Förväxlade

Jag tittade precis på Operah. Idag handlade det om ett identitetsbyte vid en bilolycka där två familjer hade fått deras döttrar förväxlade. Varav den ena dottern hade dött. efter fem veckors tid fick de veta att det hade skett en förväxling. Tänk vad hemskt! Men det var så otroligt fashinerande. Där sitter båda familjerna hos Operah och talar om detta, och ingen av dom är bittra eller i djup sorg för vad som hänt. Utan de är kärleksfulla, så otroligt kärleksfulla och tacksamma. De sitter och i TV och berättar om att de inte kan vara bittra eller något sånt pga av att jesus redan tagit på sig all sorg och smärta när han dog på korset. Att det i bibeln berättas om att vi ska vara barmhärtiga.
Det var en advokat som hade ringt till den familj som egentligen hade misst sin dotter i bilolyckan och sagt att do borde stämma någon. Pappan i huset hade bara svarat "har inte du något bättre att göra på dagarna?". Han ville inte stämma någon, han ville förlåta. Och vad tjänar det till att stämma någon? Man kanske får en feta plånbok, men vad hjälper det i längden? Pengar är bara något tillfälligt.. och inte blir man lycklig av det heller, risken är stor att man blir girig..
Jag blev helt tagen, tänk där sitter två familjer berättar om vad det står i bibeln och hur de reagerar efter olyckan i TV! Tänk om vi svenskar också kunde vara så frimodiga.. men nej där sitter vi på vara rumpor och inte vågar öppna munnen, för tänk vad folk ska tycka om en.. Varför ska vi bry oss om vad människor tycker? Varför, det tål att tänkas på..
/R

Kommentarer
Postat av: Nina

Man skulle nog kunna läsa dom i vilken ordning som helst. Men det är nog roligast att läsa dom i följd, dom bygger som lite på varann. Så läs dom i följd=) Den första heter "en shopaholics bekännelser". Just nu håller jag på att läsa "en shopaholic säger ja" Den är spännande hihi. Kan verkligen rekommendera dessa böcker=)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback