Måndag

Åkte till skolan 3 timmar tidigare idag för att göra ett arbete i dataprogrammet capitex.. kul att göra något som man inte riktigt förstår.. Det blir ju rena chansningen på vissa saker.. Efter att vi suttit och tragglat med det där utan att ha blivit helt färdiga gick Rebecca Caroline och jag till café oden och åt lunch, sååå gott! rimmat potatis med kyckling och grönpepparsås..
Mötte även micke som jag pratade lite med men eftersom vi hade lite bråttom blev det inte så mycket snack..
När jag kom hem började jag arbetet på toaletten.. Det var sjukt pilligt och det blev lite bubbligt på vissa ställen och inte helt lätt att få det helt rakt.. men det blev ändå sjukt mycket snyggare än tidigare!
Nu är det dags för mig att säga godnatt
/R
  
Före                                                              Efter

Trött!!

klockan ringde, jag åkte till vargön för att hämta pappa och åkte till kyrkan.. Han hade hand om musiken på dagens möte och eftersom en av sångarna inte kunde vara med så frågade han om jag och syster ville vara med. Det var ett heeelt sjukt bra möte.. " gör det lilla du kan......" vad kan du göra för din medmänniska, nära vän eller någon du aldrig träffat från något annat land? Börja i det lilla.. Tänk om alla gjorde en liten god sak varje dag, vilken underbar värld vi skulle leva i då! eller hur??
Sen fortsatte det i ilfart hem till my parents house och åt lite mat och sen en promenad ner till jobbet.. och NU är det sängen.. trött i huvudet och hela kroppen skriker efter sömn.. 
Godnatt
/R

sooova

6.00... *PIP*PIP*PIP*PIP...........* Sooova... mobilen ringer och det är dags att gå upp för att åka och jobba.. ska jobba imorrn också.. lite gott med extra i kassan..
Efter att ha slitit på jobbet åkte jag till överby och inhandlade lite saker.. nu ska det även fixas till i badrummet! ÄNTLIGEN! den laxrosa kakelranden ska nu bort! resultatet kommer nog att komma när det är klart..
Tillbringade lite tid hemma hos föräldrarna och syster.. Eleonor och jag upplevde gamla minnen när vi tittade på polisskolan 3, OJ vad vi skrattade, precis som förr haha..
Nu kom jag ganska nyligen hem från lyktan.. eftersom tjejen var och är väldigt trött så blev det rätt flummigt.. inte mycket vettigt som kom från mig.. Jag ska i alla fall bli politiker.. kommunikationsminister är min plats.. haha kommer bli ett härligt gäng ;) haha Det spelades ett jätte kul spel, Hubb, jag förlorade men vad gör det? Jag hade ändå kul!
Och flipper spelade vi också detta väldigt omoderna men o så roliga spel..!
men nej nu måste jag sova.. mina ögon går snart i kors och det är inte så bra det!
Godnatt
/R

Fredag

Så var man hemma, alldeles för sent eftersom jag ska upp och jobba om några timmar.. men ja slutar ju 12 imorrn så det är ju gött..
Jag slog förresten rekord (mitt personliga) att gå till Vargön.. Jag gick på 45 minuter mer eller mindre exakt.. tidigare har jag gått på 50 minuter..
I alla fall, ungdomssamlingen var såå bra! det är mysigt att komma hem till varandras hem och fika, umgås och prata om djupa och mindre djupa ämnen.. Jag är verkligen så tacksam över att få vara en del av denna gemenskap.. och jag är så tacksam över alla vänner jag har som inte är med där.. TACK!!
Är sugen på att grilla/promenera på berget imorrn..
Nu måste jag sova...
Godnatt!
/R
  
Sunshine                                                    Hösten

Walking

Nu ska jag ta och promenera min väg mot vargön för att sen ta bilen till ungdomssamlingen..
mm ska bli kul =)
och strålande väder är det nu!! =D

Torsdag

Jag och resten av klassen var beredda på att  ha 6 timmar föreläsning i makroekonomin idag.. men när vi kommer så föreslår han att vi har 2,5 timma först och sen lunch på 45 min, därefter 1,5 timma till.. MED RAST!! tacka vi nej?? Hallå, vi fick ju sluta två timmar tidigare =P såå skönt!
På lunchen gick Rebecca Caroline och jag till en kinarestaurang ungefär 1 minuts gångväg från skolan.. det var riktigt gott och vad kul vi hade.. skrattade gjorde vi kan jag ju lugnt säga =D Nästa gång blir det tydligen kinamat i mellerud eftersom Caroline sa att den är känd för att vara väldigt god där uppe.. spännande!
Efter skolan gick Rebecca och jag till Åhléns! Det är farligt att släppa lös tjejer där (som rebecca uttryckte sig) Hennes kompis tyckte att vi skulle gå därifrån eftersom det var farligt för oss.. haha jag köpte i alla fall lite snygga saker till badrummet och doftljus som ska få lysa där och ge god doft..
Efter att ha städat som en tok och det faktiskt ser hemtrevligt ut gick jag till Majas gröna ängar och fikade med Mattias som jag itne träffat på 6 år! Helt galet lång tid.. tog en promenad genom den vackra staden och fick även köra hans precious saab.. den kunde dra den! Riktigt trevligt!
/R

Höst och mystiskt väder

Onsdagen

Härligt! Idag sov jag länge.. ända till 11  har itne hänt på jag vet inte hur länge.. Efter att inte gjort allt för mycket gick jag till kvantum där jag möttes upp av sandra (jag var 10 minuter för sen, snacka om att beräkna tid heeelt galet) hem bar det sen med två hyfsat tunga kassar.. man får ju gå en bit liksom (typ 15-20 minuter)
Efter att ha vart hemma en stund satte jag mig på cykel och cyklade mot vargön.. När jag kommit upp för den hemska långa och sega backe mötte jag tomas på cykeln, härligt andfådd och rödmosig var jag.. tomas hade solen i ansiktet och fåglar som kvittrade vid hans axel sa han senare när jag träffade honom (han svävade ut en massa mer han pratade om någon nyrakad gris också, fattade inte mycket då).
Det var i alla fall start dags för T.O.K. (tonår och konfirmation) Riktigt skoj eftersom skaran tonåringar har ökat med ca 400% sen förra året.. det var väl kanke en 20-25 tonåringar =)  Det blev 5 kamp med 4 grenar och 5 poäng max på varje gren därav femkamp, enligt Alfred.
Till femkampen skulle jag även hem och hämta pastorns gamla audi. Johan satte press på mig så jag fick springa en liten bit. Väl hemma hos dem hjälpte åsa mig att starta bilen, och det vill jag säga var VÄLDIGT behövligt. För det hade jag nog inte klarat själv, det var den mest jobbiga bil jag någonsin kört! Som hon uttryckte sig, "det är som att köra ett skepp" hmm härligt att höra precis innan man ger sig ut på vägen.. Haha efter femkamp tacos och en underbar andakt.. tog jag, samuel, henrik och salva våra underbart skapade ben och gick mot vänersborg.. riktigt skönt med en promenad tillsammans med tre galna och härliga grabbar. Cyklade sen i ilfart till Tomas och Ingrid, en TIMMA försent, Ingrid undrade om jag hade snubblat över en älg, nae jag gick med killarna för att slippa den möka vägsträckan.. Hade en skön stund hemma hos dom också =D Tack för idag!!
I'm going to sleep
/R


HURTIG!!

Så hade man en föreläsning utan rast idag, magen kurrade och efter att ha druckit en kopp kaffe och vatten så behöver man även gå på toa.. men det var väldigt skönt ändå, vi fick sluta tidigare så jag fick lite mer tid hemma..
Efter ett misslyckande med simning (eftersom det bara va öppet 2 dagar i veckan) så tog jag cykeln till lyktan ikväll, cyklade med Samuel eftersom han också skulle jobba.. det gick förvånandsvärt bra fast flåsa gjorde jag allt..
Men hemvägen fick jag cykla själv.. det var ganska mörkt speciellt en kortare del av vägen men det var läskigt, och ingen lampa.. =S MÅSTE verkligen ta tag i det och fixa en..
Kvällen på lyktan var as skön!! en hel del ungdomar där vilket var kul =)

Tjejen tänkte börja med sit-ups.. men det gick bara en dag (två tillfällen) sen var ryggen paj igen.. I stort sett hela sommaren gjorde den ont.. sen gick det bort för ca 3 veckor sen och nu är det tillbaka.. trodde ju träning skulle bättra det ännu mer, men ICKE!
Något tips på vad man kan göra??
/R


Mysiga dag

9.45 bar det iväg med buss mot vargön och helen och alfreds bostad. Jag var sen och trodde jag skulle missa bussen och stressade som ett as! Men jag hann med den.. piuh.. Tillbingade en stund tillsammans med dem innan Helen och jag åkte mot trollhättan.. Vi köpte present till Salva som idag fyller jämt!! GRATTIS!! vi hittade riktigt snygga kuddar och en pläd som han ska ha till sin nya bostad.. Efter att ha strosat runt och Helen nästan blivit "pålurad" en gratis mobil (förutom abonemanget) så hamnade vi på en mysig kina restaurang och åt en riktigt god lunchbuffé. Det var en riktigt go start på min dag..
Sen bar det av mot skolan för att ha 3 timmars föreläsning.. Tog sedan bussen 16.00 från torget mot vargön för att hjälpa Salva med kalaset. Det var en väldigt trevlig kväll med umgänge och mat.. Tack för en fin fin dag!! =D
/R

Härliga helg!

Igår bar det av mot skövde med härliga vänner! vitamin och hälso kurs/föreläsning.. Han var grymme bra! och jag har fått lära mig ett och annat.. mycket intressant.. =) Oj vad trötta va var på hemvägen, övertrött med ändå mycket energi.. En massa skratt och tokigheter.. TACK!!
stressad som as kom jag 10 minuter sent till lyktan.. de andra som skulle jobba under kvällen hade stått och väntat.. det är lite pinsamt när man ensam har nyckel och ansvar för kvällen, framför allt när det inte är ens egna grupp!
Men det var också väldigt roligt.. var ännu tröttare nu och sa en massa tokigheter.. det är lite så jag fungerar säger massa saker som man sen inte kommer ihåg.. kan va farligt! men oftast helt ofarligt =P
Idag samlades vi klockan 9 i kyrkan för att sätta ljud och öva inför dagens musikaliska del i gudstjänsten. Och jag är såå tacksam! Det kändes riktigt gött och mina vänner som också var involverade är så duktiga! jag är stolt över dem!!
Efter att i princip bjudit in mig själv på middag till Helen och Alfred (vilket inte alls var min mening!! pinsamt ju) så tillbringade jag eftermiddagen hos dem.. Mycket god mat och underbart umgänge..! Tycker om att umgås med er!
Rebecka är nu väldigt tacksam över denna härliga helg
/R

Leka med barn

Jag var i skolan och hade ännu en föreläsning i macroeconomics.. idag förstod jag mer eller mindre de första typ 2,5 timmarna men se var jag heeelt lost.. fattade verkligen iiinget.. undrar verkligen hur det kommer gå på denna tenta alltså.. men hem bar det slänga i sig mat och sen åka till kyrkan för att öva inför söndagens gudstjänst.. Syster samuel och jag.. Åh vad bra det kändes! ser fram emot söndag och nu kan jag sova lugnt inatt.. sköönt!
Efter övningen åkte samuel och jag in med ungdomssamlingen och lekte med barnen på kastanjevägen.. Åh vad roligt det var! Det är så nyttigt och roligt att vara med människor från andra kulturer... man har så mycket att lära av varandra.. De barnen är i behov av närhet och kärlek och dom ger mycket kärlek tillbaka.. Visa att du bryr dig.. var ett föredömme för barn och ungdommar, jag vill utmana dig.. Hur beter dig mot de yngre? Hur skulle du vilja/velat att äldre beter/betedde sig mot dig? Du är en pusselbit i denna värld, vad gör du av den pusselbiten?? Gräver ner den och tänker på dig själv eller gör något för världen och för de människor som finns på den? Hur vill du bli ihågkommen??
/R


?????????

