två dagar har jag vart "hemma" igen. Det har vart emotionella dagar. Det är dagar av förändring, förändring på flera olika sätt. Några hej-då-för-ett-tag-förändringar.. Det känns.. Men jag är samtidigt så glad för deras skull! Just nu längtar jag efter att få komma i ordning, det vore väldigt skönt..

En välsignande organisation

Jag sitter på tåget mot Stockholm och har precis passerat skövde. Tåget går direkt och det är skönt att slippa byten. Jag satt och försökte läsa men tankarna gick till skoluppgiften jag påbörjade igår med intervju. Meningar formulerades i tankarna och jag fascineras över organisationen och som den välsignelse den ger. Erikshjälpen, när jag under sommaren förstått och fått höra hur arbetet ser ut så vill jag bara gå dit och stötta på mitt sätt, genom att handla saker jag skulle behöva. Som köksmöblerna som jag handlade där och har gjort om som ska förgylla min nya lägenhet. Det välsignar kunder, medarbetare, bistånd som ges till tredje världen och även i närområdet. En välsignande organisation som jag vill vara och kan vara en del av.. Nej dags att skriva på arbetet istället för här..

Good night and good bye

Uschianimig, det blev jobbigare än jag trodde att åka tillbaka. Än så länge är jag kvar, men tåget går tidigt imorgon. Känslorna blev starka och tårarna föll. Ja, det är jobbigt att lämna. Men samtidigt ser jag fram emot det som kommer i höst.. packningen är klar, alla stolar hanns med och är färdigmålade. Pojken och jag hann även göra en intervju som ska vara till en skoluppgift som vi båda hade kvar. En uppgift som jag är taggad på att skriva. Det är dags att släcka lampan och sova, klockan ringer kl 6 imorgon. Mot Stockholm....

Getting ready

Sista dagen i småstan
Jag laddar för storstan

Resultatet

De senaste två veckorna har jag tillbringat den mesta tiden i garaget eller i köket. Jag vet, jag har redan sagt det tidigare. Slipning och målning (och saftning, bakning och göra marmelad) har vart min dagssyssla. Nu ger det resultat! Bordet har jag redan lagt ut ett kort på, finns lite längre ner på sidan. Nu är första stolen färdig! Vilken tid det tar att måla en enda stol. Nu måste jag planera upp tiden så jag hinner göra klart de andra innan jag åker, jag tror att det ska gå. 
Så blev resultatet

Penseldrag syns och det lyser fortfarande igenom lite. Men tillsammans med bordet och dess lantliga charm tycker jag att det funkar rätt bra. Men om jag skulle tröttna på det så kan man ju alltid ta bort sitsen och måla ännu en gång.

Det känns att jag åker hem snart. Det är nästan som att jag går och väntar på det och inte har helt ro i kroppen. På så vis ska det bli skönt att komma tillbaka och starta upp livet där igen och inte bo i en resväska som jag gjort den senaste veckan när 2,5 månad har packats ned. Samtidigt är det jobbigt att lämna småstadslivet med dess lugn och nära till sjö skog och tjärn. Men också lämna mina fina vänner som jag vuxit upp med eller som har funnits med under en längre period av mitt liv. Det låter kanske lite vemodigt, men det är bara mitt sätt att säga att jag kommer sakna mina vänner som finns här och som funnits i närheten dennsa sommar. Tur är väl att det finns teleofon och tåg, det gäller bara att utnyttja det också. Om ett par dagar är jag tillbaka i storstan..


Tro i handling

Det är nog redan många som tagit del av Pernilla Wahlgrens blogg. Men jag tänkte ändå länka till detta fantastiska inlägg som Pernilla skriver i ett möte med en ung kille på ett tåg där hon får se ett under ske..

http://pernillawahlgren.se/pernillas-blogg/under-kan-tydligen-ske.html
Snacka om inspirerande och utmanande. Det är ju egentligen så man ska handla, det väcker tankar hos mig själv. Vad kan jag göra för att också göra så? Ta ett första steg och bara göra det, det kommer aldrig kolla ett perfekt tillfälle förrän första handlingen är gjord, mod att våga!


Det bränner i ansiktet och jag har ont i rumpan. Pojkvännen och jag tog en cykeltur till berget för att fiska. Backar upp och ner, rötter hit och dit men det gav skörd det blev en regnbågslax! Någon kommer ha träningsvärk och den personen är jag! Innan dess fick jag gjort klart blåbärsdrickan och gjorde även blåbärsmarmelad på efterkoket, mums! men nu vill jag lova att det är sängdags för jag är trött..

De sista dagarna

Helgen spenderades i stugan på landet, eller ska man kanske säga skogen? Jag kan inte minnas sist jag sov över där, mormor gjorde mig påminnd om det också. Mysigt var det i alla fall. Och ÄNTLIGEN fick jag plocka blåbär så att jag fick sätta en blåbärsdricka. Den står just nu i vatten och gottar till sig och är redo att tas imorgon. Spänd och nyfiken förväntan på hur det kommer bli. Annars märks det att det är sista veckan i den lilla rogivande byn, på lördag är det dags att fara tillbaka till Stockholm. Det ska bli intressant, och jag känner en förväntan växa sig starkare för att se vad som kommer hända under hösten. Sakerna jag samlat på mig under sommaren packas ner i lådor och ska flyttas upp när det blir tillgång till nya lägenheten (och när mor och far kan köra upp sakerna). Dock är inte köksmöblerna färdiga, stolarna. Jag får ge mig ut i garaget och måla ett lager till, hoppas det räcker..

Från gammalt till nytt

Nu är bordet inne och monterat och redo att flytta in i nya lägenheten!
Tråkigt nog hade jag tagit bort bilden som visade hur det såg ut innan.. grått och dassigt var det i alla fall.
Ett gammalt secondhand bord får ny livsglädje.


Snickarbyxor på!


Pysselvecka! Jag har tillbringat den mesta tiden i köket och garaget denna vecka, och jag kan inte ritkigt få nog ännu. Mitt köksbord är färdigmålat, det står dock och torkar i garaget och benen ska monteras. Vilken förvandling! Det kommer bild inom kort, nu är det bara stolarna som ska målas och sitsarna som ska monteras.
Igår gjordes citron och valmoskorpor, dock blev de lite väl spröda eftersom de gjordes glutenfria men ack så gott! Av citronen som blev över gjordes citrondricka (inget får ju förfara). Mor min ville att jag skulle ta vara på en del av deras rabarber så det blev rabarbermarmelad med stjärnanis, en mycket god och inte allt för söt marmelad. Känns bra att fylla kylen innan jag ens kommit upp till Stockholm.
Av vaniljglassen jag gjorde häromdagen blev det äggvitor kvar, av dessa blev det pistagemaränger som just nu står i ugnen och torkar, återigen inget får förfaras. Nu blir det dock mer fokus på plugg en liten stund, men jag skulle nog tro att det blir ett break om en stund för att göra kardemumma skorpor. Man får passa på när man kan!

Makeover

Jag är tillbaka på hemmaplan och pysslar. Jag lyckades bli förkyld på lägret och fick en svullen och öm fot pga myggor. Men det sätter inte stopp för hemmapysslet. Det kommer komma bilder så småningom när jag är färdig med sakerna. Igår kläddes mina fyra köksstolar om och två är även slipade, redo för att målas om. Köksbordet är nästintill färdigslipat, ett enormt tack till min kära som slet med det igår när han kom hit efter att inte setts på en vecka. Stackarn, han fick slita med en gång.. Jag ska ge mig ut i garaget och slipa färdigt bordsbenen för att sedan sätta igång med målning och betsning. Det är så kul när man ser en ny finish på gamla saker. De återanvänds!

Lord you are good!

Vad gör man om ca 200 ungdomar inte slutar lovsjunga? När samma text/bön går runt i minst 20 minuter. Ja vad gör man egentligen? Det är verkligen ren glädje när man står och hör ungdomarna sjunga från djupet av deras hjärtan och uttrycka deras längtan efter Gud. Wow, det händer verkligen grejer, jag kan inget annat än att le och vara tacksam! God is raising up à young generation! Glädje glädje glädje!! Med dom orden säger jag god natt

På läger på lääääger

Jag har tappat räkningen på vilken dag det är på lägret, dag tre sen det drog igång tror jag.. Vädret är helt oslagbart, strålande sol och blå himmel hela dagarna. Stämningen är förväntansfylld och full av glädje. Ungdomarna är underbara! Varför råkar jag alltid bli uppdragen på lekar/tävlingar?? Usch, drogs fram imorse och fick tävla i att komma på artist när min medtävlare sjöng en sång, sen min tur att se bild på artist och sjunga en sång och hans gång att gissa.. Jag kan säga att jag iinte va duktig. Justin bieber, Veronica maggio, oskar lindroos.. Jag har knappt någon koll på dom mer än till namnet.. Men vi kämpade tappert!! Nu är det dags för mat, igen..

Förberedelser

Ligger nu i en säng på lägergården, vi har haft en härlig start med ledarna. Mat, ledarsamling, rep, soundcheck, bön, skratt, glädje.. Ja vad mer kan man säga..? Det ska bli spännande! 75 taggade ledare, imorrn kommer ca 400 taggade ungdomar! Jag fick njuta av en vacker solnedgång och fångade den på kort, dock kan jag inte lägga upp den eftersom jag loggar från iphonen och inte förstått mig på det än.. Men men, nu är det sovdags! God let your kingdom come!!

På genomresa

Jag sitter just nu på tåget mot Karlstad och ska där byta för att komma till Närke. Det är dags för läger! Det brukar vara årets höjdpunkt, och spännande ska det bli eftersom jag aldrig vart med på just detta. Helgen har gett mycket godsaker. Firade mannen min i torsdags och sedan tog vi några timmar på sjön och satt i båten med metspö. Jag tappade mina fiskar, tydligen var jag för långsam. Det var oerhört mysigt! Som sagt, jag är förälskad i Dalsland! vi åkte hemåt och grillade med Sandra på skräckland i solnedgången, ahlgrens bilar är en höjdare att sätta på gaffeln istället för mashmallows.. I lördags firade vi mig med grill och tårta. En hel del firandes på då dagar. Fick mig några roliga saker så jag ska bli ännu mer husfruelig, glassmaskin och symaskin och tyg till de nya köksstolarna. Så efter lägret har jag lite att pyssla med, kort kommer för resultat.. nu är det tågbyte! Dock förseningar som vanligt...