Träningsvärk i magen..

Hjälp vilken helt fantastisk kväll! Ibland behöver tjejer träffas själva och bara var helt konstiga. Eller konstiga? Vem säger att man är konstig när man skrattar tills man viker sig av magont och tårarna typ sprutar? Kanske finns det dom som tycker det..
I alla fall, vi har vart sju tjejer hemma hos mig ikväll och lagat och ätit tre-rätters. Wow va gott det blev, det ni killar pass på! haha
Som jag nämnde lite har det vart väldigt mycket skratt - och lite bus.. hehe. Dock spårade det ur när killarna (som hade grabbkväll två dörrar bort hemma hos Simon) svarade sjuuukt grovt på vår sms roulette som vi hade.. eller vad man nu kallar det. OVER THE EDGE så att säga.
Tack tjejer för en heeelt fantastiskt fin kväll! Det gör vi om, fast nästa gång på ett liite mer seriöst plan ;)
Nu är det läggdags, bäst att ladda för två kommande tema-dagar
Sinnesgod efterrätt, pannacotta!!

Söndag

Helgen är snart slut.. Är fortfarande kvar hos kusinerna. Åker tillbaka imorrn bitti med min farbror eftersom han ska jobba i stockholm.
Dagen har idag tillbringats hos mina andra kusiner, min andra farbrors familj, och även med farmor och farfar. Det har inte vart många knop gjorda idag. Mest suttit och pratat framför teven där skidor/skytte, kalle blomqvist, bandy VM och sånt har stått på. Mycket skön och slapp dag. Fint att träffa släktingarna!
Så mycket sport som det vart denna vecka och helg har det inte vart på läänge för min del. Det blir så när man har sport intresserade vänner och släktingar. OCH när det är rolig sport på tv... ;) (och typ större tävlingar..)
Även om helgen vart sjuukt fin så längtar jag nu tillbaka till storstan och vännerna där..
Så nu är det snart läggdags.. borde vart det för längesen..
Natti

Nature

Frusna fingrar och kalla tår
Blandad doft av diselolja och vedbrasa
Rosiga kinder och en kall näsa
Det har tillbringats ett par timmar vid en sjö. Det togs först en tur över ängar med skoter för att komma dit. Riktigt nice och skumpigt kan jag säga (jag och kusin Linus satt i vagnen bakom). Väl framme grillades det korv, dracks kaffe och njöt av vinterlandskapet. Vi iakttog ett par killar som sladdade runt på sjön med en bil. Jag kan säga att jag blev riiiktigt sugen på att fråga om jag fick köra eller hänga med. Men jag vågade inte riktigt.
Det var riktigt härligt att vara ute. På vägen tillbaka blev jag beordrad att köra en bit. Riktigt kul måste jag säga! Nästa års julklapp att önska sig kanske?? HAHA

Släkt!!

Jag befinner mig i ett vackert vinterlandskap 12 mil norr om Stockholm. (Jag hade tydligen fel ang antal mil, hade sagt 6 mil först). Bor hos min farbror och hans fina fru och lill-kusinerna i helgen. Andrea (5år) har pratat typ konstant hela kvällen medan hennes lite lugnare 12årige bror har vart betyydligt lugnare och tystare. De båda satt med mig och tittade på handbollen, Sverige-Tyskland. Sjuukt spännande och livlig match om man får säga så. Andrea satt bredvid och trotsade, hon hejade på "De vita". Det visade sig att hon hejade på rätt lag eftersom Tyskland vann... ILLA!! inget mer em för sverige nu då. Får tagga VM i Göteborg nästa år! ;) (Och Madde, DÅ TAR VI DOM!!!)
På söndag blir det nog till att kolla på kusinens hockey-match, det blir nice!!
Men jag skulle tro att jag får släcka lampan nu.. Kan ju hända att man blir väckt av en sprallig pratkvarn till kusse tidigt imorrn..

Friday is a dress-up-day

Gah, va långsam jag var imorse! Eller jag  hade vart i tid om det inte hade vart så att jag hade fått sms av Fasica som tyckte att vi skulle joina "friday is a tie-day" som grabbarna har (fast vi slår på klänning istället). så med andan i halsen och konkandes på packning till skolan kom jag tillslut fram. Alltid lika kul att stressa på morgonen, eller inte. Allt tack vare att man snoozar på toooook för länge.

