Lite tankar i kristider

Då var denna dagen slut.. Det har vart jäktigt men oooo så bra!
Kom hem efter jobbet tog en snabb dusch åt två mackor och hann spela 10 minuter på pianot sen iväg till kyrkan för att plocka ihop instrument och iväg till trollhättan pingst för att sjunga.. Det var sjuukt bra! Folk från varje församling i hela trestad. Det är mäktigt.. fler sånna möten, vi tror ju på en och samme Gud! Har även satt igång lite tankar på hur jag som person kan hjälpa till att det ska bli bättre i dessa kris tider..
Det var en kvinna från Korea som berättade hur dom hade gjort i Korea för 10 år sen när de hade en fruktasvärd ekonomisk kris.. De hade en stor skuld till utlandet
Det var några som började att ge av sitt eget guld till staten. Detta uppmärksammades i tv och gjorde att fler gjorde likadant. De tog av sitt egna guld (det förekom även att de tog sina vigselringar, eftersom det var guld) och gav till staten.. Det resulterade till att de kunde betala av heeela skulden till utlandet. Är det inte fantastiskt?
Med tanke på arbetslösheten.. Det finns människor som går ner i % för att någon annan ska kunna få jobba några %.. Det finns människor som ber om att kunna få kanske 10% mindre i lön för att någon annan ska kunna få jobb.. Vilka människor! Jag beundrar dem så mycket! Tänk vad DU kan göra för att hjälpa till i den situation som vi befinner oss i.. Oftast sitter man med rumpan i soffan och väntar på att hjälpen ska komma.. Men det är inte så det funkar.. Vi har själva ett ansvar gentemot varandra..
/R

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback