Grattis till mig?

Ett år äldre, i siffror. Ja det känns inte direkt som så.. vad är en ålder egentligen? Jag känner mig inte särskilt gammal, inte som 23 i alla fall. Fast det är inte så gammalt heller.. Inte förrän alla tjatar om att det är dags för en att träffa någon eller att man får se till att "skaffa" en pojkvän, giftasmogen ju! Det är inte så himla lätt som det låter..
I alla fall, jag har haft en mycket fin födelsedag. Vaknade 5.45 imorse och jobbade fram till 13. Mobilen har gått varm idag, och även facebook, detta fenomen.. efter jobbet bar det hem och hjälpa föräldrarna att städa och att göra iordning maten. På menyn stod det grillad chilikryddad fläskfilé ugnstekt potatis med en fräsch sallad och vitlöksåsk, makalöst gott! och till efterrätt frukt med vit choklad i ugn och glass. Hade en mycket trevlig kväll med familjen, morföräldrar och fam Lundgren. Tack för ett fint uppvaktande!!

Hundskall ut över vargön

Dagens incident! Pappa och jag åkte till stan för att handla inför morgondagens partaj. Gjorde först ett spontant hembesök hos goda vänner och blev bjudna på riktigt gott kaffe (min käre far brukar göra spontana hembesök, så folk är vana haha). I alla fall, väl på kvantum plockade vi ihop allt som skulle vara till maten under bossande av mig. Plötsligt hör jag pappa ropa över halva affären "Rebecka!" jag kikar ut från några mathyllor och ser att folk tittar lite konstigt på mig. Pappa kommer gåendes i raska steg "Vi måste åka hem fort som ögat, grannen ringde precis och Bea (vår hund) står på balkongen och skäller som en galning". Så vi skyndar oss och kör mot hemmet. Öppnar dörren och märker att balkongdörren är stängd. Antagligen har hon knuffat upp den, gått ut och dörren blåst igen. Inte konstigt att hon står ute och skäller som bare den i regnet. Hon va rätt blöt och glad över att vi kom hem, stackars liten.

Movie time!!!!

Incenption, då har man äntligen fått se den och på bio också! Alfrida och jag hade en tjejkväll. Det va då verkligen längesen vi hade kvalitetstid. Vi började kvällen hemma hos Alfrida och hennes make Petter. Kvällsfikade och övade inför söndagens möte, vi har hand om lovsången då. Sen bokade vi biljetter till bion en sisådär 40 minuter innan start. Härligt med spontanitet! Vi va båda helt tagna av filmen efteråt. Såå bra. Gillar man tänkar-filmer/komplicerade och lite action, ja då borde man även gillar denna. Och det gäller att hänga med i svängarna!
En fin fin kväll!
Funderar lite

-------------

Packa ner saker till erikshjälpen
Packa in i kärran
Hämta saker i lägenheten
Lämna saker på erikshjälpen
Betala räkningar
Skicka lite mail
Packa lite kläder
Promenera till jobbet

Aktivitet

Jag förstår inte hur man kan ha så mycket skit!?
Jag har ägnat hela dagen åt att rensa i några av lådorna jag hade på vinden i min lägenhet. Pappa och jag åkte och tog ut hälften av sakerna som fanns där. Minst två lådor är nu bortrensade och fint staplade i ett förråd här hos mor och far. Syster håller också på att greja. Hon tar med sitt till Pite. Hon har ju stadgat sig med maken. Hennes saker åker ut och mina saker in hos föräldrarna igen. De längtar till jag gifter mig också och kan ta med sakerna då. Är dock helt slut, träningsvärk och ont i ryggen. Ajemän det är väl så det ska kännas?
Hepp dags att vila axlarna mot sängen och lägga huvudet på kudden.. men inte sova riiiktigt än

Sommaren är kort, men den har inte regnat bort

Jag frågar mig själv vart denna sommar tagit vägen.
Kom fram till att jag bara har 4 lediga dagar kvar innan mitt sommarjobb är slut.
Och sen åker jag direkt till frizon för att sedan åka direkt hem till Stockholm.
Denna sommar har gått fort, och den har vart fantastisk.
Många saker har uträttats, tagit tag i. Några orosmoment inför hösten.
Träffat många fina vänner, dock inte så många eller mycket som jag velat träffas.
Men än är inte sommaren slut och tur är väl det.
Det enda tråkiga är att det har vart ganska mycket jobb.
Varannan helg, och nu är det en jobbhelg igen. Imorgon är det delad tur, sista för sommaren och kanske sista för alltid.
Idag bakade jag innan jag promenerade till jobbet. Gjorde chokladbollar med jordgubbar i. Men jag är lite smått besviken på dom, mest konsistensen. Blev inte som jag hade tänkt, kanske pga mammas glutenfria havregryn? Men de smakade gott i alla fall, fett och sockersnåla. Inte ofta det blir sockersnålt för mig, haha.

Have I told you lately how much you mean for me

Have I told you lately
How much I think about you
The way you laugh the way you love
The way I feel around you
The stars would fall for you
And I would die for you

Have I told you lately
How much I dream about you
The way your eyes dance in the sun
The way the heavens wrap around you
And I would walk the world
To prove that I am yours

You’re my angel, you’re my queen
And I will give you everything
I’m crazy, I’m crazy
I’ve been around the world to see
That you’re the only girl for me
I’m crazy, for you I’m crazy

Have I told you lately
How much you mean to me
Every word from your mouth
Is like a drop of honey
The stars would fall for you
And I would die for you

I can barely breathe when I’m without you
I honestly believe I might die without you
You’re the rhythm that my heart beats to
And I’ll do anything because I love you
Girl I love you
Monk & Neagle

Glädjande kväll i småland

Igår va La Nilssons på en lite tripp till Småland, eller närmare bestämt Nyhem. Lasse Pettersson hade bjudit dit mamma och pappa och de ville ha sina döttrar med. Brenton Brown ledde lovsången på kvällsmötet, sjukt nice! Jag gick en oerhört glad överraskning när vi kom dit. Vi gick på gården och en röst ropade "nilsson". Jag trodde det va Lasse men när vi vände oss om såg jag att det va Emanuel, Lille-bro!! Hade verkligen igen aning om att han va där, och Ludde va också där under veckan. Så himla fint och överraskad. En bit av stockholm i småland.

En kväll vid boteredstrand

Bilderna sammanfattar min kväll. Har vart hos systers svärföräldrar med familjen och vänner till familjen och haft det riktigt gott. Svåger och jag spelade strandtennis, borde kanske bli nytt träningsätt. Sjukt kul, och vi va grymma (om jag får säga det själv). Det bjöds på grillat och goda efterrättssaker.  Efter maten togs det ett kvällsdopp i sjön. För första gången simmade Bea (vår hund) frivilligt ut i vattnet.. Det var en fröjd att se!
Skönt i vattnet va det också, 24 grader.
Fick även reda på idag att min engelska bibel anlänt till Stockholm, men det tar ju ett tag innan jag får den. Typ när jag kommer tillbaka. Om en månad...
Hepp nu är det sovdags.. Imorgon bär det iväg till Nyhem med mor och far för att se Brenton Brown!! Men först jobba.

Purple rain, purple rain

Jag ska dela med mig en av dagens panikartade situation.
Jag duschade en av damerna på jobbet, och hon hade silverschampoo. Jag använder det själv så vet ju hur det fungerar. Det varnas om att om det sitter i för länge så kan håret färgas. För er som inte vet så är schampot väldigt mörklila i färgen och tar bort gula och grå nyanser. Man kan ju säga att allt schampo, eller färgen från schampot inte gick ur helt.. Tanten blev lite smått lila!! Som tur är syntes det inte lika mycket när det hade torkat.. Hade vart lagom pinsamt om anhöriga hade kommit och hon såg ut som en styvmorsviol i håret! Tänka sig vad man kan vara med om, och orsaka..

Inspiration och kli i fingrarna

Under några timmar har jag spenderat min tid framför datorn, organiserat upp bland låtar och tagit fram text och ackord på låtar som är intressanta att göra om och spelas upp på någon konsert eller bara för skojs. Jag är så oerhört sugen på att spela piano/gitarr och sjunga, göra sånger till mina egna och utvecklas. Framför allt genom att kompa. Tar man inte tag i det på en gång dras det ut på tiden och lusten tappas. Det ska INTE hända igen. Det har hänt för många gånger och det är verkligen dags att ta tag i det. Och vill man utvecklas på ett instrument kan man inte sitta på arslet och tro att man ska bli grym utan att röra instrumentet. Nej nu är det skärpning!

Heldag med La familia

Efter att i sista sekund bestämt mig för att åka med familjen till kungälv och IKEA är jag nu precis hemkommen och heelt slut, seriöst jag somnade i bilen på väg hem!
Vi hittade inte musikaffären eller möbelaffären så vi hamnade utanför Göteborgs kex. Smart som jag är sa jag till familjen att vi lika gärna kunde passa på att gå in i deras pyttelilla butik och köpa på oss lite gott och i kassan fick vi en karta med vägbeskrivning till butikerna.
Stopp 1 Musikaffär - Jag letade som en tok efter ett Capo till min acke men det som fanns va lite väl dyrt. Så det blev istället plektrum och en behållare till plektrumen och ett rytmägg. Laddad inför höstens musicerande!
Stopp 2 Möbler - Syster och svåger letar dubbelsäng. Men utan någon större framgång, däremot fick de tips på hur de skulle veta om det va en bra säng. Känns den skön? Då är den antagligen bra!
Stopp 3 Ikea - dags att först fylla på kroppen med lite kalorier och energi. Gott med lunch och kaffe. Sedan börjades det kika runt. Det tog ett rejält stopp på sängavdelningen. Då tröttnade jag! Men jag försökte gå runt och kika lite och bli inspirerad själv. Jag längtar efter att köpa ett hus och inreda. Det är lite tråkigt med att bo på Tempus, man har bara ett rum och inte så mycket utrymme att inreda.. Så nu är jag full av idéer!  Give me soemthing to work with..
Nu är det sängläge och bok som gäller!

Fallens dagar final!

Fallens dagar, Trollhättans fyllefest. Som tur är finns det mer att göra än att sitta och pimpla alkohol i ett öltält för att inte komma ihåg så mycket från kvällen/natten innan. Nej öltält har jag hållt mig ifrån. Istället spenderade jag min första timme på årets festival tillsammans med Sandra på en konsert. och inte vilken som helst utan Papa Ray, vänner och bekanta från hemtrakten. Det spelades country/bluegrass/blues så det stod härliga till. Sjuukt nice!
Sedan vandrade vi vidare till pingstkyrkans scen där vi tillsammans med Joakim och Levi lyssnade till kyrkans gospelkör. Yes, det var nice musik det också. Josefina körde gasen i bott med rösten, We like it!!
Efter skön musik satte vi oss på bryggan i kvällssolen med benen dinglande över kanalen och fikade. Vi hade grymt trevligt, i alla fall jag!
När solen gick ner över husen va det inte längre lika varmt utan snarare kyligt! och det vardags att bege sig bort mot nästa konsert. Nämligen BROLLE tillsammans med kulturskolans symfoniorkerster. GAH! Vilken röst! Måste ju säga att jag gillar hans musik också, är inte så inlyssnad men låtarna han körde gillades!
Sen kom den stora finalen, fyrverkerierna!!! Varje år blir man imponerad av de krutladdade raketerna. Det är minsann inte dåliga grejer de fyrar/firar iväg. Vackert värre!

You have to choose

You chose the cross, you chose me
Surrendered your life, you chose me
Though I did not deserve, you chose me
So I choose to love just as you chose me
I put you first as you first loved me
I'll treasure your grace as you died for me

Amen

Teatergränd

Ledighet!! Kvällen firades tillsammans med Sandra och Tobbe, vi gick till teatergränd och lyssnade till musik som framfördes av Sommarartisterna. Mina vänner som jag skrev om igår. Det var sinnes bra idag också! Tack för en myycket fin och inspirerande kväll. Det är bra och intressant att lyssna till andra som spelar musik, man får lite idéer och så plockar man ihop och gör det till sitt eget.

Black velvet and the little boy smile

Grattis morfar 75år! Åkte till morföräldrarna imorse (va där halv 11!!) för att fira käre morfar. Det var inte en så stor skara, men en fin sådan. Fint att få träffa sina släktingar!  Man får passa på medan de (och jag för den delen) är hemma i trakten. Det blev några mysiga timmar, sen tog jag bilen tillbaka för att jobba. Dagen startade bra. Det bjöds på musik av Sommarartisterna. Sjukt fint!! De blev nog lite smått överraskade över att träffa mig där, men en glad en hoppas jag haha! Sandra och jag tänkte ta oss till Teatergränd imorgon och lyssna på dom igen. Skönt att komma till en annan miljö där man kanske kan prata lite efter också. Himla duktiga musiker, och mycket bra val av låtar. NickelCreek, I like it!
Måste säga att eftermiddagen och kvällen på jobbet gick av bara farten. Åkte till min kära vän Sandra en sväng efter jobbet och pratade. Jag har kommit på att det inte är länge till jag är hemma!! Så nu får jag se till att umgås lite med mina vänner, inte bara jobba hela tiden. Nu är jag snart ledig några dagar, bara imorgon också. Så det är verkligen dags att släcka lampan och säga natti natti

Moving forward

Ännu en kväll som tillbringas i soffan. Eller, efter att ha skypat (skype är förresten underskattat, mer skype!) och pratat om hösten kliade det lite i fingrarna så jag satte mig vid pianot någon timme och spelade och sjöng. Och det är något som faktiskt har hänt några gånger per vecka sen jag kom hem till mor och far. Jag har även tänkt under de senaste veckorna att gitarren skulle plinkas på också, det togs också tag i! Jag har musicerat ikväll, de är guld! En liten stund varje dag, det är mitt mål.
Jag och mina arbetskamrater pratade även mat idag, och jag blev så himla sugen på att laga mat och vidga mina vyer och fantasier. Tänkte börja med frukost, ha lite mer ägg och smoothie-baserade sådanna. Men vad kan man äta mer till scrambled eggs förutom bacon? grönsaker kanske.. Måste lära mig vad som passar och inte passar till olika ingredienser. Müsli är något jag ska göra när jag är back in the big city igen. Längtar som en tok nästan..
Nu är det soffläge med en bok som gäller!

Chanel No.5

Wow, jag har precis sett klart Coco Chanel. Vilken kvinna, vilken levnadshistoria. Jag blev helt fascinerad och inspirerad av henne. Ofta (på tok för ofta) tänker man "Nej, det där fixar inte jag" "Varför ska jag göra det där när någon är mycket bättre på det än mig?" "Ingen tycker om det jag gör, det är för mycket motgångar. Jag ger upp!" Tänk om Gabrielle hade gjort det. Då hade hon antagligen levt på gatan i total fattigdom. Men hon trodde på sig själv och kämpade och det gav sannerligen resultat!
Den kvinnan visste vad hon ville och hon jobbade mot strömmen.
Kan hon så kan jag
Kan hon så kan du
Kan jag så kan du
Kan du så kan jag

Ledighet

Det är ännu en tropiskt varm dag i lilla Vargön. Och jag har hållit mig inne även denna dag (igår va jag ju på jobbet hela dagen). Riktigt skönt om jag får säga så. Mamma och pappa har varit hemma några timmar så spenderade lite tid med dom. Det var samma samtalsämne mesta delen av tiden.
Jag har fått gjort lite saker idag. Skrivit personligt brev och postat ansökningarna till SALT. Nu ligger det i Guds händer.. Jag vill så innerligt börja studera nu. Sen har jag tvättat och vikt tvätt, sista maskinen nu! Jag va iväg och handlade lite mer mor min och hade lite qualitytime! Är nu ensam igen och har tänkt att lägga mig i soffan och mata min hjärna med lite tänkvärda och inspirerande ord. Möjligtvis att det blir en film lite senare.
Har även roat mig att leta efter NKJV-bibel hmm det går sådär.. eller hyfsat bra.. men de flesta ser så otroligt amerikanska ut.. eller så är jag sämst på att leta helt enkelt..

Jag är ett lejon

Med benen uppslängda på soffan och teven på njuts det just nu för fullt av att det är ledigt imorgon. Jag har städat undan och börjat tvätta, underbart när det försvinner och blir lite mer ordning.
Måste säga att det är skönt att vara ensam, även om det känns tomt här i huset. Jag längtar hem till Stockholm också. Hade ett fint samtal med min älskade kombo, Emelie Berg igår. Det var fint att uppdatera och uppdateras.
Nu är det snart dags för fotboll, heja Spanien! Kanske borde ta och spela lite på pianot nu också, när det kliar lite i fingrarna efter att trycka ner tagenterna.
Har förövrigt börjat läsa en ny bok! Talang är BARA början. Sannslöst bra, ändå har jag inte läst många sidor. Men det inspirerar mig i alla fall.. Och vill man utveckla sin talang/talanger så får man ju faktiskt ta och jobba på det, talanger måste utvecklas för att de ska nå sitt fulla syfte/potential. eller vad säger man? Självförtroende är ett av 13 steg. Man måste tänka att man klara det. Om jag förstod rätt så tror vi att vi klarar ca 10% av en sak. Tänk då att det finns 90% som man egentligen klarar!! Vi kan så sjukt mycket mer än vad vi tror. Vi får inte sätta stopp för oss själva, vi måste tro på att vi klarar det. Då kommer vi nå en mycket större utveckling i vår talang..
En liten aptitretare....

I tankarnas tider

Det blir inte riktigt som man tänker sig, det blir kanske inte riktigt alltid som man vill.
Just nu känns det som att jag bara kommer jobba resten av sommaren som är kvar. Ända fram till Frizon startar. Fast riktigt så är det kanske inte? Jag har ju ändå lyckats göra en hel del nu när jag jobbat. Eller, vart utanför Vargön menar jag då.. Jag har ju vart i Gräfsnäs och firat midsommar och även vart ett par dagar på Hönö, det är inte illa!
EN sak kan jag säga i alla fall, det ska bli skönt att vara ledig en en dag, jobb imorgon men ledig måndag. Då ska jag få iväg min ansökan till SALT. Det ser lite ovisst ut ang utbildning till hösten.. Jag hoppas innerligt att det löser sig med SALT, jag vill inte skjuta upp mina studerarplaner ännu ett år. Det enda jag kan göra är att skicka ansökan och sedan lägga det i Guds händer.
Ojoj, sitter och kollar på matchen mellan Uruguay och Tyskland. Det är intensivt och det är spännande! Men nu gjorde Tyskland mål, HEJA URUGUAY!
Tillbaka till seriositeten. Nu ska jag inte sitta och oroa mig och bara tänka på jobb, och lite annat sånt där som kan fylla ens tankar. Dags att leva varje dag som om det vore en gåva. För så är det ju också, var dag är en gåva. Dags att behandla varje dag som det också!

Intensivt men o så underbart

Nu va det på tok för längesen jag skrev..
Det har vart intensivt sen efter midsommar med jobb, new wine-konferens och hönö. Det har varit helt underbara dagar! Konferensen var helt sjukt bra, det går liksom inte att förklara för det låter bara tamt om man ska säga. Det jag kan säga är att vi har fått se en bit av Guds rike. Människor som har blivit djupt berörda av Gud och friska från olika sjukdomar och smärtor. En av våra ungdomar (bara för att ta ett ex.) Hon kom med förskjuten ryggrad, den gick några mm åt höger eller vänster, kommer inte ihåg och det är ganska oviktigt i sammanhanget. I alla fall, hon hade skålaros eller hur det nu stavas. När de bad för henne blev ryggraden rak och de som hade händerna på kände hur det flyttades. Är inte Gud stor!? Det var bara en av alla saker som hände.
Direkt efter konferensen jobbade jag 3 dagar. Igår åkte Philip och jag till Hönö, så fort jag hade slutat jobba. Vi kom fram till ett soligt och härligt Hönö. Träffade några vänner från Betel vilket var sjukt fint! Natten blev sen och jag somnade nästan på trappan utanför Nimbus. Vi åkte till husvagnen och förtältet där det skulle sovas, 11 personer!!! 6 personer knödde sig in i husvagnen medan jag och 4 grabbar sov i förtältet. Det var en varm natt vilket jag är glad över. Idag har det regnat en del, så det tillbringades tid på glasscafét på Fotö och promenerades lite på klipporna för att sedan åka tillbaka till husvagnen och ligga och läsa en stund och lyssna till regnet som föll på förtältets tak. Jag åkte från Hönö för 3 timmar sedan. Jag fick panik för att jag missade avfarten som jag hade tagit när vi åkte TILL Hönö. Så jag va rädd att jag höll på att komma till Malmö eftersom det inte stod E6 eller E45 någonstans. Jag drabbades av panik!!! men det gick bra, jag hittade rätt och körde i Göteborg, ENSAM. Det har nog aldrig hänt tidigare.. Och sen höll jag på att köra soppa-torsk. Men hittade tillslut en mack där det tankades på.. Nu är jag hemma och ligger i soffan, helt sjukt trött. Ska gå och sova nu och ta igen en massa timmars sömn, imorgon ska det jobbas igen och i resten av helgen.