Girlylicious

Åh vilken kväll, har haft en girlylicious-kväll i min ensamhet (tur är nog det).
Lagade mat som var riktigt smakfullt om man får säga det själv. Bla, ungsgrillade coctailtomater mm. Sen blev det SATC the movie. Jag grät som en tok! Första gången jag såg den grät jag nog inte hälften så mycket, hehe. (därav skönt att sitta ensam!) Åh, den är så vacker filmen (om man bortser från en hel del saker). Nu återstår ett par timmar till att läsa och sen blir det läggdags tidigt. Man får passa på när man kan lägga sig i tid!

Kvällens pinsamhet!

Okej, jag vågar bjuda på mig själv ibland, så här kommer kvällens pinsamhet!
Trött och seg som jag är (och framför allt efter en riktigt rolig och livad kväll på ungdomssamlingen), jag hade mobilen i handen och skickade sms, gick upp för trapporna i trapphuset mot min lägenhet. fortsatte in på våningen och satte nyckeln i dörren. DET GÅR INTE ATT LÅSA UPP!!! vilken panik jag började känna! strax efter mig, bara några sekunder efter kliver Bysse in på samma våning och ställer sig och tittar på mig. Sa typ hej, han ser att jag inte får upp dörren, och efter några sekunder "Du är på fel våning". GAH! hur trött kan man bli? Och jag tänkte när jag gick i korridoren mot "min" dörr. "Va rent och städat det ser ut här, och Simon har tagit bort dörrmattan utanför sin dörr" Hehe det förklarade ju sakerna.. FEL våning.. Tur att ingen kom och öppnade dörren, och att jag inte började rycka i handtaget.. Hur hade det gått då!? =S

Just a smile..

Uppmuntran, det är väl något som alla behöver?
Vissa dagar kan vara tunga, vissa är allt på topp och vissa är något mellanting. Tänk vad en liten grej som ett leende kan göra en dag som är sisådär.. Att få ett litet leende är i alla fall för mig något som är fantastiskt. Det kan lysa upp ett helt rum!
Eller ett litet ord som hej. En liten liten sak som för en själv kanske är obetydlig kanske betyder så mycket för någon annan. Det är rätt fascinerande tycker jag.
Är det något man kanske behöver ha i åtankarna? Ja kanske, jag menar, alla behöver bli sedda.
Personen/personerna jag bor med
Personer jag träffar på arbetet
Personer jag träffar i skolan
Personer jag träffar i en verksamhet på fritiden
Personer jag går förbi på tunnelbanan
Expediten jag betalar när jag handlar något
och så vidare..
En tyst uppmuntran eller en uppmuntran i ord, eller kanske i handling.
Dagens utmaning! Våga uppmuntra någon/några genom ett leende eller i ord..
Något som man antagligen behöver träna i varje dag..
Jag ska försöka!

DanceMania

Vilken fantastisk kväll!
Det blev bakning med fina vänner och en shake till härlig musik.
Det var en salig blandning av artister vill jag lova! Britney, rihanna, Kat DeLuna.. Ja det är bara några smakprov..
Wohow, fantastiskt är vad jag säger, lär det bli mer av!
Nu är det dags att sova, Emelie har nog tröttnat på min musik och dancemoves för en timme sen redan (då hon kom hem!!)
Natti!

Egen tid

Som vanligt tar det flera dagar mellan mina inlägg, men vad är intressant att skriva? Jag har tagit upp det flera gånger nu i höst känner jag. det är tråkigt att skriva om mina vardagliga ting (de flesta i alla fall).
Men det finns något som jag skulle vilja säga.
Dagarna ruschar på i väldans fart ibland (det har mina gjort det senaste i alla fall). Man orkar inte riktigt ta tag i saker, man skjuter upp saker, man oroar sig för hur man ska hinna allt. Men handlar det inte lite om att man behöver ta sig lite egen tid? Bara en stund och unnar sig själv något, om det är läsning, lyssna på musik, ligga i sängen och titta i taket en stund, tända lite ljus, ta ett bad eller vad det nu kan vara. Jag känner i alla fall att jag samlar krafter som gör att man orkar mer sen, man kan ge ut mer, få mer gjort och känna ett lugn. Sen brukar det kanske komma upp en del tankar som man behöver ta tag i (så är det för mig) och då är det nog bra att man tar tag i det också, genom det lär man ju känna sig själv, "hur är jag" "hur reagerar jag" "vad tänker jag" "vad vill jag". Nu låter det väldigt JAG-centrerat, fine det är det. Det är väl inte så bra att leva ett Jag-centrerat liv, MEN för att orka ge ut måste man även fylla på och det är viktigt med lite egoism ibland för att orka med och ge..
(Hoppas jag inte gjort mig missförstådd nu)

Bland gång mat och musik

mm här sitter jag och mumsar på pepparkakor med blåmögelost på, sannslöst gott!
Vilken helg det har vart, vecka över huvud taget! Det har inte vart mycket tid över men den har vart guld värd.
Åh jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Det har i alla fall vart riktigt bra. Trots att den fysiska tröttheten är stor så har jag fått en massa ny kraft på andra områden, det är fint!
Denna dag har vart härlig. Ems och jag var ute och åt Meze/a (kommer aldrig ihåg vad det heter). Mm det var enormt gott. Sen spatserade vi vidare mot konserthuset på hötorget. På vägen dit möter vi en man i 45års åldern, man märker att han vill säga/fråga något. Jag tänker fortsätt gå fortsätt gå, titta rakt fram. Men:
- Ursäkta jag skulle vilja. mannen
- Vi har lite bråttom. Emelie
- Jag skulle bara vilja säga till denna dam (pekar på mig), vilken ****** vacker gång du har.
Jag blir lite generad och ler konstigt eller glatt tillbaka. Jag som hört att jag studsar upp och ner när jag går eller går som en pingvin (utåt med fötterna).
Efter denna lilla händelse går vi till konserthuset och möter Daniel en kortis (som snart ska upp på scen och spela).
WOW vilken konsert! Det är inte ofta man har kammarmusik i högklass! Både jag och Ems var lyriska efter. Och det är vid dessa tillfällen som man ångrar sig att man slutade spela, suget kommer tillbaka. Det ska bli fler sånna här konserter att gå på!
Thank you for this day!

SPIK nykter

Lite tänkvärd information bara....

Alkoholen i Sverige

Svenskarna dricker 30% mer alkohol nu än vi gjorde för 6 år sedan. Det håller på att sänka hela vårt land.

Politikerna i EU och Sverige har givit oss en ny alkoholkultur. Och de som tar till sig den nya kulturen först – och som dricker mest – är ungdomar. En hel ungdomsgeneration är på väg att supa ner sig.

Samtidigt lanseras narkotikan på nytt. Det är som en ny flowerpower-epok. Drogromantiken förför tusentals och gör dem till missbrukare.

Samhällets kostnader ökar otroligt om vi ska hjälpa dem som vill komma ur sitt missbruk.

Fler än 200 000 barn i Sverige växer upp med missbrukande föräldrar. Och det blir ännu fler när dagens unga får barn.

Vanligast
Den vanligaste myten och den största lögnen om alkohol är att den ger gemenskap och glädje.

Sanningen är att alkoholen försvagar, förvränger eller bryter kontakten med omvärlden. Därför gör den oss egentligen mer ensamma.

Det fräschaste livet är ett liv utan droger.

Värst
Men det allvarligaste:
Gör en lista på alla vänner, arbetskamrater och andra som du känner. Stryk sedan vart tionde namn. Så många kommer nämligen att bli missbrukare om ni väljer att dricka alkohol.

Låt slumpen avgöra vem du stryker över. Det finns nämligen ingen som kan förutsäga vem som drabbas. Det kan lika gärna drabba dig.
Men vi vet helt säkert att det bara drabbar dem som dricker alkohol!

Spik nykter är den enda för-säkringen
om du vill behålla dina vänner.

MYT 2: Rödvin är bra för hälsan
En nyhet som dyker upp med jämna mellanrum är att det är bra för hjärtat att dricka rödvin.

Internationell forskning visar att de som inte dricker någon alkohol dör tidigare än de som dricker lite alkohol. Det tolkas som att det är farligt att vara nykterist.

I själva verket är väldigt många av de som inte dricker alkohol i undersökningarna nyktra alkoholister. De har redan druckit så mycket att de fått skador av det. Andra är sjuka människor som inte kan dricka alkohol för hälsans skull. Det är människor som dör tidigare än genomsnittet – men inte av nykterheten.

Men största anledningen till att de undersökta som inte dricker alkohol dör tidigt är att många av dem är ensamma människor som varken har vänner eller familj.
Och ensamhet är farligt för hälsan.

Den svenske socialläkaren Sven Andréasson anser därför att de internationella siffrorna inte stämmer för Sverige. För väldigt många spiknyktra i vårt land är med i nykterhetsrörelser och frikyrkor. Och de är inte alls ensamma.

Procenten
Hur mycket alkohol innehåller flaskan eller glaset? Hur ska man jämföra?
Självklart är det alkohol i öl och vin men hur mycket sprit (40%) det finns i en starköl eller en flaska vin? Här en tabell över de vanligaste sorterna:

Procent Storlek Motsvarar
En flaska lättöl
2,25 vol% 33 cl 1,9 cl sprit
En flaska folköl
3,5 vol% 45 cl 3,9 cl sprit
En flaska starköl
5,6 vol% 45 cl 6,3 cl sprit
En flaska lättvin
12 vol% 75 cl 22,5 cl sprit
En flaska starkvin
18 vol% 75 cl 33,8 cl sprit
En flaska starkvin
22 vol% 75 cl 41,2 cl sprit
En flaska sprit 40 vol% 75 cl 75 cl sprit

Du kan själv räkna ut det med formeln: volymprocenten X volymen i dl X 0,25

 
Våga anta utmaning

Att det ska behöva vara så besvärligt/jobbigt att förbereda något som man vill göra. Det tar på krafterna, och tänk vad lätt det är att bara säga "Nej, jag fixar inte detta jag hoppar utmaningen istället och låter någon annan göra det". Men VARFÖR!? Om det är något man egentligen vill så får man minsann ta sig i kragen och göra det ändå, annars kommer man ju aldrig våga göra något nytt eller utvecklas.
Man kommer känna sig så glad efter, I did it, trots nervositet och panik innan..
Om det finns fler som tänker så här (tror det finns många) så vill jag utmana dig att våga göra något nytt som du vill men egentligen kanske inte vågar. Be att Gud ska vara med och våga anta utmaningen istället för att ångra dig efter.

Blowing away

Gårdagens konsert var helt sanslöst bra!
Alla biljetter hade sålts ut och det var mycket folk i Globen. Startade med Ole Börud fortsatte med Samuel Ljungbladh och slutade med en mäktig konsert av Kirk Franklin. Det var magiskt. Det var inte bara en konsert, det var en gudstjänst. Vilken fantastisk gåva och möjlighet kirk har, och vad han använder den!
"Don't cry, whipe your eyes, he is not dead!"


Tänkte lite på det här med beroende. Vad mycket man kan göra till ett beroende egetnligen, det är läskigt! Jag börjar inse fler och fler saker som jag är beroende av. Vissa saker vill man inte göra av med trots att man vet att det påverkar en negativt, eller ens tid negativt. Och vissa saker vill man inte inse/erkänna, antagligen för att man vill fortsätta. För vad händer om man slutar med något som man är beroende av? Kanske en slags trygghet som försvinner, man är rädd att man misslyckas sluta med det.
Men varför ska man vara rädd för att misslyckas, egentligen? Det är inget fel i att misslyckas, bara resa sig upp och borsta av sig och försöka igen.
Hur många gånger misslyckades inte Tomas Edison när han skulle uppfinna glödlampan? Gav han upp? Nej, han fortsatte och fortsatte tills det blev rätt. Han såg det inte som några misslyckanden heller utan andra sätt att inte uppfinna en glödlampa..

tips

Nu har jag verkligen kommit in i en dipp-period igen vad gällande bloggandet. Det finns så mycket intressant och saker jag vill dela med mig av men jag kan inte riktigt formulera mig. Det kommer nog en vacker dag ;)
Ett boktips skulle jag vilja ge er! (jag läser en hel del nu och det är så gött att fylla på med bra saker!)
Kom som du är av John Burke. Tok bra bok! Det sätter igång hjärnverksamheten (I alla fall min)

You are my everything

Worthy is the Lamb who was slain. Holy, holy is He.
Sing a new song to Him who sits on Heaven's Mercy Seat.

Holy, Holy, Holy is The Lord, God Almighty.
Who was and is and is to come.
With all creation I sing, "Praise to The King of Kings,
You are my everything. And I will adore You".

Clothed in rainbows, of living color.
Flashes of lightening, rolls of thunder.
Blessing and honor, strength and glory and power be,
To You, the only wise King.

Filled with wonder, awestruck wonder,
At the mention of Your Name.
Jesus, Your Name is power, breath and living water.
Such a marvelous mystery.


Tåg hem!

Jag är trött och seg.. passerade precis hallsberg med tåget. Är en timme försenad. Bytte tåg i göteborg och pga en olycka som skett tidigare idag så blev tåget väldigt sent.  Just nu vill jag verkligen bara hem.. skulle var framme om 30 minuter egentligen men lär ju inte va framme förrän halv 11, tidigast. Tack och lov har jag en bok och myycket bra musik i mobilen.
Agnes sitter på samma tåg som mig också, dock två vagnar bakom. Skönt att få trevligt sällskap på tunnelbanan hem sen!
Självklart klantade jag mig så fort jag satte mig på tåget. Öppnade min Loka och det sprutade vatten överallt, BRA jobbat Rebecka! Halva jag och boken blev as blöt och luktade fläder..
Får väl sätta mig och skriva något, så länge batteriet på datorn räcker (det är ju inte så länge)

Esteter

Just nu sitter jag på pappas arbete (i min gamla estetkorridor). Mitt tåg går om 2 timmar, hem till stockholm igen. Tills dess ska jag ta det lugnt på kontoret och läsa. Sen kör min käre far mig till stationen. Känns skönt att sitta här och bara vara ett tag. Har vart ute och lunchat med Martina, tittat på söta barnkläder. Åh, tänk när man har en egen liten att köpa kläder till! (det lär dröja, haha)

Härligt att höra att det är som "vanligt" i denna korridor. Musikesteterna har flyttat till högskolans gamla lokaler men fortfarande flödar musiklivet här. Det spelas gitarr för fulla muggar i korridoren, som på den gamla goda tiden.
Hepp nu ska jag återgå till boken..


Söndag

Vilken helg! Det har kalasats för fullt må jag säga. Mycket trevligt att träffa lite släktingar och vänner till min morbror. Men ojsan vad mycket mat och fika det blivit. Mormor och morfar brer inte på lite.. hehe.. Men oj så gott! Det har vart riktigt trevligt, inte så mycket vila dock. Va även en sväng till graven idag, vackert..
<br>
Sen vad jag ju även i kyrkan idag, fantastiskt härligt! Åh vad jag saknar församlingen här. Men jag känner mig lycklig som hittat en fin församling i Stockholm med fina människor. Men församlingsmedlemarna i vargön är ju fortfarande kvar här, och dom saknar jag. Det var som sagt fantastiskt att komma tillbaka igen.. nästa gång blir till jul..
<br>
Imorrn bär det hem till Stockholm igen.. Dags att ta tag i skolarbetet igen, vilket inte ska vara några större problem. träffa vännerna igen =) och om en vecka är det Kirk Franklin!!!!
<br>
Jag älskar verkligen att se vad Gud gör! Wow, det är grymt! Se och njut nyhetsinslaget från tvkanalen CBN