Efter skolan kommer farbror och hämtar upp mig så bär det av mot Östervåla och umgås med mina kusiner och farbröder med respektive och farföräldrarna. Det ska bli fantastiskt kul. Och äntligen tas det tag i! Ska bli lie snöskoter också! wohow, se upp på vägarna ;) OCH det är handboll mot tyskland ikväll, TAGGA sverige!!

Någon har roat sig med att lägga ett kort på mig som bakgrundsbild här i datasalen på skolan. Vem är den skyldige!!?

Nu väntar en fin lunchdate med Olivia! =D


Back

Nu har det gått X antal dagar igen innan jag skriver..
Det börjar kännas normalt att vara tillbaka i Stockholm igen. Det har satts upp några oskrivna mål också för våren, och det ser rätt bra ut hittills.
Umgänge med vänner är oslagbart,  och det blir mycket av det. Så fantastiskt att man har så många fina runt omkring sig. Det är något jag upprepar en hel del, men jag tycker verkligen det. Det är härligt att man kan få lära känna varandra ännu mer.
Det har vart två kvällar med handbollen i fokus. Gah! Vilka rötna matcher! Madde och jag fick en hel del klagomål på oss eftersom det tycktes att vi var för högljudda, lite för ofta. Men vad gör man inte?!
Sjukt spännande i alla fall! Nu återstår bara fredagens match!
Tankar snurrar...

what to do

En Lars-Winnerbäck-dag

återigen..

Dagarna rullar på, dom går upp och dom går ner.. Snart är det en vecka sen man var tillbaka på skolan.. EN VECKA! Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det.. Finns mycket jag behöver ta tag i nu.. Övningen har i alla fall gått bättre med än innan lovet, klinkar lite på både pianot och gitarren lite varje dag. Och det är ju en lyx att få ha en egen gitarr på rummet numera.. Finaste julklappen!
Håller på att tvätta, sen blir det till att tag i andakten..
Tänkte på det att det är så mysigt att bo så som jag gör. Att man gör saker tillsammans som att äta frukost, laga mat, bara sitta och prata en timme för att sen bara ta 30 sekunders promenad hem till sig själv. Nästan som att bo på ett internat.. men bara nästan.. Jag tycker om att bo så här. Och att bo tillsammans med Emelie, min fina Ems.
Sen är det inte så långt till internatet heller.. Där bor det ännu fler fina människor. Jag känner mig återigen väldigt lycklig som är omgiven av så många fina människor! Det är guld värt..

Greatful

Jag har verkligen haft en fin helg med fin gemenskap. Jag är så tacksam över att det finns så många fina människor runt i min närhet, och dessa fina människor får jag äran att tillbringa tid med. Jag får inte fram så mycket ord just nu, jag är bara så tacksam. Jag befinner mig i Stockholm, på betel, läser musik, är ständigt omgiven av fantastiska människor, får tillhöra en församling med ännu fler underbara människor.
Jag hade aldrig trott att jag skulle hamnat här för ett par år sen..
Tack är allt jag kan säga..

Again

When I am weary, when I am down
When tomorrow seems far away
I want to seek You
Why do I fall, why can't I be close to You
now and every day

Deep in my heart I know You'll allways be near
but I want to go my way
I want to do things for me
I want to enjoy life
I don't want a king
I want to be the king in my own life

Oh how egoistic
I can't put myself on the throne
the throne which belongs to You, King of all kings
It belongs to the highest of highest
creator, beginning and the end

Again, I have to bow before Your trone
Again, I say lead me on Your ways
Again, I lay all my life in Your hands
Again, I say be the King of my life
Again, I surrender to You

-----

"Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herre,
nämligen fridens tankar och inte ofärdens, till att ge en framtid och ett hopp"
Jer 29:11


Fin dag!

Min dag började med en tre timmar lång och fin frukost med Fasica hemma hos mig. Underbart att få prata öga mot öga igen och bara skratta åt en massa. Fantastisk förmiddag! Sen åkte U2 och Bon Jovi på och det städades, packades upp packning och diskades. Härligt, ett ny städat och ordnat rum!
Sen kom Emelie hem från jobbet, heelt fantastiskt! Det var längesen vi umgicks och pratade en hel eftermiddag och kväll. Elsa kom också efter att ha lämnat sin packning på skolan, jag gjorde en kladdkaka och vi kollade på en gråt-film. En mycket fin dag och kväll..
Hade tänkt ta en promenad men det är så himla kallt ute, 20 minus!!! Får bli imorrn istället..
Home made Latte!

Lämnar nu Örebro

Sitter här ensam i  Klaras kollektiv. Klara är i skolan och de andra tjejerna är inte hemma heller. Om knappt en timme ska jag ta bussen till stationen för att sedan ta tåget hem till Stockholm igen. Jag är nervös, och jag förstår inte riktigt varför.. för att jag är rädda att missa bussen kanske? för att det ska bli något krångel på resan? För att jag är förväntansfull att komma hem, eller något annat?
Det ska i alla fall bli skönt att komma tillrätta i storstan igen. Ännu bättre blir det när skolan drar igång och man får träffa vännerna där igen!
Har haft några riktigt fina dagar här i Örebro, tack!
Det är dags att stänga av datorn och packa ner den i väskan och bege sig till station..
Bless

Varför svårt att släppa taget?

Jag har nu sedan nyårsafton tillbringat dagarna i Örebro. Hade en fin start på det nya året, det firades med vänner från betel och nya vänner här från Öret.
Stannar några dagar extra här och passar på att umgås med min älskade vän Klara! Två av hennes bröder är här också och Alfrida, underbart att få träffa dom också, tänka sig att man åkte hit samtidigt, det gillar vi! =)
-----
När jag igår satt på bussen för att möta upp Klara, Alfrida och Petter (som jag förövrigt åkte för långt med så jag åkte nästan ända till Vivalla!) En tanke slog mig på bussen i alla fall.
-----
Varför är det så svårt att släppa taget och bara lita på Gud?
Varför vill jag ha så stor kontroll över mitt liv?
Varför ska det vara lättare att lägga vissa saker i Guds händer och inte andra?
-----
Det kanske finns fler som tänker så, eller så är jag ensammast i hela världen om det.
Gud säger oss att vi ska lägga allt i hans händer och våga lita på honom. Men jag kan tycka att det är såå svårt.
"Det jag vill göra det gör jag inte, och det jag inte vill göra det gör jag."
Vissa saker är lättare att släppa, men vissa saker vill man verkligen fortsätta ha kontroll över. Det kan funka att lyssna på Gud när det gäller vissa saker. Saker som jag inte har några större problem med, saker jag inte frestas med, saker som jag kanske inte lägger så stor vikt i, saker som inte rör mig så mycket, DET är "bara att lämna till Gud och säga "Det här kan du få av mig, men resten behåller jag och det vill jag själv ha kontroll över". Men Gud säger "Jag vill ha heela dig" Varför vill han ha hela dig? För att han älskar dig, han älskar mig, han älskar oss.
-----
När jag tänkte på dessa frågor så kom ett ord upp i mitt huvud och jag tror det kan stämma ganska bra in. Det finns säkert fler anledning till att man inte vill släppa taget, men detta särskilt kände jag för. Och det är egoism. För vi vill njuta
vi vill bli ärade
vi vill bli berömda
vi vill att livet ska kretsa om oss
vi vill få ut något av det (livet, situationer, handlingar..)
och en massa mer..
Men varför? Jag tror verkligen inte att vi är här för att förverkliga oss själva. Vi är här för att Gud älskar oss, för att vi ska gå ut i hela världen och leda människor till en relation med Gud.
Men ändå är det så svårt..
-----
När jag tänker på de dagar, perioder som jag lagt ALLT i Guds händer, det har vart de bästa. Det har inte vart helt lätta perioder men det har vart klart bäst. Man har fått växa personligt och i relationen med Gud. Men när man sen släpper på vissa grejer och tar över kontrollen över vissa områden i sitt liv det är då man glider ltie längre och längre från Gud. Jag upplever det själv i alla fall, kanske jag är ensammast i hela världen om det också? Men nej, jag tror inte att jag är det.
Det är faktiskt dags att sluta vara egoistisk och att bara tänka på att jag/du ska få det på det sättet som vi vill. Det är dags att sluta upp med att tänka att vi ska förverkliga oss själva. För livet handlar inte om Dig eller Mig, Det handlar om han som skapat oss, det handlar om han som offrade sin ende son för att du skulle ha evigt liv, ett evigt liv tillsammans med universums skapare.
Det är dags att skärpa till sig och kämpa, för det kommer inte automatiskt..