????unemployment????GDP???Depreciation??
???inflation rate????Inflows/outflows????Dirty floating???
????????????????????????????????????????????

Ja ungefär så här känner jag efter dagens lektion.. A BIG question..
Men de sista 15 minutrarna hängde jag med lite mer i svängarna så jag ska faktiskt sätta mig och läsa och ge den här kursen en chans.. den kan nog vara riktigt bra att ha.. you never know where God is going to lead ya.. kanske kommer behöva den..
så nu är det plugg och gröt som gäller! (bara lite tv först ;) )
/R

Onsdag

Jag har äntligen städat! och nu är det fräscht igen känns skönt.. fast det står ny disk på diskbänken.. en av de saker jag avskyr mest.. tog en lugn förmiddag sen åkte jag ut med pappa och köpte färg till garderobsdörrarna.. (vitt så klart, det är ju hemma hos mig ju, stilrent) vi skulle även ha tag på längre skruvar till mina handtag men ICKE! hoppas verkligen att jag får tag på några annars blir det inte kul.. Nu luktar det nymålat här, tycker mycket om den doften vill ja lova.. =) men det är inte färdigt än. måste tydligen torka 24 timmar! orka.. ska ju målas på bägge sidor.. suck..
Medan jag gjorde toscaäpplen som syster och jag fick när vi var små och verkligen älskade (fast det blev inte lika gott som när pappa gjorde) så pratade jag med KLARA!! ååh du va ja saknar henne! efter att ha tillbringat i princip varje dag och delat såå mycket så är det jobbigt.. hon är en riktig pärla!
/R


klippa mig?

Jag är sååå sugen på att klippa mig!
funderat på det i ett år..
så som victoria backhem har.. ungefär.. det går ju itne att ladda upp något kort så kan tyvärr inte visa..
Annars så har jag vart på stan idag och föröskt lite ang jobb.. får se hur det går med det..
I skolan hade vi en riktigt rolig lektion.. hade en galen lärare som lärde oss ett dataprogram för att det ska gå lite lättare att jobba... det var dock ändå itne så lätt att skriva.. man ska ju beskriva och en massa, inte lätt det!
Sen har jag vart på lytkan ikväll.. å jag tycker om det!!
och tack alla för era uppmuntringar.. det känns sååå skönt =)
/R

Måndag

Ja så var man i skolan idag igen.. var trött som ett as när jag vaknade.. och har vart trött mer eller mindre hela dagen.. men det var gott med en kopp kaffe när man kom till skolan.. dock brände jag mig på tungan och det gör fortfarande ont.. När jag slutat gick jag av vid resecentrum och väntade in sandras tåg så följde jag med henne hem och så lagade hon mat.. det var gott det må jag säga!
Nu sitter jag här lyssnar på så skön lovsång och slipar på min CV... och messar med en vän jag inte träffat på 6 år! 6 år!! då var jag liksom 15 år.. bara barnet.. Förresten, ingen som har tips på en arbetsplats som behöver är i behov av personal???
/R


Det Kreativa Hjärtat

Jag har vart på en helt galet bra konferens i helgen.
Det Kreativa Hjärtat.. många kreativa människor samlades från sverige i vår församling i vargön och tog del av så sjukt bra undervisning från olika talare. Det var pushning och uppmuntingar, men även lite allvarligare saker som man behöver jobba på.. som många har mer eller mindre problem med.. man är ju människa man kommer alltid ha saker man måste jobba på.. men det är ju bra, det får en att sträva framåt annars skulle man ju bara stå och stampa på ett och samma ställe..
Det har väckts mycket tankar i mig under helgen och det är så bra! Det är ju självklart jobbigt eftersom man helst vill se sig som "fel"fri.. men det är jag ju inte.. det är jobbigt att jobba med sig själv men oo så vktigt och nyttigt..
Tack för helt underbart bra helg! Jag ser fram mot denna höst..
/R


.................................

Sooova... Det är vad jag ska göra nu..
Har vart i skolan och pluggat en del idag..
Men var i kyrkan nu i kväll och hjälpte till inför konferansen.. Det kommer bli great!! ser fram mot det massa =)
Jag fick göra på de ensliga vägarna ut till bäckmans för att hämta byggnadsbelysning som alfred skulle ha till ljussättningen.. Där gick man sen runt i deras småhus (förråd avlastningsutrymmen osv..)Det var kolsvart, emil hade en pannlampa som han lös med men ändå! och det luktade gammalt (mysigt tyckte jag, det tyckte dock inte emil och alfred).
Men nu blir det sängen...
God natt

A day of....

Min dag började med tandläkarbesök.. JIPPI! fast ja tycker det är ganska skönt nu.. det är ju i princip bara undersökning så det går ju bra nu, har lärt mig sen tandreglerings tiden.. En liten rolig sak som inträffrade var att min tandläkare frågade om jag hade fått någon påminnelse om tiden via sms.. men det hade jag itne eftersom ett av numren var fel (självklart det dom hade skickat till) När jag kom hem visade det sig att dom hade skickat till mitt mobila bredband.. HAHA
Dagen fortsatte i kyrkan där jag satt och pluggade i en fruktansvärd kyla! värmen hade inte gått i gång ordentligt än.. och det var KALLT vill jag lova.. Klara och jag klagade över kylan förra året (Det var något fel då så det sprudades in kall luft istället för varm luft) Men grabbarna på kontoret tyckte vi var löjliga.. NU satt till och med dom och klagade för att det var så kallt.. plus att dom hade vantar på sig.. ja, VANTAR! hade jag gärna velat haft också..
Bussen tog jag sen in till stan, efter att ha deppat ihop lite över skolan m.m så behövde jag tänka på något annat och umgås med någon som kunde få mig på bättre humör så Sandra och jag lunchade på Italia.. mmm så gott!! Där satt vi ett bra tag och pratade.. så skönt! TACK bruden, you made my day!!
/R


Oh happy day

Så härligt att vara frisk och ute igen.. =)
Igår tog jag en hemma dag för att inte riskera bli dålig/sämre igen.. jag städade och diskade och tvättade, sorterade mina noter och gjorde snyggt och prydligt på en hylla i garderoben.. gött när det inte bara ser ditslängt ut utan ordning..
Idag blev det skola, och skönare denna gången.. pratade lite mer med en av mina klasskompisar och upptäckte även att jag gaktiskt har EN vänersborgare i klassen, underbart så vi pratade en del också.. gött när man tar bussen ihop och så där också.. Thank you God!!!
Åsså var det lyktan ikväll, en riktigt riktigt bra kväll måste jag säga! Många ungdomar där och en skön stämning.. LIKE IT!!
Och imorrn.. ja imorrn ska jag först till tandläkaren.. SEN, ska jag gå till kyrkan för att sätta mig och plugga och planera lite.. åh.. jag saknar förra året då man var där varje dag..
Men först får det bli lite sömn...
/R

You are everything

Find me here
Speak to me
I want to feel you
I need to hear you
You are the light
That is leading me to the place where I find peace again
You are the strength that keeps me walking
You are the hope that keeps me trusting
You are the life to my soul
You are my purpose
You are everything
And how can I stand here with you and not be moved by you
Would you tell me how could it be any better than this
You calm the storms
You give me rest
You hold me in your hands
You won't let me fall
You steal my heart and you take my breath away
Would you take me in
Would you take me deeper now
'cause you're all I want
You are all I need
You are everything, everything


Sjukling

Hemma och är sjuk.. så långtråkig dag.. Det har vart tv hela dagen.. har inte orkat göra något annat...
/R


Äntligen!

Äntligen köpte mig en multifunktionell skrivare idag.. så bra.. behöver man inte åka hem till mor och far och snylta på deras grejer.. sanslöst bra..
hepp nu får jag väl ta och återgå till plugget igen så jag kommer ut någon gång..
/R

This one it is!


Rebecka är mycket trött...

Vaknade för en halvtime sen... har sovit väldigt dåligt inatt... svårt att slappna av kanske? Sen är jag aas rädd för jag har fått lite ont i halsen.. jag får inte bli förkyld nu! Det hinns inte med, eller hinns gör det väl fast då missar man mycket viktiga föreläsningar.. inte så kul att sitta och snörvla på lektioner.. jaja jag ska försöka hålla mig frisk!
Igår gick jag till ungdomssamlingen som var hemma hos Johan och Linda.. Jag har inte vart hemma hos dem tidigare i deras nya bostad.. Asså du! När Johan visade runt mig började jag nästan grina för att det var så snyggt! (jag kan bli väldigt berörd av fina hus, det har hänt tidigare) Det var så otroligt snyggt!
Att jag gick till ungdomssamlingen tänkte jag mest skulle bli bar för den här gången.. Men jag skulle så gärna vilja fortsätta gå, tror att det är något som kommer bli grymt bra och utvecklande.. Kände mig träffad på vissa punkter han tog upp igår..
/R

bla bla bla bla

Okej jag har sagt det tidigare och det är inte sista gången jag kommer säga det, jag hastar makroekonomi! formler hit ekvationer dit engelska nya ord och engelska nya termer som man dessutom ska kunna på svenska (för enkelhetens skull) och som man inte ens fattar på svenska.. The head is just spinning around.. (nu ska jag inte skrämma er som kanske kommer läsa detta men det är bara det att just jag är inte så bright på engelska åtminnstonne inte när det går himla fort och det är x antal timmars undervisning på engelska..) Nu blir det till att plugga... so long! and wish me good luck!
/R

Himla skit ekonomi!

Sitter och försöker förstå mig på ekonomin och det är inte lätt vill jag säga! fattar verkligen inte hur jag ska klara av denna kursen.. Varken jag eller klassen är direkt glada över situationen...
Annars så började jag läsa lite familjerätt idag DET var intressanta grejer kan jag ju meddela i alla fall =D Bra saker som jag kan ha med mig sen också när det blir dags för giftemål (vilket jag hoppas inte dröjer aaallt för länge). Sen Blev det paus i pluggandet (en lite för lång en) och lunch på stan med Helen hennes söta dotter och hennes härliga föräldrar. Blev lunch på koppargrillen, där är man inte allt för ofta.. Sjukt gott men lite väl flottig mat.. beaneissåsen är inte att leka med! Jag strosade sedan omkring på stan själv, skulle få tag på en skrivare, men icke! Får ta det någon annan dag.. blev även lite shopping... ooops.. men nöjd är jag i alla fall..
Var även hemma hos familjen en sväng.. försökte göra lite uppgifter i ekonomin där men det gick ju åt skogen.. kul att försöka räkna något när man inte har någon aning vad det är man räknar ut.. hmm
Nae nu är det väl kanske bäst att lägga sig så man är klar i huvudet när man ska lyssna och försöka hänga med på den engelsktalande undervisningen imorrn..!
/R

En andra skoldag

Började dagen med att sova ut.. så gött tog det lugnt och åkte sen iväg till skolan..
Jag har två helt underbart roliga lärare i den andra kursen.. Och denna kursen kommer nog bli väldigt rolig, en del juridik och få en enblick i fastighetsmäklar världen.. Det kommer bli riktigt kul.. =)
/R