Negativa tankar och känslor

En negativ människa drar ner sig själv, andra och blir ofta åsidosatt. Det är kanske inte så konstigt att man blir åsidosatt om man är mycket negativ hela tiden.. Genom att trycka ner andra mår man själv bättre samtidigt som det inte grundar sig i något bra så i slutändan mår man nog bara själv sämre ändå..
Att hantera sina negativa känslor är verkligen inte lätt. Jag vet själv hur svårt det är. 
     Man tror inte att man är tillräckligt bra
     Man tror att andra snackar skit om en
     Man tor att andra inte vill att man ska vara med dem
     Man tror att andra inte uppskattar ens arbete osv..
Men istället för att älta negativa tankar är det bra att ta itu med dem! Ofta är det ju så att om man hör någon säga något som kan låta negativt så drar man den mest negativa slutsatsen. Man förstorar upp allt och egentligen kanske det var tänkt att bli en uppmuntran eller så kanske det itne alls rörde personen i fråga. Om du råkar ut för det (det gör väl de flesta) var sen till vrede. Fråga dig själv om den information som ledde dig till det negativa känslorna verligen var sann. Istället för att anta det värsta försök att tänka det bästa om människor.  Vi får inte forma våra åsikter och dra slutsatser utan att veta hela berättelsen..
Allt för många gånger går människor i vänskapsrelationer eller parrelationer osv. åt oliak håll pga missförstånd, att man är snabb till att tänka det värsta.. 

                                 grundar jag min reaktion på sanningen eller på spekulationen...


Allt för många gånger har relationer nästan gått i krasch för mig pga för snabba negativa slutsatser.. Då är det viktigt att prata och ta reda på om det är sant eller falskt.. Låt det inte hända för dig!

Om man tar ett litet exempel.. Ett par är ute och en utomstående man höjt sitt glas mot kvinnan i paret och pojkvännen blir avundsjuk och tror att det är en flört vilket egentligen kanske var heeelt oskyldigt och kanske rent av en artighetsgrej. Om pojkvännen istället hade tagit reda på den sanningen och försökt hantera sina negativa känslor kanske det inte hade gått så långt som slagsmål, skottlossning eller något liknande...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback