Lugna dagar

Nu sitter jag i bäddsoffan, i mitt gamla rum, sista hel-dagen i Vargön. Imorgon bär det av mot lite nordligare breddgrader. Dags för nyårsfirande och umgänge med fina vänner.
Det känns som om detta lov har vart riktigt slött. Samtidigt har det vart socialt med släktingar, mycket mat och en del förberedelser inför jul och andra middagar. Annars har det sett ut mycket så här:
Avslappning i soffan med en bok och Bea sovandes på magen, och även sovande ställning från den resterande familjen. Jag saknar betel och kyrkan i stockholm, men det har och är fortfarande skönt att få komma hem och inte göra något speciellt. Inga större planeringar, bara ta dagarna som de kommer. Men nu måste jag säga att jag börjar bli lite rastlös. men imorrn bär det iväg som sagt =)
Nu, back till soffställning och bok!

Måndag

Yes då var tågbiljetten till Örebro äntligen fixad och även hembiljetten till Stockholm. Nyår i Örebro kommer bli riktigt roligt! Sen blir det även några dagar hos kära vännen Klara, bra sätt att fira in det nya året tycker jag.
Passade på att fixa garn till sockar som mamma stickar åt mig eftersom det kommer bli en kall resa till kittelfjäll, då gäller det att vara förberedd! Efter min lilla tur till stan kom jag hem till ett tyst hus fick se två stycken ligga i soffan och sova. Mammas och Bea nedstoppade under en filt. Nu vankas pappas thaimat och besök av Henriksons!


Besök!

Det var längesen jag bjöd hem vänner till mamma och pappa. Anledningen är för att jag inte bott hemma på tre år. Men nu när när man är hemma på besök så blir det så. Vilket jag ändå tycker är mysigt. Hade besök av Emelie, David, Ellen och Martin. Sjukt kul och trevligt. Dock vet jag inte riktigt om spelet vi spelade uppskattades, men jag hade kul! Trots att jag kom sist, som vanligt!
Tack för en fin kväll!
Bjuder på ett kort på syster och bea

Vintrigare än så kan det inte bli?

Så mycket snö som det är nu har jag nog inte sett sen jag var liten. Snövallarna är ju enorma här i Vargön,! Mamma Pappa och Emil ägnade nog 2 timmar åt skottning imorse. De hade vart ute igår kväll men imorse var det ju minst lika mycket igen. på den veckan jag vart hemma nu har det nog kommit 40 cm. Och då började det nog inte att snöa förrän i tisdags! Här ser man skillnaden mellan mina föräldrars parkering och grannens som inte är skottad.
Får försöka ge mig ut imorgon på en vintrig promenad och fota med min nya kamera. Personer som känner mig ganska väl kommer inte bli förvånade  de ser den kan jag meddela..
ska försöka lära mig inställningarna bara, är ju inte så himla duktig på det där med vad som är vad..
Annars tillbringades eftermiddag och kväll hos morföräldrarna där det bjöds på förrätt, huvudrätt, efterrätt, fika och julgodis. Jag kan inte påstå att jag svälter dessa dagar då jag är hemma på jullov. Det är galet hur mycket man sätter i sig! Dagen har i alla fall vart mysig och skön. Alltid roligt att spendera tid med sina morföräldrar. Morfar berättar en massa galenskaper som han eller hans vänner gjorde förr och mormor sitter bredvid och fnissar eller skakar på huvudet beroende på om hon var inblandad eller inte. Älskar dom!

Breath of heaven

I have traveled many moonless nights
Cold and weary, with a babe inside
And I wonder what I've done
Holy Father you have come
And chosen me now, to carry your son.
I am waiting, in a silent prayer
I am frightened, by the load I bear
In a world as cold as stone
Must I walk this path alone?
Be with me now, be with me now.
Breath of Heaven, hold me together
Be forever near me, breath of Heaven
Breath of Heaven, lighten my darkness
Pour over me your holiness, for you are holy,
Breath of Heaven.
Do you wonder when you watch my face,
If a wiser one should have had my place?
But I offer all I am for the mercy of your plan
Help me be strong, help me be strong,
Help me be strong, help me.
Breath of Heaven, hold me together
Be forever near me, breath of Heaven
Breath of Heaven, lighten my darkness
Pour over me your holiness, for you are holy.
Jag vill råda dig att lyssna på denna fantastiska sång av Amy Grant Breath of heaven.
Vilken sjukt bra sång så här i juletider. Marias tankar. Något som jag känner att man kan relatera till här och nu. Kanske inte allt, eftersom varken jag eller någon annan går och bär omkring på Guds son. Men att Gud har faktiskt gett mig en gåva/gåvor som är till för att användas och ge av. Först och främst har Gud gett mig och er alla andra en grymt stor gåva, anledningen till att vi firar jul, Jesus. Som Pastor Rikard sa idag, Guds julklapp till oss.. Vår räddning, en del med meningen av våra liv.. WoW, God is good!
Sen har vi ju fått en massa andra gåvor som är till för att brukas, det kan vara musik, ödmjukhet, sport, talförmåga, kommunikationsförmåga, dans, mildhet, kärleksfull och en mängd olika saker. Vi har också fått en uppgift, att sprida Guds rike på jorden. En uppgift vi inte kan klara själva i egen kraft. Där vi behöver Guds hjälp, kraft, stöd.. Man kan ofta fråga sig "varför ska just jag? Kan ingen annan person göra det som klarar av uppgiften bättre?" But I offer all I am for the mercy of your plan. Jag tror att Guds vilja är så mycket bättre än min egen själviska vilja att göra precis som jag vill och på mitt sätt. Det vi behöver be är att Gud hjälper oss, hjälper oss att vara starka, vara oss nära, låta ljuset lysa upp mörkret, hjälpa oss att gå på hans vägar, så att han blir ärad..

En riktigt God Jul önskar jag er!

Kurera

En kopp hett vatten med en vitlöksklyfta och lite citron i plus en kopp honungsvatten, så började min dag. När man känner av vissa förkyldning symptom, då är det bäst att vara på sin vakt. Framför allt när det är dagen innan julafton och det ska firas med familj, släkt och vänner plus att man ska sjunga på midnattsmässan. Det blir en lugn dag, mestadels tillbringandes i soffan med en bok, en hund liggandes i knät och mycket honung. Det känns inte jätte snällt mot övriga familjen som julestökar. Maten ska lagas och huset ska städas ännu en gång. Äsch tvätten och damningen är något jag kan bidra med, det är i alla fall något!
Igår kväll och i natt föll det mycket snö över Vargön. Det har nog kommit 10-15 cm. Underbart, det blir en vit jul. Första gången på säkert 10 år skulle jag tro, lycka!

Julhandling

Denna dag har gått åt till att shoppa julklappar, dock blev det bara en och resten blir imorrn, YEY! När man är ute sådär och letar efter något kul att köpa så kan man stöta på lite vad som helst. Jag hittade en hemsk men mycket rolig sak..
Inte något jag skulle vilja ha i julklapp kan jag ju meddela!
Det handlades in hejdundrandes med mat. Det gav mig flashbacks från när syster och jag var små och vi stor handlade mat.. Nu är det förberedelser med maten som är igång!
Pappa är i full fart medan Bea gärna sitter nedanför och väntar på att något gott ska trilla ner som man kan mumsa på. (om hon inte ligger och myser i någons knä)

Julstämning

Julstämningen växer verkligen mer och mer för varje dag. Idag har julegodis gjorts, jag satt och var mest ett moraliskt stöd åt mor som var igång för fulla muggar, fast jag tog faktiskt hand om disken och stereon. Syster och pappa klädde granen och julmusiken har flödat ur högtalarna. Det har vart en lugn och skön dag. Övat ännu mer inför julafton har vi faktiskt gjort också.. ooh ska bli spännande!
Tog en promenad med Bea i den vintriga kylan som ligger över Vargön
Kom nyligen hem från Sandra där jag tillbringat kvällen, i min lägenhet som nu är Sandras bostad. Riktigt mysigt, pratat och fikat chokladmuffins med pepparkakskryddor, mums! Tummen upp för det Sandra! Tog bilen hem till henne och jag måste ju erkänna att jag var tvungen att känna på bilen, sladda lite hehe. Jag menar, det var ju ett år sen sist! Och kommer det mer snö blir det till att köra till en stor parkering. När halkkörningen gjordes så sade ju lärarna att man skulle ut och sladda vid varje vinter så man känner sin bil. Inte mig emot! (fast sladda på moget sätt, om man nu kan det!)
Solen och snön ligger vackert över Vargön    Beauty Sandy!

Sunday

Ja då va första andra dagen av detta lov snart slut.
Idag har det övats inför midnattsmässan, Kenneth and the daughters fick vi tydligen heta, HAHA.
Pappa hade lagat god söndagsmiddag (Han är duktig på matlagning). Sen bar det iväg till kyrkan. Så kul att träffa dom igen, trots att det inte var så jätte många där idag. Salem kommer alltid vara mitt hem, längst in i hjärtat.
Fått låna kamera av mamma har jag också! Eftersom min är paj och jag itne vill ta ed mobilen hela tiden så var det väldigt snällt av henne tycker jag =)
Jag hade tänkt skriva något intressant idag.. men eftersom jag glömde skriva upp mitt lilla stöd ord så glömde jag såklart bort det, illa.
Moder och jag
Får gå tillbaka och socialisera mig lite med föräldrarna nu, och snart kommer syster hem igen, efter en visit hos pojken hennes!

Home in Vargön

Då var man hemma i föräldrarnas hus i Vargön. Mysigt att träffa familjen! Dom hade gjort mat, och det var inte fy skam kan jag säga! Sen stormades huset av vänner till emil och eleonor, och även emils föräldrar som var väldigt kul att träffa igen.
Åkte första klass, det  var sjukt najs kan jag lova. Vissa passagerare blev verkligen uppassade (vilket jag tyckte var lite onödigt, men men). Det var tyst i hela vagnen vilket var ljuvligt. Jag satt och läste en bok men efter en stund var det väldigt svårt att hålla uppe ögonen. Men jag försökte mot alla odds att inte somna. jag menar, TÄNK om man skulle börja snarka eller prata i sömnen. Hur pinsamt skulle inte bli? Men jag tror jag nickade till för sen hade det tydligen redan gått en timma. Jag fick inga konstiga blickar eller kommentarer så jag antar att jag klarade mig bra utan att snarka eller säga något överraskande..

Dagens första dag på jullovet

Nu bär det snart mot Vargön. Det ska bli skönt att komma hem och träffa familj och vänner men det även med sorg i hjärtat, det har vart tufft att säga hejdå till alla vänner här. Imorse åt jag frukost med några av dom. Det är mysigt, något som man borde göra oftare! nu väntar jag på att pastan ska bli klar så jag kan ta tuben till centralen och kliva på tåget.
Hade tänkt lägga upp en vacker sång framförd av våra fina killar på skolan men jag fattar inte hur man gör.. haha
Önskar er en underbar dag!

Jul Lov!

Då var det jullov. Vi hade en fantastisk förmiddag. Åt frukost tillsammans på internatet sen var det andakt i kapellet, sjukt bra och manskören sjöng ännu en gång. Efter andakten samlades musikinstitutet i studion och pratade om hösten där alla fick säga vad de tycker om den gångna terminen. Det var så sjukt vackert, mycket fina ord sades. Sen blev det kram kalas En sentimental stund, och så bra stund. Det är sjukt, en termin har nu gått och en termin återstår. Det kommer bli jobbigt när det är sista sista dagen i Maj.
Galet vackert väder idag. Strålande sol och iskallt, -13 grader!
Vi hade knytis mys hos Max efter alla kramar och tårar i skolan. Spelade spel och hade en riktigt fin eftermiddag, tog tunnelbanan vidare in till odenplan för att äta tillsammans med fina vänner från betel. Och så god mat som jag åt ikväll har jag inte ätit på länge! Det var magiskt! En mycket fin dag med mycket fina människor.. Bra start på jullovet..
Tack ni är fantastiska!

Snöstorm!

När jag vaknade imorse snöade det galet mycket. Så mysigt! Den stora vägen som går utanför lägenheten är fortfarande snövit trots att den är väl trafikerad. Andra gången jag tittade ut genom fönstret såg jag inte ens vägen, och inte tunnelbanan, heller så sjukt mycket blåste och snöade det! Nu har det lugnat ner sig lite men snöar fortfarande. Det blir nog en vit jul i alla fall..
Har haft en mysig förmiddag, frukost med Emelie, Fasica och hennes syster Lydia. Nu ska jag börja packa lite inför hemresan som går av på Lördag eftermiddag.
Hade en fantastisk dag igår. Olivia och jag åkte till stan, inhandlade en julklapp och en hel del mat som skulle avnjutas på kvällen i fint sällskap. Vi hade verkligen en trevlig kväll. Det tror jag att vi alla tyckte..
Tack!

Jul jul strålande jul

Vilken helt fantastiskt fin dag jag haft!
Vaknade och nästan pulsade i snö till skolan. Det har snöat konstant sen igår
Så såg det ut utanför skolan imorse, nu är det ännu mer!
Ska snart pulsa tillbaka i snön till skolan eftersom vi ska till kagge ett gäng och gå på konsert!
Vi hade en magisk lunch idag. Det var dukat i matsalen och värsta goda jullunchen med lax, gravad lax, ägghalvor, köttbullar, brieost och en massa annat gott.
Jag tror vårt bord skrattade högst i hela matsalen! Fantastiskt kul!
Sen blev det lärarkonsert! Shit va det svängde!
Och snöbollskriget har börjat lite smått sådär.
1-0 till Rebecka!!!!!!!!

Promenad!

Tog en promenad med finaste Fasica
Tack för en fantastisk eftermiddag!

Lördags uppdatering

Den lilla rockbruden väcks lite till liv inom mig just nu.. Sitter och lyssnar på Iron Maiden, yeah! försöker komma igång lite.. halvsov lite när Elsa Maria stormade in imorse och slängde sig på mig och tätt följt av Emelie med mobilen filmandes i högsta hugg, visst är det underbart att vakna? haha
Jag hade tänkt vänta att skriva om vår härliga nobelfest på skolan, tänkte lägga upp någon bild men ingen har lagt upp något på facebook än och jag har ingen kamera. Men men.. Det var en riktigt härlig fest i alla fall, alla var så fina killarna i frack, kostym, smoking och tjejerna i vackra klänningar. Mingel, plåtning, mat, skratt, nomineringar med prisutdelning (jag blev faktiskt nominerad, blev jätte glad, till "årets kvinnliga förebild på betel")
Alla killar försvann plötsligt, sen kommer de in på en rad sjunger en vacker sång, fyrstämmigt och varje tjej får sen en ros var. Det var många tjejer som smälte!
Det dansades vals också (även annan dans), riktigt kul, inte gjort det sen studentbalen.
Nu blir det en promenad innan solen försvinner tillsammans med Fasica!

The voice of truth

Aldrig tidigare har jag riktigt reflekterat över vad texten till låten nedanför handlar om.
Aldrig har jag tänkt vad stark den är..
Tänk om man bara släpper sin rädsla, slutar lyssna på alla röster runt ikring och börja lyssnar på Jesus istället. Vad lättare saker och ting blir då..

Oh,what I would do to have
the kind of faith it takes
To climb out of this boat I'm in
Onto the crashing waves
To step out of my comfort zone
Into the realm of the unknown
Where Jesus is,
And he's holding out his hand

But the waves are calling out my name
and they laugh at me
Reminding me of all the times
I've tried before and failed
The waves they keep on telling me
time and time again
"Boy, you'll never win,
you'll never win."

But the Voice of truth tells me a different story
the Voice of truth says "do not be afraid!"
and the Voice of truth says "this is for My glory"
Out of all the voices calling out to me
I will choose to listen and believe the Voice of truth

Oh, what I would do
to have the kind of strength it takes
To stand before a giant
with just a sling and a stone
Surrounded by the sound
of a thousand warriors
shaking in their armor
Wishing they'd have had the strength to stand

But the giant's calling out
my name and he laughs at me
Reminding me of all the times
I've tried before and failed
The giant keeps on telling me
time and time again
"Boy you'll never win,
you'll never win."

But the voice of truth tells me a different story
the Voice of truth says "do not be afraid!"
and the Voice of truth says "this is for My glory"
Out of all the voices calling out to me
I will choose to listen and believe the Voice of truth

But the stone was just the right size
to put the giant on the ground
and the waves they don't seem so high
from on top of them looking down
I will soar with the wings of eagles
when I stop and listen to the sound of Jesus
singing over me

But the Voice of truth tells me a different story
The Voice of truth says "do not be afraid!"
And the Voice of truth says "this is for my glory"
Out of all the voices calling out to me (calling out to me)
I will choose to listen and believe (I will choose to listen and believe)
I will choose to listen and believe the Voice of truth

I will listen and believe
I will listen and believe the Voice of truth
I will listen and believe
'Cause Jesus you are the Voice of truth
And I will listen to you.. oh you are the Voice of truth

Julestök och sen frukost

Igår var en fantastiskt rolig kväll (mina kvällar är oftast roliga men igår var speciell). Vi julbakade på ungdomssamlingen. mjöl hit, mjöl dit, pepparkaksdeg i magen, glasyr, julmusik och massvis av glädje.
Fasica och jag bestämde att vi skulle äta frukost tillsammans, mysigt när man ändå bor så nära varandra. Vi skulle messa varandra när vi vaknade, vaknade vid 10 men gick upp 11 och eftersom jag inget sms hade fått så skickade jag till henne.. minutrarna gick, inget svar.. en timme gick jag började bli otålig, TVÅ timmar gick och jag blev orolig "Tänk om något hänt" eller "Hon kanske har glömt av mig!". Men strax efter 1 fick jag ett sms, hon sov lääänge idag. Det blev en väldigt sen frukost kan jag meddela, 14.15 närmare bestämt. American Pancakes, så sjukt gott och fantastiskt sällskap. Underbart skön dag, en lång morgon skulle man kunna säga. Och nu är det skinande rent här också..

För att jag tänkte

Bara för att den här dagen var heeelt fantastisk
Hönö 08
Smile-Ems och Bimbo-becks
FISKEN....
Sen spårade det ur ännu mer....
Dags att cykla till skolan och sitta vid pianot en stund
Fina vänner!